.TUKKAJUTTUA – KATASTROFISTA SELVIYTYMISTÄ.

Muistatte ehkä, kun mainitsin tuossa loppukesästä, että kävin laitattamassa teippitekniikalla itselleni vähän lisätukkaa päähän? Ja että mulla oli vähän hankaluuksia hiusten takkuisuuden kanssa melkein alusta saakka. Päätin lähteä ostamaan jotain, joka ehkä voisi riittää tai olisi ainakin vähän parempi. Ja jos sellainen löytyisi voisin ehkä vähän vähentää sitäkin, että kuinka montaa tuotetta laitan tukkaani suihkun jälkeen.

580_davines_silkysexyhair

Tällaisiin vaihtoehtoihin sitten lopulta päädyin. Kävin taas siellä Kluuvin Hair & Face Stockholm -kampaamomyymälässä, koska tiedän että sieltä löytyy näitä molempia merkkejä, joita halusin kokeilla.

Valitsin tuotteet itseasiassa osaksi teidän lukijoiden suositusten perusteella, eli kiitos vaan taas :) Mukaan lähti siis Sexy Hairin Silky Sexy Hair Conditioner Lite ja Davines Love Conditioner.

581_Davines_Love_01

Jo ensimmäisessä pesussa, kun käytin Davines Lovea, huomasin eron hiuksissa (verrattuna Tigi Sleek Mystique hoitoaineeseen). Hoitoainetta pois huuhdellessa hiukset jäi jo valmiiksi paljon silkkisimmiksi kuin sen Tigin Sleek hoitsikan kanssa ja sormet meni jopa märistä hiuksista läpi paljon paremmin kuin ennen.

Hiukset oli helpompi harjata sekä märkänä että föönattuina ja tukka tuntui pysyvän edes vähän paremmin ojennuksessa. Mutta halusin kuitenkin kokeilla myös Silky Sexy Hairia, koska se kuitenkin siinä suihkun hyllyllä nökötti myös.

582_SilkySexyHair_conditioner01

Silky Sexy Hair Conditioner pääsi seuraavalla pesukerralla käyttöön ja oooooh la laaaa! Nyt taisin löytää tuotteen, joka oikeasti tekee melkein kuin ihmeitä! Hiukset tuntui vastapestyinä vieläkin siloisemmilta kuin Davines Loven kanssa ja sormet meni kosteasta tukasta hämmentävän hyvin läpi.

Olin jo aivan varma, että nyt löytyi lääke tähän tukkahommaan. Noh. Ilmeisesti se mun pidennys oli jo siirtynyt pimeälle puolelle, koska iloa hiusten siloisuudesta riitti aina tasan sen yhden päivän pesusta. Jo iltaa kohti alkoi tukka jälleen takkuuntua ja toinen päivä pesusta oli jo aivan mahdoton ja tukka oli pakko pitää jollain nutturalla ettei se ”hulmuile” valtoimenaan sellaisena takkukasana. Oli siis jo selvästikin liian myöhäistä sille tukalle.

Noh, sitten kävi niin, että mun kampaaja soitti sieltä Helsinki Hairdressersiltä, jossa pidennykset kävin laitattamassa. Anna oli lukenut mun blogipostaukset tästä tukka-aiheesta (keskusteltiin silloin aika paljon kosmetiikasta ja ihonhoidosta ja samalla mun blogi tuli puheeksi ja annoin hänelle käyntikortin [hah, niistä on välillä jotain oikeaakin hyötyä]) ja hän oli aivan kauhuissaan, että miten se tukka voi olla tuollainen. Hän oli soittanut hiuksia toimittavaan firmaan ja kertonut tilanteen ja sieltä firmasta oltiin luvattu lähettää mulle korvauksena uus tukka samaa sävyä! Mä olin ymmyrkäisenä ihmetyksestä, en todellakaan ollut odottanut tätä! Noh, me sitten sovittiin Annan kanssa uusi kampaaja-aika, jolloin mulle laitettaisiin uusi tukka päähän.

