.CHIGNON-KAMPAUS.

Mun oma hiusten pituus on sen verran hankala, että en tykkää pitää niitä enää auki. Jos muistatte viime vuoden joulukuussa tehdyn kampaamokäynnin ja yritätte kuvitella nykyistä tyyliä, joka on tuosta kasvanut sen vuoden verran (eli n. 10 cm) ja otsatukka hieman vähemmän aikaa, niin ei ole nättiä ei. Tukka on ensinnäkin epätasaisen pituinen, rasittavan mittainen (ei pitkä eikä lyhyt) ja kaipaisi saksimista, mutta koska yritän taas kasvattaa tätä harakanpesää pidemmäksi, en halua vielä kajota hiuksiin saksilla. Eli hiukset on oltava kiinni, tavalla tai toisella. Klipsipidennykset on oiva tapa saada massaa ja pituutta hiuksiin, mutta ei niitäkään aina jaksa käyttää.

Yksi erinomainen tapa laittaa tukka kiinni on tämä kuminauhahiuspannan avulla tehtävä niskanuttura-hässäkkä, jota tituleerattiin chignon -nimellä sillä sivustolla, mistä tämän kampausidean bongasin. Chignon tarkoittaa itseasiassa ihan vaan nutturaa, ei mitään sen ihmeempää, kuulostaa vaan hienommalta kuin ”bun”, jota yleensä käytetään, kun puhutaan nutturasta. Tämä hiustyyli sopii parhaiten suunnilleen olkapäille ulottuvaan tukkaan, jos hiukset on reippaasti pidemmät, alkaa kampauksen teko olemaan huomattavasti hankalampaa ja silloin täytyy ehkä muokata ideaa hieman.

407_chignon

Tämä hiustyyli näyttää paljon monimutkaisemmalta kuin se oikeasti on, tämähän on äärimmäisen yksinkertainen toteuttaa. Tarvitaan vain kuminauha-tyyppinen koko päätä kiertävä hiuspanta ja mahdollisesti hieman pinnejä (ei välttämättömiä, riippuu hiuslaadusta) ja jos tahtoo, voi hiusten latvoja hieman kihartaa ennen kampauksen tekoa. Mulla oli hiuksissa hieman edellisen päivän GHD-kiharruksia, joten latvat oli valmiiksi hieman taipuisat.

Kuminauhapanta asetellaan ensin pään ympärille, voi laittaa pinneillä kiinni jos on tarpeen. Mun panta on ihan vaan tuollainen musta hieman leveämpi panta, jonka ostin Glitteristä muutamalla eurolla. Musta siksi, että en halunnut sen liikaa erottuvan hiusten seasta. Kun panta on paikoillaan, otetaan hiuksia sivuilta ja takaa osio kerrallaan, kieputetaan hieman ja työnnetään latva pannan reunan alle haluttuun kohtaan. Jatketaan niin kauan kunnes kaikki hiukset ovat pannan alla. Lopuksi voi vielä hieman säädellä kampausta, löyhdyttää joitakin kohtia tai kiristää toisia.

Mun oma otsatukka on vielä niin lyhyt, että mun oli vähän hankala saada sitä siistin näköisesti laitettua tuonne pannan alle enkä ollut hiusten etuosaan aivan tyytyväinen, toisella kerralla kokeiltuna otsiskin onnistui paremmin, kun vähän kiharsin sitä taaksepäin GHD:llä. Tämä kampaus toimiikin ehkä hieman paremmin jos sattuu olemaan ihan kunnollinen otsis, jonka voi jättää suorana otsalle. Tai vaihtoehtoisesti myös otsahiusten täytyy olla melko pitkät, että ne saa siististi pois edestä. Takaa tämä on mielestäni aivan mielettömän upean näköinen kampaus ja jollakin koristeellisemmalla hiuspannalla ja mahdollisesti joitakin hiuskoristeita nutturaan lisäämällä tästä saa pienellä vaivalla paljon juhlallisemman kampauksen.

