.KARPPAUS.

Karppaus, ei vähähiilihydraattinen ruokavalio, on saanut mut pauloihinsa. Ensimmäisen kerran kuulin tästä vissiin pari vuotta sitten yhdeltä työkaverilta, mutta en silloin oikein osannut ajatella elämää ilman leipää, pastaa, perunaa, riisiä ja varsinkaan ilman makeita herkkuja, kuten suklaata ja leffakarkkeja. Pikkuhiljaa kuitenkin otin aiheesta enemmän selvää ja löysin hyvää infoa siitä, mitä tämä koko homma nyt ihan oikeasti tarkoittaa. Postauksen kuvat ovat itse tekemiäni ruokia joko Karpin Keittokirjasta tai sovellettu itse alusta loppuun.

359_jauhelihapotkylat_parsaa_tomaattia

Jauhelihapötkylät, seesamibrokkoli ja tomaattia.

Silloin vuosi/pari sitten vähän ajattelin testata jotain karppaamisen suuntaista ruokavaliota, mutta se loppui lyhyeen. En keksinyt millaisia ruokia tehdä ja ainainen salaatti, raejuusto, kanafile -hässäkät alkoi kyllästyttää nopeasti. Jaksoin ehkä pari viikkoa ja sinä aikana söin kuitenkin myös ruisleipää ja aamupalaksi Pirkka Lesemuroja (”all-bran”), eli ihan hirveän karppimaista ruokavaliota en sitten kuitenkaan noudattanut eikä tietenkään myöskään painossa tapahtunut mitään muutosta.

360_mansikka-mustikka-kerma-jaatelo

Mansikkajäätelö ilman jäätelökonetta, puolitin mansikoiden määrän ja lisäsin kaveriksi mustikoita.

Viime keväänä päätin uudestaan, että nyt kokeillaan taas suuremmalla innolla ja isommalla tietomäärällä. Tällä kertaa meni jo hieman paremmin. Aamupala oli edelleen niitä ”all-braneja”, en edelleenkään osannut niistä luopua, mutta leipää en enää syönyt kotona ollenkaan ja nämä isoimmat, ei pasta, riisi, peruna jäivät pois lähes kokonaan. Töissäkin otin tavaksi ottaa salaatin ja lihan tai keiton ja salaatin tai pienen jälkiruoan. Tosin töissä tuli hieman liiankin herkästi otettua se leipäsiivu tai kaksikin siihen ruoan kaveriksi (ne on vaan niin hyviä!). Huomasin kuitenkin tällä ruokavaliolla jo, että olo ei ollut enää läheskään niin turvonnut syömisen jälkeen, kuin mitä normaalisti oli aina. Olo oli paljon virkeämpi ja vatsapömppö lähes kadonnut. Painossa en kuitenkaan edelleenkään huomannut mitään eroa, vaikka harrastin tätä ruokailutapaa muutamien kuukausien ajan. Se kieltämättä hieman masensi.

361_tosi_hyvat_jauhelihapihvit_salaatilla

Tosi hyvät jauhelihapihvit tomaatti-kurkku-feta-salaatin kanssa.

Kesälomalla hieman repsahdin, kun satuin ostamaan Italiasta pastaa ja siitä se sitten taas lähti ainakin kuukaudeksi. En jaksanut keskittyä ruoanlaittoon oikein noin muutenkaan ja vielä vähemmän miettimään aina yhtä hankalaa karppikelpoista sapuskaa. Taisin kuukaudessa saada melkein pari kiloa lisää painoa :(

Isosiskon ja karppifoorumin ja sieltä löytyneiden reseptien avulla kuitenkin innostuin karppaamisesta uudelleen ja tällä kertaa päätin tehdä sen kerrankin kunnolla. Loman loputtua ostin Karpin Keittokirjan, jotta reseptien seuraaminen olisi helpompaa keittiössä ja päätin, että nyt teen ruokaa pelkästään tuon keittokirjan ohjeiden mukaan ainakin niin kauan kunnes alkaa olemaan hanskassa karppiruoan perusteet ja osaa itsekin soveltaa jotain.

362_aurinkoiset_aamiaistomaatit_ja_tosi_hyvat_jauhelihapihvit1

Tosi hyvät jauhelihapihvit jälleen ja lisäksi Aurinkoisest aamiaistomaatit ja keitetty kananmuna. (En jaksanut kuin puolet tästä annoksesta.)

