.KUUKUPPI.

Ai mikä ihmeen kuukuppi? Monet varmaan tietääkin mistä puhutaan, mutta ei varmaankaan aivan kaikki. Ja tämä tuote on yksi niistä, joista toivoisin KAIKKIEN kuukautisista kärsivien ihmisten olevan tietoisia, on se sellainen ihmekaveri ja helpottanut monen puolukkapäiviä ihan kuus-nolla, myös mun.

Kuukuppi on siis kuukautisveren kerääjä, silikonista tai luonnonkumista valmistettu kuppi, joka asetetaan emättimeen kuukautisten alettua (tai vähän ennen jos tietää niiden olevan tulossa minä hetkenä hyvänsä), se tyhjennetään ja pestään 2-3 kertaa vuorokaudessa ja laitetaan puhtaana takaisin paikoilleen.

Montako kertaa päivässä te keskimäärin vaihdatte siteen/tampoonin? Mä muistan ainakin, että tampooniaikoina aamulla yksi ja töissä täytyi olla mukana ainakin 2-3 tumpulaa ja vielä kotonakin piti vähintään kerran vaihtaa ennen nukkumaanmenoa, eli keskimäärin 4-5 tampoonipötköä päivässä. Ja koko ajan täytyi sen lisäksi olla varuillaan, että milloinkohan tumpula on täynnä tai koska pikkuhousunsuoja tulvii ylitse kun ei ole töissä päässyt vaihtamaan tumpulaa pitkään aikaan.

Kuukupin mä tyhjennän aamulla ja illalla. Siinä se. Mun ei tarvitse kertaakaan työpäivän aikana edes ajatella kuukautisia saatika suojia, ohivuotamista, siteen kahisemista, japaninlippua, mitään koko aiheeseen liittyvää. Äärimmäisen vapauttavaa!

049_lunette

Mun ensimmäinen kupponen oli DivaCup ja käytin sitä menestyksekkäästi ainakin pari vuotta… kunnes se sitten vahingossa joutui koirien leikkikaluksi ja siitä oli purtu antenni kokonaan poikki ja se oli muutenkin vähän siinä kunnossa, että viittiikö tuota nyt enää käyttää… Eli varoituksen sana lienee paikallaan: koiraeläimet pitävät kuukupeista, pidä se poissa koirien ulottuvilta. Tällä hetkellä käytän Lunettea, koska se oli ainut kippo mitä se kyseinen apteekki (joka ensimmäisenä eteeni osui siinä hädän hetkellä) myi. Lunette oli vähän kalliimpi kuin edellinen Divani, mutta maksoin siitä mielelläni, koska tiedänhän että se on suomalainen. Ja se on ollut tosi hyvä! Divaan verrattuna huomasin, että se on ehkä vähän pehmeämpi ja siten jopa mukavampi käyttää.

Kuppien hinnat pyörii siinä 30€ molemmin puolin. Mutta sen hinnan saa nopeasti takaisin kun ei tarvitse enää ostella joka kuukausi side- tai tampoonipakkausta.

Plussat ja miinukset:

+ ei roskaa (yksi kuppi kestää käytössä useita vuosia, keskimäärin 5-10), eli on myös ekologinen vaihtoehto
+ helppo ja nopea kun tekniikan hallitsee
+ ei tarvitse ajatellakaan menkkoja koko päivänä/yönä
+ varma, ei vuoda ohi kun on oikein paikallaan (itse käytän varmistuksena ohutta pikkuhousunsuojaa, varsinkin ensimmäisinä päivinä, koska olen neuroottinen)
+ pitkät tyhjennysvälit
+ ei kahise, ei hiosta, ei haise, ei kuivata limakalvoja
+ ei tunnu miltään ollessaan paikoillaan
+ voit käydä vaikka uimahallissa ja saunassa kupin kanssa ilman, että kukaan tietää sinulla olevan kuukautiset
+ voit nukkua alasti mihin aikaan kuukaudesta tahansa
+ ei tarvitse käyttää mummokalsareita vain siksi että on puolukkapäivät, voit kuukauden jokaisena päivänä sipsutella seksikkäimmissä pitsihörhötyksissäsi jos haluat
+ ei ole yhtään sellainen fiilis, että on menkat –> vähentää suuresti niistä johtuvan ketutuksen määrää –> parempi yleisfiilis

– tekniikkaa täytyy harjoitella ennen kuin on mestari (yhdet menkat yleensä riittää siihen, että oppii käytön hyvin, toisten aikana homma on jo tuttua)
– hinta, mutta toisaalta, laskepa huviksesi paljonko olet tähän mennessä käyttänyt rahaa kertakäyttösuojiin (tästä on myös hauska laskutoimitus kuukuppikunnan sivuilla, että miten paljon yksi ihminen elämässään käyttää rahaa kertakäyttösuojiin ja miten paljon roskaa niistä kertyy yhden naisen elämän aikana).

