.NEGANEGA VAI POSIPOSI.

Mä en tykkää siitä, kun ihmiset aina valittaa kaikesta. Tuntuu siltä, että todella suuri osa ihmisistä elää jossain neganega-maailmassa, jossa mihinkään ei olla tyytyväisiä, vaikka oikeasti olisi kaikki ihan hyvin.

Esimerkiksi tämä talvi-asia. Suomalaiset valittaa vuositolkulla sitä kun Suomessa (varsinkaan pk-seudulla) ei olla nähty kunnon lumisia talvia vuosiin ja kun on niin pimeää ja märkää ja loskaista eikä yhtään tunnu talvelta ja diipadaapa. Sitten kun sitä lunta kerrankin on niin paljon, että muillekin riittäisi, niin sitten sitä lunta on liikaa ja on liian kylmä ja kaikki on ihan kamalaa kun on niin paljon lunta ja on niin vaikea kävelläkin eikä millään vaatteillakaan tarkene. Koittaisitte päättää!

050_pakkasessa2007

Tämä talvihan on ollut IHANA! Kerrankin on ihan oikea luminen kaunis talvi eikä mikään kahden viikon minitalvi siellä jossain loskakausien keskellä. Kirkkaina talvipäivinä on aivan ihana lähteä koirien kanssa ulos, kun parhaimmillaan jokaikisessä puussa ja jokaikisessä oksassa on ihan notkumalla kunnon puuterilunta ja koko maisema on kuin suoraan jostain Winter Wonderlandista, jossa lumi kimmeltää talviauringon valossa. Kunhan vaan osaa pukeutua sään vaatimalla tavalla niin talvesta voi oikeasti nauttia, oli se sitten miten kylmä ja luminen tahansa. Vaikka töistä lähtiessä yleensä onkin jo aivan pimeää, on mielestäni ihastuttavaa tuijotella sirppikuuta yönpimeällä taivaalla samalla kun istuu bussissa matkalla töistä kotiin.

051_pesulla

Mä itse elän posiposi-maailmassa, jossa mä näen maailman positiivisten ajatusten kautta ja otan tapahtumat, säätilat ja ihmiset ja kaiken vastaan ensisijaisesti positiivisella mielellä ja jos jotain negatiivista sitten kohdalle osuu niin mun asenne asiaan on: ”asiat nyt on näin ja tähän tilanteeseen sopeudutaan, kyllä se tästä taas lutviutuu parempaan suuntaan”. Ja eipä siinä yleensä kauaa mene, kun tapahtuu jotain, joka kääntää tilanteen taas mitä parhain päin ja monesti vielä paremmin kuin ennen.

Kun tuiskuttaa lunta, iloitsen lämpöisestä karvahupustani. Jos myöhästyn bussista, ajattelen, että ei se seuraava kovin kaukana ole ja kas, sehän saattaa tulla ajoissa. Jos kynsien lakkaus epäonnistuu, päätän että teenkin tästä moka-kynnestä paremman kuin mitä se oli ennen möhlimistä. Jos unohdan ostaa kaupasta wc-paperia, ajattelen että ei se mitään ja lähden sinne takaisin, voin käydä ensin kirjakaupassa. Elämän pienet vastoinkäymiset on niin helppo muuttaa hyviksi asioiksi vain omaa asennetta vaihtamalla.

052_naurava

Hymyile, naura ääneen, opettele nauramaan myös itsellesi, ole onnellinen pienistä asioista ja usko siihen, että kaikki järjestyy parhaimmalla mahdollisella tavalla niin saat huomata, että maailma näyttää paljon mukavammalta, oli se elämäntilanne tai säätila mikä tahansa.

Negatiivisuudella ja yleisellä nyrpeydellä ei saa muuta kuin lisää negatiivisuutta ja nyrpeyttä osakseen. Negatiivisuus houkuttelee negatiivisuutta, positiivisuus houkuttelee positiivisuutta. Kumpaa sinä mieluummin haluaisit omalle kohdallesi?

11 thoughts on “.NEGANEGA VAI POSIPOSI.

