.HAMPAIDEN MUOTOILU.

Tuossa kaksi viikkoa sitten kävin viimeisen kerran blogiyhteistyön merkeissä Hymyklinikalla ja tällä kertaa tehtiin pienimuotoista hampaiden muotoilua. Tämä jopa vähän jännitti mua enemmän kuin hampaiden valkaisu, koska tässä tehtäisiin ihan konkreettinen muutos mun hampaiden muotoon, entäs jos se meneekin pieleen enkä tykkääkään! Iiik! No, ei onneksi ollut huolta siitä, kaikki meni tosi hyvin :)

Tällä kertaa hammaslääkäri oli eri kuin parilla edellisellä kerralla, itseasiassa Hymyklinikan perustaja :) Erittäin mukava hänkin ja olo oli heti rento ja miellyttävä hänen kanssaan. Alkuun tietenkin katsottiin peilin kanssa, että mitä me lähdetään muotoilemaan ja miten paljon, kerroin mikä mua itseä häiritsee hampaiden muodossa ja lääkäri kertoi mitä sille voidaan tehdä. Mua tietenkin hirveästi kiinnosti, että minkälaisilla vehkeillä toimenpide tehdään ja lääkäri näytti sen hiontaterän. Tällä reissulla mulla jäi kuitenkin kamera kotiin, mutta se oli sellainen litteä pyöreän muotoinen palikka tikun päässä, vähän ku jossain hiontalaikassa, mutta tietenkin tosi tosi pieni :D

Mulle tehtiin siis kevythionta, joka palauttaa hampaiden hymylinjan tasaisemmaksi ja hammaslääkäri sanoi sen olevan täysin kivutonta ja sitä se kyllä olikin. Hionta ei myöskään kuulemma heikennä hammasta millään tavalla eikä lisää reikiintymisalttiutta. Hampaathan kuluvat luonnostaankin kärjistä vuosien kuluessa ja se on itseasiassa juuri se syy miksi tämä muotoilu mulle tehtiin.

421_muotoilua_ennen

Näistä kuvista näkee hyvin, että toinen etuhammas on ihan eri muotoinen kuin viereinen. Siinä on ikäänkuin tuommoinen möykky toisella laidalla ja syylliset ovat alahampaat, joissa on ylöspäin osoittavan kolmion muoto (”jee”) ja ne on vuosien kuluessa hioneet tuota toista ylähammasta ja tehneet siihen kolon. Tätä pientä kauneusvirhettä lähdettiin siis korjaamaan. En todellakaan sano, että tämä olisi mikään suuri ongelma ollut, ei varmaan kukaan ole koskaan edes noteerannut koko juttua… paitsi minä. Kun kerroin Miehelle, että mitä mulle tehdään niin se oli ihan ihmeissään, että mikä möykky, mikä kolo? :D Ja tietenkin, kun livenä ollaan toistemme kanssa tekemisissä, eihän tämmöiset liikkeessä samalla tavalla tulekaan ilmi, mutta valokuvissa sitten sitäkin paremmin.

Anyway, hammaslääkäri siis laittoi hiontalaitteen kuosiin, sulloi vanutollot huulien alle, että ne pysyy poissa tieltä ja suuhun laitettiin sellainen sylkeä imevä valkoinen kierukka, josta varmaan kukaan ei tykkää, mutta se nyt oli vaan sellainen välttämätön paha. Sitten ei muuta kuin hiontahommiin! Ensin hiottiin tuota möykkyä matalammaksi ja mulle näytettiin hetken päästä peilistä ja sain huomata, että muoto oli jo ihmeen paljon muuttunut, näytti ihan oudolta :D Niin ja se hionta ei tosiaankaan tuntunut oikein miltään. Tietty se vähän täryytti, mutta se ei missään tapauksessa vihlonut tai sattunut muutenkaan millään tavalla. Tässä vaiheessa hammaslääkäri sitten kysyi, että mitäs olisin mieltä jos hampaan muotoa korjattaisiin vielä paikka-aineella. Sillä saataisiin lopputuloksesta paljon tasaisempi ja tuota koloakin saataisiin vähän täytettyä, jotta se olisi lähemmäs identtinen naapurinsa kanssa. Nyökyttelin, että anna palaa vaan.

