.HAMPAIDEN TEHOPUHDISTUS.

Mulla oli maanantaina aika Hymyklinikalle Helsingin Itäkeskukseen, kuten kerroinkin pari päivää sitten ja tällä ensimmäisellä kerralla tehtiin hampaiden tehopuhdistus. Sellaista mulle ei olla tehtykään hirveän pitkään aikaan, en edes kehtaa kertoa kuinka pitkään :D

Ensinnäkin Hymyklinikalle oli helppo löytää. Itäkeskuksen kauppakeskuksessahan on se isoin ja levein ostoskäytävä Bulevardi ja kun sieltä löytää Anttilan ja Stockmannin niin lähtee niiden välistä kävelemään käytävää sinne taakse ja Anttilan takaa nappaa hissin kolmanteen kerrokseen ja sitten ollaankin jo melkein perillä. Ovisummeri on hissien vastapäisellä seinällä ja ei muuta kuin ovesta sisään ja kävelemään nuolien suuntaan niin kohta vastaan tulikin avoin ovi, jonka sisäpuolella oli Hymyklinikan respa ja hymyilevä tyttö ottamassa vastaan :) Täytin ensin esitietokaavakkeen ja sitten mut ohjattiin toiseen huoneeseen mukavalle pehmeälle sohvalle odottamaan vähäksi aikaa.

385_hymyklinikka4

Hymyklinikka on sisustettu vähän sellaiseksi olohuonemaiseksi (kuten ehkä näistä kuvistakin voi päätellä) ja täytyy sanoa, että ellei sellaista kevyehköä hammaslääkärityyppistä tuoksua olisi ollut ilmassa niin en olisi osannut kuvitella olevani hammaslääkärissä. Ensimmäisenä hammaslääkäristä kun tulee yleensä mieleen joku kliininen terveyskeskusmainen odotustila, jossa on vuosia vanhoja aikakauslehtiä ja seitsemän muuta tyyppiä odottamassa vuoroaan liukuhihnatarkastukseen/toimenpiteeseen. Hymyklinikalla ei tosiaankaan tullut sellainen fiilis, päinvastoin :) Tunsi olonsa tärkeäksi ja ainutlaatuiseksi.

Suuhygienisti, joka oli hämmästyttävän nuoren näköinen nätti tyttö, tuli hakemaan ja mentiin sermin taakse, jossa oli sitten se hammaslääkärituoli ja hulluna instrumentteja. Ensin tuoliin istuttuani suuhygienisti kyseli hieman hampaiden hoidosta ja milloin viimeksi olen käynyt ja mitä on suussa tapahtunut jne. ja sitten hän teki nopean alkutarkastuksen. Siinä kävi ilmi, että kahdesta poskihampaasta on vanhat paikat lähteneet irti ja että ne kannattaisi korjauttaa pikimmiten. Hammaskiveä oli myös jonkinverran ihan kauttaaltaan, jossain kohdissa enemmän, jossain vähemmän. Siihen nähden miten kauan mun edellisestä hammaslääkärikäynnistä on, niin kuulemma yllättävän hyvässä kuosissa purukalusto oli kuitenkin. Se oli kyllä helpottavaa kuulla :)

386_hymyklinikka2

Sitten ryhdyttiinkin toimeen. Suuhygienisti aloitti hampaiden puhdistuksen ultraäänilaitteella, joka kuulemma murtaa hammaskiven eli se on helpompi saada irti hampaan pinnasta. Joillakin tämä toimenpide saattaa kuulemma aavistuksen vihloa, mutta mä en huomannut sellaista ollenkaan. Ihan muutaman kerran vähän tuntui ikenissä, mutta ei mitään sellaista mitä ei olisi kestänyt helposti. Kun ultraäänellä oltiin käyty hampaat kauttaaltaan läpi, otti suuhygienisti vielä sen sellaisen rapsutustyökalun käyttöön ja kävi hampaat vielä sillä kunnolla läpi. Joissakin kohdissa täytyi käyttää enemmän voimaa ja pari kertaa hän otti vielä uudelleen ultraäänellä, että sai kaiken kunnolla pois. Tuo rapsuttelukin oli yllättävän ok, parissa kohtaa tosiaan joutui käyttämään enemmän voimaa, mutta ei sekään pahalta tuntunut. Kun tämän puhdistustoimenpiteen jälkeen kokeili kielellä hampaiden pintoja, huomasi kyllä aivan selkeästi, että muutosta on tapahtunut. Hampaat tuntui tosi paljon sileämmiltä kauttaaltaan. Jännä, että en mä kuitenkaan ennenkään ollut mitään ongelmia tavallaan hampaissa huomannut, mutta nyt kun puhdistus tehtiin, oli ero kuitenkin melko huikea! Eli tämä oli opetuksen paikka myös mulle itselle: vaikka itse ei välttämättä mitään huomaisikaan, se ei tarkoita sitä etteikö siellä jotain korjattavaa olisi!

