.TÄHTITUOTTEET – YSL.

Tähtituotteet on juttusarja, jossa käydään läpi eri kosmetiikkasarjoja (lähinnä selektiivisiä) ja nostan jokaiselta sarjalta omia lempparituotteitani esiin ja kerron miksi juuri nämä tuotteet ovat päässeet tähtituotteiden listalle. Pyrin siihen, että vähintään kerran viikossa olisi yksi tähtituote-postaus, kunnes kaikki sarjat on käyty läpi. Tähtituotteet ovat siis ikäänkuin sellaisia tuotteita, joihin ainakin kannattaa tutustua jos sarja kiinnostaa, mutta se ei silti tarkoita, että ne olisi ainoita hyviä tuotteita sarjalta.

YVES SAINT LAURENT kosmetiikkabrändi kuuluu nykyisin L’Orealin omistukseen, joka onkin uudistanut sarjan tuotteita (varsinkin ihonhoitopuolelta) melko reippaasti viime vuosina. Historiasta sen verran, että YSL:hän on alunperin muotitalo (joka on toki edelleen olemassa, vaikka herra itse onkin jo siirtynyt ajasta ikuisuuteen), mutta ensimmäinen YSL-tuoksu lanseerattiin kuitenkin jo vuonna 1964, meikkilinja tuoksujen kaveriksi vasta vuonna 1978. Tiesittekö muuten, että tunnettu YSL-valokynä on syntynyt vuonna 1992? YSL on tunnettu kultaisista ja hyvin kulmikkaista meikkipakkauksista ja jopa hieman kasarimaisestakin väreillä leikittelevästä tyylistä. Harva meikkibrändi uskaltaa julkaista look-paletin, jossa on neonvihreä ja sähkönsininen luomiväri harmaiden joukossa ja vielä harvempi myisi ne paletit loppuun ennen kuin kausi on ohi. Olin itse hyvin pitkään täysin välinpitämätön sarjan suhteen, mutta pikkuhiljaa olen ihastunut enemmän ja enemmän sarjan tuotteisiin, kun olen päässyt niihin tutustumaan tarkemmin. YSL:n tunnetuimpia tuotteita on tällä hetkellä varmastikin valokynä ja siihen pohjautuva meikkivoide, huulipunat ja Volume Effect -ripsiväri.

793_ysl_02

1. YSL TOP SECRETS CLEANSING OIL-IN-GEL – Puhdistusgeeli, joka muuttuu ihon lämmössä öljymäiseksi. Levitetään suoraan meikin päälle kuivalle iholle. Tämä tuote poistaa jopa vahvemmankin meikin. Itse käyttäisin tämän lisäksi vielä esim. vaahtopuhdistusta tai vastaavaa, jotta varmasti iho saadaan kunnolla puhtaaksi.

2. YSL TOP SECRETS TONING AND CLEANSING WATER – Puhdistusvesi, jota käytetään vanulapun kanssa meikinpoistoon. Miellyttävä tuoksu ja tehokas pikapuhdistaja kevyen ja miksei vähän vahvemmankin meikin poistamiseen. Huomaathan kuitenkin, että yksi vanulapullinen harvoin riittää eli toista niin monta kertaa, että viimeinen vanulappu jää puhtaaksi, vasta sitten iho on kunnolla puhdistettu meikistä. Erinomainen vaikkapa matkoilla tai mökillä, kun haluaa minimoida tuotteiden määrän tai kun ei ole juoksevaa vettä saatavilla yhtä helposti.

3. YSL TOP SECRETS PLUMPING LIP BALM – Ihana tuubiin pakattu huulivoide, joka ylläpitää huulten kosteutta tehokkaasti, eikä päästä huulia kuivumaan edes pahimpina pakkaskausina. Nimestään huolimatta kyseessä ei ole huulia turvottava tuote.