Ensin katsottiin, että paikka-aine on samanväristä kuin mun hampaat ja heti ekalla osui oikeaan. Sitten ainetta levitettiin hieman hampaan kärkeen, kovetettiin valolla (oiskohan ollut sinistä, muistaakseni) ja sitten taas hiottiin sitä muotoonsa uudestaan. Välillä mulle näytettiin peilistä ja sain sanoa jos joku vielä häiritsi. Samalla lääkäri hioi syyllisiä alahampaita (sitä kolmion kärkeä) hieman matalammiksi, ettei ne heti tekisi koloa uudestaan ylähampaisiin. Siitä muutoksesta mulla ei ole kuvia, koska en alunperin tiennyt, että sellaista lähdetään tekemään, saatte siis tyytyä mielikuvitukseen :) Ylähammasta hiottiin ensin vähän rouheammalla ja viimeisteltiin kevyemmällä ja vielä kiillotettiin tasaiseksi. Nyt jos kielellä kokeilen niin en edes huomaa sitä kohtaa, mistä oma hammas loppuu ja paikka-aine alkaa, eikä sitä huomaa silmillä katsomallakaan. Sitäpaitsi se paikattu alue on todella, todella pieni.

422_muotoilun_jalkeen

Lopputulos näyttää tältä! Möykkyhammas on selvästikin tasaisemman muotoinen, paikkakohtaa ei tuosta huomaa, koska se sulautuu hampaisiin todella hyvin ja hymylinja on jälleen tasainen :) Joistakin kuvista näkee, että se ei ole edelleenkään identtinen naapurinsa kanssa, mutta se on itseasiassa vaan hyvä. Kenelläpä ne olisikaan täysin identtiset, ovatpahan vähän luonnollisemman näköiset :)

423_muotoilun_jalkeen6

Tästä näkee vielä selkeästi sen muutoksen mitä tuo toinen ylähammas koki. Eiks vaan oo paljon paremman näköinen! Ja niin pienellä vaivalla, en varmasti istunut siinä penkissä 20 minuuttia kauempaa, kun oltiin jo valmiita. Toimenpide oli täysin kivuton ja pääasiassa ihan miellyttävä ja tosiaankaan siinä ei tarvinnut kauaa peffaansa muhitella. Kyllä sitä nyt sen parikymmentä minuuttia kärsi siitä syljenkeräyskierukasta ja vanutolloista, ei ne kuitenkaan niin epämukavia olleet.

Varsinkin tämän keikan jälkeen sitä on hymyillyt peileille vähän siellä sun täällä ja ihastellut uusia tasaisia hampaitaan :D Alkuun muotoiltu hammas tuntui paikka-aineen takia hieman oudolta ja se tuli alahampaita vastaan ”väärällä tavalla”, eli eri tavalla kuin ennen ja se tuntui alkuun hassulta, mutta siihen tottui parissa päivässä ja nyt melkein kahden viikon jälkeen en enää huomaa koko juttua. Kun alahampailla napauttaa ylähampaisiin niin tuon täysin oman hampaan kohdalla se napsautusääni on kovempi, sellainen ”kirkkaampi”, kun taas paikka-aineella muotoillun hampaan napsautusääni on sellainen hillitympi, ”mattaisempi” ja hiljaisempi. Ei sillä, että se vaikuttaisi millään tavalla mihinkään, mutta olipahan vaan sellainen hauska huomio, jonka tein :D

Olen ollut erittäin tyytyväinen uusiin hampaisiini ja nämä kolme Hymyklinikka-käyntiä (tehopuhdistus, valkaisu ja muotoilu) ovat olleet kaikki oikein miellyttäviä ja henkilökunta on ollut todella mukavaa. Huomaan, että mun fiilis hammaslääkärikäynneistä ei ole enää ollenkaan niin negatiivinen kuin mitä se ehkä oli ennen Hymyklinikkaan tutustumista. Tosin en ehkä edelleenkään ihan mielelläni mene kunnalliseen hammashoitoon vaan jatkan yksityisillä käymistä, silloin ainakin voin olla varma, että saan juuri niin hyvää ja tarkkaa hoitoa kuin ansaitsen, vaikka se ehkä maksaakin hieman enemmän.

Suorat hampaat ja valkoinen hymy ovat kyllä ihmeellinen itsevarmuuden kohottaja ja sitä huomaa hymyilevänsä entistäkin enemmän nyt, kun hampaita on hieman korjailtu. Kyllä nyt on helppo hymyillä :)

Hintatietoja ja muuta infoa hampaiden muotoilusta tai mistä tahansa hampaisiin liittyvästä voi kysyä Hymyklinikalta puhelimitse 020 722 9510 tai sähköpostilla ajanvaraus@hymyklinikka.fi

12 thoughts on “.HAMPAIDEN MUOTOILU.

