.CURLY GIRL METHOD -KOKEILUJA.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Kaikkialla puhutaan nyt Curly Girl Metodista. Kyse on siis taipuisille ja kiharille hiuksille suunnatusta kosteuttavasta hiustenhoitorutiinista, jonka avulla hiusten oma kihara tulee paremmin esiin. En jaksa paneutua metodin syvimpiin lainalaisuuksiin tässä postauksessa, koska en jaksa niitä itsekään noudattaa, vaan kerron tässä miten itse olen tätä metodia toteuttanut omassa tukassani ja saanut tuloksia. Mikäli kiinnostaa alkaa hifistelemään aiheen suhteen niin kannattaa laittaa google laulamaan.

Käytän shampoota joka pesussa, koska tiedän kokeilemattakin, ettei mun päänahka kestäisi pelkkää hoitoainepesua, joten jatkan tämän talvella löydetyn *Kerastasen Dermocalm -shampoon käyttämistä. Pesun jälkeen laitan ihan lyhyeksi hetkeksi Garnier Responsin hoitoainetta (tai jotain muuta kosteuttavaa hoitsikkaa, tällä ei nyt sinänsä ole niin väliä, mutta just nyt on kokeilussa tämä), jonka huuhtelen kokonaan pois. Lopuksi lätkin hiuksiin PALJON tuota Garnier Responsin hiusnaamiota ja annan sen vaikuttaa sen aikaa, kun sheivailen/kuorin jne, mitä nyt suihkussa tehdään. Huuhtelen naamion hiuksista kunnolla pois (taaskin sen päänahkaongelman takia), en todellakaan puuhastele tässä hommassa niitä puristelujuttuja ja mitä näitä nyt on. Naamiota kuluu tosi paljon, olen käyttänyt yhden purkin tyhjäksi alle kahdessa viikossa. Kävin juuri täydentämässä varastoa ja ostin kerralla kolme purkkia.

Ihan suihkun lopuksi otan naamiota vielä pienen määrän (esim. viinirypäleen verran) ja hieron sen hiusten pituuksiin ja latvoihin ja puristan hiuksia vähän kuivemmiksi ennenkuin poistun suihkusta ja kiedon hiukset pyyhkeeseen. Pyyhkeen kanssa en myöskään pelleile, teen ihan sen normaalin rullauksen, kuten olen aina ennenkin tehnyt. Toki käytän pääasiassa hamam-pyyhkeitä enkä froteisia, joten kai se menee siitä t-paidasta tavallaan.

Kun olen vähän aikaa puuhastellut pyyhe päässä muita juttuja, ryhdyn laittamaan hiuksiin erinäisiä jätettäviä tuotteita. Tuon naamionkin mä nyt tavallaan lasken tähän kategoriaan, koska kyllähän se sinne hiuksiin on jäänyt. Sen jälkeen, kun olen tehnyt hiuksiin toivomani jakauksen ja vähän selvittänyt tukkaa viispiikkisellä, otan tuon *BC:n silikonisen latvasuojan, jota puristelen hiusten latvoihin ja pituuksiin noin viinirypäleen verran. Koen, että silikonisesta tuotteesta on mun hiuksessa hyötyä, koska mulla on paljon katkeillutta hiusta pitkin pituuksia ja tuon mömmön avulla ne on vähän silotellummat. Lopuksi otan vielä tuon XZ:n hiuksiin jätettävän hoitovoiteen, jonka myöskin puristelen hiusten pituuksiin ja latvoihin erityisesti. Sen jälkeen annan hiusten vain ilmakuivua muiden aamutoimien ajan. Mun tukka kuivuu kohtalaisen nopeasti, jo tunnissa se on muuten täysin kuiva paitsi ihan tyvestä jostain takaraivolta, mutta se ei haittaa, voin lähteä elämään elämääni ihan hyvin silleen.

Pesua seuraavien päivien kiharoiden herätykseen olen käyttänyt kahta tuotetta, välillä molempia, välillä vain toista, riippuen miltä tukka näyttää. Jos kihara on mennyt tosi huonoksi, puristelen tukkaan tuota samaa XZ:n hiuksiinjätettävää hoitoainetta ja sen lisäksi vielä Urtekramin hoitosuihketta siihen päälle, mutta jos tukka on ihan ok niin pelkkä suihkeella herättely riittää hyvin. Suihkin hiukset melko kosteiksi ja sitten vain puristelen ne läpi ja annan kuivua.

Yllä kuvassa vasemmalla on hiukset vasta pestyinä, kiharat puristeltu esiin mömmöjen avulla ja ne on vielä märät. Keskimmäisessä kuvassa tukka on lähes kokonaan kuiva ja olen vähän käsin haronut ja puristellut kiharoita auki. Kolmannessa kuvassa sekaan on lisätty *klipsipidennys, joka tuo hiuksiin runsautta ja massaa latvaan saakka. Kun pidennys on myös käsitelty Curly Girl -metodilla, sulautuu se hiuksiin aivan erinomaisesti.

