.CLIP-ON HIUSTENPIDENNYS.

Olen ollut enemmän tai vähemmän koukussa clip-on hiustenpidennyksiin vissiin jo parisen vuotta. Tuossa välissä oli pitkäkin pätkä, kun en pidennyksiä käyttänyt ollenkaan, mutta kesästä lähtien ne on taas ollut aktiivikäytössä. Olen tietoinen, etten ole niistä juurikaan (lähes yhtään) blogissa höpötellyt, mutta ajattelin, että nyt voisi olla sen aika, kun juuri sain uuden hiussetinkin :) Pidennysten kihartamisesta kerroinkin jo tässä vähän aikaisemmin, mutta kerrotaan nyt pidennyksistä vähän myös ihan yleisesti.

396_DreamHair1

Ensinnäkin, tilaan hiustenpidennykseni Dream Hairilta. Tilasin sieltä ensimmäisen settini silloin joskus ehkä pari vuotta sitten ja olin niin tyytyväinen hiusten laatuun ja palveluun, että en ole nähnyt mitään syytä vaihtaa firmaa. Dream Hair toimittaa hiukset A4-kokoisessa kirjekuoressa (kuvassa). Jos tilaa vain yhden tai korkeintaan kaksi settiä, ne mahtuvat yhteen kuoreen ja näinollen mahtuvat myös kerrostalon postiluukusta sisään, eli ei tarvitse tehdä postireissua näiden takia :) Se on mulle ainakin aina plussaa, koska posti ei ole nykyisin enää ihan nurkan takana, vaan sinne täytyy aina oikein erikseen lähteä. Tämän setin tilasin sunnuntaina ja tiistaina paketti kolahti postiluukusta, eli nopeaa toimintaa :)

397_DreamHair2

Hiuslisäkkeet tulevat pitkään muoviseen pakettiin pakattuina, joka on taitettu kahtia. Hiuksilla on kuitenkin pituutta n. 40 cm, eli taitos on ihan tarpeellinen, että paketti mahtuu kirjekuoreen.

398_DreamHair3

On tärkeää tarkistaa hiusten värisävy jo tässä vaiheessa, ENNEN pakkauksen avaamista, koska jos väri onkin väärä ja olet jo avannut paketin, ei sitä voi enää palauttaa. Muovipakkaus on kylläkin ärsyttävästi kiiltävää, joten siitä on lähes mahdoton nähdä miten täydellisesti pidennys mätsää omaan hiustenväriin. Mulla on aina käynyt hyvä mäihä ja olen ollut väriin tyytyväinen joka kerta (olen tilannut kolmet pidennykset), niin myös tälläkin kerralla.

399_DreamHair5

Hiukset on pakattu tuollaiseen nippuun pahvin sisään ja tuossa roikkuvassa lappusessa näkyy mitä on ostanut, eli 40 cm, 8 osiota ja värissä #2. Hiukset on niin järjettömän ihanan pehmeät ja silkkiset ja s-u-o-r-a-t, että niitä tekee mieli hiplata koko ajan :D Nipussa on hiuksia n. 110g.

400_DreamHair6

Hiuksia on näin iso nippu, kuvitelkaapa tuo hiusmäärä omienne sekaan. Jep, sitä on paljon! Dream Hairin aitohiuspidennykset ovat ihan aitoa ihmisen hiusta, ns. remy-hiusta, joka tarkoittaa sitä, että hiuksissa hiussuomut ovat kaikissa samaan suuntaan, eli ei takkuunnu niin helposti ja pysyvät pitkään hyvinä. Näitä voi myöskin muotoilla ja käsitellä ihan samalla tavalla kuin omiakin hiuksia. Hyvin hoidettuina pidennyshiukset voivat hyvinkin säilyä sileinä ja käyttökelpoisina jopa yli vuoden ajan. Riippuu käyttömäärästä ja siitä kuinka usein hiuksia pesee (mitä vähemmän, sen parempi), kuinka paljon niitä käsittelee, miten paljon laittaa hiuksiin muotoilutuotteita jne, kaikki tuollainen vaikuttaa.

