.TÄHTITUOTTEET – CLINIQUE.

Tähtituotteet on juttusarja, jossa käydään läpi eri kosmetiikkasarjoja (lähinnä selektiivisiä) ja nostan jokaiselta sarjalta omia lempparituotteitani esiin ja kerron miksi juuri nämä tuotteet ovat päässeet tähtituotteiden listalle. Pyrin siihen, että vähintään kerran viikossa olisi yksi tähtituote-postaus, kunnes kaikki sarjat on käyty läpi. Tähtituotteet ovat siis ikäänkuin sellaisia tuotteita, joihin ainakin kannattaa tutustua jos sarja kiinnostaa, mutta se ei silti tarkoita, että ne olisi ainoita hyviä tuotteita sarjalta.

CLINIQUE on amerikkalainen kosmetiikkasarja, joka on hintaluokassaan selektiivisten sarjojen halvin ja monille ensimmäinen sarja, johon tutustutaan selektiiviseltä puolelta. Clinique on yksi useista Estee Lauderin luomista kosmetiikkasarjoista ja sarja on tuotu markkinoille vuonna 1968 ja sarja on luotu ihotautilääkärin kanssa yhteistyössä, joka oli tuohon aikaan täysin poikkeuksellista. Clinique on 100% hajusteeton, eli sopii hyvin hajusteherkille, mutta toisin kuin monet luulee, tämä ei ole automaattisesti mikään allergisten sarja, vaikka sarja sillä mainostaakin, että ”allergiatestattu”. Niin ne on ne kaikki muutkin sarjat testattu, mutta ne ei vaan välttämättä laita sitä yhtä isolla purkin kylkeen. Jokatapauksessa, huokeahko hajusteeton sarja, joka tunnetaan ehkä parhaiten 3-step -systeemistä ja keltaisesta voiteesta.

791_Clinique_Skincare

1. CLINIQUE DRAMATICALLY DIFFERENT MOISTURIZING GEL on yksi Cliniquen klassikkotuotteista, se keltainen voide, mutta geelimäisessä muodossa normaali/seka/rasvaiselle ihotyypille. Paula Begoun kehaisi tätä myös, joten itsekin uskallan suositella :D DDMG kuuluu ensisijaisesti käyttää jonkun toisen voiteen alla lisäkosteuttajana ja tämän päälle tuleva voide on sitten vasta se varsinainen hoitovoide, joka korjaa ja suojaa. Tämä voide on vain ihan perus kevyt kosteusvoide rasvoittuvalle iholle. Toki voi käyttää yksinäänkin. Hinnat: 50ml n. 32€, 125ml n. 60€.

2. CLINIQUE MOISTURE SURGE INTENSE -voide on alkuperäisestä Moisture Surgesta tehty täyteläisempi versio. Perus Moisture Surge on erittäin kevyt geelivoide ja ihmettelen kenen iholle se muka riittää yksinään (ei mun ainakaan), mutta tässä Intense-versiossa on huomattavasti enemmän kosteutta ja tätä oikeasti voi käyttää jo kuivaihoinenkin. Suosittelisin tätä myös sekaihoiselle vaikkapa yövoiteeksi ja pintakuivalle ja kuivalle iholla aamuin illoin. Hinnat: 30ml n. 36€, 50ml n. 56€.

3. CLINIQUE SUPERDEFENCE SPF 25 AGE DEFENCE MOISTURIZER on ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin tarkoitettu päivävoide. Voide imeytyy nopeasti, ei jätä iholle minkäänlaista tahmeutta. Saatavilla versiot eri ihotyypeille. Hinnat: 30ml n.40€, 50ml n. 60€.

4. CLINIQUE EVEN BETTER EYES on tummille silmänalusille tarkoitettu ohuehko silmänympärysvoide, jonka levityspää pysyy koko ajan viileänä, eli näinollen myös sen avulla auttaa turvotuksen vähenemiseen. Tuotteessa on hieman pigmenttiä, joka häivyttää tummuutta ja jonka pitäisi pitkässä käytössä häivyttää tummuutta ihan oikeastikin eikä vain optisesti. Itse käyttäisin tätä lähinnä aamukäytössä, koska siinä tosiaan on aavistus pigmenttiä, illalla laittaisin jotain täyteläisempää. Koostumus on melko kevyt, mutta kuitenkin kosteuttava. Hinta noin 46€.

