.MUOKKAUKSESSA HUULET.

Jotta saisi juuri sen täydellisen muodon huulillensa, ei välttämättä tarvitse lähteä Nordströmille, toisinaan pelkästään hyvä huultenrajauskynä ja huulipuna riittää.

Tummalla tai kirkkaan värikkäällä huulipunalla pystyy tekemään paljon, kun puhutaan huulten muodosta. Huulia voi muokata suuremman tai pienemmän näköisiksi, muuttaa ylä- ja alahuulen muotoa (tietyissä rajoissa) ja suupielienkin muotoon pystyy vaikuttamaan jonkinverran.

Ei ehkä kannata lähteä tekemään mitään liian erikoista ja isoa muutosta, koska jos se alkaa olemaan silmiinpistävää, se tarkoittaa sitä että nyt on yritetty liikaa. Tässä postauksessa on nyt sitten sellaisia vähän siistimpiä ja arkikäyttöön osoitettuja tapoja muuttaa huulten muotoja, mutta myös vähän överimpiä muokkauksia just for fun.

198_huultenmuoto8

Tältä näyttää mun huulet ilman mitään (paitsi huulivoide, mutta sitä ei lasketa), eli tässä on lähtökohta mistä lähdetään liikkeelle. (Sori, tosi epätarkka kuva, oli jo niin pimeää kun otin tämän kuvan, etten saanut tämän tarkempaa.)

199_huultenmuoto10

Tähän muotoon yleensä meikkaan huuleni, koska tämä tuntuu onnistuvan jotenkin luontevimmin ja tykkään aavistuksen suurentaa ylähuulta pyöreämmäksi. Kuitenkin edelleen silleen, ettei suurennusta juurikaan huomaa ellei katso todella tarkkaan. Mutta entäs sitten, kun lähdetäänkin muokkauksen villeille poluille…

Kaikissa kuvissa huulipunana Kanebo Treatment Colour 130.

200_huultenmuoto2_4

Aloitetaan ensin melko normaalista mallista. Tässä olen korostanut amorinkaarta melko terävästi ja rajannut ylähuulen reunat aavistuksen sisäänpäin. Myös alahuulen reunat rajasin hieman sisäänpäin. Huulista tulee söpön tyttömäiset ja pienoinen pusuhuuliefekti, kun huulet ovat täyteläisimmillään keskeltä. Tämän tyylin voisi vetää myös paljon terävämmäksikin, mutta mä päätin pysytellä vielä kohtalaisen naturellilla linjalla. Tämä on itseasiassa melko romanttinen tyyli, mutta sopisi silti ihan yhtä lailla kivenkovalle bisnesnaisellekin. Riippunee täysin siitä millaiseen kokonaisuuteen huulet pukee.

201_huultenmuoto1_3

Hieman 40-luvun fiilistä tulee, kun amorinkaari on erityisen laaja ja ylähuulen reunat nousevat voimakkaasti ja pyöreästi ulospäin. Pusuhuuliefektiä on hieman tässäkin, jätin nimittäin suupielet taas kapoisiksi. Jos äkkiä katsoo, huulet näyttää melkeinpä sydämen mallisilta! Jotta tämä olisi vieläkin autenttisempi 40-lukuinen huulimeikki niin ylähuulen ulkoreunatkin tulisi olla pyöreät ulospäin eikä sisäänpäin kaartuneet, myös alahuulen reunoja voisi pullistaa.

202_huultenmuoto3_3

Hieman oudomman fiiliksen antaa muoto, jossa amorinkaarta ei ole ollenkaan vaan se on rajattu yhtä pyöreään muotoon niin ylähuulella kuin alahuulellakin. Jos amorinkaaren pulleusraja on selkeä, kuten meikäläisellä, tämä tyyli on lähes mahdoton, koska valoheijastukset paljastavat huulten oikean muodon hyvinkin nopeasti. Mattahuulipunalla voisi onnistua helpommin, mutta käyttääkö kukaan enää sellaisia? Tämä muoto näytti kyllä todella oudolta livenä, kokeilkaa vaikka joskus.