Mielestäni erinomaista asiakaspalvelua Hairdressersin Annalta, että hän oli 100% asiakkaansa (eli mun) puolella tässä hiusasiassa ja hoiti asian erittäin hienosti mielestäni. Ja Annan vikahan se tukan ongelmatila ei ikinä ollutkaan, teipit pysyi äärimmäisen hyvin loppuun asti. Tällä korjauskäynnillä keskusteltiin ensin pitkät pätkät siitä, että mikä tässä olisi voinut mennä vikaan ja poissuljettiin kaikki muut takkuuntumista aiheuttavat jutut ja päädyttiin siihen, että tosiaankin vika tuntui olevan itse pidennyshiuksessa. Ja siinä Anna näki itsekin, että miten se tukka käyttäytyi (olin pessyt edellisenä iltana, nukkunut tukka palmikolla ja en ollut laittanut mitään hiuslakkaa tai muutakaan ”karheuttavaa” muotoilutuotetta aamulla ja jätin hiukset auki, kun lähdin kampaajalle aamulla). Olin harjannut hiukset huolellisesti juuri ennen kotoa lähtemistä ja puolen tunnin päästä, kun olin kampaajalla mulla oli hiuksissa paksu takkupallo. Sen sai kyllä harjattua selväksi ihan helposti, mutta riitti että heiluttelin päätäni jonkin aikaa, kun sinne alkoi heti kehittyä uusi takkupallo. Viimeistään siinä vaiheessa Annakin ymmärsi sen mitä tarkoitin sillä, että se todellakin takkuuntuu aivan heti jos se on auki.

Alettiin irroittamaan tukkaa päästä ja olihan se aikamoinen hamppukasa, kun se lopulta oli pöydällä nippuna :/ Sitten pestiin mun oma tukka, föönattiin ja alettiin laittamaan uutta tukkaa päähän. Mun mielestä tämä uusi tukka tuntui jo alkuvaiheessa ihan erilaiselta verrattuna siihen vanhaan ihan uutena. Se eka tukka takkuuntui jo melkeinpä ennen ensimmäistä pesua paljon enemmän kuin tämä uusi tukka edes parin viikon jälkeen.

583_uus_tukka

Tämä kuva on otettu n. kolme viikkoa uuden tukan laittamisesta ja se näyttää edelleen näinkin hyvältä, vaikka se ei todellakaan ollut edes parhaimmillaan kuvanottohetkellä. Yritin ennen kuvaamista vähän tasoitella hiuslenkistä aiheutuneita mutkia hiuksista, mutta en nähtävästi ihan kaikkia onnistunut saamaan pois, mutta ei se mitään.

Pysähtyneessä kuvassa näkyy selkeämmin tuollaisia ”tummia viivoja” mun omista hiuksista tuon vaaleamman jatkeen seassa, mutta liikkeessä ollessa niitä ei samalla tavalla huomaa. Ja useimmiten esim. töissä pidän hiuksia jollain tavalla kiinni, jolloin nuo värierot sekoittuvat juuri sopivalla tavalla toisiinsa :)

584_ICON_tuotteet1

Tällä kertaa sain muuten sieltä hiusten maahantuojalta lisäksi mukaan niiden omasta pidennyshiuksille tarkoitetusta hiustenhoitosarjasta muutamat kokeilukokoiset tuotteet, joita mun suositeltiin nyt käyttävän niin kauan kuin niistä riittää ja katsoa vaikuttaako tuotteet hiusten kuntoon.

Nyt n. kolme viikkoa hiusten laiton jälkeen nuo shampoo ja maski ovat jo loppuneet ja olen siirtynyt takaisin omiin vastaaviin tuotteisiin, mutta pesun jälkeen käytän edelleen tuota Hydro Balancea ja ICON Curea. Tämä uusi tukka on ehdottomasti paljon paremmassa kunnossa kuin se edellinen oli samaan aikaan, mutta alan pikkuhiljaa taas huomaamaan pientä takkuuntumista, lähinnä niskassa. Se on todella pientä verrattuna edelliseen, mutta alkaa taas huolestuttaa, että kuinka pahaksi tämä ehtii ennenkuin on taas huollon aika ja onko tukka huoltoon mennessä enää siinä kunnossa, että sitä pystyisi käyttämään toista kertaa… tai ainakaan kolmatta.

