.TUTORIAALI ARKISEEN SILMÄMEIKKIIN.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Instan puolella joskus vähän lupailin, että voisin joskus tehdä blogiin tutoriaalin tähän mun go-to -silmämeikkiin, jota varioin tavalla tai toisella lähes päivittäin. Tässä tulee!

Olen arkena yleensä aika laiska meikkaaja… noin niinkuin meikkaajaksi. Toki teen ihan koko setin aina (ainakin töihin, vapaalla ((jos siis meikkaan)) saatan skipata luomivärit kokonaan ja mennä pelkällä ripsivärillä), mutta laiskuudella tarkoitan sitä, että en jaksa suunnitella erilaisia extravaganza-meikkejä ja väriyhdistelmiä jatkuvasti. Joskus harvoin käytän mielelläni jotain vähän näyttävämpiäkin värejä ja väriyhdistelmiä, mutta pääasiassa teen arkisia nuden, roosan/persikan, ruskean, harmaan ja mustan yhdistelmiä eri tummuusasteissa.

Tähän tutoriaaliin valitsin tämän mun lempparipaletin, eli *MAC Semi-Sweet Times Nine. Kuvaan on numeroitu ne värit, mitä tässä meikissä käytin, siinä järjestyksessä, kuin niitä on käytetty.

Vasen: Aloitetaan pohjustamalla silmäluomet ensin. Käytin *Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Originalia, kuten aina.

Oikea: Levitä koko luomen alueelle vaaleaa mattaista luomiväriä (paletista 1) isohkolla siveltimellä. Tämä ei ole tarkkuustyöskentelyä, sen kuin vain huitelee menemään. Halutessasi voit muokata tätä vaihetta niin, että liikkuvalla luomella onkin joku toinen vaaleahko väri ja vain luomivaossa ja kulmaluulla tämä ihan vaalea. Mutta nyt yksinkertaisuuden vuoksi näin. Vaalea pohjaväri koko luomella helpottaa seuraavissa vaiheissa tulevien tummempien värien häivyttelyä ihan kuus-nolla.

Vasen: Otetaan medium-tummuinen häivytysväri (paletista 2) ja iso pyöreäpäinen häivytyssivellin, jolla suditaan luomivakoon varjo. Varjostus nousee ulkonurkassa samassa linjassa kulmakarvan kanssa ja mukailee alareunasta silmämunan muotoa.

Oikea: Otetaan pienempi pyöreäpäinen sivellin ja suditaan samaa häivytysväriä (paletista 2) alaluomelle ulkonurkasta aloittaen ja häivyttäen sävyä ”ohuemmaksi” sisänurkkaa kohti, suunnilleen siihen saakka missä ripsien kasvu alkaa sisänurkassa. Tämä saa olla aika paksultikin, se toimii häivytysvärinä ja pohjana tummemmalle luomivärille, joka laitetaan myöhemmässä vaiheessa.

Vasen: Otetaan kapeampi pyöreäpäinen häivytyssivellin ja hieman tummempi varjostusväri (paletista 3), jolla syvennetään hieman luomivaon kuopan varjostusta. Aloitetaan ulkonurkan puolelta ja häivytellään sisänurkkaa kohti.

Oikea: Otetaan jälleen hieman pienempi pyöreäpäinen sivellin, jolla tummennetaan alaluomen varjostusta tummemmalla luomivärillä (paletista 4). Aloitetaan ulkonurkasta ja lopetetaan häivyttely suunnilleen silmän keskivaiheille, ei mennä yhtä pitkälle kuin aikaisemman häivyttelyvärin kanssa (yksi kuva ylempänä).

Vasen: Jatketaan äskeisellä pienemmällä pyöreäpäisellä siveltimellä ja samalla tummimmalla luomivärillä (paletista 4) ja tehdään yläluomelle pehmeä häivytetty rajaus aloittaen ulkonurkasta ja häivytellen sisänurkkaa kohti. Toivotusta intensiteetistä riippuen voi joko mennä pidemmällekin tai jättää rajauksen vain ulkonurkkaan. Jos haluaa mennä pidemmälle sisänurkkaan, saattaa olla tarpeen vaihtaa esim. viistopäiseen ohuempaan siveltimeen siinä kohtaa, ettei tule liian paksua jälkeä.

Oikea: Silmämeikki on muuten valmis, vain ripsiväri puuttuu. Tässä kohtaa yleensä taivutan ripset Shiseidon ripsentaivuttimilla.