401_DreamHair4

Pakkauksen takana on hoito-ohjeita pidennysten pesuun. Itse olen pessyt hiukset hieman eri tavalla, mutta tämä on varmasti myöskin toimiva tapa. Mä käytän itseasiassa hyvin paljon vastaavaa pesutapaa kuin mitä LuxyHair-kanavan tytöt suosittelevat, tosin en ihan noin monimutkaisesti. Kastelen hiukset nipussa, lisään pienen määrän shampoota hiusnippuun, huuhtelen melkein heti hiusosio kerrallaan, lisään tehokosteuttavan superhoitavan hoitoaineen tai hiusnaamion ja jätän hiuksiin väh. 10-20 minuutiksi, huuhtelen jälleen hiusosio kerrallaan, että tuote on varmasti kunnolla poissa hiuksista. Sen jälkeen kampaan osiot yksitellen ja asettelen mahdollisimman suorina pyyhkeen päälle kuivumaan yön yli. Hiuksiin voisi tosiaan laittaa vielä jonkun jätettävän hoitoaineen, mutta tällä hetkellä mulla ei ole sellaista käytössä, joten olen skipannut sen vaiheen. Seuraavana aamuna pidennykset ovat kuivat ja ne voi kammata jälleen läpi ja hiukset on ihanan silkkisen pehmeät ja puhtaat jälleen :)

402_DreamHair9

Kahdeksanosaisessa pidennyksessä on tosiaankin kahdeksan erillistä pidennysosiota. Yksi neljän klipsin osio, kaksi kolmen klipsin osiota, yksi kahden klipsin osio (jossa mielestäni saisi kyllä olla kolmaskin klipsi) ja neljä yhden klipsin osiota. 8-osainen pidennys on tarkoitettu koko pään pidennykseen ja soveltuu usein myös lyhyempäänkin hiukseen. Pidennykset ovat kuitenkin aina luonnollisimman näköiset, jos oma hiusten pituus on vähintäänkin johonkin olkapäiden korkeudelle saakka ja mitä pidempi oma tukka, sitä luonnollisemman näköinen pidennys on ja sitä helpompi on oma hius sulauttaa pidennysten joukkoon.

Klipsit ovat napakat, ikäänkuin pienet kammat tai pinnit, jotka napsaistaan auki ja kiinni äärimmäisen helposti. Kampaosion alla on silikoninen suojaluiska, joka paitsi suojaa omaa hiusta klipsien ollessa päässä, mutta myös parantaa klipsien pysyvyyttä.

Klipsipidennys on todella helppo asentaa päähän ihan itse. Hommaa helpottaa jos on sellaiset peilit, että näkee myös taakse helposti, mutta ilmankin sellaista kyllä pärjää ihan käsikopelolla. Pidennysnauhojen klipsit avataan valmiiksi, kammataan hiukset (sekä omat että pidennykset) ja tehdään sitten omiin hiuksiin niskasta alkaen poikittain jakaus. Ylemmät hiukset klipsillä kiinni päälaelle, asetellaan sopivan levyinen pidennyspala jakauskohtaan, klipsin kampa omiin hiuksiin kiinni ja napsautetaan klipsi kiinni tukevasti. Tehdään seuraava jakaus pari-kolme senttiä korkeammalle ja laitetaan seuraava pidennysnauha jakaukseen jne. Hyvät videot klipsipidennysten kiinnittämiseen löytyy mm. LuxyHairilta ja Lilith Moonilta. Dream Hairin pidennyksissä ei ole ehkä ihan yhtä paljon osioita kuin heidän käyttämissään, mutta idea tulee kuitenkin selväksi :)

Klipsejä laittaessa kannattaa pitää huolta, ettei klipsejä tule liian ylös ja ettei niiden päälle jää liian ohuelti omaa tukkaa, koska silloin klipsit saattaa jäädä näkyviin. Jos on kovin ohkainen tukka esimerkiksi ohimoilla (kuten mulla), kannattaa olla todella huolellinen klipsien asennuksessa. Itse olen todennut, että klipsin ja jakauksen välissä on hyvä olla vähintään 5 cm hiusta välissä, silloin klipsi ei paista läpi.

