.PIENIÄ SISUSTUSJUTTUJA.

Uudessa (omassa) asunnossa ollaan nyt asusteltu toukokuusta lähtien ja koti alkaa pikkuhiljaa muotoutumaan sellaiseksi kuin me ollaan se suunniteltukin. Hienosäätöä riittää ja uusia pikku hankintoja on tehty pikkuhiljaa ja nyt ajattelin jakaa muutaman kuvan meidän kodista.

353_kukkanurkka_ennen_jalkeen

Olohuoneen nurkkaus on muuttunut hieman. Entisellä omistajalla oli tässä kohtaa ruokapöytä, mutta me ei haluttu (vaikka sitä ensin itsekin harkitsimme), olisi tullut liian tukkoinen olkkari ja ilmavuus oli yksi juttu mitä me tähän kotiin haluttiin. Ruokapöytä jää siis keittiöön (tosin meillä ei vielä ole ruokapöytää, mutta sitten kun on) ja tähän nurkkaan tuli useammassakin edellisessä asunnossa vain tiellä ollut punainen nojatuoli (Asko), joka nyt löysi arvoisensa paikan viimeinkin, paperivalaisin (ainakin 10 vuotta vanha, ehkä IKEAsta tai Anttilasta) ja ikivanha IKEAn pöytähässäkkä kukille. Suunnitelmissa olisi vielä saada tuohon seinälle joku hylly koriste-esineille. Harmaa seinä on Tikkurilan maalilappusista sävy ”tuhka”. Lattia on K-Raudasta ja jatkuu koko asunnon mitalta (paitsi keittiö ja wc).

354_tietokonehuone_lipastoseina_ennenjalkeen

Tietokonehuoneesta revittiin vanha kaapisto pois, siinä oli ovetkin vähän vinksallaan ja noi tarrat tuossa ovessa ei nyt ihan vastanneet meidän ajatuksia tyylikkäästä nörttihuoneesta. Kaappi sai siis lähteä. Tilalle hankittiin IKEAsta (ylläri pylläri) Norrsten-kaappi, joka on jo lopetettu ja meillä oli hyvä säkä, että ehdittiin vielä sellainen saamaan alkukesästä, nyt niitä ei nimittäin enää ole. Kaapin päällä on toistaiseksi vain muutamia tauluja, mutta tähän olisi tarkoitus hankkia vielä joku lamppu. Haaveissa on ollut Pentikin lasipallojalkainen pöytälamppu joko mustalla tai valkoisella varjostimella ja Harri Koskisen Block-valaisin valkoisella johdolla, en vielä tiedä kumpaan päädymme, mutta hyvin luultavasti molemmat meille tulee. Sitä en vaan tiedä vielä, että kumpi tulee tähän. Seinän harmaa sävy on sama ”tuhka” kuin olohuoneessakin. Taulujen kuvat on kuvattu itse, kehykset IKEAn Ribba-sarjaa.

355_liitutaulu_eteinen2

Eteiseen, heti ulko-ovea vinosti vastapäätä tuli Indiskasta hankittu liitutaulu ja ja pieni hyllytaso sen alustaksi. Pelkän liitutaulunkin olisi kyllä saanut seinään kiinni, mutta me nimenomaan haluttiin siihen jotain alle, jossa voi pitää liituja ja tarpeen tullen vaikka laskea siihen jotain pientä. Magneetit ja kaksi valkoista liitua kuuluivat kauppaan. Mä hieman kulutin lisää noita puukehyksiä ja tuon hyllyn reunoja 120:llä hiekkapaperilla, toimi hyvin ja saatiin noihin sitä rosoisuutta mitä haluttiinkin. Tähän on nyt helppo jättää muistilappuja, kirjoitella viestejä tai muistilistaa, että mitä pitää hankkia.

356_keittio_tauluhyllyt

Tauluhyllyjä ollaan porailtu paikalleen kahteen eri paikkaan, keittiöön ja eteiskäytävälle. Nämä on keittiössä. Kuvasta katsottuna vasemmalla on oviaukko (ovi siirrettiin kellariin jemmaan), oikealla ikkuna ja selän takana itse keittiötasot ym. Keittiöstä tosiaankin puuttuu edelleen ruokapöytä, verhotanko ja verhot, joten tämän enempää en tällä hetkellä esittele keittiötä.

Tauluhyllyt on IKEAsta, ostettu joskus vuosia sitten eikä niitä olla koskaan ennen saatu seinälle vaan ne on kulkeneet muoveissaan asunnosta toiseen, mutta viimeinkin näillä on paikka :) Taulukehykset on kaikki IKEAn Ribba-sarjaa ja valokuvat itse otettuja (yksi on äidin albumista), joista tilattiin sopivat koot Ifolorin kautta.

357_eteisen_tauluhyllyt

Tauluhyllyjä on kaksi myös eteisen käytävällä peiliovista liukuovikaappia vastapäätä. Oikealla näkyvä oviaukko johtaa makuuhuoneeseen, vasemmalta pääsee tietokonehuoneeseen ja selän takana on olohuone. Tauluhyllyille olisi tarkoitus etsiä myös joitakin pieniä koriste-esineitä, pieniä kukkiakin ehkä tai jotain. Todettiin nimittäin tuossa, että meillä ei kertakaikkiaan ole koriste-esineitä! Kyllä mulla on joskus ollut, mutta useammissa muutoissa olen aina heittänyt jotain pois ja ne on vähentynyt radikaalisti. Kellarissa saattaa jotain olla vielä jemmassa, kun jaksaisi vaan mennä sinne tonkimaan.

358_Siiri_p-25C3-25B6ksyneiti

Näihin tunnelmiin ja Siiriltä ”moi”. Sillä on juoksut ja se joutuu pitämään housuja, siksi tuo jenkkakahva :D

4 thoughts on “.PIENIÄ SISUSTUSJUTTUJA.

  1. Todella upean näköistä! Mitä materiaalia tuo lattia nyt sitten lopulta on?

  2. Meidän eteistä koristaa tuo samainen liitutaulu (ylikätevä!), mutta onko tuo sen alushyllykin Indiskalta? Passais meinaan meillekin, nyt se on vaan melko kiikkerästi naru-taulukoukku -viritelmällä seinällä ja kaipais ehkä jotain tukevampaa! Teillä on nätti ja viihtyisän näköinen koti (:-Sipe

  3. Heippa! Mitä materiaalia lattiat oli ennen ja mitä laitoitte nyt? Hassua kysellä kosmeblogista lattiamateriaaleista, mutta näin vaan joskus käy… :D

  4. ANONYYMILattia on ihan laminaattia :)SIPEAlushylly on myös Indiskasta, niitä oli siinä liitutaulun vieressä just, sillä sen bongasinkin :) Ja kiitos :)ANONYYMILattia oli ennen parkettia (jostain 70-80-luvulta), mutta tuo lattiakuvio sai meidän molempien silmät näkemään punaista (ei hyvässä mielessä), joten se sai lähteä ja laminaatti laitettiin tilalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.