.A6 BUJO/KALENTERI.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Osa lukijoista ehkä muistaakin, että pari vuotta sitten innostuin bujosta eli bullet journalista, joka sitten ajan kanssa pikkuhiljaa muuntautui ihan vain itse tehdyksi kalenteriksi. Aiheeseen liittyvät aikaisemmat postaukset löytyy Bullet Journal -tagin alta.

Edellinen bujo/kalenteri, jota käytin oli A5-kokoinen harmaa Leuchtturm1917*, johon tein tosiaan lopulta kalenterimaisesti viikkonäkymät kahdelle vuodelle. Kalenteria tuli käytettyä aika satunnaisesti, välillä kirjasin ylös pelkästään työvuorot viikkonäkymiin enkä tehnyt siihen mitään muita merkintöjä, välillä taas käytin sitä jopa vähän päiväkirjamaisesti (esim. lomalla ollessa). Käyttö oli siis hyvin epäsäännöllistä. Päättelin, että yksi syy sen vähäiseen käyttöön oli se, että kirja ei mahtunut mun pääasiassa käyttämääni käsilaukkuun, joten se ei ollut ikinä mukana vaan makasi jossain meikkipöydän laatikossa vaan.

LT_A6_kalenteri_01

Kun tajusin mikä vanhassa kalenterissa kiikasti, päätin tilata kokonaan uuden kalenterin ja lähteä siihen välittömästi vähän eri asenteella liikkeelle. Tilasin A6-kokoisen mustan (tietysti) Leuchtturm1917-muistikirjan* pistesivuilla ja Carpe Diemin ”kalenteritarroja”. Klemmarikellarista tilasin läjän muita tarroja, mm. näitä pieniä koiratarroja, koska en vaan voinut vastustaa :D

LT_A6_kalenteri_02

Suomalaisesta Kirjakaupasta ja Flying Tigerista löysin lisää tarroja (ihan ku niitä ei olisi ollut jo tarpeeksi) ja washiteippiä, koska miksikäs ei. Oon aina aatellut, että en halua kalenterista/bujosta mitään superkoristeltua, mutta sitten kuitenkin nyt kävi näin :D Toki en tiedä miten paljon noita tulee käytettyä sitten päivittäisessä elämässä, mutta aika näyttää.

LT_A6_kalenteri_03

Uusi musta kalenteri on huomattavasti edellistä pienempi ja pakko myöntää: kyllä tuo musta kansi vaan houkuttelee mua enemmän kuin tuo harmaa, vaikka harmaa onkin yksi mun lempivärejä maailmassa. Uuden kalenterin paras puoli on kuitenkin se, että se on pienempi ja mahtuu tosiaan mun käsilaukkuun, jolloin se on käytännössä aina mukana. Tämä toivottavasti saa mut käyttämään kalenteria nyt enemmän kuin ennen.

LT_A6_kalenteri_04

Otin tarrat välittömästi haltuun jo etusivulla. Tämä onkin yksi värikkäimmistä sivuista koko kalenterissa :D Mutta tulen siitä hyvälle tuulelle, varsinkin tuosta chihunurkkauksesta.

LT_A6_kalenteri_05

Alunperin meinasin tehdä tästä kalenterista ihan vaan 2019-vuoden kalenterin, alkaen luonnollisesti tammikuusta, mutta sitten tuli semmoinen olo, että en haluakaan odottaa niin kauaa tämän käyttöönottoa ja päätin aloittaa jo heti syyskuusta, joka lisäsi neljä kuukautta enemmän tilaavieviä viikkosivuja kirjaan. Laskin aukeamien tarpeen karkeasti ja arvelin, että nuo neljä ylimääräistä kuukautta pitäisi kaiken järjen mukaan mahtua kirjaan ja ryhdyin toimeen. Lopulta, kun olin viimeisen viikon piirtänyt kirjaan, oli kirjassa jäljellä enää yksi tyhjä aukeama + yksi sivu :D Aika tarkkaan meni!

LT_A6_kalenteri_06

Tein tämmöiset kuukausi-aukeamat heti kalenterin alkuun. Kalenterineliön viereen voi kirjoittaa kyseisen kuukauden sisälle sijoittuvat isommat tapahtumat (esim. matkat, tärkeät syntymäpäivät, lomat jne.), jolloin ne näkee näiltä aukeamilta helposti eikä tarvitse selata johonkin kauas kyseisen kuukauden viikkosivuille vain tarkistaakseen jonkun tapahtuman päivämäärän.

LT_A6_kalenteri_14

Kuukausiaukeamien sivujen reunaan laitoin myöskin washiteippiä, jolloin kuukausisivut on löydettävissä kirjasta äärimmäisen helposti. Tätä kikkaa voi käyttää mihin tahansa muuallekin kirjaan myöhemmin, jos haluaa merkata vaikkapa jonkun lomamatkan sivut tai ihan vaan vaikka jonkun tietyn kuukauden kaikki sivut, just because.

LT_A6_kalenteri_07

Seuraavaksi tein siihen avain-sivun, eli mitä mikäkin merkintä tarkoittaa. Todennäköisesti muistan tämän ulkoa hyvin nopeasti (tai siis nyt jo), mutta se on silti kiva olla saatavilla.

Viereiselle sivulle laitoin sen ainoan ”habit trackerin”, jota jaksoin semihyvin käyttää vanhassakin kalenterissa, eli tämä ”milloin viimeksi?”-tracker, johon merkkaan kuukausitasolla, että milloin tosiaan olen viimeksi tehnyt mitäkin näitä asioita. Tärkeimpiä näistä seurattavista asioista on piilolinssien ja hammasharjan vaihtoväli ja kaikki koiriin liittyvät jutut. Jos en merkkaa ylös milloin viimeksi oon vaikka pessyt koirat niin en todellakaan YHTÄÄN muista miten pitkä aika edellisestä kerrasta on.