Kyseinen kirja on muuten aivan erinomainen! Reseptit on pääosin tosi helppoja ja suhteellisen nopeita eikä niissä useimmiten käytetä mitään super-erikoisia raaka-aineita, vaan aikalailla sellaista peruskamaa, kuten broileria, jauhelihaa, kasviksia, jne. Ei tarvitse joka kerta lähteä mihinkään Stockan Herkkuun, kun haluaa tehdä hyvää karppisapuskaa.

Kuukauden päivät karpattuani huomasin, että painoa oli pudonnut n. 3 kiloa, eli vajaa kilo viikossa! Voitte arvata, että tuo inspiroi aika kivasti! Ensimmäisen kuukauden ajan jätin myös kaikki makeat kaupan hyllylle, mutta sitten kävin laivalla ja ostin kolme valkosuklaista Tobleronea, joita söin sitten joka päivä seuraavan viikon verran. Muu ruokavalio pysyi kuitenkin tiukasti karppina eikä paino juurikaan noussut Tobleronen yliannostuksesta huolimatta.

363_herkkusieni-juusto-munakas

Aamupalaksi herkkusieni-juusto-munakas Aamiaistomaateista yli jääneistä herkkusienistä. Maustettu suolalla.

Karppauksen ja uuden keittokirjan myötä mä olen innostunut ruoanlaitosta ihan uudella tasolla, uskallan jo hieman kokeilla omia muunnelmia kirjan resepteistä ja useille sivuille on raapustettu jotain parannusehdotuksia jo kokeiltujen reseptien kohdalle. Mun olo on huomattavasti kevyempi kuin viime keväisen yrityksen aikana eikä siltikään ole tarvinnut nähdä nälkää yhtään, vaikka paino hieman putoaakin. Kasviksia ja salaatteja tulee syötyä paljon enemmän kuin ennen ja ne todellakin kattavat lautasesta yleensä vähintään puolet. Leipää kaipaan edellee, mutta nyt vasta aivan hiljan löysin vastauksen siihenkin pulmaan: Karppinen sekaleipä/paahtoleipä! Pari päivää sitten huomasin, että Karppista saa jo meidänkin Alepasta, ihastuttavaa! Ja leipä on kaikenlisäksi erittäin hyvää, parasta paahdettuna, tomaatin, leikkeleen ja juuston kanssa.

364_Taytetyt_tomaatit_salaatti

Jauheliha-aurajuusto-kananmuna -sotkulla täytetyt tomaatit juustokuorrutuksella, kaveriksi vihersalaatti (pussista), kurkkua, viinirypäleitä ja raejuustoa.

Ai mitäkö mä sitten syön?

Aamupala koostuu useimmiten kahdesta kananmunasta ja satunnaisista lisukkeista (useimmiten leikkelettä ja juustoa). Joko paistan ne ”lättyinä” paistinpannulla tai teen kokkelia, joskus myös keitettynä jos olen jaksanut edellisenä iltana keittää (siihen ei sentäs aamulla riitä aika). Toinen aamupala on partis (eli partajogurtti eli turkkilainen jogurtti, jota myydään niissä isoissa tonkissa, kyljessä partaisen äijän kuva) esimerkiksi viinirypäleillä ja hunajalla maustettuna. Nyt, kun löysin Karppinen-leivän, olen myös saattanut syödä pari viipaletta sitä aamulla. Kaksi kananmunaa (miten tahansa valmistettuna) on ihan mielettömän hyvin nälkää pitävä aamupala muuten. Hämmästyin sitä itsekin. Ne pitää itseasiassa vielä paremmin nälän loitolla kuin se mun iänikuinen ”all-bran” -aamupala! ( Ja silläkin pärjäsin helposti 5-6 tuntia.)

365_Texmex_kana_kasviscurrysotku2

Texmex-kanaa, kasviscurrysotkua ja tuoretta tomaattia.

Lounaalla töissä otan linjastosta lähes poikkeuksetta runsaan salaatin ja lisäksi (ruoasta riippuen) joko lihan tai keiton. Joskus liharuoka on esimerkiksi kastikkeena niin silloin otan mieluummin keiton ja salaatin. Leivät ovat saaneet jäädä muiden syötäväksi ja jälkkäreistäkin kieltäydyn erinomaisella onnistumisprosentilla. Salaatinkastikkeena käytän oliiviöljyä (ja ripauksen suolaa saatan laittaa). Keittoihin lisään usein jotain siemeniä jos niitä on tarjolla. Töissä on myöskin tarjolla raaka-ainelistat jokaiselle ruoalle ja ravintoarvot per 100g ja jos joskus on vaikea päätää mitä söisin, tsekkaan missä ruoassa on vähiten hiilihydraatteja ja jos se vaikuttaa kelvolliselta, otan sitten sitä.