203_huultenmuoto4_3

Huulia pystyy myös pienentämään, mutta tässäkin kannattaa muistaa kohtuus (joka näistä kuvista puuttuu, haha). Kun huulet rajaa hieman värirajan sisäpuolelta, se luo mielikuvan pienemmistä huulista. Mun huulet näyttää tosi pieniltä tällaisina eikä oikein ole mun juttu, mutta jos sattuu omaamaan suuremmat huulet luonnostaan (ja jos se itseä sattuisi häiritsemään) niin tällä tavalla saa ihan näppärästi hämättyä huulten todellista kokoa. Tällä tavalla voi tietenkin pienentää myös vain joko ylä- tai alahuulta jos jompikumpi on mielestäsi suurempi kuin olisi tarpeen. Pienentävässä muodossa olisi melkeinpä parasta käyttää hieman punaa tummempaa rajauskynää ja yrittää sillä luoda kolmiulotteisempaa vaikutelmaa.

204_huultenmuoto5_4

Pusuhuulia nähtiinkin jo tuolla ylempänä, mutta tässä vielä yhdenlaiset. Pyöreämmät ja sirommat. Ylähuulta on pyöristetty hieman rajojen ulkopuolelle ja alahuulta sisäpuolelle ja rajasin hieman alahuulen pulleusrajan alapuolellekin tuossa keskialueella luodakseni huulesta pulleamman ja pyöreämmän näköisen.

205_huultenmuoto6_4

Tämä menee jo vähän pelleilyksi, mutta tämä oli niin hauska, että ajattelin kuitenkin laittaa tämänkin :D Tässä onkin vähän sellaista geisha-meininkiä. Sekä ylä- että alahuulen leveyttä on peukaloitu reippaasti rajausten ja punan kanssa niin, että huulet ovat paljon supummassa kuin normaalisti. Pulleusraja tosin taas paljastaa oikeat mitat. Tässä oli myöskin todella todella hankalaa saada ylähuulen koko mätsäämään alahuuleen ja huomasinkin jälkeenpäin, että epäonnistuin siinä sitten kuitenkin vähäsen :D Ylähuuli olisi saanut olla vieläkin supummassa.

206_huultenmuoto7_6

Tämä on melkeinpä mun lemppari, koska tämä on vaan niiiiin överi. Kirjaimellisesti. Tässä olen rajannut sekä ylä- että alahuulen reippaasti jopa pulleusrajan yli luodakseni suuremmat huulet kauttaaltaan. Joissakin ilmeissä ja kuvakulmissa toimii, toisissa ei sitten tippaakaan, koska pulleusraja taas paljastaa liiallisen reunojen yli menemisen. Erittäin suosittu tapa aikuisviihteen ammattilaisilla, tosin eri värisellä huulipunalla toteutettuna.

Suosittuja ovat myöskin pelkän ylähuulen suurentaminen tavalla tai toisella, tai päinvastoin: pelkän alahuulen suurentaminen pulleusrajan alapuolelle. Paljon pystyy leikkimään huulten reunojen alueella tuomalla niitä joko pulleammiksi tai enemmän sisäänpäin tarpeen ja fiiliksen mukaan.

Huulten näennäistä pulleuttahan pystyy myös hämäämään eri tummuisten punien yhdistelmällä. Jos esimerkiksi huulet ovat reunoiltaan hieman tummemmat kuin keskeltä, se luo huulista pulleamman vaikutelman (vaalea pullistaa, tumma pienentää/syventää). Sama pätee myös toisinpäin: jos laitat tummempaa punaa huulten keskialueelle, huulet näyttävät herkästi pienemmiltä kuin oikeasti ovatkaan.

Jos huulten muotoa lähtee muokkaamaan radikaalisti, kannattaa huomioida, että on pohjustanut huulten pohjavärin huolellisesti piiloon jollain tehokkaalla peiteaineella. Mä käytin Lancômen Effacernesiä, mutta vieläkin parempi olisi joku vahapohjainen peiteaine esim. Blascolta.

Huultenmuokkaajan parhaimmat ystävät ovat hyvä peiteaine, rajauskynä ja peittävä huulipuna, joka ei ole liian vaalea, mutta ei välttämättä kovin tummakaan. Itse päädyin näissä kuvissa näyttävään punaiseen, että huulten eri muodot korostuvat parhaalla mahdollisella tavalla ja selkeimmiten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.