.LUKUTOUKKA.

Mä luen paljon kirjoja ja ne onkin mulle tietynlainen henkireikä. Ehkä se tulee joillekin blogin lukijoille vähän yllätyksenä, että olen lukutoukka, mutta tämähän onkin kosmetiikkablogi, joten elämäni muut osa-alueet ja kiinnostuksen kohteet olen halunnutkin jättää vähän vähemmälle. Mutta puhutaanpas nyt tällä kertaa kuitenkin vähän kirjoista.

Mä luen itseasiassa melko yksipuolista kirjallisuutta: fantasiaa, romantiikkaa ja historiaan sijoittuvaa. Jos edes kaksi näistä osa-alueista kohtaa kirjassa niin mä tykkään :D Nykypäivän ”moderneja tarinoita” mä en lue melkein ollenkaan, se on äärimmäisen harvinaista. Ne ei yleensä vaan kiinnosta mua.

Sellainenkin erikoisuus mulla on kirjojen suhteen, että mä luen ne mielelläni englanniksi aina kun mahdollista. Suomennetut on pahimpia, koska sieltä häviää tiettyjä vivahteita kun esimerkiksi kaksoismerkityksellisiä sanoja ei pysty kääntämään samalla tavalla suomeksi. Jos kirja on alunperin kirjoitettu suomeksi niin sitten asia on vähän eri, mutta enpä mä kyllä kauheasti suomalaisia kirjailijoita luekaan.

Mulla on myöskin tapana lukea niitä mun suosikkikirjoja moneen kertaan. Saatan lukea kirjan loppuun ja aloittaa sen samalta istumalta taas alusta tai kuten useimmiten: luen yhden tai kaksi kirjaa välissä ja sitten taas aloitan alusta jonkun aikaisemmin luetun. Tai jos kyseessä on kirjasarja, luen sen ensin alusta loppuun ja sitten siirryn taas alkuun. Tätä tapahtuu todella usein, koska mä tykkään erityisen paljon nimenomaan useita kirjoja sisältävistä kirjasarjoista ja niitä mulla onkin useita (tulette kohta huomaamaan).

Mulla on myöskin tapana ostaa kirjat omaksi. Joskus aikoinaan käytin paljon kirjastoa, mutta kun sitten huomasin lainaavani usein niitä samoja kirjoja, päätin, että voisihan niitä ostaa omaksikin, kun mä kerta niitä samoja luen kuitenkin koko ajan. Se onkin ollut erinomainen päätös. Vuosien saatossa mun kirjahylly on täydentynyt pikkuhiljaa toinen toistaan paremmilla kirjoilla, joista parhaimpiin palaan aina silloin tällöin uudelleen. Joskus on tullut tehtyä virheostoksia ja olen todennut ensimmäistä kertaa kirjan luettuani, etten tule tuota enää ikinä lukemaan ja niissä tapauksissa kirjat ovatkin monesti lähteneet uusiin koteihin. Mitä sitä turhaan sellaisia säilyttämään, joista ei niin välitä eikä niitä kiinnosta lukea uudelleen.

111_an_echo_in_the_bone

Viimeksi sain loppuun Diana Gabaldonin An Echo in the Bone, joka on seitsemäs osa Muukalainen/Outlander-kirjasarjaan ja täytyy sanoa, että koukuttava on. Vaikka kirja oli melkein puoleenväliin saakka vähän sellainen, että olisin voinut jättää sen hyllyyn välillä, niin sitten kun se taas lähti kunnolla liikkeelle niin en voinut pitää näppejäni erossa siitä! Kirjasarja alkaa siis siitä, kun vuonna 1946 sairaanhoitaja Claire hyppää tahtomattaan kivikehän kautta 200 vuotta taaksepäin menneisyyteen, rakastuu siellä mieheen ja aloittaa uuden elämän 1700-luvulla. Kirjasarjassa on melko paljon poliittisiakin juttuja mm. Skotlannin ja Englannin välisiä sotajuttuja ja kirjasarjan loppua kohden myös Yhdysvaltojen sotaa, jossa amerikkalaiset taistelivat englantilaisia vastaan omasta itsenäisyydestään, mutta kirjojen päähenkilöt saavat nämäkin asiat tuntumaan kiinnostavilta, kun he ovat osa sitä kaikkea. Myöskin Clairen satunnaiset viittauksen tuleviin tapahtumiin ja sikäläisten ”täh?”-kommentit olivat varsinkin sarjan alkuvaiheessa melko hulvattomia. Jos ette ole tähän kirjasarjaan vielä tutustuneet niin kannattaa tutustua, tämä on ollut mulle yksi niistä kaikkien aikojen parhaimmista ja melkeinpä paras kirja koko sarjassa oli se ensimmäinen: Muukalainen.