366_Minuuttisampyla2

Minuuttisämpylä hieman muokattuna (2 rkl voita, 0,6 dl pellavansiemeniä ja tattarihiutaleita, 1/4 tl leivinjauhetta, 1 kananmuna ja makeutusjauhetta). Näyttää hurjalta, mutta oli oikeasti aika hyvää.

Kotona kokkaan Karpin Keittokirjan ohjeiden mukaan erilaisia herkkuruokia ja usein ruokaa tulee kerralla tehtyä sellainen määrä, että samaa sapuskaa riittää kahdelle syötäväksi jopa useammiksi päiviksi, eli aivan joka päivä ei tosiaankaan tarvitse ruokaa tehdä. Myös poikaystävä syö mun tekemää karppisapuskaa, mutta sillä erotuksella, että hän syö myös leipää ja toisinaan tekee jopa omat pastasörsselisapuskat jos ei aina jaksa inspailla mun pöperöt :D Tosi hyvin sekin kuitenkin on mun ruokia syönyt.

Jos olen ollut töissä iltavuorossa, saatan iltapalaksi syödä vain kipollisen partajugua erilaisilla lisukkeilla varustettuna (hunaja tosin on vakio, se sopii siihen ihan sairaan hyvin). Nyt myös Karppinen-leipää tulee syötyä joskus jos ei kunnon ruoan nälkä enää ole. Toisinaan myös kananmunia tai jonkun ruoan tähteitä, esim. kylmiä lihapullia ketsupin kanssa, kuten tuossa eräänä iltana :D

367_Oopsit3

Oopsit maustamattoman tuorejuuston ja hillon kanssa.

Kolme ateriaa on ollut mulle täysin riittävä määrä sapuskaa päivässä. Olen myöskin huomannut, että ateriakoko on pienentynyt huomattavasti ja silti nälkä pysyy loitolla erinomaisesti. Painoa en nyt ole enää niin tarkasti tarkkaillut kuin alussa, mutta olo on edelleen erinomainen ja kevyt. Huomasinpahan muuten tuossa lauantaina, kun sovittelin päälleni vanhoja farkkuja, että nykyään menee päälle yhdet mustat farkut, joihin en ole mahtunut puoleentoista vuoteen! On ne vielä vähän ylikireät, mutta menee ainakin ylös asti ja kiinnikin vielä! Voin suositella omasta puolestani karppaamista kenelle tahansa, joka on valmis ruokavalion muutokseen. Mä suorastaan aina odotan, että pääsen taas tutkimaan keittokirjaa ja väsäämään jotain aivan uutta makuelämystä :)

368_partis_vadelma_hunaja

Partajogurttia tuoreiden vadelmien ja juoksevan hunajan kera.

Loppujen lopuksi karppaaminen on suhteellisen helppoa, kun on vain tarpeeksi apuja ruokien ideoimiseen ja mun täytyy sanoa, että ilman Karpin Keittokirjaa mä en olisi pärjännyt. Joku muu ehkä kokee ideoimisen helpommaksi, mutta mulla loppui omat ideat aina niin nopeasti, että inspiraatio katosi herkästi. Keittokirjan kanssa sitä ongelmaa ei ainakaan ole ja joka kerta kun ruokaa tekee, on luvassa joku uudenlainen makunautinto! Mikäs sen hauskempaa :)

Olen myöskin päättänyt, että tämä ruokavalio on nyt tullut jäädäkseen (niin hyvä olo itsellä kuitenkin koko ajan on) eikä tämä ole mikään ”vaihe”. Mites teillä? Oletteko te hurahtaneet karppaamiseen, vai kannatatteko perinteistä lautasmallia?

PS. Ruokakauppareissut on muuten vähentynyt korkeintaan pariin viikossa, kun aterioita on alettu suunnittelemaan enemmän. Ei tule ostettua niin paljoa turhaa ylimääräistä, vaan pelkästään ne mitä tarvitaan ruokaa varten ja sit tietty niitä perustarvikkeita. Kertalasku kaupassa on ehkä himpun verran suurempi kuin ennen, mutta toisaalta ei tule niitä 20-30e kauppareissuja joka toinen päivä kuten ennen. Nyt menee ehkä kerralla 40-60e, mutta vain kerran tai kaksi viikossa.