Hiukset ovat kuitenkin edelleen siinä kunnossa, että jos haluan, pystyn kyllä olemaan kaksi päivää pesusta hiukset auki ilman kovin suuria ongelmia. Kyllähän niitä harjata täytyy päivän aikana, mutta niin pitäisi mitä tahansa tukkaa muutenkin, mutta nyt sentään pärjää sillä muutamalla harjauskerralla. Jos pesuväli pitkittyy syystä tai toisesta, alkaa hiukset kuitenkin takkuuntumaan huomattavasti enemmän ja hius alkaa tuntumaan kauttaaltaan vähän karheammalta, mutta se tosiaan vaatii jo useampien päivien (flunssailua ja) pesemättömyyttä. Eli jos pesee tarpeeksi usein, no problem ja tukka pysyy suht sileänä ja miellyttävänä. Ja yritän ymmärtää, että tämä jatketukka ei ole samanlaista hiuslaatua kuin mun oma hius ja näinollen se on vähän eri tuntuista jokatapauksessa.

En huomannut kovin merkittävää eroa ICON-tuotteiden ja Silky Sexy Hairin välillä, mutta ehkä ICON-hoitomaskilla tuli aavistuksen sileämpi fiilis tukkaan ja sen sai helposti märkänäkin selväksi, ei jäänyt harjat eikä sormet jumiin hiuksiin ollenkaan. Mutta toisaalta ei ne jää Sexy Hairinkaan kanssa. Ja nyt mun ei ole tarvinnut käyttää viittä eri hiuksiin jätettävää tuotetta! Wuu!

Voisi siis sanoa, että tämä toinen tukkakokeilu on ollut huomattavasti ensimmäistä parempi ja vastaavia takkuongelmia ei [ainakaan vielä] ole tullut vastaan. Nyt tuntuu, että tässä hommassa voi olla tulevaisuutta, mutta en ole vieläkään aivan satavarma, että onko tämän maahantuojan tukka aivan parasta laatua ja tekisipä mieleni kokeilla Simply Naturalin hiuksia, koska olen kuullut niistä pelkästään kehuja, jopa mun kampaaja Anna kehui, että ne todella on hyvät. Mutta katsotaan nyt miten tämä tukka käyttäytyy reilun kuukauden päästä, kun alkaa olla huollon aika :)

15 thoughts on “.TUKKAJUTTUA – KATASTROFISTA SELVIYTYMISTÄ.

 1. Hei!Voin myös lämpimästi suositella Simply Naturalin hiuksia. Omiani olen pitänyt päässäni pari vuotta sitten reilun vuoden ajan ja ne voisi vieläkin laittaa takaisin. Hius ei ole mennyt miksikään vaan näyttää ihan samalta kuin uutena. Ei myöskään takkuuntunut ikinä.

  1. Itsekin liputan täysillä Simplyn puolesta; tukka ollut yhteensä 9kk päässä (tai siis vuosi sitten laitettu, pidin 3kk kesätauon) ja on edelleen kuin uusi! Edelliset pidennykset ei olleet läheskään yhtä hyvät, mutta vikaa oli myös laittajassa..

 2. Itselläni ei ole kokemusta muunlaisista pidennyksistä kuin klipsillisistä, mutta vau, miten upeaa asiakaspalvelua! Tuli ihan itsellekin hyvä mieli lukiessa :)

 3. Mulla on ollu jo vuosia simplyn teipit ilman mitään ongelmaa. Toisella merkillä tapahtui juuri tuo sama takkuuntuminen ja silloin selitettiin, että johtui hiusten valmistusviasta. Joku pintakäsittely oli jäänyt puuttumaan. En jaksanut kikkailla ja siirryin suosista simplyyn takaisin. Se on uutenakin jo paremman tuntuinen. En koskaan edes letitä hiuksia yöksi. Silikoninen kosteuttava hoitoaine on tietysti pop. Ei mitään rakennepaikkaavia eikä tuuheuttavia. Olen tosin pessyt n.kerran kuussa syväpuhdistavalla (blondi tukka), muttei ole siitä liikaa kärsinyt. Jonkun verran on mahdollista saada aikaseksi esim. niskassa takkuuntumista teippien asettelulla ja omalla harjaamattomuudella, mutta ei mitään tuollaista.