112_harris-charlaine-true-blood-omnibus

Edellisen jälkeen hyppäsinkin sitten vähän erilaiseen maailmaan. Aloitin joitakin päiviä sitten tämän Charlaine Harrisin kirjan, johon on koottu Sookie Stackhouse-sarjan kolme ensimmäistä kirjaa, eli True Blood Omnibus-kokoelma, jonka ostin vain sen takia, että tykkäsin kyseisestä TV-sarjasta ja halusin lukea tämän myöskin kirjana. Sitäpaitsi vampyyriromantiikka on aika ihanaa :D

113_kirjat1

Mistäpä tulikin mieleeni Twilight, joka on ollut myöskin yksi niistä mun elämäni suosikeista. (Joo, mä oon edelleenkin 27v.) Tutustuin kirjasarjaan (keväällä 2008) ennen kuin siitä tuli Suomessa niin iso hitti ja ostin ensimmäisen kirjan kansikuvan ja takakannen tekstin ansiosta (englanniksi tietenkin). En tiennyt mistään hypetyksistä mitään, joten voin onnellisesti sanoa löytäneeni kirjasarjan ikäänkuin omin päin :) Onhan nämä sellaista teinihömpötystä joo, mutta kirjat on ensinnäkin kirjoitettu hyvin, niissä elää mukana ja jotain koukuttumisesta kertonee se, että luin ensimmäisen kirjan n. 30 tunnin sisällä kannesta kanteen ja samaan tyyliin menivät nuo loputkin ja olen jokaisen sarjan kirjan lukenut 2-5 kertaa, että silleen.

Meyer on myöskin kirjoittanut kirjan The Host, jota mä mietin pitkään, että ostanko vaiko enkö osta, koska pelkäsin ettei se ole hyvä (en yleensä tykkää mistään scifi-jutuista), mutta sitten joku kaveri oli sen lukenut ja kehunut taivaaseen ja vihdoin päätin senkin hyllyyni hankkia ja oikeassapa se kaveri oli: kirja oli aivan erinomainen! Erilainen joo, mutta erittäin hyvä, vei mennessään :) Tekisi mieli lukea se uudelleen…

114_kirjat11

Vampyyrikirjallisuus on ehkä nyt muotia, mutta kun ensimmäisen kerran luin Anne Ricen klassikko-kolmikon, oli vuosi 2000 tai 2001 ja siitä alkoikin mun mielenkiinto vampyyreihin ja vampyyrikirjallisuuteen ylipäätään. Nämä kolme pokkaria ostin vasta ihan hiljattain (vuoden sisällä), kun satuin huomaamaan ne Suomalaisessa ja ostin omaksi. Jos multa kysytään niin ne aidot ja alkuperäiset vampyyrit ovat Anne Ricen luomia. Vaikka Twilight oli tarinana ihana niin kyllä mun täytyy myöntää, että vampyyri+päivänvalo+glitteri ei ihan vastaa mun mielikuvaa vampyyreistä.