23 thoughts on “.KARPPAUS.

 1. Itsekin kokeilin tätä viime keväänä ja tyssäsin pääosin samaan asiaan kuin sinäkin – tiedon puutteeseen. Kesän aikana otin asiosta enemmän selvää ja nyt koulujen alettua taas olen yrittänyt pysyä ”puolivähähiilihydraattisella”, eli syön aamulla vaasan ruispalan & jogurtin, koulussa salaattia & keiton tai lihaa/kastiketta (jos on kastiketta sallin itselleni yhden perunan) sekä useimmiten yhden ruisleivän + lasin maitoa.Kotiin mennessä syön mitä muut ovat kokkailleet, yleensä salaattia & lihaa tai kanaa + riippuen onko kastike, jolloin otan myöskin vähän pastaa tai perunaa + lasi tai pari vettä.Illasta olen yleensä syömättä, ja jos syönkin, jää se yhteen jogurttiin. Vettä juon vähintään sen litran päivässä, yleensä puolestatoista kahteen litraa :)Paino on pudonnut ihan ruokavalion muutoksella & vedenjuonnin lisäämisellä, liikunnan kanssa tästä tulee hyvin tehokas yhtälö :))Voisin kokeilla taas pitkästä aikaa tuota ”täysin”vähähiilihydraattista, tällä kertaa kyllä netin ja hyvien reseptien välityksellä :- Hannaveehttp://likoorikahvi.blogspot.com

 2. Olen karpannut alku kesästä muutaman viikon, mutta tyssäsi lähinnä siihen, että en keksinyt tarpeeksi erilaisia ruokia, olen nimittäin todella nirso… En esim. syö kesäkurpitsaa, parsaa, kalaa, sieniä tms. joita todella monessa reseptissä on käytetty. Nyt voisi kyllä kokeilla taasen uudestaan. Kiloja ei tuona aikana lähtenyt, mutta senttejä kylläkin :)Liikuntahan on tärkeää kun karppaa, että lihakset ei mene huonoon kuntoon, se kannattaa muistaa, vaikka karppaamalla ei sitä liikuntaa tarvitsekaan harrastaa painonpudotusmielessä. Ja on niitä ihmisiä, joille karppaus vain ei sovi, ei lähde kilot sitten niin millään ja sehän on vain omasta kehosta kiinni. Tarvitsee löytää se sopiva tasapaino hiilareiden, rasvan ja protskun kanssa.Mun ihan ehdoton leivän korvike oli juustoleipäset, NAM! Siihen päälle leikkelettä, tomaattia, kurkkua tai ihan vaan voita, niin on hyvää! Suosittelen kokeilemaan.Mutta juu, lähdempäs tästä tekemään ruokalistaa loppuviikolle kappihengessä :D

 3. Karppausta nyt takana 5 vkoa ja 6 kiloa kevyempänä :) (isäntä 9 kiloa kevyempi)Mä en luovu tästä ruokavaliosta ikinä! Saa herkutella, ei ole nälkä ja loistavinta että paino silti tippuu! Mä en olis koskaan uskonut, että pääsen sokerista ja leivästä eroon. Aamupala ilman leipää kuulosti ihan vieraalta. Nyt ei enää edes tee mieli leipää! Eikä perunaa, eikä pastaa eikä karkkia.Jos kuitenkin joskus karkkihammasta kolottaa, suosittelen kokeilemaan protskupatukkaa, FASTin Luxus-patukka on aivan ihana <3 Se on proteiinipitoinen ja lo-carb. Hintaa on tosin melkein 3 euroa kipale, mutta jos kerran viikossa esim. haluaa pitää karkkipäivän, hinta ei ole kovin paha. Patukka on kätevä myös esim. reissussa välipalana tai jopa ateriankorvikkeena. Se on niin tuhti, että en ikinä jaksa syödä siitä kerralla kuin vaan puolet jos sitäkään :D Ennen vanhaan olisin varmaan jaksanutkin, mutta ei enää :)

 4. Tuntuu omituiselta että monet ”karppaajat” syövät kuitenkin sitten makeita marjoja ja hedelmiä ja leipää..Itse karppausta vierestä seuranneena olen luullut, että jos karpataan niin suuhun ei oikeasti mene sitten mitään missä on hiilihydraatteja.