Kampausvinkki löytyi siis sivustolta The Beauty Department ja tässä vielä suora linkki ohjevideoon. Sivustolta löytyy monia muitakin mielenkiintoisia kampaustutoriaaleja, meikkiin liittyviä juttuja ja vähän kaikenlaista kivaa :) Kannattaa tutustua!

10 thoughts on “.CHIGNON-KAMPAUS.

  1. Kiitos vinkistä! En olekaan kokeillut tätä pannan kanssa, olen tehnyt aiemmin ihan vaan pinneillä – sekin toimii, jos hiuslaatu on samanlainen kuin minulla eli luonnontaipuisa, paksu ja hieman karhea. Lasimaiseen suomalaiseen tukkaan voi olla hieman haasteellisempaa.

  2. Ompas kaunis kampaus! Itselleni olisi ehkä hieman vaikea toteuttaa, kun on ihan reilusti hiukset yli hartioiden… Jonkunmoista variaatiota tällaisestä voisi kyllä joskus kokeilla. (:

  3. Tämä ei liity ollenkaan nyt ko. postaukseen mutta ajattelin että saattaisit olla paras henkilö tähän vastaamaan:) Eli olen 31-vuotias nainen ja kovasti kai pitäisi jo ruveta kasvojen hipiää huoltamaan. Mutta tuotteet ihan hukassa. Esim. Sensailla monia houkuttelevia seeruimeita mutta onko niistä mikään suunnattu juuri tämän ikäiselle vai onko ne täysin vanhempien rouvien hommia? -SiiriPiu

  4. LAURAMun tukkaan ei ainakaan ilman suolasuihketta onnistuisi pelkillä pinneillä :) Mutta esim. Davines Sea Salt Spray antaa tukkaan paljon enemmän rakennetta ja muotoiltavuus on ihan toista luokkaa, sen kanssa voisi onnistuakin ihan ilman pantaakin :)ANZQJot latvat kihartaa ja työntää tukkaa pannan alle niin, että latvat jää roikkumaan, sekin voisi olla nätti :)MOle hyvä vaan :)SIIRIPIUSensailla suurinosa erikoistuotteista on tarkoitettu aikuisemmalle iholle, mutta itsekin kyllä olen niitä käyttänyt ihan säännöllisestikin, vaikka olen vasta 28. Perustuotteiden (eli puhdistuksen ja kosteutuksen) lisäksi hyvä seerumi voisi olla Sensai Hydrachange Essence, yksi ehdottomia omia suosikkejani. Hydrachange Essence on kosteuttava anti-age seerumi aamuin-illoin käyttöön, eli jos kärsit ihon kuivuudesta, kannattaa tuotetta kokeilla. Hydrachange hoitolinja on siis kiinteyttävä, mutta sen pääteho on juurikin kosteusköyhän ihon tehokas kosteuttaminen. Itselläni on sekaiho ja rakastan tätä seerumia, se imeytyy nopeasti, jättää kostean tunteen iholle ja esim. kesällä voin pärjätä pelkästään tällä seerumillakin, varsinkin meikin alla. Käy pyytämässä tuotteesta näytettä (jos ei ole valmista, useimmiten onnistuu purkittaminen) ja kokeile itse miltä se tuntuu :)

  5. ANONYYMISiitä vaan :) Tämä oli kyllä superhelppo tehdä, kannattaa vaan huolehtia, että panta on tarpeeksi löysä, muuten saattaa luiskahtaa pois paikoiltaan :D Oma panta on tällä hetkellä venytyksessä laatikon reunoille pingotettuna :D

  6. Hei – ihan mahtava kampausvinkki! Testasin heti – ja hyvin toimii pidemmänkin tukan kanssa, sulloin vaan latvoja surutta nauhan alle ja päälle – ja muotoilin niskaan jäävää rullaa jälkikäteen.Harmi, että minulla on vain kaksi joustavaa hiuspantaa – pitää hankkia näitä lisää…

    1. Juu, tämä toimii kyllä pidempäänkin tukkaan, kokeilin kerran pidennysten kanssa :) Pitkällä tukalla tästä saa ehkä muhkeamman, mutta mikäpäs sen parempaa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.