115_kirjat2

Yksi mun teinivuosien (yläaste – lukio) suosikeista oli Kaari Utrio ja sen ihanat romanttiset tarinat historiallisessa Suomessa. Jotenkin lumoavaa lukea tarinaa 1800-luvun loppupuolen Helsingistä tai rakkaustarinaa keskiaikaisessa Turun Linnassa. Mun ikiaikaiset Utrio-suosikit ovat Vendela ja Vaskilintu. Uudemmat kirjat ovat myöskin olleet ihania ja aina kun Utriolta tulee joku uusi romaani niin ei mene kauaa, kun se on mun kirjahyllyssä. Voisin sanoa olevani fani :D

116_kirjat9

Historiallisia kirjoja löytyy enemmänkin ja rakastan erityisesti 1700- ja 1800-lukuja. Sen ehkä huomaakin tästä hyllystä. Austenia, Brontea ja muita samoihin vuosisatoihin keskittyviä romaaneja. Jane Austen on pitkään ollut yksi mun suosikeista, mutta sen kanssa huomasin, että ne kannattaa oikeasti lukea suomeksi. Mulla on tuo yksi kirja (Persuasion) englanniksi ja vaikka mä olenkin hyvä kieltä lukemaan ja ymmärtämään niin Austenin vanhanaikainen teksti oli oikeasti vähän haasteellista ymmärrettävää.

117_kirjat7

Kun mennään historiassa vieläkin taaksepäin, löytyy tämä kirjaviisikko, Untinen-Auelin Maan Lapset kirjasarja, jonka neljä ensimmäistä kirjaa olivat se kipinä, joka aloitti mun historiakiinnostuksen. Luin Luolakarhun Klaanin ensimmäistä kertaa muistaakseni 12-vuotiaana ja siitä samaan syssyyn koko kirjasarjan (4 kirjaa) ja luin kirjat oikeasti niin moneen kertaan etten edes muista. Kun sitten tuossa muutamia vuosia sitten vihdoinkin julkaistiin, 10 vuoden tauon jälkeen, viides osa Luolien Suojatit (Shelters of Stone), olin ihan ekstaasissa ja hankin kirjan ensin englanniksi ja sitten vielä suomeksikin, kun se julkaisu tuli myyntiin. Joku ehkä sanoisi, ettei tämä kirjasarja ihan ole hädintuskin yläasteikäiselle sopivaa luettavaa, mutta onneksi äiti ei välittänyt siitä :D

118_kirjat10

Muinaishistoria kiinnostaa mua edelleenkin ja olen sittemmin hankkinut myös muitakin muinaishistoriaan sijoittuvia kirjoja. Sue Harrisonin kirjat sijoittuvat Alaskan Aleuttien saarille n. 10 000 vuotta sitten, Paula Havasteen kirjatrilogia (siihen on tainnut tulla neljäskin osa, mutta sitä en ole muistanut hankkia) taas sijoittuu muinaiseen Suomeen, siihen aikaan kun kristinusko alkoi raivaamaan tietään myös Suomessa. Linda Lay Shulerin Vain Aurinko Muistaa ja Kun Kotka Kutsuu ovat taas muinaisten intiaanien elämiin keskittyvä kirjasarja, joka sekin oli mulle nuorempana Se Juttu.

119_kirjat8

Eddingsi(e)n kirjat ovat myöskin olleet mulle tärkeitä nuorempana ja edustavat sitten sitä fantasia-puolta. Erityiset suosikit ostinkin sitten omaksi, muita sarjoja olen lukenut kirjastosta. Althalus on itseasiassa melko uusi tuttavuus, taisin lukea sen vasta joskus 2008 tienoilla ja siitä tulikin kipinä, että pitäisiköhän lukea Polgara ja Belgarath uudelleen, mutta päädyin kuitenkin lukemaan jotain sellaista, jota en ole ennen lukenut.

120_kirjat13

Yksi mun lukioaikaisista koukutuksista oli Jääkansan Tarina, johon kuuluu jopa 47 pientä pokkaria (keskimäärin 250 sivua per kirja), jotka metsästin käsiini vähän sieltä sun täältä ja viimeiset kappaleet huuto.netistä, kun mistään muualta ei enää löytynyt. Tämänkin kirjasarjan olen lukenut moneen moneen kertaan ja aina vaan se jaksaa kiinnostaa. Tässäkin sarjassa yhdistyvät historia, fantasia ja romantiikka, voiko sitä enää enempää toivoakaan :) Tosin vaikka kirjoissa on melko paljon kirjoitusvirheitä (suomennokset on tehty vähän hutiloiden) niin siltikin kirjat ovat edelleen yksiä mun suosikeista, vaikka nyt onkin jo jonkin aikaa kun olen niitä viimeksi lukenut.

