.MEIKKAAJA MEIKATTAVANA.

Mitä tapahtuu, kun meikkaaja pääsee toisen meikkaajan meikkimalliksi? Ainakin sen huomasin, että on ihan hemmetin vaikea pitää turpaansa kiinni :D Muutaman kerran oli pakko avata suu ja ehdottaa toisenlaista lähestymistapaa tai siveltimen asentoa.

Olin siis Mizz Annien meikkimallina, kun hänellä oli meikkikoulussa kauneusmeikin loppukoe. Mulla sattui olemaan sopivasti vapaapäivä, joten what the hell, jos tämmöinen kolmekymppinen käy meikkimalliksi niin lähden mielelläni ja kävihän se :)

941_Annie_06

Mä itse näen tästä selvästi, että tämä ei ole mun tekemä meikki, mites siellä ruudun toisella puolella? Tunnistatteko Annien kädenjälkeä? Mutta tarkastellaanpas silmiä vielä vähän lähempää.

942_Annie_03

Mulla on tapana piirtää kulmat kulmikkaammiksi ja vähän vaaleammiksi, mutta itseasiassa tykkään näistä pyöreämmistäkin hämmentävän paljon! Myös tuon luomivakovarjostuksen itse jätän yleensä hieman alemmaksi, vaikka nähtävästi tämäkin mulle käy oikein mainiosti. Myös alaluomen teen itse kapeammin ja enemmän ulkonurkkapainotteisesti. Wing-linerinkin teen itse hieman eri kohdasta alkavaksi. Mutta nämähän nyt on vain lähinnä näitä tottumuskysymyksiä ja kun omaa lärviään on tarpeeksi kauan meikannut, on kehittynyt tiettyjä tapoja, joita toistaa jatkuvasti, eli tulee tapojensa orjaksi ja siksikin tämä oli hyvin mielenkiintoinen kokemus mulle, sekä yksityishenkilönä että meikkaajana.

Meikissä on käytetty ainakin muutamaa eri sävyistä vaaleaa luomiväriä, vaaleanruskeaa, tummemman ruskeaa ja kahta eri mustaa, geelimäinen musta rajaus ja irtoripset. Ripset tuntui jonkin aikaa tosi häröiltä silmissä, kun en ole tottunut tämmöisiin nauhoihin, mutta kyllä se siitä ajan kanssa. Jos käytän irtoripsiä, ne on yleensä vaan niitä tupsuja, en edes omista yksiäkään ripsinauhoja (paitsi nyt nämä yhdet, kun Annie ihanasti lupasi nämä mulle), mutta nämä on itseasiassa aika kivat ja voisin kyllä harkita jos hankkisi tämmöisiä lisääkin ja kenties tulisi käytettyäkin joskus :)

943_Annie_04

Oli tosiaan jännä olla toisen meikattavana, kun itse tekee periaatteessa samat asiat, mutta kenties eri järjestyksessä ja erilaisilla siveltimillä ja vielä eri tavallakin. Itse olisin käyttänyt tähän meikkiin korkeintaan kolmea tai neljää luomiväriä, kun Annie käytti ainakin kuutta tai seitsemää (jos pysyin laskuissa mukana). Annie käytti myöskin paljon pienempiä siveltimiä kuin minä ja tykkää omien sanojensa mukaan hipsutella niillä sudeilla, eli tehdä pientä ja tarkkaa. Mä työskentelen paljon nopeammin ja laajemmalla alueella kerrallaan ja mun työtapa on sellainen nopea no-bullshit-sutiminen, jossa ei paljon välitetä siitä variseeko vai ei, koska ne siivotaan sitten kyllä pois.

Mäkin olen tarkka, mutta vuosien meikkauskokemus asiakastyössä on hionut juuri ne hipsuttamiset pois ja nopeuttanut toimintatapoja. Nyt istuin meikkipenkissä noin pari tuntia, joka on tietty opiskelevalle meikkaajalle ihan normi aika tehdä meikkiä, varsinkin koetta, joka vielä valokuvataan, mutta työmaailmassa jos ei ole nopea, ei ehdi tekemään mitään päivän aikana ja on koko ajan myöhässä aikataulusta. Juteltiinkin tästä Annien kanssa ja sekin sanoi samaa, että työelämässä varmasti ne tekniikat vielä hioutuu ja nopeutuu.

944_Annie_05

Kun opastin käyttämään huulipunasivellintä enemmän lappeellaan, kun tehdään huulten rajakohtia, Annie tuhahti, että miksi opettaja ei ollut sanonut tuosta mitään, kun huomasi miten paljon helpompaa se oli :D Ja kysyi, että olenko harkinnut opettajaksi ryhtymistä :D Ja itseasiassa olen joskus, mutta kun se vaatisi taas lisää koulunkäyntiä enkä millään viittisi. Mutta jos tekisin jotain muuta kuin myynti- ja meikkaushommia niin opettajan pesti meikkikoulussa voisi olla vakavasti harkittava vaihtoehto.

Työjärjestys oli aivan eri kun mulla (kun teen asiakkaalle meikkiä), Annie nimittäin aloitti meikin tekemisen meikkipohjasta, eli levitti pohjustustuotteen ja meikkivoiteen ja jatkoi sitten suoraan silmiin, jotka työsti melkein valmiiksi, teki kulmat välissä, jatkoi silmämeikkiä alaluomelta, putsasi varisseet ja peitteli sitten silmänaluset ja jatkoi meikkipohjaa taas peiteaineen ja puuterin kanssa. Sitten taisi tulla varjostukset, poskipuna ja valopuuteri ja huulipunakin tuli tässä vaiheessa ja sitten vasta Annie teki silmämeikin loppuun, eli alarajaukset kuntoon ja ulkonurkan hipsuttamista, ripsiväri ja irtoripset ja vielä vähän jotain hipsuttamista ennenkuin oltiin lopulta valmiita.