Kuukuppeja saa ostaa mm. Stockmannilta, useimmista apteekeista, luontaistuotekaupoista ja sen sellaisista. Myös netistä niitä saa tilattua monistakin eri paikoista, esim. kuukuppi.fi

Lisää tietoa kuukupista ja ostopaikoista: Kuukuppikunta.net

EDIT – 23.1.2010 klo 13:30
Rupesin tuossa miettimään, että paljonkohan mä olen itse noin suunnilleen kuluttanut rahaa kertakäyttöisiin suojiin sinä aikana, kun en vielä ollut tutustunut kuukuppiin.

Olen nyt 27-vuotias, mulla alkoi kuukautiset 12-vuotiaana, eli 15 vuotta olen jo kärsinyt puolukkapäivistä. Mutta laskutoimituksesta voi vähentää viisi vuotta, koska silloin löysin kuukupin eikä paluuta kertakäyttöisiin ole ollut.

Kertakäyttösuojat:
10 vuotta x 13 kiertoa per vuosi x 5 vuotopäivää x 4 sidettä/tampoonia = 2600 kpl
10 vuotta x 13 kiertoa per vuosi x 5€ kuukausittain suojiin = 650€

Kuukuppi:
5 vuotta, 2 kuppia, summittainen kupin hinta 30€ = 60€

Ja tämäkin vain siksi, että se toinen joutui koirien hampaisiin, muuten kuppeihin olisi mennyt rahaa vain 30€.

22 thoughts on “.KUUKUPPI.

 1. Basu: Mäkin olen tehnyt käännytystyötä jonkin verran :D En enää luopuisi tästä vehkeestä mistään hinnasta!

 2. Hm.. Tuota voisikin kokeilla, todella hyvä postaus! :) Mies ihmetteli että mitä mä täällä repeilen tietokoneen ääressä… Alkoi niin huvittaa tuo koirien leikkikaluksi jääneen kuukupin kohtalo :D

 3. Anonyymi: Mua ei kyllä sillon paljon naurattanut, mutta jälkeenpäin kyllä :D Kuppi-parka, joutui puruleluksi.

 4. Inkivääri: Kunhan olet tutkinut kaikki ohjeet kupin poistamiseen niin ymmärrät kyllä sen perusperiaatteen ja sitten ei auta muu kuin opetella. Kyllä mäkin ähelsin ensimmäisellä kerralla niin, että olin ihan varma ettei se tule ikinä ulos sieltä, mutta kyllä se vaan onnistui silloinkin. Ja tänä päivänä se on niin pala kakkua ettet uskokaan. Kuppeilu on tekniikkalaji, jonka voi oppia vain opettelemalla :) Mutta se on kyllä sen opettelun arvoinen vehje.Mulla meni ekat pari päivää semmoiseen säheltämiseen kupin poisottamisen kanssa, mutta sitten se alkoi jo onnistumaan kun tajusi, että miten just mulle sopii tämä tehdä. Tärkeää siinä on osata olla rento sieltä alhaalta eikä jäykistellä, se helpottaa paljon :) Samoin juuri itselle sopivan asennon löytäminen. Kaikilla on vähän erilainen anatomia niin se paras keino saattaa olla ihan eri mulla kuin jollain toisella.

 5. Jep, hyvä on :) Itselläni on Diva. Lasten kestovaippailun myötä siirryin itsekin pois noista muoviällötyksistä (joista ei valmistajat taida vieläkään kertoa edes käytettyjä materiaaleja?). Tykkään itse myös kestositeistä: nättejä ovat.