403_pidennykset_suorina

Tältä näytti mun pidennykset viime kesänä, kun hiukset oli auki ja suoristettu (kuvat bannerikuvauksista). Kesällä mun omat hiukset oli vielä sen verran lyhyet ja ”tasamittaiset”, että en oikeastaan voinut pitää hiuksia auki pidennysten kanssa, ainakaan suorina, omat hiukset tulivat pidennysten seasta liikaa esiin, kun hiukset liikkuivat. Kiharrettuina omien ja pidennyshiusten raja on paljon helpommin häipyvä, siksi monet pitääkin klipsipidennystään kiharrettuna tai edes hieman laineikkaana, jos haluavat pitää sen auki.

Jos pidennykset on päässä koko päivän, saattaa ne alkaa päivän aikana pikkuisen tuntumaan päänahassa, mutta ei mitään sellaista, jota ei pystyisi sietämään. Vähän sama fiilis, ku jos on hieman useampia pinnejä samalla hiusalueella koko päivän. Pidennyksethän kannattaa ehdottomasti ottaa aina illaksi/yöksi pois ja asennella takaisin paikalleen jälleen aamulla. Jos kuitenkin aivan ehdottomasti tahdot nukkua pidennykset päässä, kannattaa ne ensin palmikoida letille tai parille.

Pidennykset kannattaa harjata mieluiten luonnonharjasharjalla, sekä silloin kun ne on irrallaan että päässä ollessa. Kovapiikkinen kampa ja/tai hiusharja herkästi ”kolahtaa” pidennyksen klipseihin, kun ne on asetettu päähän, ja se saattaa nyppäistä ikävästi omia hiuksia, joissa klipsit on kiinni. Luonnonharjasharja on lempeämpi ja joustavampi ja sillä saa myöskin erinomaisesti tasoitettua kaikki epämääräiset muhkurat hiuksista esim. korkeissa ponnarikampauksissa.

Aina pidennyksiä harjatessa, kannattaa aloittaa ensin latvoista ja siirtyä sitten pikkuhiljaa lähemmäs juuria. Tällä tavalla pidennyksiä ei tule rasittaneeksi liikaa ja mahdolliset takut tulee selvitettyä hellävaroen eikä hiuksia irtoile nauhasta niin paljoa.

404_DreamHair8

Kuten sanoin, löytyy multa kolme eri pidennyssettiä, kaikki Dream Hairilta. Oikealla oleva vaalein pidennyssetti, sävy #6, on mun ensimmäinen setti, jota käytin omien hiusten seassa lähinnä tuuhennoksena, vaikka kyllä se toki vähän pidensikin. Silloin pari vuotta sitten mun hiukset oli huomattavasti vaaleamman ruskeat, kuten näkyy, tuo väri nimittäin mätsäsi mun omaan tukkaan lähes täydellisesti. Tämän setin kunto ei ole enää ihan paras mahdollinen (runsaan käytön vuoksi), mutta kelpaa vielä pieninä osina kampauksen lomassa.

Keskimmäinen sävy eli #4 on jo tummemman ruskea väriltään ja tämän mä ostin itseasiassa vasta viime kesänä ja kesällä se mätsäsi mun hiustenväriin ihan täydellisesti. Sitten syssymmällä tosin menin värjäämään hiukset ja niistä tulikin vähän tummemmat kuin oli tarkoitus ja pidennys jäi hieman liian vaaleaksi. Kyllähän näitä voisi värjätäkin, mutta musta tuntui etten halua ja mistä sitä tietää, että milloin oon taas juurikin tämän värinen :)

Uusin, tässä samassa postauksessa jo moneen kertaan näkynyt pidennys on tummin, sävy #2. Kakkonen on tummin ruskea sävy Dream Hairilla, tästä tummempi sävy (#1B) on jo mustanruskea ja käsittääkseni enemmän musta kuin ruskea (tavallaan tekisi mieli tilata sekin). #2 on itseasiassa yllättävän vähän tummempi kuin #4, luulin sitä tummemmaksi, mutta ei se nyt haittaa vaikkei olekaan. Tässä on kuitenkin tummuutta tarpeeksi, että se sopii nykyiseen hiustenväriin hyvin.