Kaiken rapsuttelun ja kapsuttelun jälkeen tehtiin ne valkaisulusikoiden muotit. Ensin huulille levitettiin vaseliinia, ettei ne vallan halkea kaikesta venyttelystä ja sitten suuhun sovitettiin sellaisia metallisia hässäköitä, jotka oli niin suuria, että hädintuskin mahtui paikoilleen. Sitten suuhygienisti teki sellaisen vihreän paksun massan, joka laitettiin niihin metalli”lusikoihin” ja sitten se lusikka suuhun ja mönjä painettiin hampaita vasten. Sen annettiin jähmettyä minuutin verran (onneksi ei kauempaa, oli meinaan himppusen verran epämukavaa kuitenkin, vaikka kyllä siinä nyt pystyi ihan hyvin olemaan) ja napsautettiin se sitten irti ja väännettiin pois suusta. Siinä oli näppärästi näkyvissä mun purukalusto vihreässä mönjässä. Tämä homma tehtiin siis erikseen ylä- ja alahampaille, että saatiin molemmista se muotti. Vähän sitä mönjää jäi suuhun, että sai syljeskellä kyllä, mutta toimenpiteen jälkeen sain käydä vessassa huuhtomassa kunnolla ja sit oli taas kaikki ihan reilassa :) Itseasiassa yllättävän ”mukavaa” tuokin oli, vaikka olisi alkuun voinut kuvitella, että se on paljon hirveämpää. Se mönjä kuitenkin jähmettyi niin nopeasti, ettei siinä ehtinyt tulla niin epämukava olo kuin tosiaan voisi kuvitella.

387_hymyklinikka3

Muottien jälkeen jatkettiin hampaiden puhdistusta eli tehtiin vielä se soodapuhdistus, joka viimeistelee hampaiden puhdistuksen. Huulille laitettiin taas hieman vaseliinia, että on mukavampi fiilis ja sitten suuhun laitettiin sellainen muovinen levitinhässäkkä. Soodapuhdistus on siis soodapainepesuri, jossa on ilmaa, vettä ja soodajauhetta, joka pyyhkii hampaan pintaa ja poistaa mahdollisia värjäymiä ja kiillottaa hampaan pinnat. Tässä vaiheessa se vesiruisku tosiaan himppusen verran roiskui, mutta onneksi mulle oltiin annettu suojalasit silmille, eli ei silleen haitannut. Tämä soodapuhdistus oli mielestäni miellyttävin toimenpide näistä, vaikka ei valittamista ollut muissakaan. Tämän jälkeen hampaat vasta sileiltä tuntuikin!

Soodapuhdistuksen jälkeen sain taas käydä huuhtomassa suuni ja sen jälkeen hampaiden pinnoille levitettiin vielä sellaista fluoritahnaa antamaan suojaa. Suuhygienisti ohjeisti vielä hammaslangan käytöstä (jota käytän aivan kertakaikkiaan liian vähän) ja näytti miten niitä sellaisia tikun päässä olevia hammaslankajuttuja eli hammaslankainta käytetään oikein. Tavallinen hammaslanka on mielestäni hankala käyttää, mutta tuo tuollainen lankain oli itseasiassa helpon oloinen. Täytyy käydä niitä hankkimassa niin voisi ehkä tuotakin puuhaa tehdä vähän useammin :)

Kaikkien toimenpiteiden jälkeen suussa tuntuu todella hyvältä. Hampaat tuntuu kielellä kokeiltaessa tosi sileiltä ja puhtaan tuntuisilta. Tuntuu kuin hengityskin olisi kertaheitolla paremman tuoksuinen! Mikäpäs sen parempaa :D Hymyklinikan henkilökunta oli miellyttävää ja kertaakaan ei tullut sellainen olo, että olisin huonoissa käsissä, päinvastoin. Tämä kokemus itseasiassa vähän palautti mun luottoa hammaslääkäreihinkin ja uskon ettei seuraavaan hammaslääkärikeikkaan mene enää niin karmivan montaa vuotta kuin viimeksi oli välissä. Kannattaa kyllä oikeasti käydä tarkistuttamassa purukalusto tarpeeksi usein ja aion kyllä itsekin käydä vastaisuudessa enemmän myös ihan hampaiden puhdistuksessa. Seuraavalla kerralla Hymyklinikalle mennessäni tehdään sitten se hampaiden valkaisu ja ne paikkojen korjaukset aion myöskin hoidattaa Hymyklinikalla (se tosin ihan omakustanteena, tietenkin).