LT_A6_kalenteri_08

Toinen tracker-aukeama liittyy liikkumiseen. Juoksu-tracker mulla on ollut molempina vuosina edellisessäkin kalenterissa ja sitä täytin hyvin aktiivisesti aina juoksulenkillä käytyäni ja sen halusin lisätä tähänkin kalenteriin. Toki kilometrit on nähtävissä Sports Trackerissa (kännykän apissa), mutta tähän merkattuna se jotenkin konkretisoituu paremmin. Tarkoitus olisi siis maalata harmaalla yliviivaustussilla ruutu per kilometri noihin piirrettyihin pötköihin ja niin surullista kuin se onkin niin oletan tämän riittävän koko vuoden juoksuihin aivan mainiosti. Jos kuitenkaan ei riitä, voin alkaa täyttämään noita välejäkin tussilla ja silloin varmasti ainakin riittää!

Toiselle sivulle halusin sali-trackerin. En jaksa seurata sitä, että mitä tein salilla, vaan ihan vain sitä, että ylipäätään kävin salilla. Siihen riittää aivan mainiosti tukkimiehen kirjanpito kuukausitasolla. Mun tavoite olisi, että juoksukauden hiljentyessä (en tykkää juosta loppusyksystä/talvella ku on niin pimeää, märkää ja kylmää) kävisin salilla VÄHINTÄÄN 1-2 kertaa viikossa jonain vapaapäivänä esimerkiksi. Että jos tuohon trackeriin kuukauden kohdalle tulee edes neljä pystyviivaa niin voin olla tyytyväinen.

LT_A6_kalenteri_10

Halusin erottaa viikkosivut toisistaan tämmöisillä kuukausi-aukeamilla aina kuun vaihteessa. Alunperin meinasin, että olisin tehnyt vain tuon yksinkertaisen kalenterinäkymän oikealle sivulle, mutta sitten törmäsin Pinterestissä moniin doodle-henkisiin piirustuksiin ja halusin kuitenkin jotenkin koristella näitä sivuja. Tässä muutamia, joista tykkäsin eniten. Osa näistä kuvista liittyy kuukauden vallitsevaan säätilaan, kasvistoon, eläimistöön tai sitten tapahtumiin, mutta toisaalta osa on ihan random kuvia vaan jostain, joka nyt sattui näyttämään kivalta. Kaikki nämä kuvat on karkeasti kopioitu joistakin Pinterestistä löydetyistä piirustuksista, eivät siis todellakaan ole mun omaa käsialaa sinänsä, vaikka ne itse (mallista) piirsinkin. Olen nykyään täysin mielikuvitukseton piirtäjä ja tarvitsen aina idean ja mallin jostain muualta, josta voin sitten kopioida oman versioni.

LT_A6_kalenteri_09

Vanhaan kalenteriin verrattuna tein viikkosivut tähän ihan eri tavalla. Vanhassa ne meni ylhäältä alas poikkiviivoin rajattuna, jolloin yhden päivän alue oli poikittain pitkä, mutta pystypäin hyvin matala, joka oli asioiden listaamisen kannalta todella epäkäytännöllinen, jos oli enemmän kuin 3 juttua kirjoitettavana per päivä. Elin sen kanssa, mutta en lopulta kuitenkaan tykännyt siitä, joten suunnittelin tähän päiville pystysarakkeet. Tilavuudeltaan nämä ei lopulta taida olla paljon suuremmat kuin vanhassa kalenterissa, mutta näin päin ne on paljon toimivammat.

Vasemmalla ylhäällä mulla on aina näkyvillä kuukausi ja viikko ja alapuolella tyhjä muistiinpano-ruutu, johon voin kirjoittaa tällä viikolla tehtäviä asioita, joiden toteuttamispäivällä ei kuitenkaan ole sinänsä väliä, kunhan se tapahtuu tällä viikolla. Päivän kohdalle ruutuun mahtuu kirjoittamaan yllättävän paljonkin asioita, käsialan koosta riippuen. Joidenkin erityisten päivien kohdalle olen jo valmiiksi lätkinyt aiheeseen liittyviä tarroja, jotta kyseiset päivät loikkaa kalenterin sivuilta herkemmin esiin ja mun ajatus oli, että käyttäisin erilaisia tarroja hyväksi myös perus kalenterimerkintöjen kanssa. Esimerkiksi juoksulenkillä käynnin voisin trackerin lisäksi merkata kyseisen päivän kohdalle juoksu-tarralla ja kilometrimäärällä tai kaverin kanssa kahvittelun jollain kahvikupin tai pullan kuvalla ja lisätä viereen kaverin nimen + paikan missä oltiin. Se jää nähtäväksi, että miten paljon jaksan arjessa tarrojen kanssa leikkiä, mutta ainakin se on yksi mahdollisuus.

LT_A6_kalenteri_11

Nämä kumpparilla varustetut muistikirjat/kalenterit on tällä tavalla näppäriä, että kun laittaakin tuon rämmäleen tuolla tavalla vinosti niin siihen saa kynän napakasti kiinni! Tuossa Leuchtturm1917:ssa ei ole automaattisesti mitään kynälle tarkoitettua paikkaa, joten tämä kuminauha-kikka on loistava. Taisin tämänkin löytää joskus Pinterestistä ja olen käyttänyt tätä tapaa siitä saakka.

Että semmoinen bujo/kalenteri tällä kertaa.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.