.5 MIN PIKAMEIKKI.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Mä meikkaan töihin aina, koska työ nyt sattuu olemaan kosmetiikan parissa ja olisi outoa mennä töihin meikittä. Nyt kuitenkin, kun sitä on vain kotona, on se arkimeikkirutiini muuttunut ns. lomameikki-moodiin. Se miksi edelleen meikkaan lähes päivittäin, vaikka olenkin vain kotosalla, liittyy aktiivisuuteen. Koen olevani aktiivisempi ja aikaansaavampi jos teen edes kevyen meikin, laitan tukan jotenkuten ja vaihdan yöpaidasta hieman siistimpään kotiasuun. Olen vuosien varrella tavallaan opettanut itseni siihen, että meikattuna mennään tekemään asioita (töihin, nähdään ystäviä, kuljetaan kaupungilla jne.) ja meikkaamattomana vain hengaillaan sohvalla ja katsellaan netflixiä. Jos sinulla ei ole tällaista ajatusmaailmaa niin hyvä! Eipähän tarvii nähdä tätäkään vaivaa :)

Tämä ei ole varsinainen tutoriaali vaan lähinnä vinkkinä kaikille muillekin kotoilijoille, että miten pienellä vaivalla saa itsestään freesimmän näköisen. Tuo 5 minuutin aikamääre tämän pikameikin toteuttamiseen on vain arvio, tähän saa varmasti menemään vähemmän tai enemmänkin aikaa, riippuu tekijästä. Mulle tuo 5 min on kuitenkin aika yleinen tämmöisen toteuttamiseen.

Pikameikki, lomameikki, sunnuntaimeikki, millä nimellä tätä nyt sitten kutsuukaan, on idealtaan sellainen, että tässä tehdään vain se minimi, joka korostaa niitä kasvojen avainpiirteitä. Mahdollisimman lyhyessä ajassa ja mahdollisimman pienellä vaivalla. Mä itse yleensä skippaan meikkivoiteen, puuterin ja silmämeikin lähes täysin, koska en koe, että ne olisi mitenkään oleellisia omien kasvojeni freesauksessa, kun yritetään nimenomaan säästää aikaa ja vaivaa tässä tekemisessä.

Mua välillä ärsyttää, kun blogi/insta-maailmassa jotkut tekee pikameikki-tutoriaalia ja siinä käytetään neljäsataa tuotetta ja viilataan vaikka jotain silmämeikkiä neljä tuntia, että se näyttää mahdollisimman meikittömältä. Turhaa mun mielestä. On eri asia tehdä meikitön meikki ammattimaisiin kuvauksiin kuin tehdä meikitön meikki omaan arkeen ja se on mielestäni tärkeää ymmärtää. Tässä siis tulossa se low-effort -pikameikki :D

Itse käytän pikameikkiin vain muutamaa tuotetta ja nyt viime aikoina ne tuotteet on olleet pääasiassa nämä. Toki saatan jotain vaihdella päivästä riippuen, mutta tässä ei olekaan nyt kyse spesifeistä tuotteista vaan lopputuloksesta. Ei siis ole väliä käytätkö juuri jotain tiettyä peiteainetta tai poskipunaa, käytä sitä mitä sinulla sattuu olemaan. Aina mä en käytä edes kaikkia näitä, vaan saatan jättää jonkun tuotekategorian pois jopa näistäkin, mutta siitä aiheesta vinkkiä tuonnempana.

Tein tämän pikameikin seuraavilla tuotteilla tässä järjestyksessä:

  1. Peiteaine (*Lancôme Effacernes 02)
  2. Kulmakynä (*NYX Micro Brow Pencil, Ash Brown)
  3. Kulmageeli (*Lumene 3)
  4. Ripsentaivuttaja (Shiseido)
  5. Ripsiväri (*Sensai 38 Volumising)
  6. Varjostus, poskipuna ja korostus (Tarte Hamptons Weekender Contour Palette)
  7. Huultenrajaus (*NYX 860 Peekaboo Neutral)
  8. Huulikiilto (KIKO 3D Hydra Lipgloss 07)

Peiteainetta otan vain pienen nökäreen (tyyliin nuppineulan pään verran), jota levitän sormin silmien alle, nenän seudulle, huulten ympärille ja ihan ministi poskille nenän lähelle ja leukaan keskelle. Otsaan tai poskille en yleensä laita lainkaan ellei siellä satu olemaan joku hirveä paise, jota haluan häivyttää. Mutta jokainen tottakai peittää juuri sen verran kuin kokee tarpeelliseksi. Jos ihosi on voimakkaasti punoittava, saattaa itseä miellyttävä lopputulos vaatia meikkivoiteen, vaikka itse en sitä suosikaan tämäntyyppisessä meikissä.

VINKKI! Älä yritä peittää kaikkia pikkuvirheitä, tässä pikameikissä koko pointti on vain häivytellä niitä ”pahimpia värivirheitä” hieman lievemmiksi, ei tehdä mitään superglam-ihoa. Iho saa näyttää iholta.