121_kirjat12

Mun pikkuveli tutustutti mun Robert Jordanin Ajan Pyörä sarjaan ja mä olenkin aina pitäny sarjaa vähän sellaisena poikien fantasiakirjallisuutena, mutta täytyy sanoa, että mä tykkäsin tästä sarjasta kyllä ihan yhtä lailla ja ostin sitten omakseni koko kirjasarjan. No okei, joitakin kirjoja puuttuu kyllä tuolta välistä, joita en ole löytänyt mistään, tai niistä pyydetään niin älyttömiä summia etten viitsi maksaa. Tässä on sitä perinteistä hyvän ja pahan taistelua, maalaispoika josta tulee ”valittu” (jonka tarkoitus on siis vaatimattomasti pelastaa maailma) ja kaikki tapahtuu maailmassa jota ei ole meille olemassa.

122_kirjat5

Yksi mun ikiaikaisista suosikeista on ja tulee varmasti aina olemaan Harry Potter-kirjat. Niissä on vain sitä taikaa ja juuri oikeanlainen epätodellinen fiilis ja erinomaisen monipuolinen tarina ja eläväiset henkilöhahmot. Ensimmäisen kirjan luin itseasiassa vasta sitten, kun äiti oli sen lukenut (hypetyksen seurauksena) ja kun olin muutaman päivän kuunnellut hänen naureskeluaan kirjan parissa, päätin että luetaan se nyt sitten ja koukkuunhan mä sitten jäin (vaikka toisin luulin, nehän on ”lastenkirjoja”). Nyt mulla on kaikki kirjat omistuksessa ja jokainen on luettu vähintään kahteen kertaan eikä se varmastikaan jää siihen.

123_kirjat4

Fantasiakirjalisuuden klassikko, Taru Sormusten Herrasta, löytyy tietenkin myös kirjahyllystä. Mun täytyy kyllä myöntää, että mä luin tämän kirjan vasta sitten, kun ensimmäinen elokuva oli ilmestynyt, vaikka olin kirjan omistanut jo silloin useita vuosia. Suosikiksi se ei sinänsä ole päässyt, enkä ole edelleenkään TSH:ta lukenut kuin sen yhden kerran, mutta onhan se nyt sellainen kirja ettei sitä voi pois myydä :)

Ihan vahingossa löysin Patrick Rothfussin Kingkiller-trilogian ensimmäisen osan The Name of the Wind, kun kolusin Helsingin Suomalaista, ja kirja oli niin uskomattoman hyvin kirjoitettu ettei mitään rajaa ja tarina oli monipuolinen ja mielenkiintoinen ja olisin heti halunnut lisää, mutta toista osaa ei olla edelleenkään julkaistu, vaikka sen olisi pitänyt tulla myyntiin jo tyyliin kaksi vuotta sitten ja seuraavaksi kerrottiin, että tänä keväänä, mutta eipä vaan ole näkynyt. Kirja on ollut mulla varauksessa Akateemisessa jo viime kesästä saakka, että saisin sen heti, kun se ilmestyy. No eipä ole vielä näkynyt :( Luin juuri Patrickin blogista, että toinen osa – Wise Man’s Fear – julkaistaisiin vasta maaliskuussa 2011. Huoh. Onneksi mä osaan olla kärsivällinen tällaisten asioiden kanssa :) Ja onneksi on paljon lukemattomia kirjoja!

Jonathan Strange ja Herra Norrell edustaakin vähän erilaista fantasiaa, nimittäin herrasmiesmagiaa 1800-luvun Englannissa, jossa oikea magia on jo kadonnut ja herrasmiesmaagikot kokoontuvat säännöllisesti puhumaan magiasta. Kunnes sitten eräs erikoinen tyyppi tulee ja näyttää miten magia ei olekaan vielä kadonnut. Vähän ehkä erikoinen kirja, mutta tykkäsin kyllä, ei ihan samanlaista olekaan tullut vastaan ennen.