5. CLINIQUE TAKE THE DAY OFF MAKEUP REMOVER. Tämä on kaksifaasinen silmämeiknpoistoaine, jolla lähtee tietty myös vedenkestävä meikki. Ollaanpa tätä töissä käytetty myös työvaatteelle roiskuneen meikkivoiteen poistamiseen ja on toiminut siinäkin erinomaisesti. Hinta noin 25€.

6. CLINIQUE TAKE THE DAY OFF CLEANSING BALM on erinomainen meikinpoistaja koko kasvoilta ja voi käyttää myös silmämeikin poistoon (vedenkestävästä ripsiväristä en ole aivan varma). Koostumus on melkein vahamaista, mutta se sulaa iholla öljymäiseksi ja irroittaa meikin nopeasti ja helposti, huuhdellaan vedellä. Itse suosittelisin tämän jälkeen pesemään vielä jollain vaahdolla tai käyttämään edes kasvovettä. Hinta noin 38€.

7. CLINIQUE RINSE-OFF FOAMING CLEANSER on hyvin perinteinen vaahtopuhdistus kaikille ihotyypeille. Sopii erinomaisesti kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen ja aamupuhdistukseksi. Puhdistaa tehokkaasti, mutta ei jätä ihoa kiristävän kuivaksi kuitenkaan. Huomattavasti parempi vaihtoehto kuin Cliniquen saippuat. Otetaan sormenpään verran tuotetta kosteisiin käsiin, hierotaan vaahdoksi, pyöritellään iholle ja huuhdellaan sitten vedellä. Hinta noin 28€.

8. CLINIQUE EXFOLIATING SCRUB on tehokas kasvokuorinta, jossa on runsaasti pieniä rakeita voidepohjassa. Tämä on kuorinta niille, jotka haluaa, että kuorinta todellakin tuntuu kuorinnalta. Iho todellakin on sileä tämän käytön jälkeen ja se on sitä välittömästi. Suosittelisin käyttämään kuitenkin korkeintaan kerran viikossa, ettei iho ärsyynny liikaa. Hinta noin 32€.

9. CLINIQUE MILD CLARIFYING LOTION. No tietenkin tämä on tässä listassa. Tähän mennessä kokeilemistani vastaavista tuotteista tämä on edelleenkin suosikkini. Eli salisyylihapon avulla ihoa kuoriva kasvovesi, jossa ei ole alkoholia. Koostumus on hieman geelimäinen, kannattaa levittää iholle vanulapulla, antaa imeytyä pieni hetki ja laittaa sitten normaalit hoitotuotteet iholle. Voi käyttää aamuin illoin ja tämä sopii kaikille ihotyypeille. Viikon sisällä käytön aloittamisesta jo huomaa ihon pinnan silinneen ja iho näyttää paljon kirkkaammalta ja hyvinvoivalta. Hinta noin 28€.

792_Clinique_makeup

1. CLINIQUE EVEN BETTER COMPACT MAKEUP on voidemainen meikki puristettuna rasiaan. Tuotetta voi käyttää mukana tulevalla sienellä tai vaikka meikkivoidesiveltimellä. Jättää iholle hieman kuulaan mattapinnan, tasoittaa huokosia näkyvistä ja tasoittaa ihonvärin kauniiksi. Erittäin kestävä, ei lähtenyt kiiltämään päivän aikana ainakaan minulla. Sopii kaikille ihotyypeille. Hinta noin 39€.

2. CLINIQUE ALL ABOUT EYES CONCEALER on tuubimuotoinen voidemainen peiteaine silmänalusille, jotka kaipaa runsaasti peittävyyttä. Peittävyyttä tässä nimittäin on. Hinta noin 26€.

3. CLINIQUE EVEN BETTER MAKEUP on sarjan myydyin meikkivoide. Sopii suurimmalle osalle ihotyypeistä, peittävyydeltään suunnilleen puolipeittävä, mutta kerrostamalla peittävyyttä saa lisää. Hinta noin 36€.