Seuraavaksi teen kulmat, johon käytän jotain kulmakynää ja kulmageeliä. Toisinaan skippaan kulmakynänkin kokonaan ja siistin kulmat ainoastaan geelillä paikoilleen, mutta jos kulmat on kovin harvat tai vaaleat, saattaa kulmakynä olla oleellisempi kuin kulmageeli. Tee tarpeen mukaan.

VINKKI! Kannattaa olla kuitenkin tarkkana, ettei piirrä kulmia liikaa, koska täytyy muistaa, että nyt ei tehdä juuri mitään muuta meikkiä niiden ympärille. Liian vahvasti ja tummasti meikatut kulmat näyttää kummallisen irrallisilta kasvoilla joilla ei ole lähestulkoon mitään muuta meikkiä.

Silmämeikki koostuu ainoastaan ripsien taivutuksesta ja ripsiväristä. Mielestäni tällaisessa no-make-up -tyyppisessä meikissä on ihan turha käyttää luomivärejä, edes niitä vaaleita. Ihan yhtä lailla sitä voi olla kokonaan ilman.

VINKKI! Jos silmäluomet on kovin kirjavat väriltään, voi käyttää esim. jotain kevyesti pigmenttistä luomivärinpohjustajaa luomille tasoittamaan sävyä (esim. *Urban Decay Eden tai *Elizabeth Arden Advanced Eye Fix Primer). Luomivärinpohjustus pysyy paremmin paikoillaan ilman puuterointia kuin peiteaineet.

Poskille laitan ihan kevyesti varjostuksen, jota sutaisen hieman myös otsalle hiusrajaan ja leukalinjan alle. Poskille kepeästi neutraalia poskipunaa ja viimeistelen vielä valopuuterilla, jota käytän poskiluun korkeimmalla kohdalla ja hieman ylähuulen amorinkaarella valoa tuomassa. Tämmöiset kolmen tuotteen paletit on aivan loistavia, kun tästä saa nopeasti kaikki kolme tuotetta sudittua kasvoille.

Moni kokee, että nämä on ihan ylimääräisiä vaiheita tämmöisessä meikittömässä meikissä, mutta itse taas koen, että juuri siksi on tärkeää muokata kasvojen varjoja ja valoja, kun kasvot on niin ”paljaat” muutenkin muun meikin puutteesta johtuen.

VINKKI! Valojen, varjojen ja punan lisääminen poskille myöskin huijaa ihon näyttämään siltä, kuin siinä olisi meikkivoidetta, vaikka siinä ei olisikaan mitään.

Jos haluan skipata poskien meikkauksesta jotain niin käytän pelkästään poskipunaa. Poskipuna tuo kasvoille hieman muotoa ja samalla heleyttää ja raikastaa ilmettä.

Lopuksi rajaan ylähuulen kevyesti ”huulenvärisellä” rajauskynällä, jolla myös hieman väritän huulta ja viimeistelen lähes värittömällä huulikiillolla tai värillisellä/värittömällä huulivoiteella. Mikä tahansa, joka pitää huulet kosteutettuina ja kostean näköisinä käy hyvin.

Moni voi hyvin skipata huultenrajauskynän, mutta mun ylähuuli on niin väritön ja ”rajaton”, että olen jo teini-ikäisestä saakka aina rajannut ylähuulen ”näkyviin” enkä varmasti pääse siitä tavasta koskaan ellen mene johonkin huulten kestopigmentointiin.

VINKKI! Miniversio tästä pikameikistä toteutuu seuraavilla tuotteilla:

  • peiteaine
  • kulmageeli / kulmakynä
  • ripsiväri
  • poskipuna
  • huulikiilto

Ja näin, pikameikki noin viidessä minuutissa vain muutamalla avaintuotteella toteutettuna. Lopputulos on raikas ja luonnollinen, mutta itsellä on kuitenkin sellainen herännyt olo ja fiilis, että nyt voi ryhtyä hommiin (oli ne hommat sitten mitä tahansa).

Millaisia teidän pikameikit on?

*Postauksessa mainoslinkkejä

2 thoughts on “.5 MIN PIKAMEIKKI.

  1. Moi! Tää on vanha postaus, mutta tuli mieleen kommentoida, että pikameikin teko juurikin kolmen sävyn paletilla on parhautta jo ihan siksi, että halutessaan Taupe sävyisellä ruskealla voi äkkiseltään sutaista myös luomeen varjostuksen, ja ruusun tai persikan sävyllä liikkuvan luomen. Halutessaan heleyttä saa lisättyä myös silmien seudulle helmiäisellä värillä, joka ei ole liian kylmän Valkoinen (neljääkymppiä lähentyessä pitää jo silmät herättää aamuun :D). Eli kaikki vastaavat tuotteet löytyy myös omasta arkimeikistäni. Töissä kuljetan huulipunaa ja rajauskynää, joilla saa pikaisesti edustavampaa :)

    1. Tuollainen trio-paletti tosiaan käy myös silmämeikkiin aivan mainiosti! Joskus itsekin tässä pikameikissä olen sutaissut tuota aurinkopuuteria hieman luomille isolla sudilla :) Mutta kyllä tämä kävisi hyvin minimalistiseen reissupakkaamiseenkin, kun sillä meikkaa niin kasvot kuin silmätkin!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.