 5. Pakko kommata tuohon anonyymin kirjoitukseen; ei sitä voi olla kokonaan ilman hiilihydraatteja eikä se ole tarkoituskaan karppaushan on VÄHÄhiilihydraattinen ei suinkaan ”EI-hiilidyraatteja-lainkaan” ruokavalio. Esim. atkinssin induktiolla (joka on todella tiukka) hiilareita saa tulla 20g/ pvä.Ja se on jokaisesta itsestään kiinni paljonko niitä hiilareita päiväänsä ymppää, vaapaammin karppaavat saattavat pitää siinä 80-100g hh/ pvä ja sallia itselleen leipää tai jopa puuroa. Tiukemmin karppaavat sitten taas pitävät sen linjan jossa ei syödä lainkaan mitään ”ohi”.Sokeri itsessään on kiellettyjen listalla… Esim. mansikassa on 8,4g hh/ 100g ja vadelmassa 4,1g (eli siis sokeria) tuosta voi sitten jokainen laskea paljonko niitä kannattaa syödä per päivä, jotta pysyy hiilarit balanssissa.Kannattaa tutustua esim. karppausinfon ruokamatriisiin ja tsekata sieltä sallittavat ruoka-aineet ja hiilarimäärät :)Niin ja herkutellahan voi 70% -> tummalla suklaalla ;)Sori Terhen kun paasaan täällä *punastelee*

 6. Oi oi, nam nam! Mä oon sun blogia jo jonkun aikaa seurannu lähinnä kynsijuttujen tiimoilta. Toi ensimmäinen kappale minkä oot kirjottanu tosta karppaus innosta on tismalleen niinkun mullekin kävi. Mun täytyy ehdottomasti ottaa noita reseptejä omaan käyttöön. Esim. noi täytetyt tomaatit. Teen täällä jo kauppalistaa. Olen ollu vähän vajaa 4 vko karppivaliolla eli noviisihan täällä ollaan eli kiva saada oikein kuvin lisä inspiraatiota ja ideoita omaan ruokavalioon!

 7. Mä olen vain jättänyt leivän pois aamupalalta, ja välipaloilta. Illalla syön iltaleivät ja silloin ruisleipää diabeteksen takia, että verensokerit pysyy tasaisina yön yli. Muuten kyllä syön sen perinteisen lautasmallin mukaan suurimman osan ajasta. Ja kilot vähenee…

 8. Karkkipäivän Sannikin on juuri tänään postannut karppauksesta :D Aika hauska yhteensattuma :))http://karkkipaiva.indiedays.com/2011/09/06/hyva-ruoka-parempi-mieli/

 9. Luin myös juuri äsken Sannin postauksen. Siinä mielessä läheisempää, etten Sannin lailla syö lihaa. Mitä muuten tuo karppinen-leipä maksaa?

 10. Mua myös kiinnostaa tämä,ei oikeastaan siksi että saisin painon alas vaan että turvotus lähtisi. Usein ruokailun jälkeen varsinkin vatsan seutu on ihan järkyttävässä kunnossa. Minä tosin syön leipää aivan älyttömästi joten en tiedä miten onnistun luopuvaan kaikista hyvistä leipäviipaleista… :Dja mulla on myös ongelmana mielikuvitus ruoan kanssa. nykyisinkin mulla on valmisruokia jotka vaan isken mikroon kun en jaksa tehdä mitään. Miten sitten tässä asiassa selviäisin… :DD

 11. Surullista että kosmetiikkablogi muuttui ravintoblogiksi. Itse karppauksen vastustajana ja syömishäiriöstä kärsivänän lopetan tämän blogin lukemisen tähän… Voimia muille syömishäiriöistä toipuville, ei anneta tällaisten postausten masentaa! -Jenni

 12. Mä olen ollut tämmöinen tuuliviiri, kokeillut vähän kaikkea mutta en oikeastaan sitoutunut mihinkään. Ja se sopii mulle ihan hyvin. Suurimman osan ajasta mulla on käytössä ”kohtuus kaikessa”-ruokavalio, eli syön hiilareita ja lihaa ja maitotuotteita siten kun huvittaa. Jos jostain syystä tulee älytön mässytyskausi (kuten esim. viime syksy oli johtuen kiireistä muussa elämässä), saatan pitää kasvissyöntikuukauden tms., joka keventää oloa tosi kivasti.Mä en jotenkin millään jaksa olla niin tarkka että alkaisin laskea hiilareita per päivä. Karppausinnostuksessani joku aika sitten pidin hiilarit 50/pvä, mutta lopetin ruokavalion aika pian kun koin ettei se minulle ihan timanttisesti sopinut. Monen ei varmaan tarvitse koko ruokavaliotaan heivata mäkeen saavuttaakseen kevyemmän olon; riittää, kun luopuu ylimääräisestä (esim. niistä välipalaleipäsiivuista tai ekstraperunasta) ja pitää ateriarytmin itselleen sopivana. Herkuttelu on musta sallittua vaikka joka päivä, kunhan pitäytyy kohtuudessa :) Mulla tosin nykyään alkaa suklaan ja muiden herkkujen syönti näkyä ennen kaikkea ihossa vaikkei kiloja tulekaan puntariin lisää.

