.SINISTÄKIN SINISEMMÄT.

…silmät nimittäin. Tilasin tuossa loppuvuodesta Lenswaylta hieman värillisiä piilolinssejä. Ensimmäisenä esittelen nämä sinistäkin sinisemmät linssit, joista olen tykännyt todella paljon :)

452_siniset_piilarit6

Linssit ovat Coopervision Expressions Accents -merkkiset ja laatuiset. Accents tarkoittaa sitä, että nämä linssit eivät välttämättä peitä silmien omaa väriä kokonaan, vaan enemmänkin korostavat ja syventävät luonnollista sävyä. Kaikki riippuu tietenkin silmien väristä ja tummuudesta, että miten voimakkaasti nämä silmien väriä muuttavat, mitä vaaleammat silmät, sitä selvempi muutos. Pakkauksessa on kolme linssiä ja näitä saa tilattua sekä vahvuuksilla että ilman. Myös yhden linssin tilaaminen on mahdollista tässä laadussa, siitä iso iso plussa. Kolmen linssin laatikko maksoi 34,90€, yhden linssin laatikko 10,90€.

453_siniset_piilarit7

Mun tilaamat Accents-linssit ovat sävyä ”Blue”, eli selkeästi rehellisen siniset. Kuten kuvasta näkyy, on linssin sävytys ”reikäistä”, eli se ei peitä omaa silmän väriä aivan kokonaan, melko tehokkaasti joo, mutta ei kuitenkaan kokonaan. Ulkoreunassa on hieman tummemman sininen reunus ja keskelle päin sävy pikkuisen häipyy, kunnes loppuu kokonaan.

454_siniset_piilarit3

Tältä siniset Accents-linssit näyttää mun silmissä. Koska kuva on otettu kirkkaassa päivänvalossa ja vieläpä ikkunan ääressä, on silmän mustuainen todella pikkuinen, eli silmän omaa väriä on hieman näkyvissä tuossa keskellä ja siitä näkeekin miten paljon linssit muuttavat silmien väriä, vaikka niiden sanotaankin vain ”korostavan omaa väriä”. Kun mustuainen on normaalin kokoinen, kapenee tuo oman värin näkyvyysaluekin reilusti eikä ole niin selvää, että käyttää värillisiä piilolinssejä. Tosin aika moni työkaveri nämä kyllä noteerasi ensimmäisenä päivänä, kun sinisilmäisenä lähdin töihin :) Mutta sitten taas toisaalta eräs vanhempi rouva (siis asiakas) vain kehaisi, että ”onpas tytöllä todella siniset silmät, on varmaan sanottu aikaisemminkin”… en sitten viitsinyt alkaa korjaamaan, että käytän piilolinssejä :D

455_siniset_piilarit5

Tässä näette selkeämmin miten suuren eron sininen piilolinssi tekee silmien väriin. Se nyt on ehkä ihan itsestäänselvää, mutta kuvassa vasemmalla siis oman värinen silmä. Mun oma silmien väri on harmaalla taitettu sininen ja ihan mustuaisen ympärillä näkyy aavistus kellertävän ruskeaa/vihreää tms kikerrystä. Kuvassa oikealla tietenkin sinisellä piilolinssillä varustettuna. Melko huikea ero, eikö?

Itse olen tykännyt näistä sinisistä paljon enemmän kuin niistä viime kesän vihreistä. Vaikka linssien avulla silmät onkin todella voimakkaan siniset, on ne kuitenkin luonnollisemman näköiset ja jostain syystä näillä linsseillä tuo värialue ei tule ollenkaan näkökenttään, kun taas noilla vihreillä tuli.

Linssit tulee poistaa silmistä aina yön ajaksi ja laittaa ne piilolinssinesteellä täytettyyn koteloon (kuva ylempänä). Aamulla linssit sitten taas asetellaan silmiin. Yhtä linssiparia voi käyttää keskimäärin kuukauden verran ja sitten ne olisi syytä heittää roskiin. Eli ihan sama systeemi, kuin tavallisissakin kuukausilinsseissä. Itse olen huomannut, että näiden värillisten kanssa silmät ovat loppupäivästä hieman kuivan tuntuiset, kun linssit ovat olleet silmissä n. 9-15 tuntia ja siitä tietää, että on aika ottaa linssit pois silmistä. Jos on kuitenkin ”pakko” linssejä pitää pidempään, kannattaa hankkia piilolinssien kanssa yhteensopivia kosteuttavia silmätippoja ja käyttää niitä tarvittaessa. Monille tämä ei kuitenkaan ole tarpeen, mä nyt vaan satun olemaan kuivasilmäinen tapaus.

