.CLINIQUE MILD CLARIFYING LOTION.

Hankin käyttööni ensimmäistä kertaa erään Cliniquen kasvovesistä. En ole niistä numeroilla merkityistä (1-2-3-4) koskaan välittänyt, koska ne on tosi alkoholipitoisia eikä mun iho nykyisin muutenkaan kaipaa mitään kovin kiristäviä tuotteita, koska ihotyyppi on tuntunut menevän selkeästi enemmän normaalin-kuivan suuntaan entisestä seka-rasvaisesta. Sitäpaitsi alkoholilla kyllästetyt tuotteet ennemminkin vain lisäävät ihon talituotantoa kuin vähentäisivät sitä.

Hankin siis päivittäiseen käyttöön CLINIQUEN MILD CLARIFYING LOTIONIN, joka on liniquen kasvovesistä ainut alkoholiton versio ja ainut, jota voin edes kuvitella käyttäväni tai suosittelevani edes kenellekään. Tämän tuotteen löysin itseasiassa Paula Begounin kirjasta (Don’t Go to the Cosmetics Counter Without Me). Olen Paulan Beauty Biblen lukemisen seurauksena alkanut etsimään jotain Suomesta saatavaa tuotetta, jossa olisi kuorivaa salisyylihappoa ja sain todeta, että onpas muuten hankalaa. Jos tuotteen INCIssä lukee salicylic acid niin se ei siltikään takaa mitään siitä, että se olisi tuotteessa kuorivana raaka-aineena vaan se riippuu myös tuotteen pH:sta ja siitä kuinka paljon salisyylihappoa tuotteessa on. Löysin useita rasvaisen ihonpuhdistustuotteita, joissa on salisyylihappoa, mutta tosiasiassa eipä siitä ole puhdistustuotteessa paljoa hyötyä, kun kaikki raaka-aineet kuitenkin vain huuhdellaan viemäriin eikä salisyylihappo jää iholle tekemään ihmeitään. BHA-tuotteen pitäisi siis olla kasvovesimäinen, geelimäinen, lotion tai emulsio, joka jätetään iholle. Sen päälle voi laittaa normaalisti kasvovoiteet ja meikin ja kaiken muun mitä sitten haluaakaan.

BHA-tuotteet, eli salisyylihappoa (salicylic acid) sisältävät tuotteet ovat erinomainen apu mustapäihin ja rasvaisemmalle iholle ja toimivat tosiaankin myös kuorivina tuotteina. Paulahan suositteleekin, että kaikki käyttäisivät vain joko AHA- tai BHA-kuorintaa eikä rakeisia välttämättä ollenkaan, koska rakeiset rasittavat ihoa. Ja kyllähän se käy järkeenkin. Jos ihoa kuoritaan voimakkaasti rakeisilla kuorinnoilla, saattaa ihon pinta ”naarmuuntua”, alkaa punoittamaan ja tuntua aralta kuorinnan jälkeen. Toki rakeiset kuorinnat poistaa ihon pinnalta sen kuolleen ihosolukon, mutta mikään rakeinen kuorinta ei pysty kuorimaan ihohuokosten sisältä, jonne myös jää kuollutta ihosolukkoa ja kun sitä jää sinne tarpeeksi, syntyy ihoon tukos ja mahdollisesti näppylä tai useampia. BHA-kuorinta toimii myös ihohuokosten sisällä, eli mustapäät ja finnit vähenevät elleivät jopa häviä olemasta kokonaan, kunhan salisyylihappo-kuorinta on säännöllisessä käytössä.

Mä olen aina ennen vannonut tehokkaan tuntuisten rakeisten kuorintojen nimeen (kuten tästä blogistakin on varmasti käynyt ilmi, kun olen testaillut kaikkia erilaisia kuorintoja ja lausunut niistä mielipiteitäni), mutta Paulan Beauty Biblen lukemisen seurauksena olen ymmärtänyt kuinka väärässä olenkaan ollut. Ja kyllä, mulla on kosmetologin koulutus (tosin koulun penkillä istumisesta on jo useampi vuosi ja muistikuvat tästä aiheesta ovat melko hatarat) enkä osannut ajatella tätä. Ehkä se johtuu siitä, että Suomessa AHA- ja BHA-kuorinnat on tosi harvinaisia eikä niitä markkinoida ihmisille juuri mitenkään. Satunnaisesti joltain merkiltä saattaa tulla ilmoille joku erikoiskuorinta, jota mainostetaan suunnilleen lääkäritason kuorintana, joillaisia voisi saada esim. Nordströmillä, mutta tietenkin kaupoissa myytävissä kuorintatuotteissa on paljon pienemmät prosentit sitä kuorivaa raaka-ainetta. Ja se on lähinnä asiakkaiden oman turvallisuuden vuoksi, koska tunnetustihan asiakkaat ovat tyhmiä eivätkä noudata käyttöohjeita eivätkä kuuntele mitä myyjä sanoo. Ei tietenkään kaikki, mutta aina löytyy niitä, jotka käyttää tuotteita väärin ja sittentullaan valittamaan, kun ihoon tuli reaktio. No shit, Sherlock. Nämä tällaiset tuotteet ovat yleensä sellaisia tähdenlentoja, joilla rahastetaan niin kauan kuin niillä rahastamaan pystyy ja sitten ne poistuvat markkinoilta kunnes joku toinen brändi päättää markkinoida jonkun uuden ja vieläkin mullistavamman erikoiskuorinnan, joka sekin sitten jossain vaiheessa poistuu myynnistä.