 13. Siis onko se Karppinen-leipä kokonaan hiilihydraatitonta? En ole itse kokeillut koskaan Karppausta, mutta hyvältä vaikuttaa, voisi vaikka kokeilla :)

 14. Minusta on kiva että postaat muustakin välillä :)Karkkipäivään jo kommentoin jotain mutta minusta karppaus ei sopisi mulle. En usko että pärjäisin, tuntuu että pyörtyisin kesken päivän. Myös ruoat tuntuvat hankalilta ja hitaasti valmistuvilta. Näyttävät kyllä herkullisilta! Söisin jos joku tekisi valmiiksi. Mulla on vaan niin hyvin vähän aikaa töistä tullessa ennen salille menoa että syön jotain nopeasti valmistuvaa eli max.puoli tuntia.Tosi hienoa kuitenkin lukea kokemuksia ja hienoja lopputuloksia! Monelle karppaus sopii ja mikäs siinä. Hyvä hommahan se on jos saa itselleen paremman olon.Itse syön näin joka päivä:- Elovena puuro + raejuustoa sekaan- Valio Cottifrutti + 2 hedelmää- Eväsleivätkalkkunalla + rasvaton jogurtti Valio/Profeel- Kotiruoka mitä vaan + salaattia- Leipää 2 palaa vihanneksilla + maustamatonta jogurttia- Maitorahkaa ananaksella tai marjoillaLisäksi juon 4-5 kuppia kahvia päivässä. Proteiiniin painotan ja syön kolmen tunnin välein. On fyysinen työ sekä treenaan 5 kertaa viikossa.

 15. Olen aiemmin hyväkarpannut (lääkärin ja ravitsemusterapeutin suosituksesta), ja edelleenkin pyrin mahdollisuuksien mukaan pitämään hiilarit hyvinä sellaisina. Viime vuosina on kyllä vähän tullut painoa lisää, ja voisi taas yrittää. Opiskellessa se vaan on erittäin haastavaa, koska kouluruoka nyt on mitä on.

 16. Ei nyt kuulu tähän postaukseen, mutta APUA, millä mä pesen ton sensain sponge chiefin käytön jälkeen? En haluaisi pilata liina heti alkuunsa..T:Idiootti

 17. Meillä on tehty kotona karppiruokaa vuodenvaihteesta lähtien. :) Tai vain Mies varsinaisesti karppaa, minä menen enemmän hyväkarppilinjalla. Sallin itselleni kuitenkin ruisleivän, perunan ja vähän makeaa, kun alipainoisena ei ole mitään tarvetta laihduttaa.