 1. Hienosti näyttää onnistuneen!Omista etuhampaistani on molemmista lohjennut pieniä paloja, joten tuollaista paikka-aineella korjailua ja hiontaa on pyynnöstäni tehty ihan perus-hammaslääkärikäynninkin yhteydessä. Hampaat kaipaisivat taas vähän siistimistä, mutta saavat toistaiseksi olla repaleisemmat, kun lekurille ei muutoin (onneksi) ole nyt asiaa.

 2. Hei! Mua kiinnostais tietää ihan vaan että miten sä olet saanut pidettyä sun hampaat noin valkoisina tähän asti? Tai siis no hampaidenvalkaisulla, mutta sulla oli jo ennen tätä projektiakin jo niin upean valkoiset hampaat. Ajattelin, että juotko kahvia tai vältteletkö erityisesti jotain tiettyjä ruoka-aineita?

 3. .NEKKU.Perushampilekurit eivät usein ainakaan itse ehdota mitään tämän tyyppisiä jorjailuja, mutta kiva että ovat pyynnöstä kuitenkin korjanneet :)KISSAÄMMÄNo, sen voi sitten vaihtaa :)ANONYYMIEn ole vältellyt ainakaan tietoisesti mitään värjääviä ruokia, mutta sitten taas toisaalta mä nyt vaan satun olemaan se kumma tyyppi, joka ei juo kahvia eikä polta tupakkaa ja teetäkin juon oikeastaan todella harvoin ja nuo nyt vissiin on ne pahimmat hampaiden värjääjät :)

 4. Joo. Mut heitettiin kerran hammaslääkäriltä ulos, kun pyysin vähän hiomaan yhtä hammasta ulkonäkösyistä. Eli eivät tosiaankaan ns. perushammaslääkärit suostu tällaiseen! Heidän mielestään hampaita ei saisi hioa. Eli kannattaa suoraan vaan mennä esteettiseen hammashoitoon erikoistuneeseen paikkaan, mikä valitettavasti on vielä Suomessa todella heikkoa. Tai sitten useimmissa näissä paikoissa ei vain osata kun ei ole edes tarpeeksi koulutusta saati kokemusta.

 5. Mulla on ollut jo pari vuotta toinen etuhammas rosoinen ja siinä on pieni kolo reunassa, kiitos fiksun idean käyttää hampaita työkaluina.. :DOsaatko sanoa liikkuuko tuon muotoilun hinta kymmenissä vai sadoissa euroissa? En viitsi masentaa itseäni edes ottamalla yhteyttä paikkaan jos opiskelijabudjettini ei kestä toimenpidettä :D

 6. JENNYMä veikkaisin ennemminkin muutamaa kymppiä, riippuu varmaan siitä, mitä hampaille pitäisi tehdä. Muotoilun ei käsittääkseni pitäisi olla kovin kallista :)

 7. Voih! Vihaan omia ylähampaitani, kun jokaisen hampaanvälissä on rako :'( Ei kehtaa hymyillä tippaakaan ja vihaankin huulipunan käyttämistä juuri senkin takia, että se vetää huomiota sitten mun hampaisiin. Hampaiden korjaus olisi ihan unelma. Saisi kohotettua itsetuntoakin enemmän. Itsetunnon takia en uskalla ottaa noista asioista edes selvää, koska kun ihmiset huomaavat mun korjauttaneen hampaani, ne tietää mun häpeävän niitä. Kaksipiippuinen juttu siis. Ehkä joskus.

  1. Hammasraudoilla kolot saisi varmasti hävitettyä :) Rautojahan on nykyisin sellaisia näkymättömämpiäkin, ei ole pakko kärsiä niiden telaketjujen kanssa :) Turha tuollaista on miettiä, että mitä ihmiset sanoo tai ajattelee, tärkeintä on se mitä sä itse ajattelet. Jos sä haluat korjata sun hampaat niin kenenkään muun ajatuksilla ei ole mitään väliä :)

 8. paljonko hampaiden hionta ja paikka-aineella korjaaminen tuli maksamaan?

  1. Mä sain tämän toimenpiteen maksuttomana blogin kautta, eli en tiedä. Lienee tapauskohtaista, hintatietoja voi tiedustella Hymyklinikalta :)

 9. Hei mitä tarkoitit, kun puhuit että ylä etuhammas kiillotettiin tasaiseksi? Millä se tehtiin, miten ja miksi? :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.