124_kirjat6

Yksi uusimmista kirjailijasuosikeista on Anne Bishop ja erityisesti tuo Black Jewels Trilogia (jonka luin ensimmäisen kerran muistaakseni 2007) ja muut Black Jewels kirjat, mutta myös Tir Alainn-trilogia oli erinomainen (sen luin vasta tänä keväänä). Kirjat on aina tosi hyvin kirjoitettu, ne on mielenkiintoisia, voimakkaita henkilöhahmoja täynnä ja sijoittuvat aina johonkin fantasiamaailmaan ja siellä on aina mukana jotain taikuutta ja aina on joku joka on taidoissaan ja voimakkuudessaan ylitse muiden. Yleensä se on nainen ja se on aika hienoa se :D Sebastian ja Belladonna ovat vielä lukematta. Oon ehkä vähän säästellyt niitä, kun ne on viimeiset Bishopit toistaiseksi, jotka omistan ja jotka ovat vielä lukematta. Bishopia tosin ei saa suomennettuna ollenkaan eikä kirjakaupan hyllyiltä tätä löydy vaan mäkin jouduin nämä kaikki kirjat erikseen tilaamaan joko Suomalaiseen tai Akateemiseen. Mutta voin kertoa, että on sen pienen vaivan arvoisia!

125_kirjat3

Mä en ole sinänsä mikään ”tietokirjojen” ystävä, mutta muutaman olen itselleni hankkinut (myös muutamia, joita ei tässä nyt esitellä, mutta joskushan mun täytyy tämä postaus lopettaa :D). Kaksi erilaista kirjaa pukeutumisen historiasta (antiikin ajoista nykypäivään), joissa käydään kuvituksien avulla läpi eri vuosisatojen vaatetyylejä ja samalla vähän kampauksiakin ja sen sellaista, mutta pääasiassa kuitenkin vaatteita. Kaari Utrion Bella Donna, eli kauneuden historia kautta aikojen, on aivan älyttömän hyvä. Siellä kerrotaan menneiden vuosisatojen meikkaustottumuksista, korsetin historiaa ja sen sellaista naisten kauneusmaailmaan liittyvää. Erittäin mielenkiintoinen. Jos lukijoiden joukossa on joku, jota myöskin kiinnostaa sekä historia että kosmetiikka niin kannattaa hankkia Bella Donna omistukseensa :)

Tätä kirjaa nyt ei ole kuvassa, koska se on mulla luettavana tällä hetkellä ja on välillä vähän missä sattuu, mutta ostin hiljattain myös uuden kosmetiikkaan liittyvän kirjan: Paula Begoun The Original Beauty Bible 3rd Edition, joka kertoo totuuden tämänpäivän kosmetiikasta, kosmetiikkateollisuudesta, raaka-aineista ja siitä mitä kosmetiikka oikeasti pystyy tekemään ja mitkä taas ovat tyhjiä lupauksia. Se vasta mielenkiintoinen onkin! Olen lukenut sitä silloin tällöin iltalukemisena ja onpa tuo töissäkin matkannut mukana ruokatauoilla.

Noin, saatiinhan me tähänkin postaukseen jotain kosmetiikkaan liittyvää :D

Tässä oli vain kurkistus mun kirjahyllyyn ja mun kirjamakuun, melko kattava sellainen kylläkin, mutta ei läheskään kaikkia kirjoja tullut mainittua. Mun kirjahyllyssä on nimittäin kirjoja jo kahdessa rivissä peräkkäin ja osa makaa jo poikittain kirjojen päälläkin, kun eivät penteleet mahdu enää muuten :D Hyllyssä on melko paljonkin kirjoja, joita en ole koskaan lukenut, mutta ovat kyllä lukulistalla ehdottomasti, kunhan se oikea aika vain koittaa.

Muita kirjafriikkejä? Kohtasiko kirjamaku laisinkaan?

16 thoughts on “.LUKUTOUKKA.

