.28 VUOTIAS.

Hyvää syntymäpäivää mulle! Mittariin napsahti juuri 28 vuotta. Meillä ei ole ollut kotona tapana synttäreitä sen kummemmin juhlia eikä juhlakalua ikinä lahjota mielinmäärin. Munki synttärit osuu niin idioottiin saumaan, ettei oo tosi, joulu vasta lusittuna ja uuden vuoden kekkerit heti seuraavana päivänä. Oon viimeksi juhlinut omia synttäreitäni joskus lapsena, sen jälkeen jos joku on sattunut muistamaan niin uudenvuoden kekkereissä on saatettu asiasta sitten mainita seuraavana päivänä. Viime vuosina syntymäpäivälahja tulee yleensä poikaystävältä, äidiltä ja isosiskolta ja siinä on kyllä ollut ihan tarpeeksi.

262_noukkimispiikit

Äiti ilahdutti mua tämmöisillä ihmeellisen näköisillä kolmepiikkisillä hommeleilla eli minihaarukoilla. Tuo pitkävartinen käy esimerkiksi perunapiikkinä ja yleisottimena korkeisiin purkkeihin. Pienemmät haarukat toimii esim. maissihaarukkana ja oliiveille, sillille, leikkeleille jne. Äiti löysi nämä jostain joulumessuilta, valmistajana Miehinen Tampereelta. (Oletan, että se on tämä yritys, ei taida heillä olla nettisivuja.)

263_kivi_huurrelasi

Siskolta mä sain ihanan huurrelasisen Iittala Kivi-tuikun. Just se paras ”väri”, sisko on tainnut lukea mun blogia :D Tätä en ole vielä ehtinyt korkkaamaan, täytyisi keksiä tälle se paras paikka ikinä, että pääsisi oikeuksiinsa kunnolla. Ja nyt kun näitä on yksi, tekisi mieli hankkia kaksi lisää, hah :D

264_bookeen1

Poikaystävältä saatu lahja on yhdistetty joulu- ja synttärilahja ja hitusen kalliimman puoleinen, mutta erittäin toivottu. Bookeen Cybook Opus elektroninen kirjanlukulaite *onnellinen huokaus* Siinä tuli mukana tuo musta nahkainen (lieköhän aitoa nahkaa?) suojakotelo, mikä onkin erinomaista, koska tuo vekotin tulee kulkemaan mun käsilaukussa harva se päivä niin ihan hyvä, että on suojattuna. Tämä kyseinen Opus on hankittu Suomalaisesta.

265_bookeen2

Kirjojahan tuohon mahtuu vaikka kuinka paljon, ainakin satoja, ellei jopa tuhat. Nyt mulla on siellä 144 kirjaa (ei ainakaan lopu lukeminen kesken), joista osa oli siellä jo valmiiksi. Siinä siis tosiaan oli valmiiksi joku 150-160 kirjaa, klassikoita lähinnä ja suuri osa kirjoista oli saksaksi, ranskaksi tai espanjaksi ja ne mä luonnollisesti poistin välittömästi, koska kielipäätä ei ihan noin paljoa ole. Englanninkieliset mielenkiintoiset kirjat säästin ja latasin sitten reilun määrän mulla jo tietokoneella olleita kirjoja laitteeseen.

266_bookeen3

Nyt mulla on kesken Robin Hobbin Soldier Son trilogian kolmas kirja Renegade’s Magic (tuossa kirjassa on kirjoitusvirhe kirjan nimen kohdalla, how nice), jonka aloitin eilen työmatkalla. Luin trilogian kaksi ensimmäistä osaa tänä syksynä ja nyt onkin sitten ilo lukea tämä kolmaskin ja paaaaljon vähemmän painavana :D

Bookeen Cybook Opus ei tosiaankaan paina paljon mitään, on sopivan kokoinen käteen, ei vie paljoa tilaa ja on äärimmäisen helppo käyttää. Alhaalla keskellä oleva pyöreä näppäin toimii sivunkääntäjänä, keskinappi on valintanappi. Vasemmalla oleva pikkunappi on askel taaksepäin (eli tässä tapauksessa sillä pääsee takaisin kirjaluetteloon), oikea pikkunappi mahdollistaa tekstikoon muuttamisen, fontin muuttamisen, kirjojen deletoimisen ja sen sellaisen. Oikealla reunalla on kaksi pitkulaista nappia, joista alemmalla mennään sivu taaksepäin ja ylemmällä sivu eteenpäin. Itse tykkään lukea tätä tälleen pystyasennossa, mutta jos laitteen kääntää poikittain niin teksti kääntyy mukana, eli kirjaa voi lukea myös niin päin.

Netistä löytyy paljon erilaisia sivustoja, joilta voi ladata e-kirjoja sekä ilmaiseksi että maksua vastaan. Esim. tämä Feedbooks.

Onpas onnellista :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.