.SUURI PARFYYMIPOSTAUS.

Tein tässä kesän aikana pienen inventaarion mun parfyymipullojen maailmassa ja hämmästyin ehkä hieman niiden määrää ja ajattelin jakaa tämän hämmästyksen teidän kanssa. Mä en juurikaan enää osta hajuvesiä, koska en ole vuosiin enää pystynyt perustelemaan itselleni mitään syytä siihen, oli sitten kyseessä miten ihana tuoksu tahansa. Monia kertoja olen kyllä ollut ihan sillä rajalla, että nyt kyllä ihan tosissaan tekisi mieli ostaa joku uusi tuoksu (keväisin ja syksyisin on toisinaan hankalaa, kun tulee niin paljon ihania uutuuksia), mutta olen sitten ajatellut hajuvesivarastojani ja jättänyt kuitenkin ostamatta. Ehkä ihan hyvä.

759_Hajuvedet_01

Tässä on kaikki mun täysikokoiset hajuvedet, 21 kpl jos laskin oikein. Olen vuosien varrella saanut paljon erilaisia parfyymejä töiden kautta ja vaikka useita niistä olen jakanut eteenpäin (kaikki ne, jotka ei ole mun juttu), niin silti mulla on niitä aivan liikaa ja olen melko varma, etten tule koskaan käyttämään näitä kaikkia tyhjäksi. Osa pulloista on täysikokoisina saatuja koulutuslahjoja ja osa on töistä hyllyiltä poistettuja testereitä, jotka on ollut ehkä puolillaan ja vain muutamat on oikeasti ostettuja.

760_Hajuvedet_03

Marc Jacobs on pitkään ollut yksi mun lemppareita, kun puhutaan parfyymeista. Erityiset lempparit näistä on Daisy ja Signature (pieni mustarusettinen). Daisysta mulla on vanha testerijämä lisäksi (ilman korkkia), ettei vaan loppuisi kesken :D Daisy on myöskin Miehen suosikki ja siitä onkin tullut vähän sellainen ”parisuhdetuoksu”, jonka valitsen usein esim. yhteisille reissuille mukaan.

Signature on periaatteessa pelkästään gardenian kukkaa sisältävä ja aivan jumalaisen ihana mun nenään. Signaturea ei valitettavasti enää myydä Suomessa ja siksi pullon jämä saattaakin jäädä tyhjentymättä, kun en malta käyttää sitä enää :(

Oh, Lola! on pullon puolesta jo vähän naurettava, mutta sitten taas toisaalta kuitenkin hauska :D Tuoksusta tykkään kyllä, sopivan makea, mutta ei liian ällö.

Daisy oh so fresh on hieman raikkaampi ja kevyempi versio alkuperäisestä Daisysta ja vaikka tuoksusta tykkäänkin niin kyllä se alkuperäinen Daisy vie voiton. Tämä on silti mukava vaihtoehto välillä.

Splash -tuoksuja ei enää myydä Suomessa, mutta silloin, kun myytiin, ostin tämän Rain-tuoksun, joka tuoksuu raikkaalta kesäsateelta ja puhtaalta pyykiltä. Puteli on järkyttävän kokoinen ja saattaa jäädä tyhjentymättä, ellen ryhdy käyttämään tätä huonetuoksuna.

761_Hajuvedet_04

Flowerbombiin ihastuin jo silloin, kun se tuli, ostin tuoksun ja käytin onnellisena ja sitten HUKKASIN sen johonkin :( Noh, myöhemmin sitten sain testerinjämän töistä samaisesta tuoksusta, mutta eipä tätä ole enää tullut ihan hirveästi käytettyä.

Chloè on myöskin yksi lemppareita, tykkään tuosta pullosta tosi paljon ja tuoksu on ihana silloin kun haluan olla jotenkin normaalia hienostuneempi.

Tämän kesän rakkaus on Guerlainin Aqua Allegoria Nerolia Bianca, joka tuli myyntiin keväällä (’13). Meinasin ensin, että ostan tuoksun, mutta sainkin puolikkaan testeripullon töistä, kun testereitä vaihdettiin uusiin. Aivan jumalaisen ihana appelsiinin ja nerolin yhdistelmä.