4. YSL TOP SECRETS ALL-IN-ONE BB CREAM SKINTONE PERFECTOR – YSL:n BB-voide on ohut, kevyen ja luonnollisen meikittömän näköinen iholla ja mikä parasta, tämä jättää iholle mitä kauneimman kuulauden. Tämä BB-voide toimii erinomaisesti myös peittävämmän meikkivoiteen alla pohjustajana, joka tuo iholle kuulautta ja heleyttä ja aavistuksen lisää peittävyyttä. Tuoksu on mielestäni hyvin miellyttävä. Sävyjä on kaksi: clear ja medium. Clear on hyvin vaalea, hieman harmaalla taitettu beige, joka menee kyllä värinsä puolesta jopa sille aanelosen väriselle iholle ihan yksinäänkin, mutta monille muille toimii paremmin toisen meikkivoiteen alla tuomassa kuulautta ja valoa iholle. Medium taas on jo kunnolla ihonvärinen ja sopii useimmille light-medium-medium dark -tummuisille ihoille ja mukautuu ihoon kauniisti läpikuultavan koostumuksensa ansiosta. BB-voiteen alle kannattaa laittaa ihotyypin mukaiset hoitotuotteet ensin. Tuotteessa on SPF 25 PA++, eli tuote suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä.

5. YSL LE TEINT TOUCHE ECLAT – Suuren suosion saanut meikkivoide, jonka teknologia pohjautuu kuuluisaan valokynään. Tämä on melko läpikuultava meikkivoide, joka jättää ihosta luonnollisen kauniin, mutta kuitenkin tasoittaa pieniä värivirheitä ja lopputulos on ennemmin kuulas kuin matta, eli ei jätä puuterimaisen näköistä pintaa iholle, päinvastoin. Rasvaisemman ihotyypin omaava puuteroi meikkinsä, kuivempi-ihoinen jättää puuteroimatta. Jos on tykännyt Armanin Maestro -meikkivoiteesta, mutta moittii sen olevan liian kuivan näköinen iholla, kannattaa kokeilla tätä, koska koostumus tuntuu iholla hyvin paljon samalta, mutta Maestron puuterimaisuus puuttuu tästä. Minulle tästä sopii parhaiten sävy B20, mutta parhaiten myyvät sävyt Suomessa on ehdottomasti B40 ja B50 ja kesällä meni paljon myös B60.

6. YSL TOUCHE ECLAT – Ehkäpä kosmetiikkamaailman tunnetuin valokynä, perinteisellä nappinaksautus-mekanismilla ja levitysudilla. Suomessa sävyjä on myynnissä vain kolme, ulkomailla vaikka ja kuinka monta. Sävy 1 on roosaan taitettu vaalea sävy, joka on näistä kolmesta eniten valoa heijastava ja juuri se aito ja alkuperäinen sävy, jolla tämä tuote on lähtenyt liikkeelle. Sävy 2 taas on hyvin vaalea beige, jossa on sekä valo- että peitetuote samassa, eli peittää hieman enemmän kuin sävy 1. Sävy 3 on aavistuksen oranssilla taitettu tummempi sävy, joka sopii paremmin päivettyneelle ihonvärille, joka kuitenkin kärsii tummista silmänalusista. Tämä kolmonen taittaa erinomaisesti juuri sinisyyttä pois ja sopii yllättävän vaaleillekin ihoille, kunhan on säästeliäs käyttömäärän suhteen, eikä levittele liian laajalle alueelle. Joskus olen kuullut ja nähnyt tapauksia, että pitkään käytössä olleena on saattanut alkaa haista pahalle, mutta mulle itselle ei ole tämmöistä käynyt ainakaan vielä, vaikka tuote on ollut käytössä jo vissiin vuoden verran kohta.

7. YSL CREAM BLUSH – Purkkiin ympätty voidemainen poskipuna. Erinomainen koostumus, joka levittyy helposti ja tasaisesti pelkästään sormin levittämällä/taputtelemalla. Lopputulos on ihanan luonnollisen näköinen eikä puutereiden kuivattavuudesta tarvitse huolehtia. Erityisen hyvä juuri kuivalla iholla, joka ei kaipaa puuterikuorrutusta muutenkaan. Voidemainen poskipuna levitetään aina suoraan meikkivoiteen päälle ja jos tuntuu tarpeelliselta niin päälle voi sitten laittaa läpikuultavaa puuteria. Purkissa jotkut värit saattavat näyttää hämmentävän räikeiltä, mutta ei huolta, ne häivyttyy iholle todella kauniisti.