 18. HANNAVEEToi karppisivusto on tosi hyvä apulainen karppaamisen aloittamiseen ja erityisesti ylläpitämiseen :) En mäkään mikään superehdoton ole tässä hommassa, mutta sata kertaa tarkempi kuin vaikka silloin ensimmäisellä ”karppaus”kerralla ja tuloksiakin näkyy :)MARINirsous on kyllä hieman haastavaa jos aikoo karpata :) Mutta kyllä niitä reseptejä saa ja pystyy muokkaamaan omaan makuun sopivammaksi suhteellisen helposti :) Liikunta on mulle ollut aina vähän kompastuskivi, en oikein ole ikinä jaksanut siitä innostua, mutta karppaamisen myötä kun huomasin, että kilot karisee, alkoi kiinnostaa liikkuminenkin, edes vähän :D Ainakin muutaman kerran viikossa nykyisin teen jotain ja se on aika paljon verrattuna siihen edelliseen (eli ei kertaakaan viikossa).NONNUHei hienoa Nonnu! Mä kans ihmettelen sitä, että ei ole ollenkaan niin herkästi nälkä kuin ennen ja tosiaan: herkuista ei silti ole tarvinnut luopua, ne on vaan vähän erilaisia nyt :) Mullakin ateriakoko on pienentynyt ja siltikään ei tarvitse näkeä nälkää yhtään. Sanoisin, että suhteellisen hienoa :)ANONYYMIEi hiilihydraatteja KOKONAAN poisteta ruokavaliosta, niitä vähennetään (reippaasti). Ja jos ajatellaan vaikkapa marjoja niin kyllä se kourallinen vadelmia/mansikoita/mustikoita on aika paljon parempi juttu kuin kourallinen sokeria. Mä en ole mitenkään superehdoton karppaaja, en laske hiilareita mitä päivässä syön, vaan valitsen ruoat suunnilleen sen mukaan, missä ei niitä pitäisi kamalasti olla ja jätän sen siihen :)MARISaa paasata :D Mä en tosiaankaan ole mikään superhedoton, käytän esim. hunajaa ja just marjoja silloin tällöin (en edes joka päivä), ja ne helpottaa ”karkkihammasta”, mutta ovat kuitenkin paljon parempi vaihtoehto kuin irtsaripussi tai Fazerin sininen ;)RIITTISNoviisi mäkin olen, opettelen edelleen, mutta pikkuhiljaa alkaa sisäistää enemmän ja enemmän tämän systeemin luonnetta ja koska oma fiilis ja olotila on niin hyvä tällä systeemillä, niin miksipä sitä ei jatkaisi :)SERAFIAMonilla tosiaan toimii tuokin, että jättää vaan ylimääräisen leivänsyönnin pois :) Mulle se ei pelkästään toimisi, mutta onneksi me kaikki ollaan erilaisia :)ADELETAREi oo totta mikä yhteensattuma! :D En ole huomannutkaan, ei oo ollut viime viikkoina muutenkaan aikaa lueskella kaikkia seuraamiani blogeja.

 19. ANONYYMIKarppinen maksaa jotain vähän päälle 3e. Hinnan takia täytyy sanoa, että en sitä kyllä aivan koko aikaa välttämättä pidä kaapissa, mutta kiva tietää, että on tuollainen vaihtoehto.ANONYYMIKarppileipiäkin on, mm. tuo Karppinen jota voi ostaa kaupasta, mutta myös karppifoorumilta löytyi useita erilaisia ohjeita: esim. juustoleipäset, jotka ainakin oli tosi hyviä :)JENNIMuuttui ravintoblogiksi? Mulla on 10 ruoka-aiheista postausta reilusti yli 500 postauksen joukossa, joista karkeasti arvioituna 95% koostuu kosmetiikka-aiheista. Miten ihmeessä sä päädyit tähän päätelmään, että Sensaisti on muuttunut ruokablogiksi? Vau.ELISAEn mäkään mitään hiilareita laske. Mä vaan katson suunnilleen, että minkä tyyppiset sapuskat on ”sallittuja” ja töissä valitsen sen, jossa on ilmoitettu olevan vähiten hiilareita (joskus kasvisruoissa on todella paljon ja se on yllättänyt todella) tai jos se ei miellytä niin sitten jotain muuta. Kotona kun teen sapuskat Karpin Keittokirjan ohjeiden mukaan, voin olla varma, ettei niissä ole hiilareita ainakaan ylettömän paljoa. Mutta en todellakaan laske mitään :)ANSKUUEi ole kokonaan hiilaritonta se Karppinen, siinä on joku 3g hiilareita per leipäsiivu, eli ei ihan hirveesti :) Reilusti vähemmän kuin useimmissa muissa leivissä.CHARMING NAILSJos harrastaa paljon liikuntaa niin tietenkin täytyy syödä sen mukaan :) Mä olen erittäin vähän liikkuvaista sorttia, koiria ulkoilutan tietenkin, mutta ne reissut tulee tehtyä siinä 10-20 minuutissa ja joskus sitten vähän pidempiä lenkkejä jos ilma on suotuisa. Nyt olen pikkuisen enemmän alkanut liikkumaan jumppaamalla kotona aamuisin silloin, kun olen menossa iltavuoroon ja aamulla on oikeasti vähän jopa aikaa johonkin :) Mutta edelleenkin se on aika vähäistä. Jos tosiaan treenaa viitenä päivänä viikossa niin kyllähän sitä kuluttaakin ihan eri tavalla ja keho tarvitsee rakennusaineita ja silloin syödään kun on tarpeen. Mä oon aina ollut tosi harvoin syövää sorttia, mulle riittää yksi ruoka n. 5-7 tunnin välein eikä siinäkään välissä välttämättä tule mitenkään erityisen iso nälkä. Mutta enpä mä ihan kamalasti kulutakaan, vaikka seisomatyötä teenkin :)-M-Pystyykö teillä koulussa valitsemaan mitä sieltä ottaa, vai lykätäänkö siellä vain lautanen käteen? Jos pystyy valkkaamaan niin ota sen pastan/riisin/perunan tilalta reilu salaatti ja jätä näkkärit syömättä :)IDIOOTTIIhan vain vedellä ja saippualla. Mä käytän ihan vaan käsisaippuaa, mikä siinä lavuaarin reunalla nököttää :) Pesun jälkeen jätät liinan vain kuivumaan ilmavasti. Toisinaan voit heittää sen myös vaalean pyykin sekaan pyykinpesukoneeseen, 30-40 asteeseen :)MYYKarppaamisessa on kyllä se hyvä puoli, että siitä voi helposti muokata sellaisen kokonaisuuden, joka sopii juuri itselle :)