762_Hajuvedet_02

Calvin Kleinin tuoksuista olen monista tykännyt, mutta erityisesti tykkään Eternityn kesätuoksuista. Ne on ihanan raikkaita ja kepeitä niihin päiviin, kun ei oikeastaan halua tuoksua kovin voimakkaasti, mutta jotain raikasta olisi kiva laittaa.

Euphorian joku shimmerinen erikoisversio on kyllä jäänyt vähän käyttämättä, vaikka tuoksu onkin ihan mukava.

763_Hajuvedet_05

Armani Diamond on sellainen kevyt ja raikas tuoksu, jota on helppo käyttää milloin tahansa, mutta jostain syystä tämä on kyllä vähän unohtunut.

D&G 3 L’impératrice on edelleen yksi suosikeista, se on ihanan makea ja silti raikas. Tämä on yksi niistä harvoista ostetuista tuoksuista.

Prada Candy on mun makuun vähän liian puuterinen tuoksu ja kun tuli se uusi Candy L’Eau, tykkäsin sen toffeisesta tuoksusta enemmän kuin tästä alkuperäisestä. Mutta jotenkin en osaa tästä luopuakaan, koska se on kuitenkin Prada :D Haluaisin tykätä muistakin Pradan tuoksuista, mutta jotenkin ne ei meinaa upota ja se vähän harmittaa mua.

764_Hajuvedet_06

Elizabeth Ardenin Provocative Woman on ikivanha ja saattaa olla jo vähän elämänsä loppusuoralla muutenkin. Tämä saattaa itseasiassa lentää romukoppaan lähiaikoina.

Ardenin Mediterranean Breeze oli joskus joku kesäversio siitä sinisestä Mediterranean-tuoksusta ja tykästyin tähän ihan hirveästi silloin ja ostin pullon. Tykkään siitä edelleen, mutta sekin on vähän unohtunut.

Biothermin kevyisiin vartalosuihkeisiin kuuluva Eau D’Energie on ihanan kepeä ja ehkä sitten hieman piristävä tuoksu, joka sopii hienosti kesään keveytensä ansiosta.

765_Hajuvedet_07

Huokeammista tuoksusarjoista mulla on vain kolme tuoksua enkä näitäkään ole oikein käyttänyt. Avonin Outspoken by Fergie (saatu blogin kautta) oli yllättävän positiivinen tuttavuus, mutta ei sitä nyt kuitenkaan ole tullut juurikaan käytettyä. Tosi makea tuoksu.

Beyoncen Heat oli iso myyntimenestys silloin, kun se tuli myyntiin ja vaikka itsekin tästä ihan tykkään, ei se noussut silti suosikiksi.

Kate Mossin nimikkotuoksu Kate oli yllättävän hyvä ja käytinkin tätä ihan hyvän aikaa silloin, kun tämän sain, mutta tämäkin on viime vuosina jäänyt laatikkoon.

766_Hajuvedet_08

Täysikokoisten parfyymien lisäksi multa löytyy miniatyyrejä ja näyteputkiloita mielinmäärin. Näytteet olen säilyttänyt tuommoisissa pieneissä pussukoissa ja miniatyyrejä tuossa mustassa rasiassa (Glitteristä) ja Cliniquen pienessä meikkipussissa. Levitetäänpäs ne vielä esille. Ensin miniatyyrit.

767_Hajuvedet_09

Miniatyyrejä on tosiaan myös kerääntynyt useampia. Monia saatuja olen toki laittanut eteenpäin ja pitänyt vain ne, joista olen tykännyt. Lancômen Miracle tuo mieleen vuodet juuri opiskelujen päättymisen jälkeen, kun käytin kyseistä tuoksua paljon. Marc Jacobsin tuoksuista mulla on muutamia minikokoja, joita olen raahannut mukana jo monilla reissuilla. DKNY Pure Rose löytyy näköjään tuplana, se on ihanan vaniljaisen kukkainen. CK Beauty on ihana, makea ja naisellinen ja jotenkin hieno. Pitkät putkilot on CK Shock, Shiseidon Zen ja Gallianon kirjekuorituoksu, joka tuli jossain LivBoxissa. Ja oli tuolla näköjään joku Escadakin.