794_ysl_01

1. YSL PURE CHROMATICS EYE SHADOW – Neljän luomivärin paletit, joita voi käyttää sekä kostealla että kuivalla siveltimellä. Kostealla siveltimellä levitettynä pigmentti on suorastaan huikea ja luomiväristä tulee käytännössä jopa vedenkestävä ja lopputulos on voimakkaammin valoa hehkuva, jopa metallinen väristä riippuen. Kuivalla siveltimellä luomivärit ovat tavallisempia, helposti häivyttyviä ja miellyttäviä käyttää. Pigmenttiä on sopivasti kuivanakin, mutta parhaimmasa loistossaan nämä ovat kosteana käytettynä. Värivalikoima on kohtuu laaja ja paleteista löytyy niin shokkivärejä kuin ihanan neutraalejakin sävyjä.

2. YSL BABY DOLL EYELINER – Nestemäinen dipattava eyeliner, josta löytyy hieman erikoisempiakin värejä (kuvassa) arkipäiväistä silmämeikkiä piristämään. Erityisesti pinkki kannattaa parittaa tumman/mustan eyelinerin kanssa, mutta muut värit menevät kyllä yksinäänkin ihan hyvin. Näiden värien lisäksi löytyy myös musta (tietenkin), ruskea ja harmaa. YSL on yksi harvoja selektiivisiä merkkejä, jolta löytyy perusvalikoimasta erikoisemman värisiä nestemäisiä rajauksia, itseasiassa nyt ei edes tule mitään muuta mieleen, kun musta tuntuu, että muilla on vain se musta ja ruskea.

3. YSL EYE BLENDING BRUSH – Häivytyssivellin luomiväreille. Suti on tarpeeksi kapea, että sitä on helppo käyttää myös luomivaossa, mutta tarpeeksi suuri, ettei se tee liian kapeaa jälkeä. Hieman vastaava kuin se MACin kulttisivellin 217, joka tuntuu olevan melkein kaikilla (paitsi mulla).

4. YSL BABY DOLL MASCARA – YSL:n ensimmäinen kumiharjainen maskara, joka periaatteessa sekä erottelee että tuuheuttaa, mutta erityisen massaa antava maskara tämä ei siltikään ole. Tätä tituleerataan usein sellaiseksi ”jokapäivän maskaraksi”, eli tämä antaa sopivasti tuuheutta, erottelevuutta ja pituutta, mutta ei liikaa mitään niistä. Itse en ehkä käyttäisi tätä juhlameikkiin, jos haluaisin massiiviset ja näyttävät ripset, mutta sellaiseen perus arkimeikkiin loistava.

5. YSL LONG-LASTING EYE PENCIL – Pehmeä, helposti luomille liukuva rajauskynä, jossa on paljon värivalikoimaa. Tällä kynällä saa sekä tarkemmat ja selkeämmät rajaukset tehtyä helposti, mutta myös sellaiset smokymmat, koska kynää on helppo työstää vielä hetki levittämisen jälkeen joko ihan vaan sormella tai kynän päässä tulevalla töpsöttimellä tai erillisellä siveltimellä, mikä nyt sitten kenellekin parhaiten sopii.

6. YSL LONG-LASTING EYE PENCIL WATERPROOF – Tämä on periaatteessa vedenkestävä versio tuosta äskeisestä kynästä (ilman töpsötintä), mutta värivalikoima on hieman suppeampi, vaikka kyllä tästäkin löytyy hieman erikoisempia värejä. Kuivuessaan ja asettuessaan tämä kynä tosiaankin on vedenkestävä ja jos tällä kynällä haluaa tehdä smokyrajauksen, se täytyy työstää heti levittämisen jälkeen, koska jos odottaa liian kauan, se on sitten jo liian myöhäistä eikä rajaus enää työsty vaan on siinä ja pysyy. Smokysudittuna toimii erinomaisesti myös luomivärien pohjustajana.

795_ysl_03

1. YSL ROUGE PUR COUTURE LIPSTICK – Klassinen satiinisen pinnan jättävä huulipuna, jossa on peittävä pigmentti ja erinomainen pysyvyys. Värivalikoimaa on paljon, ihan nudesävyistä räikeisiin pinkkeihin ja upeisiin peruspunaisiin, luumuihin ja maanläheisiin sävyihin. Omia lempisävyjä on ainakin 7, 17, 37 ja 52. Tästä laadusta on myös olemassa THE MATS -versio, joka on täysin mattaisen pinnan jättävä huulipuna, joka pysyy myöskin erinomaisesti.