  1. oi ihanaa, että tästä maasta löytyy edes yksi itseni tavoin positiivisella elämänasenteella varustettu ihminen! :D

  2. Mahtava kirjoitus Terhen!!Mitä talveen tulee, tämä on kyllä ollut kaunein, upein talvi miesmuistiin. Mä rakastan tätä talvea. Olen ääri-ihminen ja nautin kun saan talvella pukeutua paksuimpaan toppatakkiini ja tuntea pakkasen nipistelevän poskilla ja hangen narskuvan kenkien alla, samoin kuin nautin kesällä tukalasta kuumuudesta ja hikikarpaloista ihon pinnalla…..Nuo koirakuvat on taas jotain niiiiiiiiiiiiiiin suloista. <3 <3 <3

  3. I totally agree! :) Mullakaan ei ole mitään valittamista siitä, että lunta on kunnolla. Harmi vaan, että tänä talvena (kun kerrankin olisi lunta!) tuskin pääsen kertaakaan hiihtämään :( Sitä paitsi kun on lunta niin ei ole edes kovin pimeää. Hietsussa kävelin yksi päivä, puut olivat upeita lumipeitteessään, pakkasta taisi olla lähemmäs parikymmentä ja kello puoli kymmenen arki-iltana. Siellä oli niiiin hiljaista! Yhden koiranulkoiluttajan näin, mietin, että voiko olla tällaista melkein pääkaupungin keskustassa :)Itse ajattelen myös aika positiivisesti ja ”johdonmukaisesti” :) Valitan vain loskasta, en pakkasesta ja lumesta :) Ja loskakaan ei ole enää niin paha, kun hankin viime talvena kunnon kengät niihin keleihin.

  4. Nea: Onhan se kylmä välillä vähän epämieluisaa, mutta kunnon pukeutumisella ja oikealla asenteella siitäkin voi nauttia :)Inkivääri: Kiitos :) Totta kyllä, tämä on todellakin kaunein talvi pitkään pitkään aikaan! Tämmöisistä talvista mä tykkään :) Koiruliinit osaa ilahduttaa joka päivä, välillä ne hauskat jutut saa tallentumaan kameraankin :DTiina: Mäkään en pääse tänä talvena suksien päälle :( Mun laji kylläkin on laskettelu. Mutta toi on kyllä totta, vaikka onkin pimeää niin ei kuitenkaan ole NIIN pimeää kun on lunta :) Se on kiva juttu se!

  5. Tää talvi on ollut jotain niin uskomattoman ihanaa. <3 Kunpa kaikki talvet olisi tällaisia! Vaikka olin maanantaina umpijäässä jouduttuani kävelemään bussikuskin takia pidemmän matkan töihin, rakastan tätä pakkasta silti. :DValitsen mieluusti kilometrin kävelyn joka päivä töihin kuin vaihdan toiseen ruuhkabussiin. Ihanan kirpeätä ja raikasta. :)Yritän olla aina positiivinen, vaikka joskus sitä sortuu negatiivisuuden puolelle. Onneksi kuitenkin koko ajan harvemmin kuin ennen. Ja kai se on ihmiselle normaaliakin, ettei aina vaan jaksa olla pirteä. Sitten murjotetaan hetki ja jatketaan taas. Koska kyllä se aurinko aina risukasaankin paistaa, vaikka se on kliseistä kliseisin. ;)

  6. Hei, tämä ei nyt mitenkään liity oikeastaan tähän postaukseen mutta ajattelin vain että onko sulla joku kosmetologin koulutus tai vastaava? Tosi kivoja postauksia olet tehnyt, lisäsin jo suosikeihin :)

  7. Johanna: Kyllä tämä pakkas/lumitalvi voittaa ihan kuus-nolla sellasen loskatalven <3 Tottakai joskus on niitä kausia, kun vähän masistaa, mutta se onneksi menee aina ohi ennemmin tai myöhemmin :)Noora: Kyllä, mä olen kouluttautunut kosmetologiksi joskus aikoinaan ja työskentelen tällä hetkellä kosmetiikkamyyjänä :)

  8. Löysin juuri kivan blogisi :) Ahmin innolla katseella noita sinun ihania kynsikuvia. Tilasin tänään ekat Konad leimasimeni ja jännityksellä odotan saanko yhtä hyviä tuloksia…Aika söpönen toinen tuossa pikkutakissaan <3

  9. No mä olen se perusnegatiivinen suomalainen, joka jaksaa valittaa monista asioista aina :DToki mun yks työkaveri lyö mutkin (ja kaikki tuntemani ihmiset) laudalta 100-0, sillä niin negatiivista ihmistä en ole näihin päiviin asti löytänyt. KAIKKI on huonosti hänellä, vaikkei edes ole.Itsellä huumorintaju on ollut kovissa pakkasissa koetuksella kun aamulla klo 7.30-8.00 sitä seisoo koulun pihassa -20C pakkasessa vastaanottamassa lapsia. Vaikka mullakin on ollut kahdet toppahousut, monta paitaa, pipo, 2 kaulahuivia, Goretex kengät, tumput, villasukat ja säärystimet päällä niin silti on ollut kylmä.Onneksi nyt on vähän lauhtunut, pystyy olemaan ulkonakin :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.