.CLIP-ON PIDENNYSTEN KIHARTAMINEN.

Clip-On hiustenpidennykset tulee useimmiten piikkisuorina (toki myös valmiiksi kiharrettuja on saatavilla) ja itse tykkään niistä eniten juurikin suorina, mutta toisinaan on ihanaa, että hiukset on oikea kunnon kiharapilvi tai edes vähän laineilla! Kiharina ne myöskin helpottavat joidenkin kampausten tekemistä. Itse jo pidempään pidennyksiä käyttäneenä olen tuskaillut nimenomaan tämän kiharrusjutun kanssa, suoriksi ne kyllä saan ilman mitään ongelmia. Olen kokeillut monia eri tapoja ja suurin osa niistä sillä lailla, että pidennys on jo päässä. Virhe! Sillä tavalla en ole kertaakaan saanut kovin onnistunutta lopputulosta.

Keksin tämän itseasiassa ihan vahingossa, kun harjoittelin GHD:llä kihartamista omaan tukkaan ja testasin sitä sitten samalla myös pidennyshiuksiinkin, kun niitä sattui siinä vieressä olemaan. Heureka! En tajunnutkaan, että se voisi olla niin helppoa! Tässä havainnoillistava kuvakollaasi:

394_pidennysten_kihartaminen

1. Napsaistaan suoristus/muotoiluraudalla (kuvassa GHD) kiinni pidennyksen juuresta rauta pystyasennossa.
2. Kierretään rauta poikittaiseen asentoon, että hiukset menevät raudan päältä.
3-5. Vedetään hiuksia h-i-t-a-a-s-t-i maata kohti, kunnes loputkin hiuksista ovat menneet raudan läpi.
6. Valmis!

Sitten vaan seuraava hiusosio käsittelyyn kunnes kaikki on käyty läpi. Leveämpien hiusnauhojen kanssa tietenkin tehdään tämä kapeissa osioissa kunnes koko nauhan leveydeltä on kiharrettu. Mitä hitaammin hiuksia läpi vetää, sitä selkeämmin ne on kiharalla, sekin kannattaa muistaa.

Myös oma tukka kannattaa kihartaa samalla menetelmällä ennen pidennysten päähän napsauttelua, silloin hiukset sulautuvat toisiinsa helpommin. Useimmiten riittää jos kihartaa omasta tukasta pääasiassa loput 10-15 cm. Jos taas pidennys on suora, kannattaa ensin suoristaa myös oma tukka yhtä suoraksi, silloin se sulautuu helpommin pidennyksen joukkoon.

395_pidennykset_kiharrettuina

Tässä kuvassa mulla on päähän kiinnitettynä kiharrettu clip-on-pidennys. Suoran version voi tsekata blogin bannerikuvasta :) Lilith Moonilla on videoituna pari vaihtoehtoista tapaa kihartaa pidennyshiukset. Tavallisilla tarrarullilla tai pehmeillä taipuisilla patukoilla. Molemmissa tapauksissa hiusosio kostutetaan ihan kevyesti vedessä kostutetuin sormin ennen kuin se kieputetaan rullan ympärille, sitten rullat jätetään kuivumaan yön yli ja aamulla hiuksissa on upea kihara :) Mulla kuitenkaan ei ole kumpiakaan rullia (tai mitään muitakaan vastaavia), joten käytän pidennysten kihartamiseen toistaiseksi GHD:tä :)


Omat pidennykseni olen hankkinut Dream Hairista. Mulla on kaksi eri pidennyssettiä. Ensimmäinen pidennys on 4-osiota, 40 cm ja värikoodi #6, se on kuitenkin yksinään liian vaalea mun nykyiseen hiustenväriin ja käytän näitä paloja joskus raitoina tummemman pidennyksen kanssa. Varsinkin kiharakampauksissa tosi upean näköinen, kun on moniväristä tukkaa :) Uudempi pidennys, jota nykyisin käytän (myös näissä kuvissa), on 8-osiota, 40 cm ja värikoodi #4. Tosin tämä nelonenkin on pikkuisen liian vaalea nykyisen hiusvärini kanssa, mutta ero ei ole niin suuri ettenkö tätä pystyisi käyttämään. Tilasin kuitenkin juuri sävystä #2 koko-pään-pidennyksen, eli 8-osiota ja jälleen se 40 cm. Dream Hairilla on nyt jouluale ja normaalisti yli satasen maksavat kokopään pidennyksen saa nyt alle 90€:lla. Dream Hair toimittaa tilaukset äärimmäisen nopeasti, yleensä ihan parissa päivässä tilauksesta ja ohut paketti tulee postiluukusta suoraan kotiin.

En aio tehdä tutorialia siitä miten pidennykset hiuksiin laitetaan, koska siitä aiheesta löytyy erittäin hyviä videoita ympäri nettiä. Esimerkiksi tämä Lilith Moonin video kertoo erittäin havainnoillistavasti ja kattavasti ylipäätään pidennyksistä ja näyttää miten ne päähän laitetaan. Videon puolivälin paikkeilla alkaa tapahtua jos ei jaksa katsoa koko videota :) Kannattaa kuitenkin muistaa, että jokaisella tuo hiusraja saattaa olla hieman erilainen, eli kannattaa kokeilla minkä kokoisia paloja mihinkäkin kohtaan pystyy laittamaan. Esim. mun päässä ei niskaan alimmaksi mahdu kolmen klipsin pidennys vaan joudun laittamaan kaksi yhden klipsin pidennystä. Myöskin erilaisissa kampauksissa voi joutua laittamaan pidennysosioita eri kohtiin kuin normaalisti ja toisinaan jopa eri päin jos aikoo tehdä esim. korkean ponnarin tai nutturan päälaelle. Kokeilemalla ja tavallisella maalaisjärjellä keksii kyllä erilaisia tapoja :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.