768_Hajuvedet_10

Näyteputkiloita mulla onkin sitten vähän enemmän kuin laki sallii. Osa tuoksuista on sellaisia, joita ei varmasti ole enää edes Suomessa myynnissä missään. Näitä mä saatan ottaa useampiakin mukaan joillekin reissuille, että on vähän valinnanvaraa matkan aikana ja silti nämä ei vie tilaa juuri yhtään. Enkä nyt lähde näitä erittelemään, kun en oikein muista itsekään mitä kaikkea noiden seasta löytyy, mutta on siellä ainakin Aqua di Parmaa, Chloèn eri tuoksuja, Lanvin, Dior, Marc Jacobs, Elizabeth Arden, J-Lo, Sisley, D&G jne.

Mä en periaatteessa edes ole mitenkään erityisen innostunut tuoksuista ja silti mulla on niitä näin paljon. Saatan useina aamuina unohtaa laittaa mitään tuoksua ennenkuin lähden töihin (mutta toisaalta se ei edes haittaa, koska voin töissä suihkaista mitä tahansa mitä huvittaa). Pidän aina esillä 2-3 tuoksua, joita sitten vaihtelen fiiliksen mukaan ja jossain vaiheessa sitten taas vaihdan ne esillä olevat tuoksut toisiin. Tällä hetkellä esillä on Marc Jacobs Oh, Lola! ja Guerlain Nerolia Bianca, joista jälkimmäistä olen käyttänyt enemmän.

Yleensä suihkautan tuoksua kahteen eri paikkaan, ranteeseen (josta sipaisen sen myös toiseen) ja niskaan/hiuksiin. Jos tuoksu on kevyempi, saatan suhauttaa sitä myös vaatteelle lisäksi, ettei se haihtuisi aivan niin nopeasti. Joskus kun vastaan kävelee sellaisia hajuvesipilvi-ihmisiä niin sitä taas muistuu mieleen, että se kaksi tai korkeintaan kolme suihkausta on tosiaan ihan riittävästi, siinä tuoksussa ei tarvitse kylpeä. Usein tuoksussa kylpeminen johtuu siitä, että ei enää itse haista pitkään käytössä ollutta hajuvettään kuin hetken sen suihkuttamisesta ja siksi sitä saattaa ehkä tulla laitettua hiukkasen enemmän kuin olisi tarpeen, mutta kaikki muut tosiaan kyllä edelleen haistaa sen, eli kannattaa vähän miettiä miten paljon tuoksua itseensä suihkii. Olen toki varmasti syyllistynyt siihen joskus itsekin, mutta pyrin kuitenkin välttämään sitä, että tukehduttaisin ihmisiä vaikkapa bussissa istuessani :D

Löytyykö teiltä hajuvesivuoria, vai pystyttekö pitämään määrän järkevissä lukemissa?

23 thoughts on “.SUURI PARFYYMIPOSTAUS.

  1. Mullakin olis noissa monia, jotka pystyisin melkolailla surutta laittamaan eteenpäin, mutta en ole vain jaksanut tehdä päätöksiä pullojen suhteen. En tiedä pääsisinkö aivan kymmeneen saakka, mutta varmaan aika lähelle ainakin :D

 1. Vuori on ehkä sopiva sana kuvaamaan omia varastojani. Avattuja on edessä olevalla pöydällä 13 kpl (Chanel, Guerlain, Lolita Lempicka, Lancome, Chloe, Rochas). Kaapeissa, avaamattomissa pakkauksissa kymmeniä ja kymmeniä. :DMutta vain yksi ihka aito parfyymi (ei siis mikään eau de parfum tms.), Chanel 5, mieheltä saatu. <3

  1. Mutta miksi avaamattomia niin paljon? Ostatko varastoon samoja mitä käytät vai pidätkö niitä jemmassa siihen saakka, että saat kulutettua joitakin tuoksuja loppuun vai miten?

 2. Mulla on vain 3 hajuvesipulloa, joita kaikkia käytän aktiivisesti. Cleanin Rain, D&G L’Impératrice (sama mikä sinullakin noissa kuvissa) ja Escadan Cherry in the Air. Sittenhän löytyy ties kuinka monta pientä näytepulloa, joita säästellään maailman tappiin :DJohanna

 3. Hui, mä luulin että ne hajuvedessä uivat laittaa just sen kolme suihkausta! Mutta että vielä enemmän? :O Kun käytän jotain muuta kuin kevyitä kukkaishedelmiä, monesti kaksikin on jo liikaa ja häpeän, kun omaan nenään tuoksun niin voimakkaasti. Samoin Cleanin tuoksuista jo yhdestä suihkauksesta eräs työkaveri kettuilee, että Sonia tuoksuu taas mummolta.