2. YSL ROUGE VOLUPTE SHINE – Kiiltopuna, jossa on mukavasti kuitenkin pigmenttiä. Tämä ei silti peitä välttämättä ihan täysin, eikä ole yhtä kermaisen tuntuinen kuin Rouge Volupte tai Rouge Pur Couture, tässä on liukkaampi ja ohuemman tuntuinen koostumus. Kosteuttaa ihan mukavasti, mutta mulla ainakin tuntuu ”imeytyvän” huuliin melko nopeasti, jolloin lopputulos on hieman kuivemman näköinen kuin vastalevitettynä. Varsinkin vaaleammat sävyt on tosi luonnollisen näköisiä ja kirkkaammatkin sävyt on ikäänkuin pehmeämpiä kuin vastaavat olisi peittävämmässä laadussa. Omia lempparisävyjä tästä on 06, 08, 09 ja 13.

3. YSL ROUGE PUR COUTURE VERNIS A LEVRES – Huulilakka, joka yhdistää huulikiillon, huulipunan ja stainin kaikki hyvät ominaisuudet, eli tässä on huulikiillon kostea ja pehmeä pinta ja tuntu, huulipunan pigmentti ja stainin pysyvyys. Varsinkin näkyvämmät värit tahraavat huulten pinnan todella tehokkaasti, eli vaikka huulilakka hieman kuluisikin huulilta päivän aikana (eikä ole ehtinyt sitä lisäämään), jättää se huulille sen verran väriä, ettei kulumista edes ihan heti huomaa. Huulilakka tuntuu huulilla todella miellyttävältä, ehkä ihan aavistuksen tahmealta, mutta ei huonolla tavalla. Uusi värikokoelma REBEL NUDES on mielestäni värivalikoimaltaan jopa vielä parempi kuin alkuperäinen Vernis a Levres ja sieltä löytyykin useita aivan upeita sävyjä, kuten 106 Beige Anarchiste, 103 Pink No Taboo ja 105 Corail Hold Up.

4. YSL VOLUPTE SHEER CANDY – Hyvin läpikuultava huulipuna, jossa on miellyttävän pehmeä ja hoitava koostumus. Tämä on oikeastaan melkein kuin aavistuksen sävytetty huulivoide. Mitä enemmän tuotetta huulilleen vetelee, sitä enemmän väriä siitä tulee, mutta rajansa silläkin. Putkilossa tuote saattaa olla hyvinkin räikeän näköinen, mutta kannattaa kokeilla kämmenselälle ennenkuin hylkää, koska läpikuultavuutensa ansiosta tummatkin sävyt on huulilla todella kauniin luonnollisen näköisiä.

5. YSL LIP PENCIL – Huultenrajauskynä, jossa on erinomainen koostumus: tarpeeksi kuiva, että kynä pysyy hyvin, mutta silti tarpeeksi pehmeä, että väri tarttuu huulille helposti. Perinteinen puukynä on helppo teroittaa. Erityisen hyvä on sävy 17, joka on hieman roosaan taittava ihan vaalea nude, varmaankin paras nudekynä selektiivisellä puolella.

6. YSL LA LAQUE COUTURE – Kynsilakka, jossa on upea hieman leveämpi sivellin, jolla sutaisee lakat kynsiinsä hetkessä. Pääasiassa cremesävyjä, mutta joitakin shimmerisiäkin löytyy. Monet sävyt ovat peittäviä jo yhdelläkin kerroksella, mutta suosittelen silti laittamaan myös toisenkin, että lopputulos on tasaisempi. Sävy 22 Beige Leger on kuulemma se sävy, jota YSL:n muotinäytöksissä nähdään catwalkilla mallien kynsillä. Noteerattavia sävyjä on myöskin 04 Corail Colisée, 11 Rose Futuriste, 18 Bleu Majorelle ja 21 Taupe Retro.

Millaisia tunteita YSL teissä herättää, kiinnostusta vaiko kenties inhotusta?

PS. Lisään hinnat joskus myöhemmin, kunhan saan vakoiltua ne ensin töissä :)

16 thoughts on “.TÄHTITUOTTEET – YSL.

 1. Valokynä on paras, ei vaan muut ole osanneet tehdä vielä yhtä hyvää. Tuota kumiharja mascaraa en ole kokeillut, mutta mieli tekisi. Faux Cills oli pitkään ripsarisuosikkejani, mutta viimeisimmän purtilon sisus ei vakuuttanut enää.