Levitän ripsiin vielä runsaahkon kerroksen ripsiväriä (Sisley So Intense Mascara) ja valmista on! Itse tykkään laittaa ripsiväriä aina myös alaripsiin, mutta mielestäni tämä on makuasia ja jos se ei tunnu omalta niin älä laita.

Tällä samalla tekniikalla mä teen lähes 99% mun silmämeikeistä. Mä vain vaihdan värejä ja tummuusasteita, mutta palikat ja tekovaiheet pysyy about samoina:

  1. Liikkuva luomi: vaalea/medium/tumma, matta/shimmer/metallinen
  2. Kulmaluu + sisänurkka: vaalea, matta/shimmer
  3. Luomivako: vaaleahko/medium, matta
  4. Luomivako: medium/tumma, matta
  5. Alaluomi: vaaleahko/medium, matta
  6. Alaluomi: medium/tumma, matta
  7. Ylärajaus: tumma, matta

Tällä samalla tyylillä teen myös smoky-meikit. 1-vaiheessa levitän vain liikkuvalle luomelle jonkun tumman sävyn, mattaisena, shimmerisenä tai metallinhohtoisena ja koko loppumeikki menee samalla kaavalla, sävyt istutettuna vain tyyliin sopivaksi. Tätä kaavaa voi siis käyttää kaikkiin tyyleihin: nudelookkiin, värikkääseen iloitteluun tai dramaattisen tummiin meikkeihin. Toimii aina! Halutessaan voi tottakai lisätä vaikka nestemäisen rajauksen ja irtoripset, jolloin look muuttuu särmämmäksi ja juhlavammaksi.

Kokonaisuuteen voi hyvin laittaa joko tämmöisen ”huulenvärisen” huulipunan/kiillon (Urban Decay Sheer Wrong Number) tai sitten lähteä revittelemään jollain näyttävämmällä punaisella/fuksialla/luumuisella sävyllä, ihan mikä nyt milloinkin inspaa. Tämä silmämeikki-tyyli kestää oikeastaan minkä tahansa huulimeikin.

Ei muuta kuin kokeilemaan! Tämä tyyli on kohtalaisen helppo toteuttaa ja melko huoleton ”virheiden” kannalta, koska tässä koko idea on tehdä häivytettyä ja pehmeää lopputulosta, ei mitään turhan graafista tai tarkkaa. Mulla menee koko tähän lookkiin aikaa noin 15 minuuttia, josta silmämeikin osuus lienee noin puolet.

Tuntuuko vaikealta? Meinaatko kokeilla? :D

*Postauksessa mainoslinkkejä

8 thoughts on “.TUTORIAALI ARKISEEN SILMÄMEIKKIIN.

  1. Mä oon mennyt nyt jo niin monta vuotta pelkällä huulipunalla ja kulmameikillä ilman ripaustakaan silmämeikkiä tai edes primeria luomilla, että huomaan olevani vähän hädissäni niinä kertoina, kun istun meikkipöydän ääreen tarkoituksena oikeasti laittaa silmämeikkiä. Niinniettä mitä ja mihe, tä.

    Muistelen, että silloin kun vielä meikkasin enemmän, aloitin varjostuksen häivyttelyineen suoraan ulkonurkasta kohti luomen keskiosaa ja tein tuon kulmaluun häivyttelyn vasta sen jälkeen, mutta tätähä mie kokkeilen het’ ku seuraavaks ehdin istuutua peilin eteen sutimaan. :)

    1. Kyllähän sitä vähän sormi menee suuhun jos ei oo jotain juttua tehny pitkään aikaan :D Mut kokeile ihmeessä tätä systeemiä, on nopea!

  2. Minusta on aina mielenkiintoista nähdä eri ihmisten erilaisia tapoja meikata. Parhaiten sitä näkee tietty YouTubessa mutta tällaiset tutorialit selventävät asiaa myös. Ihanan selkeä ja juu, todellakin täytyy joskus kokeilla!

  3. Oon kerran käynyt sulla meikattavana Stockmannilla ja jälki oli aivan upeaa! Itse en onnistunu ihan yhtä hyvin, mutta tämän tutoriaalin kanssa on hyvä harjoitella. Kiitos! :)

    1. Käytän tätä samaa kaavaa usein myös asiakasmeikeissä, varmaan myös sulle :) Harjoittelet vaan niin jälki paranee kerta kerralta :)

  4. Aika lailla samaan tyyliin menee myös minulla, mutta teen yleensä varjostuksen vain yhdellä sävyllä (arkena ja silloin harvoin kun jaksan laittaa luomiväriä). Pitääkin testata tuota kahden sävyn yhdistämistä! :)

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.