 1. Toi muukalainen sarja on ihan ykkönen. Itse en sen tyylisistä kirjoista yleensä ole pitänyt, mutta noi tuli luettua putkeen kaikki, paitsi tota seitsemättä osaa en ole vielä lukenut :)

 2. Meillä onkin nähtävästi paljon yhteistä kirjojen suhteen. Oletko lukenut Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjon? Jos et, lue ihmeessä – uskoisin sen sopivan täydellisesti sinun makuusi :)

 3. NANNA: Muukalainen on kyllä ihan ykkönen! Oletko lukenut Gabaldonin Lordi John-sarjaa? Mä luin yhden kirjan, mutta se jäi kyllä siihen…ANONYYMI: Täytyy laittaa tuo kirjavinkki korvan taakse :)

 4. Minäkin luin Luolakarhun klaanin 12-vuotiaana! Ja sen jälkeen muutkin osat, monta kertaa :) Kaari Utriota tuli myös luettua silloin, lempparini oli Rakas Henrietta ja mies-ihanteeni Fabian.Tosin nykyisin en enää pystyisi noita lukemaan. Fantasia sen sijaan menee, kuten tuo Jonathan Strange&Mr Norrel.

 5. Näyttäisi olevan hyvin paljon samanlaisia kirjoja mitkä itselläkin ovat suosikkeja :) tosin tuota Ajan pyörä sarjaa en enää lue, koska juoni alkoi levittäytyä niin monien henkilöiden ja maiden ja kansallisuuksien myötä liian laajaksi omaan makuuni, ja huomasin tippuvani välillä kärryiltä että kuka nyt tekikään mitä ja kuka olikaan kuka. Se alkoi lopulta sitten ärsyttämään sen verran paljon että lopetin sarjan lukemisen.

 6. Oi! Meillä on ihan samanlainen maku :D Kaari Utriolta on koko tuotanto luettu ja suosikit on samat Vendela ja Vaskilintu. Ensimmäinen minkä Utriolta luin, oli Haukka minun rakkaani ja siksi tärkeä. Kaikki Utrion kirjat ovat kyllä ihania edellisten lisäksi varsinkin Rautalilja, Tuulihaukka, Ruma Kreivitär etc etc… Tykkään kovasti. Fantasiasta pidän myös ihan yhtä lailla, ensimmäinen lukemani sarja oli juurikin tuo Belgariad. Sitten heti perään tietenkin Malloread, ja vähän päästä Elenium ja Tamul. Luettua on tullut myös Belgarath, Polgara, Althalus, Rivan aikakirjat sekä pari kirjaa Unennäkijöitä. Läpi on kahlattu myös Robert Jordanit, Terry Pratchettit ynnä muut. Haluaisin suositella Marion Zimmer Bradleyn Avalonin Usvia, jos et ole vielä sitä lukenut. Uskomattoman ihana ja koukuttava kirja, kertoo kuningas Arthurin tarinan naisnäkökulmasta. Luulisin sinun fantasia- ja historia-aiheisten romaanien ystävänä kyseisestä teoksesta pitävän. Ja kannattaa lukea toisenkin kerran.Voisin jutella tästä aiheesta loputtomiin mutta eiköhän tässä jo ole :D -Keiju kuittaa ja kiittää.

 7. Ihan samanlainen kirjahylly, kuin miulla olisi jos en olis niin kirjastotoukka et lainaan kaikki sielta! Althalus, suuri rakkauskirjani, ja muutkin Eddingsin kirjat on ihan ykkossuosikkeja. Samoin kuin Harry potter, Anne Rice, Twilight… Olen kanssa Fantsun, romantiikan ja vampyyrien ystava. Kirjalistassas oli myos muutama hyvan kuuloinen, joita pitaa kaivella kirjastosta myohemin ^^