Hymyklinikalla hampaiden tehopuhdistus tehdään hintaan 95€ ja siihen kuuluu siis se ultraäänipuhdistus (+mahdollinen rapsuttelu) ja soodapuhdistus. Jos tehokkaampaan puhdistamiseen ei ole tarvetta, voi käydä kevytpuhdistuksessa (eli soodapuhdistuksessa) hintaan 45€.

Hymyklinikalla on nyt myöskin marraskuussa erinomainen tarjous: suuhygienistin tarkastus veloituksetta! Ja Hymyklinikan Facebook-sivuilla on ilmoitus marraskuun erikoistarjouksesta:

Kun varaat suuhygienistiajan marraskuulle, klo 9-14 välille (arkisin), saat hoidoista -30% alennuksen! Esim. Tehopuhdistus 66€ (norm. 95€), Laservalkaisu 213€ (norm. 305€) ja Kevytpuhdistus 31€ (norm. 45€). Alennus koskee uusia ajanvarauksia.

Nyt kaikki, hampaat kuntoon!

9 thoughts on “.HAMPAIDEN TEHOPUHDISTUS.

  1. Heip odotin kokoajan kuvia vielä hampaista käynnin jälkeen. Ehkäpä sitten kun olet seuraavan kerran käynyt..? :)

  2. ANONYYMINo toi oli kuitenkin aikalailla sellainen toimenpide, että ennen-jälkeen-kuvilla ei ole kauheasti mitään virkaa. Hampikuvia tulee kuitenkin sitten valkaisun yhteydessä :)

  3. Heissan ja kiitokset mukavasta blogistasi! Sellainen kysymys heräsi, että kauanko tuo operaatio sinulla kesti? Sehän varmaankin riippuu ihan hammaskalustosta, mutta olisi kiva saada jotain suuntaa antavaa aika-arviota ;)-Heini-

  4. Itsellekin on laitettu tuota vihrää mönjää suuhun oikojalla.. ja eihän se kivaakaan ole. Meidän hammaslääkärissä se muotti oikeasti maistui metallille ja väliin meinasi yökätäkin, kun ei saanu niellä ja tuntui, että massaa valui kurkkuun. Minulle se tehtiin vielä pari kertaa uudestaan niin, että siinä oli mukana enemmän massaa. Oli kuulemma muotissa ilmakuplia. Mutta ei vissiin auttanut uusissakaan muoteissa.

  5. HEINIKaikenkaikkiaan olin Hymyklinikalla n. 1½ tuntia, mutta itse toimenpiteet kesti ehkä n. tunnin verran yhteensä :)ANONYYMIMetallia se muotti tuollakin oli, mutta sen maku ei mua häirinnyt. Suuhygienisti sanoi, että saattaa tuntua siltä kuin massaa valuisi kurkkuun, mutta että se ei oikeasti valu. Mulla tosin ei tullut sellaista fiilistä ollenkaan, vaikka ei se nyt kaikista mukavimmastakaan päästä ollut :) Mullekin tehtiin sekä ylä- että alahampaille ne muotit kahteen kertaan, kun molemmilla kerroilla eka meni myttyyn.

  6. eikö toi sooda just kuluta hampaan kiillettä ? :s nojaa en oo kyl mikää hammaslääkäri, mutta.. luin kerran että se kyllä vaalentaa hampaita mut kuluttaa sitä kiillettä aika kiitettävästi

  7. ANONYYMISiitä en tiedä, mutta ainakin hampaat tuntui erittäin sileiltä ja puhtailta toimenpiteen jälkeen.

  8. löytyykö jostain blogistasi lisää postauksia samasta aiheesta ? sillä olen itse ajatellut mennä tuonne hoitamaan hampaitani ja olisi mukava kuulla esm kokemuksia ja hintainfoa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.