Mä taas aloitan aina silmäluomen pohjustamisesta ja teen yläluomen luomivärit valmiiksi, sitten putsaan alaluomen, peitän silmänaluset, luomivärit alaluomelle, sitten rajaukset ja ripset ja silmät on valmiit. Sitten valitsen meikkivoiteen ja kokeilen sävyn, putsaan kokeiluraidat tarvittaessa, pohjustan kasvot, meikkivoide, peiteaineet jos tarpeen, puuteri, kulmakarvat, varjostukset, poskipuna, valopuuteri ja viimeisenä huulet. Olen todennut työssä, että tämä on nopein tapa mulle ja pystyn tekemään juhlameikin ripsitupsuineen n. 40-50 minuuttiin ilman kiirehtimistä.

945_Annie_07

Alkuun olin hieman epävarma, että mitäköhän tästä meikistä tulee, mutta mitä pidemmälle Annie meikin sai, sitä paremmalta se alkoi koko ajan näyttämään ja lopputulokseen olen kyllä oikein tyytyväinen! Kyllä, tekisin itse tiettyjä asioita eri tavalla, mutta se ei tarkoita sitä, että mun tapa olisi välttämättä sen parempi, lähinnä tapa- ja tottumuskysymyksiä, kuten tuolla aikaisemminkin jo sanoin. Oikein kaunis meikki!

Mitäs te olette mieltä Annien meikistä?

28 thoughts on “.MEIKKAAJA MEIKATTAVANA.

 1. Voi upeus! Oot niin kaunis näissä kuvissa! Annien kädenjäljen näkee kyllä selvästi, tunnistaisin tän meikin missä vaan Annien tekemäksi. :D ah, noi varjostukset, toi huulipuna <3

 2. Tosi kauniilta näytät! Itse kiinnitin heti huomiota kulmakarvoihin, niissä on kaunis pehmeä muoto. Ja huulet on ihanat! Itseltäni puuttuu vielä nopeus asiakasmeikin teossa, kun niin harvoin niitä pääsee tekemään. Nyt meni vanhojenpäivän meikkiin ripsitupsuineen 1h15min, vaikka tuntiin yritin. Mutta niinhän se on, että harjoitus tekee mestarin. Olisi kiva tehdä meikkejä päivittäin, niin kehittyisi varmasti nopeammaksi ja varmemmaksi otteissaan.

  Tuo huulipuna on kyllä hieno, mikä sävy? :)

  1. Joo kulmat on vähän pyöreämmät, mutta tummemmat kuin mitä mä yleensä itse teen. Sitä kyllä nopeutuu meikkien teossa kun niitä vaan tekee :) Sekin helpottaa, jos on kaikki tarvittavat tavarat ja tuotteet heti käsillä, eikä tarvi ettiä mitään minuuttikaupalla :D Huulipuna oli jostain (muistaakseni) Inglotin paletista, eli en nyt ihan tiiä, mutta tuskin niillä kovin montaa palettimallista violettia on niissä huulipunissa :D

 3. Todella kaunis meikki ja sopii sulle tosi hyvin! Näin non-ammattimeikkaajana meni hetki ennenkö löysin ne sun eritavalla tekemät kohdat mutta kyllä ne löytyi kun tarpeeksi kauan tuijotti ;D Erittäin hyvin sopii sulle tälläinenkin meikki, nuo kulmakarvat ehkä jopa hieman paremmin kuin sun omatekemät! Toki omasikin on nätit, mutta mulle iskee enemmän tälläiset luonnollisemmat!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  1. Ai mä taas pidän omatekemiäni kulmia luonnollisempina, kun en piirrä niin paljoa :D Mä vahvistan vaan häntäpäätä enkä alkupäästä oikeastaan ollenkaan, kun taas tässä kulmia on vahvistettu koko matkalta.

 4. Tämä on todella kaunis, upea meikki. Ja sopii sulle, vaikka onkin selkeästi erityylinen! Kulmat ja häivytykset on hyvin erilaiset kuin sulla, mutta sopii ihan moitteettomasti nämäkin. Ihailen tuollaista selkeärajausta varjostusta, itse kun tuppaan häivyttämään kaiken näkymättömiin ja meikit on mulla enemmän tai vähemmän sumuisia.

  Tuosta monen sävyn käytöstä… Olen huomannut että muita meikatessa tyydyn vähempään määrään, mutta itselleni tehdessä tykkään lisätä syvyyttä usealla eri sävyllä.

  1. Joo, luomivärien rajat voi kyllä jättää hieman terävämmiksikin, kunhan sen rajan kuitenkin häivyttää. Mutta kenties ne pienemmät siveltimet siinä onkin ihan paikallaan, ettei tule liian sumuista joka kerta :)

 5. Todella kaunis meikki ja huomaa kyllä, että Annie on tehnyt! :) Erilaiset kulmat mä huomasin tuosta kuvasta heti, mutta hyvin nääkin sopii.

 6. Siis tuohan on aivan mielettömän kaunis meikki! Upea! Annie on kyllä taitava <3 Näytät tosi kauniilta :)

 7. Kyllä tästä huomaa, ettei ole sinun käsialaasi. :) Pidän erityisesti kulmakarvoista, mutta silmämeikistä kyllä näkee siihen käytetyn ajan ja vaivan.

 8. Kaunista! Tykkään tosi paljon tarkkarajaisista varjostuksista, kun itse olen tämmöinen överi-blendaaja. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.