.SIVELTIMET.

Multa on useamman kerran pyydetty sivellinpostausta ja mun on ollut tarkoitus kirjoittaa sellainen jo aikapäiviä sitten, mutta päivänvalon puute ja huono muisti on pitkittänyt tätä projektia tänne saakka, mutta tässä se nyt vihdoinkin olisi! Huomasin vasta kuvia muokatessa, että kameran linssissä on ollut joku tuhru (johtuen luultavasti uteliaasta koirankuonosta), joka näkyy kautta postauksen monissa kuvissa, mutta koittakaa kestää. Siveltimiä ei myöskään ole pesty kuvia varten, koska en jaksanut eikä olisi ollut aikaa antaa niiden kuivua. Käydään ensin läpi suosikkisiveltimet vähän tarkemmin, sitten koko kööri.

727_suosikkisiveltimet_01

Tässä nyt ensin alkuun kasvoille käytettävät suosikkisiveltimet. Kuten näkyy, niitä ei kovin montaa ole ja sellaisena haluan tämän osion mielellään pitääkin. Vasemmalta oikealle:

Shiseido Perfect Foundation Brush
Kicks BB Cream Brush
Chanel Powder/Contour Brush
Sensai Blush Brush
Sensai Blending Brush

Shiseidon meikkivoidesivellin on ollut runsaassa käytössä ja rakastan sitä edelleen. Hiljattain sain Kicksiltä (blogin kautta) vastaavanlaisen siveltimen meikkipohjan tekoon ja se on osoittautunut vähintään yhtä hyväksi kuin Shiseido, joten käytän näitä molempia vuoronperään. Litteää meikkivoidesivellintä en ole kaivannut laisinkaan sen jälkeen, kun tutustuin tuohon Shiseidoon ja sormienkin sijasta valitsen aina mieluummin jomman kumman näistä siveltimistä, vaikka ennen vannoinkin käsin levittämisen nimeen.

Aurinkopuuteria varten mulla on Chanelin viistopäinen iso sivellin, joka on ollut erittäin ihana. Poskipunan levitän Sensain poskipunasiveltimellä, joita mulla on kaksin kappalein (molemmat on siis käytössä, mutta jostain syystä nyt otin tähän settiin mukaan vain toisen). Valopuuterin levitän poskipäille Sensain häivytyssiveltimellä, joka on juuri täydellisen kokoinen siihen hommaan.

Kerrottakoon tässä vielä, että Sensain siveltimiä ei ole Suomessa myynnissä (sais kyllä olla, koska noi on aivan kertakaikkisen ihania ja myisin niitä mielelläni) ja olen itse saanut kaikki Sensai-siveltimet töiden kautta joitakin vuosia sitten. Ulkomailta näitä käsittääkseni saa (ainakin ne on listattu Sensain nettisivuille), mutta en tiedä onko näitä myynnissä kaikissa pisteissä vai vain isoimmissa.

728_suosikkisiveltimet_03

Silmämeikin suosikkisiveltimet on tässä. Ei kovin suuri repertuaari näissäkään. Käytän edelleen paljon vain sormia luomivärien levittämiseen, mutta jos käytän siveltimiä, käytän joitakin näistä. Vasemmalta oikealle:

Kicks Eyeshadow Contour Brush
Clarins Eyeshadow Brush
Sensai Eyeshadow Brush
Sensai Eyeshadow Tip
Ecotools Eyebrow Brush

Kicksin viistopäisen siveltimen olen saanut blogin kautta ja se osoittautui hämmentävän hyväksi luomivakosiveltimeksi, ihan täydellinen se ei ole (hieman pistelevä), mutta en ole (vielä) jaksanut etsiä vastaavaa parempilaatuista, kun tuo kuitenkin hoitaa hommansa.

Clarinsin ja Sensain luomivärisiveltimet on lähes samanlaisia ja melkein samankokoisia ja käytän näitä luomivaon varjostamiseen pääasiassa. Sensain sivellin on parempilaatuinen, paljon pehmeämpi ja miellyttävämpi käyttää. Niitä mulla on kaksi kappaletta, joista molemmat käytössä. Clarinsilla ei muuten ole tätä sivellintä enää myynnissä (tämäkin saatu töistä), ainakaan Suomessa.