 8. MNÄ: Mä luin Auelin kirjat viimeksi ehkä reilu vuosi sitten :D Sitä edellisestä kerrasta onkin jo vähän pidempään.NEOANA: Ajan Pyörä on mullakin vähän unohtunut. Yhdessä välissä kannoin aina mukana lappusta, jossa luki niiden kirjojen numerot, joita en vielä omista ja metsästin niitä aina joka kirjakaupasta ja divarista. Nyt on sekin vähän jäänyt, kun siitä on jo niin kauan kun kirjoja olen viimeksi lukenut.ANTIKEIJUKAINEN: Utrio on mulla myös edelleen yksi suosikkeja, uudet kirjat on vain pakko saada :DMulla tais jäädä pari Eddingsin sarjaa lukematta, mutta ehtiihän sitä jos vaan tahtoo :) Terry Pratchetteja on myös tullut luettua ja niitäkin on hyllyssä muutamia.Avalonin usvat löytyy hyllystä ja olen lukenut kirjan ainakin kahteen kertaan :) Se on kyllä loistava!AVA: Mäki olin ennen kirjastotoukka, mutta sen jälkeen, kun muutin pk-seudulle, olikin kirjasto vähän kauempana kuin nurkan takana, joten mulle kävi aina silleen, että unohdin palauttaa lainat ajoissa eli alkoi maksuja vähän kerääntymään… Ajattelin, että ihan sama sitten ostaa ne hyvät kirjat omaksi ja silloin ne voi kaapata hyllystä ihan milloin vain tulee sellainen fiilis :)

 9. Okei. Sulla ja mulla on pelottavan samanlainen kirjahyllyn sisältö. Pelottavaa mutta hauskaa. :D Mäkin teen nyt sun inspiroimana huomenna vastaavan postauksen ;)t. kirjatoukka aka bokmalen

 10. BADBOMBEN: Mä oon ihan yllättynyt, että näinkin moni on kommentoinut, että omaavat samantyyppisen kirjamaun ku minä :D Suunnilleen kaikki mun kaverit on sellasia, että joko ne ei lue kirjoja juuri ollenkaan tai sitten ne lukee jotain ihan muuta, kuten elämänkertoja, dekkareita tai roskahömppäromantiikkaa tai jotain shopaholic-tyyppistä kevyttä hömppäkirjallisuutta, joista mikään ei kiinnosta mua hädintuskin yhtään (joitakin harvoja elämänkertoja voisin kyllä lukea).Odotan innolla sun kirjapostusta, jospa sieltä saisi jopa vinkkejä :) (Ihan niinku mulla ei nyt jo olisi lukulistalla miljoona lukematonta kirjaa…)

 11. Hauska postaus! On aina kiinnostavaa lukea mitä muut lukevat. Itselleni lähes kaikki olivat tuttuja, mutta täytyy tunnustaa, etten ole lukenut noista kuin Potterit. Oletko koskaan lukenut Robin Hobbin kirjoja, esim. Salamurhaajan oppipoika. Näkijän taru 1? Saattaisit tykätä, minut tämä sarja koukutti vuosia sitten totaalisesti.

 12. ANONYYMI: Robin Hobbia on pari kirjaa hyllyssä pikkuveljeltä lainassa, mutta en ole vielä saanut niitä aloitettua. Tosin ne ei ole nuo kaksi vaan Shamans Crossing ja Forest Mage :) On ollut niin paljon muita luettavia kirjoja etten ole vieläkään noita ehtinyt lukea :/

 13. Kirjamaku kohtaa täälläkin päässä ;) Itse voisin suositella George R.R Martinin kirjasarjaa A Song of Ice and Fire (Tulen ja jään laulu). On kyllä koukuttava! Ja muutenkin Martinin tuotanto on tutustumisen arvoinen!

 14. MICCY: Kuulostaa hämärästi tutulta tuo kirjan nimi, mutta en ole sitä lukenut :) Täytyy laittaa luettavien listalle. Kiitos vinkistä!

 15. Tosi tutunnäköinen hylly… Kaari Utrio on vaan ihan paras :) Harmi, kun noita jääkänsoja ja sitä Sandemon toista sarjaa niin huonosti divareista löytyy. Aina pitää Suomenreissuilla hamstrata kauheet kasat kirjoja mukaan ja sitten kiroilla laukkujen painoa lentokentällä :D

 16. SANNA: Utrio on legenda :D Kyllä uutuudet on ostettava välittömästi! Mulla on Sandemon Jääkansan Tarina ja sit se Noitamestari täydellisinä sarjoina, jee! :D Mustaki tuntuu, että mä ostan reissussa pelkästään kirjoja :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.