405_DreamHair10

Vielä siitä vaaleammasta pidennyksestä lisää. Siinä on vain 4 eri kokoista osiota: 4-klipsin, 3-klipsin, 2-klipsin ja 1-klipsin osiot. Tämä 4-osioinen pidennys onkin tarkoitettu lähinnä jo valmiiksi pitkien hiusten tuuheuttamiseen. Paketissa on n. 45g hiuksia, eli reilusti vähemmän kuin kokopään pidennyksessä (n. 110g). Jos siis sattuu omaamaan valmiiksi pitkät hiukset, mutta hiukset tuntuu hieman liian ohkaisilta, voisi tämä olla mainio ratkaisu saada hieman enemmän tuuheutta tukkaan ilman, että se näyttää pidennykseltä.

Ne, jotka tarkastelivat kuvaa tarkemmin, huomasivat että olen leikannut 3-klipsin nauhan kolmeen osaan. Ai miksikö? Ne toimivat mitä mainioimpina hiusraitoina tummemman pidennyksen seassa! Kiinnitän yksittäisiä klipsejä tumman pidennyksen leveämpiin hiusnauhoihin niin, että vaaleita raitoja tulee eri puolille päätä. Viimeksi eräässä juhlakampauksessa käytin täyden 8-osioisen pidennyksen (#4), johon olin kiinnittänyt sekaan kaikki muut paitsi tuon 4-klipsin osion näistä vaaleista ja lopputulos oli tosi kivan näköinen, eläväinen ja mielenkiintoinen aukinainen kiharakampaus :)

Dream Hairilta saa tilattua myös (ainakin osasta väreistä) 4-klipsistä lisäosaa, jossa on n. 20g enemmän tukkaa päähän laitettavaksi. Myöskin yksittäisiä 4-5 cm levyisiä hiusraitoja (1-klipsi) on mahdollista tilata monissa perusväreissä, mutta myös erikoisvärisinä, jos tahtoo vähän elävöittää hiuksiaan shokkiväreillä tai jos haluaa vain muutamia yksittäisiä lisäosia oman pidennyssettinsä jatkoksi. Myös pelkkää hiusnauhaa (ilman klipsejä) on mahdollista tilata erikseen 100g nipussa, klipsejäkin saa ostettua yksittäin ja näistä voi tehdä itselleen juuri sellaisen pidennyksen kuin haluaa. Hiusnauhastahan voi myös esimerkiksi ommella tuplatuuheutta omaan pidennyssettiinsä jos tahtoo vieläkin enemmän tukkaa päähänsä. Eri värisiä pidennysosia voi myös ompelemalla yhdistellä monivärisiksi seteiksi. Oikeastaan vain mielikuvitus (ja ehkä lompakko) on rajana!

406_DreamHair7

Clip-on hiustenpidennys on helppo ja nopea tapa saada omiin hiuksiin enemmän näyttävyyttä, tuuheutta ja pituutta. Ihan tavallinen korkealle kiinnitetty hätäponnarikin näyttää paljon mielenkiintoisemmalta pidennyksen kanssa kuin ilman. Pidennyksen kanssa myöskin nutturoihin saa enemmän hiusmassaa ja näinollen näyttävämpiä ja suurempia nutturoita. Palmikkokampauksissa palmikoilla on oikeasti kokoa, näköä ja jopa pituutta. Pidennyksiä voi kihartaa ja suoristaa, osioita voi kiinnittää päähän eri kohtiin kuin normaalisti jos joku kampaus niin vaatii ja kaikkia paloja ei ole pakko käyttää joka kerta, joskus vähempikin riittää. Kun pidennyksiä on tottunut päähän laittamaan, käy niiden asennus pian jo todella nopeasti, ihan muutamassa minuutissa.

Dream Hairin 8-osion 40cm pituinen pidennyssetti maksoi nyt kampanjahinnalla vain 89€, johon toimituskulut 4€ päälle, eli yhteensä 93€. Tarjouskampanja on edelleen voimassa, kannattaa hyödyntää mikäli kiinnostaa :) Värikartasta on suhteellisen helppo löytää oikean värinen pidennyssetti ja jos oikeaa väriä ei löydy, kannattaa hankkia mahdollisimman lähelle osuva ja värjätä itse käyttämällään hiusvärillä.

