.KASVOSUIHKEET.

Pakko jakaa tämä vinkki, vaikka moni tästä varmasti jo tietääkin. Tuli vain mieleen, kun eräänä vapaapäivänä pitkästä aikaa meikkasin meikkipuuterilla ja lopputulos oli järkyttävä! Lopputulos oli siis monen asian summa: valitsin vahingossa rasvaisen ihon meikkipuuterin (joka on kuivempi kuin se toinen, joka mun piti valita), en ollut kuorinut kasvoja varmaan ainakaan pariin viikkoon (hyi mua) ja olin käyttänyt aivan liian kevyitä voiteita vähintään saman ajan –> todella pintakuiva ja kuivaa ihosolukkoa oli ehtinyt kertymään kasvoille ja kasvot näytti muutenkin tosi tunkkaisilta.

Kun levitin kasvoille meikkipuuterin, iho näytti paikoin siltä, kuin se lähtisi riekaleina irti, niin kuivalta se näytti. Argh! Minä, joka iloitsen tasaisesta ja kuulaasta ihostani ympäri vuoden, en meinannut uskoa peiliin katsoessani, että siinä oli mun iho. Kammottavaa. Mulla ei tietenkään ole tästä kuvia, koska olin niin järkyttynyt, että ajattelin asiaa vasta paljon myöhemmin.

664_kasvosuihkeita

Tein muun meikin valmiiksi ja kaivoin sitten meikkilaatikostani Clarinsin Fix Make-Up -suihkeen jämät ja suihkin tuotetta kasvoilleni niin paljon, että kasvot jäi aivan kosteiksi. Annoin sen sitten imeytyä kaikessa rauhassa ja tarkastin peilistä tilanteen muutaman minuutin jälkeen ja suuri helpotuksen huokaus. Iho näytti edelleen paikoitellen hieman kuivalta, mutta kun se pahin puuterisuus hävisi ihon pinnalta, hävisi myös pahimmat kuivat läikät näkyvistä ja vähän ajan päästä iho näytti itseasiassa todella hyvältä, jopa kuulaalta! Meikkikatastrofi pelastettu!

Kasvosuihkeilla on siis ihan oikeasti joku tarpeellinen funktio! Mulla nyt sattui olemaan tuo Clarinsin tuote laatikossa, joka on enemmänkin tarkoitettu meikin kiinnittämiseen ja/tai meikin freesaamiseen myöhemmin päivällä, mutta toimi se mahtavasti myös tuon pintakuivan puuterikammotuksen korjaamiseen.

Kosteussuihkeita löytyy monilta muiltakin merkeiltä selektiivisen kosmetiikan parista, tuossa kuvassa nyt vain muutama, jotka tuli nopeasti mieleen. Sensain Hydrachange Mist -suihketta olen käyttänytkin ja se on ihana. Lancômen tämän kevään meikkikokoelmassa tuli mukana tuoksuva ja kosteuttava kasvosuihke. Sisleyn ja La Merin kasvosuihkeet edustavat hippusen arvokkaampaa hintaluokkaa. Clarinsin Fix Make-Up kustantaa muistaakseni n. 35€, Sensai n. 60€, Lancôme jotain noiden välistä ja Sisley ja La Mer vähän päälle. Vastaavia tuotteita löytyy ihan varmasti myös apteekkikosmetiikan puolelta hieman huokeammalla, mutta niitä merkkejä en tunne.

Kaikki kuivaihoiset, jotka kärsii pahimmillaan jopa riekaleisesta ihosta talvisin, kannattaa tutustua kosteussuihkeisiin, niillä saattaa tosiaan olla aivan ratkaiseva merkitys siinä miltä meikki kasvoilla näyttää. Suosittelen!

15 thoughts on “.KASVOSUIHKEET.

  1. Joillakin pelkkä vesi saattaa jättää kuivan tuntuisen pinnan, noissa valmiissa suihkeissa on lisäksi myös kosteuttavia ja hoitavia ainesosia.

 1. Jostain mä olen myös lukenut että mitä tahansa kasvovettä laittaa sumutinpulloon ja sillä suihkuttaa naaman :D

 2. Saman asian ajaa kun laittaa sumutepulloon alkoholitonta kasvovettä ja vettä ;)

 3. Minä olen suihkinut naamariini juurikin kasvoille tarkoitettuja ”virkistyssuihkeita” jo parikymmentä vuotta ja viime aikoina myös tehnyt itse normi kasvovesistä kasvosuihkeita. Tekee todellakin ihmeitä kuivalle ja/tai kuivan näköiselle meikkipohjalle ja saa useimmiten iholle aikaan todella kauniin dewy-lookin. Pelkkä vesikin toki ajaa asian, mutta minusta on ihanan ylellistä käyttää kasvosuihketta tai kasvovettä.