  1. Hah, töissä näkee välillä näitä tyyppejä, jotka ui hajuvedessä. Ne ”kokeilee” jotain tuoksua ja suihkuttaa sitä ympärilleen joka puolelle helposti heittämällä kymmenenkin suihkausta tai enemmän. Pelkästään yhteen ranteeseen saattaa tulla se kolme suihkausta, niin, että se jo valuu lattialle. Oh yes.

  2. Onkohan musta tullut vahingossa sellainen.. Kolme suihkausta on vakiomäärä :DOon ollut tässä loppukesästä niin rakastunut Guerlainin La petite robe noireen. Ai että se on ihana!

 4. Mulla on yksi suosikki ja käytän sen aina loppuun ja sitten ostan uuden – samanlaisen. Eli ei tosiaankaan ole vuoria :DPs. Onko sulla tarkoituksella tämä ”todista että et ole robotti” juttu tässä. Eli ns. roskapostisuoja. Mielestäni se on erittäin ärsyttävä ja turha :)

  1. Sä olet siis se tyyppi, jolla on ns. signature-tuoksu, eli kukaan sun kavereista ei voi ikinä käyttää samaa, koska siitä tuoksusta tulee sinä mieleen :D Mulla on kans näitä kavereita, jotka ei koskaan vaihda tuoksuansa ja aina kun sen tuoksun haistaa jossain niin se on just se yks kaveri, joka siitä tulee aina mieleen :DMä tiedän, että se roskapostisuoja on ärsyttävä, mutta mulle alkoi tulla niin pirun paljon roskapostia, kun kerran otin sen pois enkä jaksanut säätää niiden kanssa. Siksi se siis edelleen on siinä, sorry :/

 5. Jee! Mä odottelin tätä postausta kuin kuuta nousevaa :) Mä tykästyin työuran alussa hirveästi tohon D&G:n 3:seen, mutta ihastukseni sammui ja rakastuinkin Lacosten Joy Of Pinkiin, joka on samantyylinen – mutta parempi ;D Mä olen kerran kans hukannut hajuveden, voi että kun ketutti… Mutta sitten löysin sen yöpöydän takaa, haa! (Escadan Sexy Graffiti.) Multa noita tuoksuja löytyy myös useita, pitäisi jakaa niitä enemmän eteenpäin, muttakun.. Jotenkin jos vähänkin pidän siitä tuoksusta, niin on vaikeaa luopua. Hih :) Tuo V&R:n Flowerbomb on sellanen johon oon juuri tykästymässä.

  1. Mä oon sen hajuveden kadottamisen jälkeen muuttanutkin jo pari kertaa eikä sitä ole koskaan löytynyt, eli se on tippunut laukusta johonkin paikkaan X kodin ulkopuolella :(Mun on kans vaikea luopua jos tykkään edes vähän. Vaikka en juuri ikinä edes tuoksua käyttäisi niin silti jotenkin en osaa luopua :/ Pitäis ehkä vaan ottaa niskasta kiinni ja laittaa silmät kii ja heittää vaa menemää :D

 6. Joo-o, meikältä kyllä on semmoinen iloinen vuori. Noin 150 tuoksua löytyy kaapista, kaikkia käyttelen enemmän tai vähemmän (: Tietysti on joitakin lemppareita. Tuoksuja tulee osteltua enimmäkseen alesta ja kirppikseltä, joten en ole omaisuutta niihin upottanut :D Minkäs tuoksufriikki itselleen mahtaa.

 7. Olipas mukava postaus :)Mukava lueskella ihmisten tarinointia tuoksuistaan. Multa tosiaan löytyy kasvava kokoelma, mutten sitä morkkistele, toisin kuin ehkä muun kosmetiikan hamstraamista. Kallis harrastushan se tietty on..