4. CLINIQUE AGE DEFENCE BB CREAM on ensimmäisiä selektiivisiä BB-voiteita länsimaisilla markkinoilla. Koostumus on melko tuhdin oloinen, mutta tuote silti levittyy iholle ohuesti ja on yllättävän luonnollisen näköinen. Itse olen käyttänyt tämän levittämiseen Shiseidon tai Kicksin pyöreää meikkivoidesivellintä ja todennut ne erinomaiseksi tämän kanssa. BB-voide jättää ihon kuulaan näköiseksi jos ei puuteroi, mutta puuteroituna pysyy tarpeeksi mattana silti koko päivän, vaikka olisi vähän taipumusta kiiltävyyteen. Värisävyt ovat moniin muihin BB-voiteisiin verrattuna paljon neutraalimpia, jopa kuin harmaalla taitettuja. Värejä saatavilla 02 ja 03 (01 poistui ainakin Suomen valikoimasta kesällä). Korkea aurinkosuoja, SPF 30. Hinta noin 35€.

5. CLINIQUE SUPERDEFENCE CC CREAM. Mitä tarkoittaa CC? Color Correcting, eli oli ihossa sitten mitä tahansa värimuutosta, punaisuutta, sinisyyttä, ruskeita läiskiä, tämä tasoittaa niitä kaikkia neutraalimmaksi. Peittävyydeltään melko saman oloinen kuin BB, mutta ehkä hieman kevyempi kuitenkin. Kuulas pinta ilman puuteria, puuterin kanssa pysyy hyvin mattana. Tässäkin on korkea aurinkosuoja, SPF 30. Hinta noin 35€.

6. CLINIQUE LASH POWER MASCARA on Cliniquen versio 38-ripsiväristä. Kapea ja pienikokoinen harja helpottaa saamaan ripsivärin aivan ripsien juureen saakka. Massaa tällä ei ihan hirvittävästi saa, paitsi tietenkin jos jaksaa kerrostaa. Erottelee ihan mukavasti. Hinta noin 27€.

7. CLINIQUE HIGH LENGHTS MASCARA on vähän kuin köyhän miehen versio Sisleyn So Intense -ripsiväristä. Kampamainen harja erottelee ripset samalla kun se silti antaa ripsille yllättävän runsaasti massaa. Harja saattaa tuntua alkuun kummalta, mutta itse tykkäsin paljon sen jättämästä lopputuloksesta. Hinta noin 27€.

8. CLINIQUE LONG LAST GLOSSWEAR on hyvin tahmea huulikiilto, joka pysyy huulilla pitkään ja kosteuttaakin hyvin. Aplikaattori helpottaa levitystä. Hinta noin 22€.

9. CLINIQUE CHUBBY STICK oli myyntimenestys alusta saakka. Kynämuotoinen huulipuna, jossa on hieman läpikuultava pigmentti. Antaa huulille väriä, mutta läpikuultavuuden ansiosta näyttää yllättävän luonnolliselta. Helppo lisätä milloin tahansa, kosteuttaa huulia, mutta ei jätä tahmeutta, ei sotke hampaitakaan eikä leviä. Hetken huulilla oltuaan saattaa muuttua mattaisemmaksi, riippuen huulten omasta kuivuudesta. Hinta noin 22€.

Oliko listauksessa sinun Clinique-suosikkejasi?

18 thoughts on “.TÄHTITUOTTEET – CLINIQUE.

 1. Take the Day of Balm on minun lemppari ja käytin sitä 2-3 purkkia nopeassa tahdissa. Sillä lähtee vedenkestävä silmämeikki ainakin siinä tapauksessa, että ottaa erillisellä öljypitoisella putsarilla ensin suurimman osan (luomivärit, rajaukset ja ripsivärin) ja tekee loppuputsauksen tällä. Käytin tuolloin erikseen kakkosvaiheen putsaria poistamaan mahdolliset öljyjämät vaikka ihotuntuma ei ollutkaan erityisen öljyinen pesun jälkeen.Hight Legnts-ripsaria kokeilin myös, mutta se ei normaaliversiona pysynyt lainkaan paikallaan vaan valahti jo tunnin jälkeen alaluomelle. En välttämättä tykkää kampamaisesta harjasta niin paljon, että kokeilisin wp:na.

  1. Mulla pysyy High Lenghts ihan hyvin, olettaen ettei sada vettä tms. Kulmaluulle saattaa päivän mittaan hieman tarttua väriä, kun ripset osuu sinne tarpeeksi monta kertaa.