 20. Itse en ole ihan täyskarpannut koskaan, mutta noin vuosi sitten päätin vähentää turhat hiilarit ruokavaliosta, perunaa en syönyt oikeastaan ollenkaan, pastat ja riisit vaihtui tummiin (niitäkin tuli harvemmin syötyä) ja leipänä nassuttelin menemään Vaasan 100% ruisleipää ja itse erilaisista siemenistä ja kananmunasta tehtyä näkkileipää. Tähän lisättynä normi arkiliikunta ja vaaka heilahti viiden kuukauden jälkeen 14 kiloa pienempiin lukemiin. Olo on parempi kuin vuosiin eikä enää tule ruuan jälkeen sitä envoiliikkuanoustatehdämitään -hiilariähkyä. Mäkin suosittelen karppaamista kaikille, ketkä vaan ovat valmiit pitämään tiukasta ruokavaliosta kiinni! (ja heittäkää nyt herranjumala ne valkoset pullamössöleivät mäkeen vaikkette karppaisikaan :D )

 21. SIPEValkoinen pullamössöleipä ei oikeesti edes pidä nälkää, tai no, ehkä tunnin :D Se on muuten kauheeta, ku on jossain ulkomailla, kun ainut tarjottava leipä on juurikin sitä pullamössöä, jotain patonkia tms :/ Silloin on helppo jättää koko leipä väliin.

 22. Moi. Ite just keräilen tietoo karppauksesta ja eka olin kieltämättä aika ihmeissäni. Kun on nimittäin zonee ja atkinsia ja mitä lie, enkä meinannut oikeen löytää perustietoo, tai sitten sitä tuli vaan niin ähkynä vasten naamaa joka puolelta. Olin siis eka ihmeissäni pitääkö päivittäin pitää jonkinmoista ruokapäiväkirjaa ja laskeskella niitä hiilarimääriä ja miten niitä muka lasketaan ja ja ja… apua! Entä sitten pitääkö sitä ruoan määrää muutenkin vähentää, tosin mulla se varmaan vähenis automaattisesti kun niin iso päivän sapuskoista on tällä hetkellä hiilaria. Mutta siis, osaatko antaa jonkunlaisen ’punaisen langan’ minkä mukaan mennä kaupassa, miten niitä ravintoselosteita pitää siellä tutkailla että tietää onko hiilarimäärä liian suuri vai ok? Kiitokset jos jaksat vastailla!

 23. TIINAMä en ainakaan pidä mitään ruokapäiväkirjaa enkä laske hiilareita, joita päivässä syön, liian hankalaa tuollainen :D Kaikista helpointa on ehkä lähteä tästä liikkeelle: karppireseptejä noudattamalla teet sapuskat ja välipalat ja aamupalat ja kaikki, jätät pois valkoiset jauhot (eli vaaleat leivät, pullat, leivonnaiset), sokerin (varsinkin karkit) ja pastan, riisin ja perunan. Lisäät kasvisten ja vihannesten määrää reippaalla kädellä. Kananmunat kuuluu myös karppaajan perusruokiin. Einekset kannattaisi jättää pois (muidenkin kuin karppaajien), koska siellä on hirveästi kaikkea ylimääräistä muutenkin. Hiilareita jos on alle 10g/100g, niin se on ihan jees. Mitä vähemmän, sen parempi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.