Mun tekis mieli kokeilla kaikkia noita muitakin Accents-piilolinssisävyjä, vihreää, turkoosia ja violettia. Varsinkin tuo violetti vois olla aika villi ja vihreä näyttää paremman sävyiseltä tässä laadussa kuin siinä edellisessä, jota kokeilin.

Oletteko te ikinä kiinnostuneet värillisistä piilolinsseistä?

14 thoughts on “.SINISTÄKIN SINISEMMÄT.

 1. Mulla nää värilliset ei oo toimineet ollenkaan, en nää mitään eroa. :( Satun omistamaan ei-minkään-väriset silmät, eli jotkut siniharmaat. Pitäis kai selkeesti olla jonkun väriset, että toimis?Lisäksi nuo värilliset tuntuvat tosi ikäviltä mun silmissä, ihankun ois silmät täynnä roskia. En pysty pitämään kun max pari tuntia. Tosin silmäleikkauksen jälkeen en oo hirveen innostunut käyttämään enää piilareita muutenkaan! :D

  1. Se vissiin riippuu aika paljon silmien omasta väristä, että miten sen päällä toistuu nuo värilliset linssit :) Harmi, ettei sulla ole toiminut :( Mäkin olen huomannut, että värilliset piilolinssit on silmissä nopeammin kuivan tuntuiset kuin jos vertaa niihin 24/7-linsseihin, joita normaalisti käytän (joita saa siis pitää silmissä yötäpäivää useita päiviä putkeen).

 2. Miun mielestä korostavat kyllä upeasti omaa sävyäsi. Minua harmittaa oma tummasilmäisyys, kun siniset ja vihreät linssit näyttävät niin epäluonnollisilta. Toisaalta vaikka usein marisenkin ruskeista silmistä, ovat silmät jollain tavalla niin ”sielun peili”, että ne ovat niitä osia kehossa, joita en halua muokata.

  1. Poikaystävä kyllä hieman moitti, kun aloin käyttämään värillisiä linssejä, kun en kuulemma näyttänyt yhtään itseltäni :D

 3. Minähän siis olen jo jokusen vuoden aina silloin tällöin mietiskellyt värillisten piilareiden kokeilua. En vain ole saanut aikaiseksi.Tosi siniseksi saa silmäsi mutta ainakaan näin kuvien välityksellä ei näytä kuitenkaan siltä, että heti huomaisi niiden olevan piilarit.Piti vähän editoida tekstiä, siksi tuo yksi poistettu viesti…

  1. Nämä ”accents”-linssit tuntuu olevan vähän luonnollisemmat kuin ne ”tavalliset” värilliset :)

 4. sun silmistäs tulee tosi kauniin väriset noilla piilareilla! :)Mun omat silmät on vaaleanvihreät, mutta kokeilin muutama vuosi sitten ruskeita piilareita, ja olihan ne jännät :D nyt on taas sellai fiilis, et haluis värilliset piilarit, ehkä tumman vihreät..P.S tykkään sun kulmakarvoistas :D

  1. Mulla on kans ruskeat piilolinssit (teen niistäkin postauksen myöhemmin) ja ne kyllä muuttaa ilmettä todella paljon! Paljon enemmän kuin nämä siniset, koska nämä on kuitenkin samaa väriä kuin mun oma väri, vähän vaan voimakkaammin :)

 5. Mulla on vähän kirkkaamman siniset silmät kuin sulla ja koklailin aikanaan Expression Accentin violetteja linssejä. Hieno väri, mutta ei ollut mun juttu, ei ehkä värilliset linssit muutenkaan, tai ainakaan noin erikoisen väriset. Pikkasen myös olivat liian tummat makuuni ja katse terävän näköinen, mutta nää on makuasioita. :)

  1. Makuasioitapa hyvinkin :) Ehkä ne violetit oliskin jo liian erikoiset. Olis hauska kokeilla joskus, mutta en tiedä viitsinkö ostaa niitä kuukauden käyttöön kuitenkaan, riittäis muutama päiväkin varmasti :)

 6. Oi, onpas nätit. :) Mun silmät on siniset, harmaalla vivahteella. Teen välillä sellaisen tempun, että muokkaan koneella kuvaani siten, että muutan toisen silmän mustavalkoiseksi, jolloin taas maltan uskoa vähän aikaa, että mulla on ihanat siniset silmät. :D Sulla on kyllä muutenkin tosi nätit silmät, ilman piilareitakin ;)

  1. Onhan mullakin aika harmaat silmät, kun vertaa noihin piilolinssien sinisyyteen :D Joskus kyllä valaistus muuttaa silmien väriä paljon sinisemmäksi ja joskus taas ne näyttää ihan harmailta :) Sen huomaa tässä blogissakin, jos katselee meikkikuvia, joissakin kuvissa silmät on ihan supersiniset ja joissakin taas ei yhtään o.O

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.