 2. Listasta uupuu lempparini eli Almost Powder Make-Up. Paras meikkipuuteri ikinä ja kiireaamujen ehdoton pelastaja. Menossa varmaan 6-7 rasia putkeen ja ilman en tule toimeen. Tosiaan kiireellisinä aamuina teen tällä koko pohjan ja päivisin käytän meikin korjailuun. Laivalla vielä todella kohtuu hintainenkin meikkipuuteriksi, joten enköhän jatka tyytyväisenä käyttäjänä vielä pitkään.

 3. No siis ehdottomasti meikkipuuteri olis mun mielestäni kuulunut listaukseen! :D Mutta Mild Clarifying Lotion on munkin lemppari. :)

 4. Balmilla lähtee mulla ainakin wp-meikkikin. Tärkeintä käytössä on, että putsarin levittää kuivalle iholle, EI kostutetulle. Ainoa putsari, jonka jälkeen pumpuliin ei jää mitään Cliniquen kasvovedellä pyyhittäessä :). Vaahtopuhdistus tekee vallan narskuvan naaman, ei käy pintakuivalle iholleni lainkaan. Ja Cliniquella on muuten aivan paras täsmätuote näpyille!Hanna

  1. Mä en ole oikein koskaan uskonut näppytuotteisiin, juuri niihin täsmätuotteisiin, joiden pitäisi hävittää näppylät nopeammin. Kaikki, joita olen tähän saakka kokeillut, on olleet ihan yhtä tyhjän kanssa :(

 5. Itse olisin lisännyt listaan Cliniquen antioksidanttivoiteet, ne tuubissa olevat. Ovat saaneet myös Paula Begounilta parhaan arvosanan, jos siitä piittaa. Samoin itse käytän aurinkovoiteina City Block-tuotteita, joista 25-kertoimella oleva sisältää kokonaan fysikaalisen suojan, mutta ei tee haamun näköiseksi, vaan toimii pikemminkin kevyenä meikkivoiteena. Loistava ja edullinen!

 6. Ostin syksyllä Moisture Surge Intensen. Siinä on kyllä hyvä tuntuma, mutta yyyyh miten se haisee ihan liimalle!Oma suosikki on varmaan All About Eyes Serum. Käyttäessä se tuntui ehkä vähän tylsältä, mutta nyt sitä on ikävä. Ihan ässä paksun voiteen alla tuomassa lisäkosteutta.

  1. Yksi syy miksi Cliniquen ihonhoito ei ole mun suosikkia on juurikin toi haju :( Monet voiteet tuoksahtaa melko elähtäneiltä, vaikka olisivat aivan tuoreita. Tuoksuttomat tuotteet ehkä ei vaan ole mua varten.

  1. Sitä ei ole Suomen valikoimassa niin en kokenut, että olisi mitään järkeä edes laittaa sitä listaukseen. Sitäpaitsi en ole sitä itse koskaan edes nähnyt saatika testannut :)

  2. Oli ainakin vuosi tai pari sitten Sokoksella, onko se poistunut valikoimasta?

  3. Ei ole yksittäismyynnissä ollut koskaan Suomessa maamyynnissä, mutta joissakin pakkauksissa on joskus saattanut olla mukana tai lahjapussukoissa on joskus tuotteita/värejä tuotteista, joita ei ole Suomen valikoimassa.Käsittääkseni laivalla on tai on ollut Almost Lipstickiä ja varmaan lähimaista löytyy, mutta tosiaan Suomessa ei ole ollut.

 7. Cliniquen meikkipuuteri on myös oma suosikkituotteeni, toinen rasia menossa :). Eroaako se Sensain meikkipuuteri kuinka rajusti, sinulla ei kuivata niin paljoon? Onkohan siinä myös yhtä vaalea sävy olemassa kuin Cliniquen vaalein eli Fair?Mielenkiinnosta voisi kokeilla toisen vähentyessä Sensain versioita :).

  1. Sensain meikkipuuteri on peittävämpi (sienellä), mutta siveltimellä saa kevyemmän lopputuloksen (vastaavan kuin Cliniquella). Ihan pelkän muistin varassa en osaa arvioida onko Sensain TF102 vai TF202 lähimpänä Cliniquen Fairia, mutta ei varmaan hirveän kauas mene. 102 on punapohjainen ja 202 neutraalimpi/keltaisempi.Varsinkin talvikäytössä Sensain meikkipuuteri on rokrok, koska se ei tosiaankaan ole kuivan tuntuinen iholla :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.