.Z-PALETTE.

Mikä ihmeen Z-Palette? Luin siitä ensimmäisen kerran jo kuukausia takaperin jostain päin internettiä ja ajattelin, että onpas kyllä nokkela systeemi ja sitten Lazy Dynamiten Nekkukin osti näitä paletteja ja ilmeisesti aivan helposti tuli tavarat perille tänne periferiaan saakka. Se sitten rohkaisi muakin tekemään sen päätöksen, että teen sinne myös oman tilauksen.

Tein tilauksen Z-Paletten nettisivuilta 12.7 ja paketti tuli postiluukusta flat-rate boxissa 19.7, eli sellaisen viikon verran kesti toimituksessa. Ei paha.

325_Z-Palette_1

Mä ensin laskeskelin, että montako luomiväriä mulla olisi tämmöisiin laittaa ja päädyin sitten siihen, että tilaan nyt alkuun yhden ison ja yhden pienen. Arvaus osui muuten aikalailla tehokkaasti nappiin, kuten näette myöhemmin.

Ai niin, mitä nämä siis on? Z-Palette on irrallisten luomivärinappien oma paletti, jonne voi laittaa minkä tahansa kokoisia ja muotoisia luomiväri/poskipuna/puuteripannuja. Palettiin voi säilöä kaikki yksittäiset luomivärit, jotka rasioineen vievät tuhottomasti tilaa tai kuten mun tapauksessa: kaikki testeripakkauksissa olevat luomivärit, joita on työn puolesta vuosien varrella kertynyt.

Paleteissa on magneettinen pohja, johon metalliset luomiväripannut napsahtavat kiinni tehokkaasti eivätkä siitä hevillä enää irtoile ellei itse halua niiden paikkaa vaihdella. Tämä on kyllä melko über-laitos kaikille, jotka haluavat luomivärinsä selkeästi esille ja jotka tahtovat eroon yksittäisistä rasioista ja napeista ja jotka ovat kyllästyneet kaikkien palettien avaamiseen etsiessään päivän silmämeikkiin värejä.

326_Z-Palette_2

Mun tarkoitus oli saada tämä testeriläjä järjestettyä Z-Paletteihin. Läjästä löytyy Clarinsin, Lancômen, Elizabeth Ardenin, Kanebon, Mary Kayn ja L’Orealin luomiväri- ja poskipunatestereitä. En ole näitä juurikaan käyttänyt viime vuosina, koska ne ovat niin hankalasti järjestetty meikkilaatikkoon, niissä ei ole mitään kunnon koteloita tai jos onkin, ne vie paljon tilaa. Ilman koteloita laatikossa pyörivät luomivärit ovat myöskin sottaisia. Tässäkin oli muutama luomiväri, joita en edes muistanut omistavani! Olivat vain hukkuneet tuonne meikkilaatikon syövereihin.

Sitten ei muuta kuin hommiin!

327_Z-Palette_3

Osa luomiväripannuista lähti ihan vaan vääntämällä irti testeripalikasta, mutta suurinosa mun täytyi ensin lämmittää suoristusraudan avulla, että liima pehmeni. Depottaamiseen tarvitaan siis suoristusrauta, leivinpaperia (ettei muovi sula rautaan kiinni), joku metallinen ohut työkalu (joka mahtuu luomiväripannun ja muoviosan väliin) ja desinfiointiainetta (pannun pohjaan jääneen liiman puhdistamiseen), vessapaperia (tms.), ohutkärkinen permanenttitussi ja aikaa. Vääntimenä itse käytin ohutta lituskan mallista meikkispaattelia, joka on mun vakiovaruste sivellinrullassa. Tähän hommaan sopisi varmaan myöskin mattopuukko tai joku muu vastaava, avattu klemmari oli liian paksu useimpiin nappeihin.

Kannattaa muuten suojata alusta, jossa tätä ryhtyy puuhastelemaan, luomivärit saattavat nimittäin rapista, kun niitä yrittää vääntää napista irti. Itsehän en suojannut, eli jouduin rätillä putsaamaan lattian projektin jälkeen.

Sitten ei muuta kuin leikataan leivinpaperista sopivan kokoinen palanen suojaamaan suoristusrautaa, laitetaan luomivärinappi raudan päälle ja odotellaan. Itse kokeilin vähän väliä, että lähteekö irti vai ei ja laitoin sitten takaisin lämpenemään. Toiset lähti helpommin kuin toiset ja joissakin tuntui kestävän ikuisuus. Sitten vain väännetään luomiväripannu irti napista metallisella työkalulla ja jätetään jäähtymään sivuun (ei kannata liimapohjaa lätkäistä suoraan lattialle ettei jää tahmeaksi). Kannattaa olla varovainen kuumien pannujen käsittelyssä ja suoristusraudan kanssa, ne todellakin on kuumia.

Kun kaikki on depotattu ja jäähdytetty, alkaa puhdistusoperaatio. Desinfiointiainetta vähän vessapaperiin (tms), jolla sitten liotellaan luomiväripannun pohjan liimoja ja putsataan siisteiksi. Sitten pannun pohjaan voi permanenttitussilla kirjoittaa luomivärin merkin ja sävyn, ettei ne pääse unohtumaan. Sitten luomivärit ovatkin valmiita Z-Palettea varten.