  1. Maut muuttuu ajan kanssa. Mä tykkäsin joskus aivan ylikaiken Lancôme Definicils -ripsarista ja tänäpäivänä en kyllä ottaisi vastaan, vaikka ilmatteeks sais :D

 2. Itse en lämpene YSL:n pakkausdesignille juurikaan, mutta on minulle muutama tuote päätynyt. Ihastuin täysillä kynsilakan siveltimeen, ja melkein harmittaa että nuo tarjolla olevat nudesävyt eivät ole minulle sopivia. Kokeilin yhtä kivannäköistä kynnelle kerran kaupassa, ja mies sanoi siitä että ihan mummokalsareiden väristä :D

  1. Se on varmaan ollut just se, jota käytetään niissä muotinäytöksissä :D Mun iholla se toimii hyvin kyllä.

 3. YSL:n valokynä on kyllä ihan ykkönen, mitään muuta ihan superhyvää en ole oikein YSL:ltä bongannut. Mutta löytyy niitäkin halvempia, melkein ihan yhtä hyviä valokyniä ;)

 4. Minä olen kyllä tykännyt kaikista YSL-hankinnoistani. Vakiokäytössä on vuosia ollut irtopuuteri, jonka pakkaus on paitsi kaunis, myös kätevä pyörityssysteemeineen. Pidän myös sen ohuesta koostumuksesta. Luomivärit ovat ihanan pysyviä ja Rouge Volupte no 9 saa minut tuntemaan itseni äärinaiselliseksi.

  1. Se pyörityssihti-systeemi jää pois ja ne on vissiin koko maasta jo myyty kaikki pois :( Tilalle tulee ihan tavallinen sihti, niinkuin missä tahansa muissakin puutereissa. Tämä selitettiin sillä, että pyörityssihti-valmistaja lopetti toimintansa ja toinen firma, joka tekisi vastaavaa, pyytää niin kovaa hintaa, ettei sitä kannata ottaa uuteen puuteriin enää, koska sen hintainen irtopuuteri ei menisi enää kaupaksi.Rouge Volupte on myös laatu, joka tullaan lopettamaan, joitakin värejä on jo ehtinyt loppumaan. Kannattaa hamstrata jos haluat pysyä ysissäsi :)

 5. U-ui, BB-voiteen clear-sävy kuulostaa kuvauksen perusteella oikein houkuttelevalta… nimimerkillä äärimmäisen vaikea löytää sopivaa meikkivoidetta näin talvisin. Tiedätkö, onko tuosta Touche Eclat meikkivoiteesta Suomessa myynnissä sävyä B10?

 6. Tykkään todella paljon noista sheer candy- huulipunista ja siskoni rakastaa tuota mainitsemaasi meikkivoidetta. Sävy kun löytyy vitivalkoiselle ihollekin :)

  1. Jos siskosi käyttää sävyä B10 niin se on jo poistunut valikoimasta :( B20 on tällä hetkellä vaalein.

 7. Kolmesta kokeilemastani ysl:stä oon tykänny kahesta: rouge pur couturen nudehtavasta huulipunasta ja kaksifaasisesta silmämeikin poistoaineesta (olisko joku bi-phase ainaki pikku pullossa lukenu?). Ysl:n ripsari shoking on ollut kauhee, hirveen vetistä massaa ja kivoiks paakuiks vetäsee ripset :) kiva muutos ku olin sitä ennen käyttäny toista hg-ripsaria max factoryn clump defy joka oikeesti tekee täydellisen paakutonta jälkeä! Jemmoista löytyy yks kokeilematon ysl:n silmänympärysvoide, katotaa tykkäänkö! :) haluisin kuitenki kokeilla valokynää ja bb-voidetta ysl:ltä :) nii ja hinta arvioita kaipailisin näihin vielä :)

  1. Meikinpoistoaine on tosiaan hyvä :) Rouge Pur Couture on erinomainen, koska se on sekä pysyvä että miellyttävä huulilla ja vieläpä paljon pigmenttiä omaava :)Hinnat tosiaan tulee, kunhan muistaisin ottaa tuotelistan mukaan töihin ja merkata hinnat ylös :D Tämä takia olen pantannut tätä postausta aika pitkään, kun en vaan ole muistanut hakea hintoja, mutta sitten päätin vaan julkaista ilman hintoja, koska hintamerkityt tähtituote-postaukset ehti jo loppua :D

 8. Ohops, en lukenukkaa ihan loppuun astin edellistä kommeintia kirjoittaessa…. :D Terveisin anonyymi joka pyyteli hintoja… :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.