Mikäli satut kuulumaan siihen (Suomessa) suhteellisen harvinaiseen runsaan tuuheaan hiustyyppiin niin klipsipidennys ei välttämättä ole sinua varten, mutta meille hiirenhäntäponnari-tyypeille tämä on mielettömän kiva apukeino saada näyttävämmät hiukset!

10 thoughts on “.CLIP-ON HIUSTENPIDENNYS.

 1. Itsekin olen jonkin verran käyttänyt noita ja myös korjaillut sävyjä / tehnyt klipseihin liukuvärjäystä vaahtoväreillä. Jos haluat klipsipidennykset halvemmalla, kannattaa tutustua hairtrade -nimiseen puljuun.

 2. Itse haluaisin pidennykset, kun menin leikkauttamaan nämä hiukset alaselästä vähän yli olkapääpituisiksi ja en pidä näistä nyt ollenkaan. Toisaalta en niitä ihan uskalla ottaa, koska omat hiukseni ovat niiiin paksut että olisi varmasti todella tyhmän näköistä, jos laitettaisiin tuollainen revohka vielä lisää. :D Kasvua odotellessa… (:

 3. Miten hiusten kiinnilaitto onnistuu klipsit päässä? Pystytkö esimerkiksi harjaamaan ponnarille tai nutturalle ilman että klipsit putoavat?

 4. -M-Hairtradesta en ole ennen kuullutkaan, kiitti vinkistä :) Vaikka toisaalta olen ollut Dream Hairiin tyytyväinen.MARIEMiksipä sitä lisätukkaa laittamaan jos tuuheutta riittää jo omasta takaa enemmän kuin tarpeeksi :)ANONYYMIKuten tuossa kerroinkin, on aitoharjasharja paras hiusharja klipsipidennyksen kanssa, se ei revi klipsejä samalla tavalla kuin kovemmat muovipiikkiset hiusharjat tai kammat. Klipsit ovat aika tiukasti kiinni omissa hiuksissa, ei ne niin herkästi putoile :) Jos laitan hiukset ylös ponnarille tai nutturalle, asennan klipsit ”ylösalaisin” niskaan ja normaalisti päälaella. Tällöin klipsit eivät revi omaa tukkaa eivätkä näy sen enempää kuin hiusten auki ollessakaan.

 5. oon itekkin tilaamassa varmaankin tuolta dreamhairilta niin onko toi sävy #4 paljonki vaaleempi kun toi sävy #2 ? En osaa valita niitten kahen värin välillä kun en haluis mustia enkä ihan tumman ruskeita mut kuitenki semmoset ruskeet

  1. Yllättävän pieni tummuusero oli nelosessa ja kakkosessa. Kannattaa ehkä ottaa mieluummin vaaleampi jos epäröit.

 6. Hei!Ostin clipsit eilen ihan pidennysliikkeestä ja nää osiot on vähän tyhmät.Kolme 3-klipsin osioita ja yks kahden.NI mietin että voinko leikata tommosen 3 clipsin osion esim kolmeen osaan että niistä tulis yhteensä 3 yhden clipsin osiota? :DNoi 3 clipsin osiot on niin pitkiä et ne menee lähes kokonaa mun pään ympäri.Eli voiko niitä leikata osiin?

  1. Voi leikata ihan hyvin, mutta voi olla, että joudut hankkimaan lisää klipsejä. Jos sulla on leikattu osio, jossa klipsi on keskellä nauhaa tai liian reunassa, niin että joku osa hiusnauhasta ”roikkuu vapaana”, se ei sulaudu omiin hiuksiin yhtä hyvin. Eli kannattaa hankkia klipsejä lisää ja ommella ne kiinni hiusnauhaan niin, että nauhat saa kiinnitettyä kunnolla molemmista päistä omaan tukkaan. Silloin ei ainakaan jää näkyviin mitään lörppöjä :)

 7. Millä hiusvärillä olet värjännyt hiukset näissä kuvissa? Itsellä ongelmana saada oma hiusväri sopimaan pidennyksiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.