  1. Joo eipä noi ihan halpoja useimmat ole, kun tuoksuista puhutaan :) Mä pyrin aina hankkimaan pienemmän koon tuoksuista jos mahdollista, koska tiedän niitä olevan muutenkin liikaa ja harva tuoksupullo on päässyt tässä elämässä oikeasti loppumaan, siis ainakaan kosmetiikka-alalle siirtymisen jälkeen :D

 8. Mulla on n. 30-40 tuoksua. Muutama vartalotuoksu löytyy ja sitten halpiskamaa, mutta pääosin ihan ”kunnon” tuoksuja ovat. :) En oikein osaa käyttää kevyitä vartalotuoksuja, kun en tiedä mihin tilanteeseen ne oikein kävisivät… Hih. :)

  1. Kevyet vartalotuoksut on kyllä vähän sellaisia, että itsekin tuumailen joskus, että milloin tätä nyt laittaisi, kun sitä kuitenkin mieluummin yleensä valitsee sellaisen, joka pysyy pidempään.Mulla on joskus vapaapäivinä tapana laittaa jotain ihan kevyttä tuoksua vain yksi suihkaisu niskaan. Vapaalla oon kuitenkin yleensä ilman meikkiä ja kotivaatteet päällä jos en ole lähdössä minnekään, silloin tuntuu ettei halua laittaa mitään kunnon tuoksua, niin yksi suihkaus jotain kevyttä saattaa olla paikallaan.

 9. Pakko kertoa sulle kun sattui tänään jännähauska tilanne. Käväisin oman kaupunkini Kicksissä, tarkoituksena oli ostaa muutama sivellin. Pääasiassa lähdin hakemaan tätä Kicksin omaa ”bb-voide sivellintä”, josta sinäkin joskus blogissasi kirjoitit. Siinä oli sitten purkissa kaikkia Diorin ja muiden siveltimiä testereinä, joita pyörittelin ja etsin tästä bb-voide siveltimestä malli kappaletta. Myyjä tuli siihen sitten palvelemaan ja alkoi kertomaan siitä Kicksin omasta bb-siveltimestä ja kuinka ”eräs bloggaaja joka on kauneusalan ammattilainen, kirjoitti arvostelun tästä ja Shiseidosiveltimestä, erona vain hinta” jne… Meinasin avata suuni ja sanoa, että taidetaan lukea samaa blogia, mutta myhäilin ja kuuntelin kuinka hän jatkoi kertomistaan blogistasi ja alkoi suorastaan mainostaa tätä minulle, kuinka hyviä juttuja täältä löytää sekä tavalliset kuluttajat että ammattilaiset. Oli vain niin hauskaa ja yllättävää kuunnella! : )

 10. Kuinka kauan hajuvesi säilyy avaamisen jälkeen? Minulla on se käsitys, että tuoksu muuttuu, jos niistä säilyttää vuosia. Omat lentää roskikseen noin kahden vuoden kulutta.

 11. Mulla on tällä hetkellä kaikki omistamani tuoksut aktiivikäytössä vessan kaapissa. Vaihtelen siis aamun fiiliksen mukaan. Täysikokoisia on tällä hetkellä 12 (joista yhdestä on toinenkin kappale jemmassa) ja pienempiä 5-15 millisiä 7 kpl. Vartalotuoksuja on 5 kpl ja lisäksi Marc Jacobsilta iso sitruunan tuoksuinen puteli, joka tosin toimii huonetuoksuna lähinnä. Vartalotuoksut on käteviä, kun on lähdössä esim lenkille. Mulle ei tuota mitään ongelmaa liikkua julkisesti ilman meikkiä, mutta ilman tuoksua olo on todella alaston. Kielsin itseltäni tänä vuonna uusien tuoksujen ostamisen kokonaan. Viime vuoden aikana tuoksukokoelma kasvoi useammalla pullolla, mutta toisaalta kierrätin myös äidille ja siskoille varmaan 7 tuoksua joita en enää jostain syystä käyttänyt. Tässä kuussa rikoin kuitenkin hankintakieltoani ja kotiutin laivalta parin kuukauden harkinnan jälkeen Giorgio Armani Acqua di Gioia Essenzan. Hinta kirpasi (64 euroa/ 50ml laivallakin), mutta en kadu. Uus luottotuoksu on löytynyt :)

 12. Ihanaa kun joku muukin tykkää raikkaista tuoksuista! Minulla myös käytössä tuo marc jacobs. Harmi kun minun ehdoton lempituoksu Lancomen Aroma Source on lopetettu. En tiennyt lopetuksesta,, joten en kerennyt hamstrata sitä jemmaan :/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.