 6. Nea: Mä en voisi enää kuvitellakaan käyttäväni siteitä, en edes tampooneja ellei ole aivan pakko. Kupin jälkeen oon pari kertaa joutunut ostamaan tampoonipaketin kun kuppi unohtui kotiin ja menkat alkoi tietty juuri sinä päivänä, käytin paketista pari tumpulaa työpäivän aikana ja annoin loput jollekin työkaverille, että ”pidä sä nää, mulla on kuppi kotona” :DKun on tottunut kuppiin ja siihen, että se ei paikoillaan ollessaan kertakaikkiaan tunnu miltään, niin sitten kun pitkästä pitkästä aikaa laittoi tampoonin niin hyi hitto! Mä tunsin sen olemassaolon koko ajan ja se tuntui kuivalta ja epämiellyttävältä ja hyi. Silloin taas totesin, että on se onni että löysin kuukupin!

 7. KIIITOS tästä! ..tänään siis apteekkiin! :) Ehkä päivän paras asia että löysin blogiisi! :D

 8. Anonyymi: Ole hyvä! Hienoa, että voin innostaa naisia kokeilemaan kuppia, se on vaan niin mielettömän hyvä keksintö!

 9. kuppi on paras! Sen kanssa tuntuu ettei ole mensuja ollenkaan. vegaanikauppa.net:ista saa halvalla kuppeja. (en muista merkkia tosin, mutta sielta hankin omani ja hyvin toimii). siteisiin ei kylla oo enaa ikina paluuta!

 10. Heti ku luin tän ni laitoin Luneten tilaukseen :)Mietin tämän ostamista jo viime vuonna mut sitten kaveri heitti semmosen jutun että entä jos oon kyykyssä ni se veri tursuaa sieltä yli :D Eli se sai mut peloteltua enkä uskaltanutkaan tilata.Mä veikkaan että sitä”ylitursuamista”tuskin tarvii pelätä :)

 11. PLAZ^: Ei se tursua :D Kyllä se tavara pysyy siellä kupin sisällä olit missä asennossa tahansa :) Voit vaikka alasti tehdä kärrynpyöriä eikä kukaan tiedä, että sulla on menkat ja kuppi käytössä :) Yks parhaimmista ostoksistani ikinä!

 12. Mä veikkaan että ekaa kertaa ikinä odotan kuukautisia että pääsee testaamaan kuukuppia tositoimissa :DToivottavasti se on niin hyvä ku mitä on kehuttu :)

 13. Mua kiinnostais kuukupin käyttö, mut jos en saa tampooniakaan sisälle, papakokeet käy kipeää ja muutenki tuntuu et toi värkki on harvinaisen tiukka, niin miten sitte kuukupin kanssa… Enkä muutenkaan tykkää että sinne työnnetään mitään ylimäärästä :D

 14. KATARIINA: Paikoillaan ollessaan kuppi ei kylläkään tunnu yhtään miltään ja sitä on jopa vähän vaikea kuvitella, että se on siellä, koska se todellakin on niin tuntumaton :) Laittaminen ja poisottaminen onkin sitten eri asioita ja niitä ainoita, joissa voi jotain ongelmia olla. Jos haluat kokeilla niin kokeile, ei siinä mitään menetä (aika monilla kuukuppivalmistajilla on takuu) :)

 15. Sain vuosi-pari sitten tietää kupista ja siitä lähtien olen äitiä yrittänyt suostutella ostamaan jo nyt kun ”puolukat kukkii” :D Nyt melkein odottelen, että seuraavat alkaa ja saan valittaa kun hiostaaa ja hankaa ja valivali :) Tai sitten omin rahoin käyn apoteekista ostamassa.(Tässä vain se huono puoli että kummitäti on töissä apteekissa ja heti kertoo äidille jos näkkee minun ;/)

 16. Noniin,nyt on”ensimmäinen kuppiviikko”koettu ja täytyy sanoa että olipa hyvä ostos! Ei kärsiny iho ollenkaan ja hyvästi hiostus!Alkusähläyksen ja muutaman ohivuodon jälkeen homma rupes sujumaan ja tekniikkakin alko olemaan aika hallussa.Antenni on vaan liian pitkä..paitsi yön jälkeen kun koko kapistusta ei näy eikä tunnu :D Pitää siis ruveta lyhennyshommiin!

 17. PLAZ^: Noni! Mielettömän hyvä juttu! :) Kannattaa siitä antennista napsaista reilusti yli puolet ainakin pois. Ei sillä juurikaan mitään tee. Mulla on antennia jäljellä ehkä noin sentin matkalta, se on ihan hyvä kun täytyy paikallistaa, että missä kohtaa on kupin pohja, mutta muuten sillä ei juuri virkaa ole :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.