Eikö joku voisi tehdä sellaisia kunnollisia päivittäin (tai parin päivän välein) käytettäviä AHA- ja BHA-kuorintoja normaalin ihonhoitorutiinin jatkeeksi?

En ole tähän mennessä törmännyt Suomessa ainoaankaan tuotteeseen, jota mainostettaisiin jo tuotteen nimessäkin salisyylihappokuorintana ja ainakaan ne ei ole millään prosenteilla merkitty, että mikä tehokkuusaste niissä on. Useimmiten salisyylihappotuotteet on juuri niitä poispestäviä puhdistustuotteita tai ns. entsymaattisia kuorintavoiteita, jotka täytyy jättää iholle joksikin aikaa ja sitten kuitenkin huuhdella pois. Mikä järki? Ei mikään. Ja samaten sitten se lopputuloskin: ei lainkaan yhtä hyvä kuin mitä se voisi olla jos tuote olisi oikeanlainen, jotta salisyylihappo voisi tehdä taikojaan.

225_Clinique_Mild_Clarifying_Lotion1

Tässä CLINIQUEN MILD CLARIFYING LOTIONISSA on Paulan mukaan 0,5% salisyylihappoa ja tuotteen pH on sopivan alhainen (pienempi kuin 4), että tuote tosiaankin pystyy kuorimaan. Toki tämä on mieto, kuten nimikin ilmaisee, eli tuote sopii myös herkemmälle iholle ja sopii käytettäväksi aamuin illoin kasvoveden tapaan (tosi herkkäihoisille suosittelisin testailemaan omalle iholleen sopivaa käyttöväliä, koska me kaikki olemme vähän erilaisia ja reagoimme eri asioihin eri tavalla).

Olen siis käyttänyt Mild Clarifying Lotionin kuten kasvovettä yleensäkin, eli vastapestylle iholle vanulapun kanssa kauttaaltaan koko kasvoille ja keskityn enemmän otsan, nenän, leuan ja poskipäiden alueelle, jossa mulla on eniten laajentuneita ihohuokosia ja mustapäitä. Kasvoveden päälle levittelen normaalit hoitotuotteeni. Clinique Mild Clarifying Lotion on koostumukseltaan melko paksua, melkein geelimäistä jopa ja tätä olisi aivan yhtä helppo käyttää samalla tavalla kuin Sensain Lotioneitakin, eli niitä hoitonesteitä, jotka mä aina levitän kasvoille suoraan käsien kautta, ilman mitään vanulappuja. Mutta joku fiksaatio mulla nyt kuitenkin on nähdä se, että kun käytän vanulappua tämän tuotteen levittämiseen, on vanulappu edelleen täysin puhtaan värinen myös iltaisin meikinpuhdistuksen jälkeen. Sensain kaksoispuhdistus on vaan niin hyvä! Se on ihana nähdä tälleen ihan konkreettisesti. Jos mä pääsen tuosta fiksaatiosta joskus yli, alan varmaan käyttämään tätäkin kasvovettä pelkkien käsien kautta, mutta musta vaan tuntuu, että tätä saattaisi tuolla tavalla käsillä levitettäessä mennä herkemmin silmiin, eli katsoo nyt. Ehkä jatkan vanulappujen puolittelua kuitenkin.

Olen nyt käyttänyt Clinique Mild Clarifying Lotionia aamuin illoin elokuun alusta saakka ja jo ensimmäisten muutamien käyttöpäivien jälkeen mä huomasin aivan selviä muutoksia ihossani. Iho tuntui käsiin paljon sileämmältä ja tasaisemmalta myös nenän alueella, vaikka siinä usein tuntuu olevan pieniä kohoumia mustapäistä johtuen. Nyt tuntuu, että ne pienetkin kohoumat ovat hävinneet ja iho on silkkisen sileä kuin vauvalla konsanaan! Ja tämä on kuitenkin vain 0,5%:sta! Entäs sitten jos ottaisikin käyttöön jonkun sellaisen BHA-kuorinnan, jossa olisi 1% tai jopa 2% salisyylihappoa!

Sitten, kun tämä Cliniquen Mild Clarifying Lotion joskus loppuu (nyt ollaan jo puolenvälin tienoilla) niin taidan tilata Paula’s Choice -sarjasta jonkun hänen oman BHA-kuorinnan, ehkä jopa sen 2%:sen veden. Meinasin jo nyt tilata sen, mutta ajattelin sitten kuitenkin, että kokeilenpa ensin tällä kevyemmällä Cliniquella ja katson miten mun iho tähän reagoi ja jos reaktio on positiivinen niin voisin myöhemmin uskaltaa kokeilla tehokkaampiakin BHA-tuotteita.

En voi muuta kuin suositella! Cliniqueta myydään mm. Stockalla, Sokoksella ja Kickseissä ja tietenkin Emotioneissa ja Beauteissa, hintaa tällä ihmeliuoksella on n. 26€.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.