Sensain vaahtomuoviaplikaattori, joka on tosiaankin kaksipäinen (toisessa päässä kapeampi ja toisessa leveämpi aplikaattori) on erinomainen, kun tarvitaan paljon pigmenttiä pienelle alueelle ja myös alaluomen luomivärirajaukset onnistuu mainiosti kapeammalla päällä.

Ecotoolsin viistopäinen sivellin on nopeasti noussut suosikkien joukkoon ja käytän sitä jokaisessa silmämeikissä enemmän tai vähemmän. Pääasiassa teen tällä sisänurkan vaalean korostuksen ja myös ulkonurkan alaluomen tumman luomivärirajauksen. Pyyhkäisen sivellintä niiden välissä joko paperiin tai kotihousuihin (:D) ja olenkin harkinnut tuplakappaleen hankkimista ihan vain tuon takia :D

729_suosikkisiveltimet_08

Tässä kuvassa on näkyvissä kaikki omistamani siveltimet. Alhaalla keskellä äsken esitellyt suosikit (+ metallispaatteli).

Ylävasemmalla ylimääräisiä kasvosiveltimiä ja muovispaatteleita, joista joitakin käytän enemmän kuin toisia ja suosikkiposkipunasiveltimestä täällä on vielä toinen kappale. Seassa on Clarinsin, Sensain ja Duroyn siveltimiä, myös yksi Ecotools ja jonkun mineraalifirman peiteainesivellin, en muista minkä.

Yläoikealla ylimääräisiä silmämeikkisiveltimiä, joista joitakin käytän silloin tällöin ja siellä on tosiaan muutamat tuplat noista mun suosikkisiveltimistä myös. Muut siveltimet ovat Biothermia, Duroyta, Cailapia, Sensaita ja Clarinsia sekaisin. Olen ennen käyttänyt paljon vaahtomuoviaplikaattoreita, mutta olen huomannut, että nykyisin en juurikaan enää käytä niitä, vaikka ne ennen oli mun suosikkeja, mutta en ole vielä uskaltanut niitä heivata poiskaan.

Suuri osa siveltimistä on töistä saatuja vuosien varrella (muutamat myös blogin kautta saatuja) ja olen todella paljon heittänyt menemään niitä huonolaatuisia suteja aina sitä mukaa kun joukkoon tulee jotain parempaa, joka korvaa jonkun vanhan huonomman. Olen silti sitä mieltä, että mulla on liikaa siveltimiä, vaikka monille meikki-ihmisille tämä määrä on varmasti tosi vähän. Mä en vaan ole koskaan ymmärtänyt miksi mulla täytyisi olla enempää kuin pari-kolme sivellintä per käyttötarkoitus.

730_suosikkisiveltimet_09

Ennen säilytin siveltimiä meikkilaatikossa omassa lokerossaan lappeellaan, mutta siveltimien ja meikkien määrän kasvaessa ne kaipasivat oman paikkansa meikkilaatikon ulkopuolelta. Apuun tuli tämä Clarinsin muovilokerohökötys (saatu töistä), joka onkin aivan täydellinen tähän hommaan. Aktiivisemmin käytössä olevat kasvosiveltimet on vasemmalla, silmämeikkisiveltimet (sekä enemmän että vähemmän käytössä olevat) löytyy keskeltä ja oikealla on harvemmin käytössä olevia kasvosiveltimiä.

731_suosikkisiveltimet_11

Sivellinlokerikko majailee meikkipöydän reunalla, jossa ne on helposti saatavilla silloin, kun niitä tarvitaan. Vieressä vasemmalla on valkoisessa Ordning & Reda -purkissa ylimääräisiä silmämeikkikyniä ja ripsivärejä. Sen vasemmalla puolella Ciate White Chocolate -kynsilakanpoistoaine. Valkoisessa pussukassa on manikyyrivehkeitä, kuten kynsinauhapihdit, lasiviila, aluslakat, päällyslakat ja kynsinauhavedet sun muut releet. Iittalan Vitriineissä ja hopeisessa härpäkkeessä on päivittäisiä suosikkikoruja. Purkki on Davines käsivoidetta (saatu blogin kautta) ja vasemmalla pilkistää vielä muutamat Z-Palette -luomiväripaletit ja Naked 2 -paletti, koska ne ei mahdu meikkilaatikoihin.

