.HIUKSIIN TUUHEUTTA.

Kesälomalla tein sellaisenkin ”radikaalin” muutoksen, että kävin kampaajalla teettämässä tukkaan tuuhennuksen. Klipsipidennyksillä säätäminen on välillä ärsyttävää ja aikaavievääkin toisinaan, eikä mulla ole koskaan ollut päässä kiinni olevia pidennyksiä, joten päätin repäistä ja kokeilla.

Mun tukka on kertakaikkiaan nolo ilman mitään ekstraa. Se on ohut ja olematon, kuten ”ennen”-kuvasta näkyy. En ole pitkiin aikoihin pitänyt hiuksia auki ilman mitään lisätukkaa, koska en pidä siitä miltä se näyttää. Pituuttahan tuossa on jo ihan siedettävästi, mutta runsautta saisi olla vähintään tuplasti enemmän.

547_Tuuhennus

Ja nyt onkin :) Kävin Helsinki Hairdressers -kampaamon Annalla, joka laittoi mulle ensin värin päähän (tyveen pikkuisen tummuutta ja pituutta/latvaa yritettiin kevyesti vaalentaa mustanruskeasta vaaleampaan) ja sitten parin viikon päästä laitettiin teippipidennys, tai oikeastaan tuuhennus. Tukkaa käytettiin vain yksi puntti ja siinä oli aivan tarpeeksi mun kuontaloon. Pidennysten väri on tarkoituksella muutaman asteen vaaleampi kuin mun oma hius. Tällä tavalla hiuksiin saatiin enemmän eloa ja raikkautta, mutta yleisilme pysyi silti tummahkona (jonka kuitenkin koen eniten omakseni).

Teipit eivät ole juurikaan haitanneet mun elämääni, alkuun ne tuntui vähän oudolta, mutta parissa päivässä niihin tottui. Hiuksia harjatessa täytyy olla pikkuisen varovaisempi ettei revi teippikohtia, mutta ne kyllä tuntuu olevan todella hyvin kiinni. Teipit on nyt olleet mulla kaksi viikkoa ja hyvin on pysyneet.

Hieman mulla on ollut hankaluuksia löytää varastoistani sopivaa hoitoainetta, joka pitäisi pidennystukankin siistinä ja sileänä, ettei se liikaa takkuuntuisi, ja taisinkin löytää ratkaisun: Davines Melu Conditioner. Meinasi olla pieniä epätoivon hetkiä yhdessä välissä, kun erään epäonnisen hiustenpesun jälkeen huomasin hiusten olevan yhtä takkupalloa sen kaksi päivää ennen seuraavaa pesua, vaikka niitä kuinka usein harjasi. Hieman parempi oli, kun kokeilin Aussien Moisture-hoitoainetta, mutta paras on kuitenkin ollut tuo Davines Melu ja olen sukinut tukkaan myös Gliss hiusöljyä ja kampaajalta mukaan saatua silikonipitoista hoitotuotetta. Jos hiukset on auki, alkaa niskahiukset kuitenkin edelleen takkuuntua ja niitä saa olla sormin sukimassa auki vähän väliä. Onko kellään takkuuntumisen estämiseen mitään vinkkiä?

Katsotaan nyt kuinka kauan tukka pysyy ja milloin on tarpeen mennä teippejä nostamaan. Ihan mielenkiintoinen kokeilu kyllä, mutta en tiedä kuinka kauan näitä jaksan katsella jos tämä takkuuntuminen ei lopu. Voisikohan se johtua hiuksen laadusta jotenkin? DreamHairilta tilatut klipsipidennykset on alkaneet takkuuntumaan vasta tyyliin puolen vuoden käytön jälkeen jos silloinkaan, vaikka käyttäisi useinkin. Mutta tokikaan ne ei ole päässä öisin ja tämä teippituuhennus on. Vaikka toki palmikoin hiukset yöksi, on ne silti aamulla melko takkuiset.

Harmittaa vaan, että jos ei tämä tästä siloonnu enää, niin meni aika paljon rahaa kertakokeiluun :/ Vinkkejä?

22 thoughts on “.HIUKSIIN TUUHEUTTA.

 1. Mulla kävi teippien kanssa taannoin vähän oudosti: Kävin kolme kertaa ottamassa teipit samalla kampaajalla. Kahdella ekalla kerralla teipit pysyivät pitkään sileinä ja hyvinä, mutta viimeisellä kerralla ne takkuuntuivat, kuivuivat ja erkanivat omista hiuksista jotenkin tosi selkeästi. Kampaajan mukaan hiukset olivat ihan samoja mitä aiemminkin, mutta samalla tavalla minä niitä hoidin. Pari muuta samanlaista tapausta on lähipiirissäni sattunut; jotkut teipit ovat olleet pitkään hyvät, toiset viikon jälkeen takussa ja kuihtuneena. En tiedä mistä saisi takuusileitä ja hyvälaatuisia teippejä, kun ne mun piti olla sellaisia :DYksi hiuksiinjätettävä hoitoaine tepsi niihin ekoihin pidennyksiin hyvin: Goldwellin Kerasilk Instant Silk Fluid, mutta niihin viimeisiin ei auttanut kyllä mikään.

  1. Työkaveri suositteli Simply Naturalin pidennyksiä ja niitä ajattelinkin kokeilla seuraavaksi :)

 2. Hämmentävää :S Miulla ei oo koskaan ollut klipsipidennyksiä lukuunottamatta mitään muita pidennyksiä, mutta kieltämättä tuosta tulee mieleen, että olisi jotenkin epä-Rapunzelia (voiko näin edes sanoa..? :D), eli ainakin osa hiuksista olisi ns. väärinpäin, ja sitten takkuuntuu helpommin niiden hiussuomujen suuremman rasittamisen tms takia. Jauhan paljon mutta pas.. eiku :D Mutta jospa joku asiaan perehtyneempi osaisi paremmin sanoa, missä vika. Ootko sieltä kampaajalta kysynyt neuvoa?