 4. Mulla on MACin ja Make Up Storen kasvosuihkeet. Tykkään erityisesti MUS:n yksilöstä.”Lancômen tämän kevään meikkikokoelmassa tuli mukana tuoksuva ja kosteuttava kasvosuihke.” Ei vitsi!! Tsekkasin tässä yksi päivä nopeasti Lancômen tarjontaa Sokoksella ja katsoin, että ”kas, uusi hajuvesi meikkihyllyssä”, ja suihkautin sitä paidan kaula-aukosta sisään. Mahtoi joku myyjä olla huvittunut, jos sattui näkemään tämän tapahtuman :D

  1. Hahaa, ei se mitään, on niitä hassumpiakin asioita nähty :D Kerran eräs rouva meinasi suihkauttaa hoitoseerumia kasvoilleen, kun luuli sen olevan hajuvettä. Onneksi ehdin estää ajoissa :D Olisi saattanut olla rinnuksessa kaunis seerumilitkuraita, kun olisi sitä yrittänyt hajuvetenä suihkauttaa…

 5. Mulle tuli tällä viikolla Urban Decayn meikin fixaaja. Aikaisimmin käytin vesi+kasvovesi yhdistelmää ja sillä tasoitin meikin aamulla. Tämä Urban Decayn kanssa meikki on kestänyt tosi hyvin, yleensä mulla iho imee päivän aikana esim. poskipunat häviää, mutta tän kanssa pysyykin aika hyvin! Suosittelen!

 6. Hei, pyytäisin neuvoa oikeiden tuotteiden vallinnassa :)Eli, etsin kiinteyttävää (hoitava, antiage, silottava)päivä ja yövoidetta ja tehokasta seerumia. Olen vallan ihastunut Sensain tuotteisiin, mutta aikuisen naisen tuote perheestä tuotteet ovat aivan liian kalliita hankittavaksi (n. 150-250 euroa).Osaisitko neuvoa jotakin halvempaa sarjaa (olen pian 50 v.)

  1. Onhan Sensailla ne aikuiselle iholle tarkoitetut emulsiot myös, ne on 99,50€ ja kooltaan 100ml pumppupulloissa, eli riittoisia ovat. Ne on siis kiinteyttäviä, hoitavia antiage-voiteita aikuiselle iholle (aikaisintaan n. 40+) ja koostumuksia löytyy kolmelle eri ihotyypille (light=seka/rasv, moist=norm/kuiva ja super moist=kuiva/erittäin kuiva).Paljon tuon huokeampia aikuisen ihon hoitovoiteita ei löydykään selektiivisten sarjojen parista. Ainut taitaa olla Clinique, jolla on alle 80€ (muistaakseni) se aikuisen ihon linja. Myös Clarinsin 50+ tuotteet heiluu siellä satasen nurkilla ja ne on kuitenkin perinteisiä 50ml purkkeja.

 7. MACin FIX+ on tuote jota ilman en voisi enää olla. Taitaa tälläkin hetkellä olla 5 pulloa kaapissa (kun sitä ei saa kaupungistani) :D Toimii juurikin tuolla tavalla ja sadalla muullakin. Suosittelen lämpimästi!

 8. Itselläni ei missään nimessä ole toiminut tuo kasvovesi+vesi -kombinaatio. On kokeiltu ja iho näyttää vielä hirveämmältä suihkuttelun jälkeen, kun tuo on imeytynyt kasvoihin! Voi siis ehkä toimia, jos on rasvainen tai normaali iho, mutta ainakaan minun herkkään pintakuivaan sekaihoon ei toimi, kuivahtaa vielä pahemmin! Pitäneekin ehkä kokeilla tuo MACin tuotetta, vaikka sillä saattanee olla samankaltainen vaikutus…

 9. Itse käytän meikin kiinnitykseen ihan Dr. Hauschkan Special kasvovettä. Pullosta kasvovesi tulee ulos tosi hienona ”sumuna”, se kosteuttaa ja kiinnittää meikin. Todella näppärää, että on kaksi tuotetta samassa, ei tarvitse kymmentä putelia. ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.