732_suosikkisiveltimet_10

Siveltimiä putsailen silloin tällöin tällä pikaputsarilla (Kicksistä ostettu) ja isomman pyykin ollessa kyseessä käytän marseille-saippuaa ja vettä ja kuivattelen siveltimet lappeellaan pyyhkeen tai ihan vaan vessapaperin päällä.

733_suosikkisiveltimet_05

Mulla on sinänsä jännä suhtautuminen siveltimiin. En halua, että niitä on paljoa, koska en kuitenkaan käytä kuin muutamaa (yllä). Olisin kuitenkin erittäin kiinnostunut hankkimaan niitä lisää ihan vain kokeilunhalun takia ja siksi, että olen niin monista siveltimistä kuullut kehuja. Haluaisin testata ainakin MAC:in ja Sigman siveltimiä, Ecotoolsin ja E.l.f:n Studio-siveltimiä ja toisaalta haluaisin myöskin muutamia Diorin, YSL:n ja Armanin siveltimiä.

Siveltimet on kuitenkin pääasiassa melko kalliita ja mulla kuitenkin on jo olemassa erinomaisia siveltimiä niihin tarkoituksiin mihin niitä käytän, eli en mitenkään pysty perustelemaan itselleni uusien sutien hankintaa. Ainakaan kovin mittavaa hankintaoperaatiota, pari päivitystä saattaisi olla ihan paikallaankin tosin. Katotaan vaan, kun nyt sanon näin niin mulle tulee lähikuukausina joku mielenhäiriö ja teen hervottomia sivellintilauksia ja rohmuan Stockan MAC-pisteen tyhjäksi siveltimistä :D No, toivottavasti ei kuitenkaan.

Yllättikö siveltimien määrä suuntaan tai toiseen?

11 thoughts on “.SIVELTIMET.

 1. E.L.F.:illä on muutama tosi hyvä sivellin, studiolinjan eyeshadow brush (c) oli kuitenkin minulle pettymys sivellin oli tosi kova kankea omasta mielestäni, mielummin ottaisin basiclinen vastaavan (joita omistan 2 kpl ;) ja basiclinjassa on blending brush on todella hyvä. Mineral linjan siveltimet kehoitan jättämään rauhaan, todella karkeita (ne kivat valkoharjaiset) Ecotools, noh…. minulla on niitä paljon, tilasin jenkeistä niitä (puolet halvempia, kuin täällä)ja jokainen on HYVÄ sivellin. tämä tullin alv rajan nosto/lasku sekoittaa kuitenkin ostamista sieltä pikkuisen, jos kuitenkin haluaa E.L.F.iä ja Ecotoolsia halvalla Iherb on paikka josta niitä voi tilata helpolla (vaatii kuitenkin kortin ostamiseen, eli paypal ei käy… mutta electron käy, ei minulla ole koskaan ollut kortin kanssa ongelmia siellä ja vuosia olen tilannut) Iherbissä on muuten kanssa Realtechniquesin siveltimiä, itse tilasin juuri ensimmäiset (nyt on -20%) muutenkaan eivät ole kalliita.Luonnonkarvaisia siveltimiä olen pessyt myös miedolla shampoolla, kun haluan todella puhtaaksi, myös ns. luonnolliset muutkin palasaippuat käyvät, tosin marseille on myös tehokas. -nina-

  1. iHerbiä olenkin tutkaillut sillä silmällä juuri EcoToolsin takia, mutta toistaiseksi olen vielä päässyt sivustolta tilaamatta mitään :D Katsotaan miten käy jatkossa…Joo mieto shampoo käy yhtä hyvin siveltimien pesuun. Moni käyttää lasten shampoita tähän hommaan :)

 2. Mä olen ihastunut totaalisesti Ecotoolsin siveltimiin. Ovat tosi pehmeitä, kestäviä ja niistä lähtee vain vähän karvoja irti.