  1. Vähän mietin samaa, mutta vaikea uskoa jotenkin, että kampaamoihin edes myytäisiin niin kakkoslaatuista kamaa.

 3. Takkuuntuvista pidennyksistä minulla ei ole kokemusta, mutta oma hiuslaatuni takkuuntuu jo pelkästä ajatuksesta. Tähän mennessä parhaan avun olen saanut föönauksen alle laitettavasta Redkenin Align 12 -suoristusvoiteesta.

  1. Redken on vaan pirun kallista :D Löysin aikamoisen tuotekombon, jolla saan tukan pysymään siedettävänä. Siitä lisää blogissa myöhemmin.

 4. Paras shamppoo+hoitsikka pidennyksille on ollut Tigin Sleek Mystique, sarjaan kuuluu myös silottava voide joka sisältää muistaakseni myös lämpösuojan :) edelliset pidennyksen meinasin pilata käyttämällä rakennepaikkaavaa (paha virhe!) ja ko. sleek mystique pelasti!

 5. Minulla on ollut yli vuoden samat pidennykset ja takkuuntuminen loppui heti kun aloin käyttämään joka pesun jälkeen Kerastase Nutritive Oleo-Relax hoitoainetta sekä jätettävänä hoitoaineena saman firman Nectar Thermigueta joka sisältää lämpösuojan. Tuota Nectaria ilman en voisi enää olla, suosittelen lämpimästi. Laitan hiukset aina pesun jälkeen suoristusraudoilla niin tulee sileä pinta. Jos siis takuttaa niin ei ole riittävän hoitavat tuotteet.

  1. Tuotteita itsekin aloin epäilemään ja kun kävin vähän ostoksilla ja tajusin kuinka pirun paljon mömmöö tukkaan pitää laittaa, alkoi tukka tuntumaan vähän paremmalta :)

 6. Kuulemma ei saisi käyttää mitään ”rakennepaikkaavia” tuotteita, mitä ikinä se tarkoittaakaan. Itselläni sama juttu pidennyshiusten kanssa (paitsi klipsien kanssa), ne jotenkin muuttuvat karheiksi ja vaikka mitä niihin laittaisi, ei tunnu auttavan niin paljon että olisivat yhtä sileät kuin lähtötilanteessa. Veikkaanpa, että ne silkkitipat ja kaikki sellaiset supersiloittavat seerumit (Paul Mitchellin se Skinny jotain…:) auttavat, mutta aika paljon rahaahan niihin menee :/ Toivottavasti löytyy joku keino ja jos löydät niin jaa täällä ihmeessä :D

  1. Mulle kans on jäänyt vähän mysteeriksi mitä on rakennepaikkaavat tuotteet… Oh well… Juu, olen löytänyt jonkinlaisen kombon tuotteita, jotka helpottavat elämää, mutta niistä enemmän omassa postauksessa, kunhan ehdin naputella :)

 7. Hiuksiinjätettävä hoitoaine on kyllä pidennysten kanssa must. Moist Repair sarja KMS on kokonaisuudessaan hyvä. Silkkitippoja olen kuullut myös suositeltavan. Ylipäätään paljon huolellista hoitoa ja tehohoitoja vielä korostetummin kuin luomutukan kanssa.

 8. Jos sulla on B’long pidennykset niin valitettavasti takkuuntumista ei pysty estämään edes silikonitipoilla… Hiusten laatu niissä on vaan sellainen. Jouduin ostamaan kokonaan uudenmerkkiset pidennykset niin takkuuntuminenkin loppui.-elli-

 9. Mitä kommentoija tarkoittaa epä-Rapunzelilla..? Eikös Rapunzel oli jokin firma joka myy jotain pidennyksiä? Tarkoittanee sanoa että pidennykset eivät olisi ’Remy’ eli jokainen hius suomut samaan suuntaan. Jos hiukset ovat eri suuntiin, ne toki takkuilevat.Vaikka pidennysmateriaali hankittaisiin aina samasta hyväksi havaitusta paikasta, sen laatu vaihtelee. Oikea hius on luonnollisesti luonnontuote, tuuripeliä minkälaista hiusta milläkin kertaa saa.Aitoa hiusta kannattaa silottaa silikoneilla. Eli ns. kiiltotipoilla.

 10. Hei, palaisin ”ajassa taaksepäin” ja kysyisin, mitä kautta olet aiemmat klipsipidennyksesi hankkinut? Kiinnostaisi sellaisia kokeilla.. Teippipidennyksiäkin jossain välissä harkitsin, mutta ns. ensi hätään voisin kokeilla jotakin hiuksille vähemmän rasittavaa vaihtoehtoa.Kiitos tiedoista etukäteen! (Muutkin saavat halutessaan antaa vinkkiä :)t.Mii28

  1. http://www.dreamhair.fi/index.htmlMulla on ollut tuolta 8-osainen klipsipidennys, 40cm. Toimii ja on tarpeeksi pitkä. Halutessaan voi tietenkin aina käyttää vähemmänkin osia pidennyksestä kerrallaan, riippuu aina kampauksesta.Itse olen ollut noiden laatuun tyytyväinen. Omat on kestäneet vuodenkin ihan hyvinä, vaikka olisi käyttänyt useinkin.

 11. minuaki pisti anonyymin kommentti silmään..b*long on todella hyvää tekohiusta, vika taisi olla nyt käyttäjässä eikä suinkaan hiuksissa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.