 4. Hei, ja nyt ihan asian vierestä…elikäs oletko kokeillut, testaillut Amwayn tuotteita?

 5. Mahtavaa asiakaspalvelua! :) Mistä tuota Silky Sexy Hair Conditioneria saa ja mikä on sen hinta? Itse olen hiusfriikki ja rakastan uusien ihanien hoitoaineiden kokeilemista ja toi Silky Sexy Hair vaikutti tosi hyvältä:) Sun blogi on muuten ihana^^

  1. Omani ostin Kluuvin Hair & Face Stockholm -putiikista :) Mutta sitä saa myös netistä tilattua, mm. Lookfantastic.comista.

 6. Mä tykkään kauheasti näistä sun hiuspostauksista, varsinki kampauksista ja pidennysjutuista :) Tilasin muuten elokuussa Dreamhairilta 50 cm klipsitukkaa kun mulla jäi mieleen sun suositukset Dreamhairista. Ja kyllä mä tästä tukasta oonkin tykännyt, ei mitään pahaa sanottavaa :)

  1. Dreamhairin hiukset on kyllä mulla ainakin aina olleet todella hyviä :) Mulla on ne edelleen, mutta ne on vähän liian tummia mun tämänhetkiseen hiusväriin. Saatan ehkä tämän teippikokeilun jälkeen ostaa Dreamhairilta hiusnauhan ja tehdä siitä halo-pidennyksen :)

 7. Tilasin itselleni juuri hiustenpidennykset luxstylestä. Osaatko kertoa, että voiko näihin pidennyskiin käyttää esim. Cutrinin dry end elixir latva eliksiiriä, vai heikentääkö se pidennyksen laatua? Minulle on jäänyr hieman epäselväksi, että kuuluuko pidennykset pestä 1/4 sampoota ja 3/4 hoitoainetta yhdistelmällä haaleasssa vedessä, vai voiko hiuksiin laittaa esim. kaikille hiustyypeille tarkoitetun kosteuttavan naamuon esim. pariksi minuutiksi ja huuhtoa pois vai heikentääkö se hiuksen laatua? kyseessä on siis clip-on remy aitohiukset. kiitos jo etukäteen :)

  1. Pidennyshiusten hoidossa tärkeintä on hoitoaine, joka on tarpeeksi kosteuttava ja silikoninen, että hiusten rakenne pysyy sileänä ja takuttomana. Kuumaa vettä tulee välttää aina, mieluiten haaleaa tai jopa viileää loppuhuuhtelussa, se sulkee hiussuomut paremmin.Itse olen klipsipidennykset pessyt 1/3 shampoota + 2/3 hoitoainetta yhdistelmällä ja vielä sen jälkeen laittanut hiuksiin muhimaan hoitoaineen vähäksi aikaa ennen huuhtelua ja ovat pysyneet hyvänä, vaikka käyttöä onkin ollut paljon. Kosteuttavia hiusnaamioita saa kyllä käyttää.

 8. Mielettömät kiitokset silky sexy hair-vinkistä. Tilasin strawberry.netistä ja en voi muuta kun kehua. Mulla on simplyn teipit ja taistellut jos jonkinlaisten aineiden kanssa ja nyt luulen vihdoinkin löytäneeni oikean yhdistelmän..kiitos sinun :)Näiden lisäksi levittelen vielä BioSilkin SilkTherapyä märkiin hiuksiin ja en voi sanoa muuta ku et WOW!!! :D

  1. Silky Sexy Hair on kyllä mieletön pidennyshiuksille! Olen tykännyt eripaljon ko. tuotteesta ja nyt, kun nyppäsin teipit pois, huomasin tuotteen toimivan erinomaisena silottajana myös pelkkään omaan tukkaan. Tykkään :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.