 3. Äitini ei erityisemmin meikkaa, joten hän antoi minulle vanhat poskipuna- ja puuterisiveltimensä. Lähes joka kerta kun pesen ne, niistä tulee pois tummansinistä väriä. Osaatko sanoa, mistä tämä johtuu? On nimittäin ärsyttävää huomata, että poskilla onkin siveltimen takia sinertävä sävy.. :D

  1. Oletettavasti siveltimen karvat on värjätty, eli väriaine irtoaa pestessä. Kannattaa pestä siveltimiä kunnolla saippualla, niin eiköhän se värin irtoaminen siitä pikkuhiljaa vähene :)

  2. Minä luulen sinun siveltimien olevan värjättyjä ja jos ovat luonnonkarvaa jäävät varmaankin suomut auki kun peset, kokeilepä auttaisiko jos peset oikein lämpimällä vedelle (ei kuumalla) ja saippualla, sitten huuhtelet reippaasti vaahdot pois vielä lämpimällä, jonka jälkeen vielä kerran huuhtelet kylmällä vedellä. Yleensä se sulkee luonnonkarvaiset siveltimet (siis ne värjätyt) minulla on pari väriä laskevaa E.L.F.in ja Coastal Scentsin sivellintä joille tuo kikka auttaa.-nina-

  3. Kiitos nopeista vastauksista! Pesen siveltimiä melko usein, ja vaikka kuinka saippuaa käyttäisi, väriä tuntuu silti jostain vuotavan. Kokeilenkin ninan vinkkiä, sillä olisi kiva jos ei uusia siveltimiä tarvitsisi tämän ongelman takia ostaa :)

 4. Yllätyin siitä, että suosikkien joukossa ei ollut yhtään huulipunasivellintä :) Onko suosikkia löytynyt vai käykö mikä vaan?Olen tykästynyt niin paljon Narsin poskipunakabukiin, että haluaisin päästä tutkimaan niiden sivellinvalikoimaa hieman laajemmin.Mulla on myös kolmen sivellinkipon systeemi, mutta niin että yhdessä on puhtaat silmämeikkisiveltimet, toisessa puhtaat kasvomeikkisiveltimet ja kolmannessa sekaisin käytettyjä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun kolmospurkkiin ei mahdu mitään, on kaikki likaiset pakko pestä läpi. :D Eikä tule turhaan pestyä puhtaita ihan vaan sen takia, ettei ole varma onko sivellintä käyttänyt vai ei. Toimii!

  1. Kyllä mulla huulipunasiveltimiäkin on, mutta en käytä niitä juuri koskaan ja just vein töihin kaksi hyvää sivellintä, koska siellä niitä kyllä käytän, kun teen meikkejä. Huidon huulipunat omille huulille aina suoraan puikosta ja jos puna on niin loppu, ettei sitä voi suoraan puikosta käyttää, se menee roskiin, en ala kaivelemaan, koska punia riittää kyllä muutenkin yli oman tarpeen.Mä käytän käytössä olevia niin kauan kunnes alkaa ällöttää ja pesen sitten kaikki, joita tiedän käyttäneeni. Se on sinänsä helppoa, koska tiedän just mitä siveltimiä yleensä käytän :D Pyyhin niitä kyllä välillä pikaputsarilla tai ihan vaan paperiin tai kotihousuihin jos vaihdan väriä. Oon ihan törkylaiska putsailemaan omia siveltimiäni, mutta olen ajatellut, että niin kauan kun ne ei mua ällötä, käytän niitä.

 5. Siis mun on varmaan pakko ostaa toi Kicksin BB-sivellin. En oo ostanut yhtä ainoaa kosmetiikkatuotetta koko kuussa eikä rahatilanne oo tästä helpottamassakaan, mut ei toi niin paljoo voi maksaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.