328_Z-Palette_5

Tämän verran ylimääräistä lähti roskiin. Nuo mustat paletit on ollut yksi murheenkryyni jo pitkään, kun ne on ollut meikkilaatikossa aina tiellä ja niitä on joutunut aina siirtelemään pois edestä. Nyt sain heittää nekin menemään :)

329_Z-Palette_6

Tässä vielä melko hyvin havainnoillistava kuva siitä miten paljon siistimmin luomivärit ovat nyt. Verrattuna tuohon irtosotkukasaan, nuo kaksi palettia näyttää ihastuttavilta :) Kaksi Mary Kayn luomivärinappia mun oli pakko jättää omiin rasioihinsa, koska ne ei olleet magneettisia nappeja ja eipä ne olisi tuonne enää mahtuneetkaan.

330_Z-Palette_8

Z-Palette on kyllä ihan mahdottoman hieno keksintö, kiitos Zena Shteysel! Luomivärit ovat siistissä järjestyksessä, läpinäkyvän kannen ansiosta myöskin heti nähtävillä, että mitä värejä paleteissa on tarjolla ja pannujen pohjassa kuitenkin lukee mikä luomiväri on kyseessä. Siisti, käytännöllinen ja vähän tilaa vievä ratkaisu meille meikkinarkkareille ;) Suosittelen jokaiselle, jolla pyörii laatikoissa hieman liikaa yksittäisiä luomivärejä ja/tai testereitä, jotka haluaisi parempaan säilöön! Paleteista näitäkin luomivärejä tulee varmasti paljon suuremmalla todennäköisyydellä käytettyä, kun ne ei enää huku jonnekin laatikon syövereihin!

331_Z-Palette_10

Tässä vielä paleteissa lepäävien luomivärien ja poskipunien merkit ja värit:

01 = Elizabeth Arden 22 Topaz
02 = Elizabeth Arden 14 Bubbles
03-06 = Lancôme 202 Lune Vagabonde
07 = Lancôme Color Design 803
08 = Lancôme Color Design 702
09 = Kanebo EC11
10 = Clarins 09 Chestnut Freeze
11 = Clarins Quatro 50 So Chic
12-13 = Lancôme Color Focus Duo 301 Blue Moon
14 = Clarins 12 Icy Turquoise
15 = Clarins 02 White Marshmallow
16 = Clarins 06 Jungle Green
17 = Clarins 07 Perfect Plum
18-21 = Lancôme Le Carnet De Velours 02 -paletti
22-25 = Lancôme Le Carnet De Velours 01 -paletti
26 = L’Oreal Color Appeal 164 Creme Lame
27 = L’Oreal Color Appeal 168 Brun Lame
28 = L’Oreal Color Appeal 179 Noir Etoile
29 = Lancôme Blush 08
30 = Lancôme Blush 02
31 = Mary Kay Blush Nutmeg

332_Z-Palette_7

Z-Palette Large (eli toi isompi) maksaa $20 eli 14,22€ ja on kooltaan n. 20 x 12 cm. Z-Palette Small maksaa $14 eli 9,95€ ja on kooltaan n. 10 x 10 cm. Postimaksut olivat $13,95 eli 9,95€ ja kokonaislasku oli $47,95 eli 34,15€. Maksu tapahtuu luottokortilla helposti. Tuotteet tulevat jenkeistä, eli kannattaa tilatessa muistaa, että pitää loppusumman (postimaksuineen) alle 45€, ettei mene tulleja. Täältä löytyy valuuttamuunnin, helpottaa loppusumman laskemista.

Eräs lukija vinkkasi kommenteissa, että Z-Paletteja saa tilattua myös Englannista (täältä). Paletit ovat hitusen kalliimpia, mutta toisaalta ei tarvitse sitten miettiä tullirajoja jos aikoo tehdä kerralla isomman tilauksen :)

Z-Paletteja on saatavilla myös eri kuoseilla, esim. pinkki, seepra ja leopardi, mutta itse tykkään eniten ihan tuosta simppelistä mustasta. Toki jos aikoo ostaa useampia paletteja ja laittaa niihin kaikki luomivärinsä, voi eri värisillä paleteilla erotella myöskin erilaisia värimaailmoja ja silloin on entistäkin helpompi löytää juuri ne värit, jotka haluaa. Esim. mustaan palettiin kaikki ruskeat, mustat ja muut neutraalit sävyt, seeprapalettiin kaikki siniset, vihreät, violetit jne, kyllä te tiiätte :)

Ehdottomasti suosittelen Z-Paletteja!

4 thoughts on “.Z-PALETTE.

  1. Heippa Terhen, ja kiitos hyvästä blogista! Depottausprojektia olen suunnitellut pitkään ja lopputulos näyttää tosi hyvältä! Ainoa mutta: suoristusrauta puuttuu. Osaisitko vinkata jotain korviketta. Mietin silitysrautaa mutta sitä on hankala saada lappeelleen. Onnistuisikohan paistinpannussa miedolla lämmöllä:)terveisin anonyymi lukijasi UK:sta

  2. Minä käytin depottaukseen kynttilää. Luomiväri pihteihin ja liekin päälle hetkeksi, niin ei sormet kärsi :). Hyvin onnistui! Z-paletit ostin vuosi sitten. Ne ovat muuten ihan käteviä, mutta pahvinen laatu vähän häiritsee.t. Tuulaps. Olen muuten lukenut ihanaa blogiasi alusta asti :).

  3. ANONYYMI UK:STAIlman suoristusrautaakin pärjää. Klikkaapa tänne niin pääset lueskelemaan Zenan omia vinkkejä depottaamiseen :)TUULAMäki mietin alkuun kynttilää, mutta ajattelin, että pienten koirien hääriessä ympärillä se on vähän hazardi siinä lattialla :D Ihanaa, että täällä on tämmöisiä konkariseuraajia <3NORAYAHKas kas, hyvä tietää :) Onhan noi muutaman euron kalliimpia Englannista tilatessa näköjään, mutta tosiaan voi tehdä isomman tilauksen kerrallaan :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.