Yllä kollaasina eri vaiheita Curly Girl Metodin alusta tähän päivään. Ensimmäisessä kuvassa mun hiukset sellaisina kuin ne oli aina ennen vasta pestyinä ja föönattuina (ilman pidennystä). Tuohon kuvaan niille ei ole tehty muuta kuin vain föönattu, eli aika suoraksihan ne kyllä menee.

Toisessa kuvassa taitaa olla toinen CG-päivä, jolloin jouduin kihartelemaan klipsipidennyksiä, kun oma tukka oli kiharampi kuin pidennys ja siitä johtuen pidennysten kihara on ihan eri näköistä kuin oma kihara. Tästä päättelin, että on pakko kokeilla tulisiko niihinkin samanlainen kihara kuin omaan.

Ja kuten kolmannesta kuvasta eteenpäin huomaa, kyllä niihin tuli. Tuon oivalluksen jälkeen pidennykset sulautuu omaan kiharaan ihan täydellisesti. Ne jotka ei tiedä, että mulla on klipsipidennys, ei sitä ihan heti kyllä huomaa. Välillä kiharat on erotellumpia ja selkeämpiä ja välillä taas vähän ”karvaisempia”, riippuen onko kyseessä aamulla pesty tukka vai seuraavien päivien herättelykiharat.

Tykkään tästä boheemista kiharalookista todella paljon. Mikä on sinänsä jännä, koska olen kuitenkin aina ollut aika siloisten kampausten ystävä. Tässä on kuitenkin jotain joka mua viehättää. Olen myöskin kokenut tämän tavallaan helpommaksi tavaksi laittaa hiuksia kuin se perinteinen fööni + suoristusrauta + kiharrin -projekti. Varmasti tämä lämpölaitteiden välttely myöskin parantaa hiusten kuntoa pitkässä juoksussa.

Olin rehellisesti jopa vähän yllättynyt miten kiharaksi mun hius tosiaankin tulee tämän hoitorutiinin ansiosta. Tiesin kyllä, että se kihartuu, mutta en tiennyt, että näin paljon ja näin nätisti! Piti vain tietää mitä tehdä ja hiusten luonne muuttui ihan täysin. Eihän tämä nyt mikään korkkiruuvikihara ole, eikä varmaan sellaiseksi koskaan tulekaan, mutta tykkään tästä laineikkaasta rennosta kiharasta ja olen ihan tyytyväinen, vaikka se pysyisikin vain tämmöisenä.

Yllä kuvaparista näkee kaksi täysin erilaista kiharalookkia, joissa molemmissa on hiusten seassa *klipsipidennykset. Tykkään molemmista lookeista, vaikka ne onkin todella erilaiset. Tuo vasemman puoleinen on todella sliipatun ja fancyn oloinen, kun taas oikealla on tuollainen rento surffitukka. Vasempaan lookkiin pitää tehdä todella paljon lämpökäsittelyjä ja se ei näytä yhtä hyvältä enää seuraavana päivänä, teki mitä tahansa, mutta oikean kuvan look on about samanlainen myös seuraavana päivänä ja hyvin pienellä vaivalla.

Oletko sinä jo tutustunut Curly Girl Metodiin?

*Postauksessa mainoslinkkejä

One thought on “.CURLY GIRL METHOD -KOKEILUJA.

  1. Minäkin olen poiminut vähän niinkuin mansikat kakun päältä ja käytän nykyään omaan elämäntyyliini sopivia juttuja. Hoitoainepesu vie ihan liikaa aikaa, mutta sen puristelun olen kokenut hyväksi. En ole päättänyt, että niin nyt teen joka kerta, mutta se tulee tehtyä kuitenkin. Välillä naamion/hoitoaineen kanssa tai niiden sekoituksella.
    Pellavansiemengeeli on kyllä aivan mahtavaa tavaraa, mutta harmillisen huonosti säilyvää. Tilasinkin jostain nettikaupasta valmista, jossa joku säilöntäaine, mutta ominaisuuksiltaan se ei ole yhtä hyvää kuin itse tehty.
    Joskus ilmakuivaan hiukset, mutta en tykkää kun jäävät jotenkin tosi liukkaiksi silloin. En myöskään pidä epämääräisen sotkuisesta lookista, joka (tällä reippaasti kerrostetulla hiusmallilla) mulle tulee kun oman kiharan puristelee esiin. Tykkään paljon enemmän siitä, että vain latvat taipuvat, kuten tajpuvat ilman erityisiä helppimisiä.

    Sun rento surffitukka on kyllä sellainen, jonka itsekin haluaisin :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.