.YLIKASVANUT OTSATUKKA.

Reilu vuosi sitten joulukuussa kävin leikkauttamassa itselleni polkkatukan ja reilun otsiksen ja pidinkin kiinni tästä hiustyylistä hyvän aikaa, kunnes sitten kesällä päätin aloittaa otsiksen kasvattamisen. Kaikkihan tietää miten ärsyttävää on se välivaihe otsahiusten kasvattamisessa, kun tuntuu, että ne on vaan tiellä koko ajan eikä ne pysy missään mitenkään.

507_Otsatukka_ghd_kiharrus_taakse

Mun lemppari tapa saada ylipitkä otsis pois tieltä on tämä. Otetaan GHD tai joku muu vastaava muotoilurauta ja taivutetaan raudan avulla otsahiuksiin suortuvanippu kerrallaan taaksepäin menevä kihara. (Menetelmä on sama kuin tässä videossa.) Suortuvia on helppo asetella silmää miellyttävään asentoon ja lukitsee systeemin paikalleen hyvällä hiuslakalla (esim. Osis+ Session).

Hiukset näyttää paljon laitetummilta kuin ne oikeasti onkaan, tähän hommaan ei nimittäin mene kuin muutama hassu minuutti. Muut hiukset voi ihan hyvin olla vaikkapa löysällä nutturalla niskassa, palmikolla tai ponnarilla, jossa on edellisen päivän kiharat.

508_Otsatukka_ghd_kiharrus_taakse_fishtail

Oma lempparini tämän otsisväkerryksen kanssa on kuitenkin fishtail-letti, joka jatkaa kiharruksen romanttista linjaa. Fishtail on helppo tehdä. Jaetaan hiukset kahteen osaan, otetaan toisen osion ulkoreunalta ohuehko osio hiuksia, viedään ne keskelle ja toiseen osioon mukaan. Sitten otetaan toiselta puolelta jälleen ulkoreunalta osio hiuksia ja viedään keskelle ja toiselle puolelle hiusten mukaan. Tätä jatketaan niin pitkään kun tukkaa riittää :)

Video aiheesta täällä, mitä pienempiä osioita otat, sitä hauskemman näköinen palmikosta tulee. Mä tein tällä kertaa isoista osioista, koska se on paljon nopeampi saada valmiiksi, mutta on silti näyttävän näköinen.

Muita ylikasvaneen otsatukan kanssa taistelijoita?

9 thoughts on “.YLIKASVANUT OTSATUKKA.

  1. Itse olen testaillut samantyyppistä konstia jakamalla ylipitkän otsiksen kahteen osaan ja kieputtaen niitä toistensa ympäri lisäten aina pienen osion ohimoilta sekaan ja kiinnittämällä lopuksi pinnillä. Tätä sun keinoa voisi ruveta kokeilemaan, näyttää todella hyvältä!Mikään ei ole niin tuskaista kuin otsatukan kasvattaminen…

    1. Hmm, tuotakin on pitänyt kokeilla, mutta aamukiireessä usein turvautuu vain niihin hyviksi havaittuihin tekniikoihin, jotka osaa tehdä nopeasti :)

  2. itse suosin aikoinaan niinkin yksinkertaista tapaa että otin pieniä klipsupinnejä, otin otsiksesta aina pienen suortuvan ja kiinnitin ylös ja taas vierestä seuraavan jne.. toinen vaihtoehto oli aina semmonen ”fiftari-tyylinen heitto”, mutta pienillä klipsupinneillä tuli vähän kuin olisi kruunu ollut päässä! :)

  3. Apua, onko sun hiukset tosiaan kasvaneet reilussa vuodessa noin paljon!! *kadehtii*Minä yritän kasvattaa kaikkia hiuksia. Mulla ei varsinaisesti ole otsista, kun tossa keskellä on niin suututtavan voimakas pyörre, että otsisksen kanssa puljaaminen olisi vain raivostuttavaa. Tosin tuo etuosa on leikattu siten, että halutessan saan sen vähän vinosti tohon otsalle muka otsikseksi. ;-)Oletko yhtään ihastunut siihen otsisranskikseen? Silläkin varmaan voisi ksavavaa otsatukkaa pitää kurissa, varsinkin siinä vaiheessa kun pituutta alkaa jo olla mutta ei ihan vielä tarpeeksi kuitenkaan.

    1. Ei ole kasvanut noin paljoa :D Mulla on klipsipidennys päässä. Mutta on se toki aika paljon ehtinyt kasvaakin, reilusti yli olkapäiden jo suorana :)Oon kauheen huono tekee ranskalaisia lettejä :/ Varsinkaan itselle. Työkaverilla oli just sellainen ihana päätä kiertävä ranskis, mutta en vaan hallitse sellaisen tekoa itselle. Pitäisi ehkä yrittää opetella joku kaunis vapaapäivä kun on vain aikaa :D

  4. Mitä lämpösuojaa käytät hiuksissasi? Mikä on kokemuksesi perusteella paras lämpösuoja?Kiitos :)

    1. Mulla on käytössä useampiakin, mutta en osaa sanoa mikä olisi paras. En suoraan sanottuna oikein usko noihin lämpösuojiin. Kerran yksi kampaaja vähän antoi ymmärtää, että ne on vain markkinamiesten uusi keksintö saada kuluttajat ostamaan enemmän tuotteita. Mun mielestä ne on yhtä mitäänsanomattomia kaikki, en huomaa tukassa juurikaan eroa silloin kun on käyttänyt suojaa tai silloin kun ei ole käyttänyt. Ennemmin valitsen sellaisia tuotteita, jotka aktivoituu lämmön avulla ja joissa ehkä voi olla lämpösuoja mukana, mutta myös tosiaan muita ominaisuuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.