.ENNEN JA NYT.

Kävin vihdoin ja viimein hakemassa poliisilaitokselta uudet henkilötodistukset uuden sukunimen takia. Vanha passi oli mennyt jo vanhaksi ja kesällä tulee parikin reissua eteen, joissa se on ihan tarpeellinen, joten kävin kiltisti otattamassa uuden passikuvan ja uusimassa samalla kertaa passin, ajokortin ja henkilökortin.

1151_ajokortti

Oon hyvin iloinen, että sain uuden kuvan ajokorttiin, joka on kaikista pisimmän aikaa voimassa. Vanhassa kortissa (vasemmalla) oleva kuva on otettu, kun olin 18-vuotias pullaposki, eli vuonna 2001. Kuvista näkee hyvin, että vaikka näennäisesti olen melko saman näköinen edelleen, on silti selvästi nähtävissä lapsenpyöreyden katoamista (tai sitten olen oppinut varjostamaan paremmin?) ja myös tyylin muutosta.

Aaaanyway, tästä ajokorttikuva-hommasta tuli mieleen, että nyt, kun täällä blogissa kerta ollaan koko naamalla, niin ajattelin kerätä tänne pienen kollaasin kuvia itsestäni vuosien varrelta, ihan vaan hauskuuttaakseni teitä :D Samalla näistä kollaaseista näkee hyvin miten tosiaan se tyyli on muuttunut ja tukanväri ja pituus ja tietysti meikkaustyylikin on kehittynyt. Kuvien laadusta huomaa myös missä kohtaa suunnilleen olen aloittanut blogin tekemisen :D Tuntui muuten tosi itserakkaalta selata kuvia itsestään, vaikka blogin takia tuleekin tuijoteltua omaa naamaa vähän enemmän kuin välittäisi :D

1152_ennen_nyt_01

Aloitetaan sieltä ajokorttikuvan ajoilta suunnilleen. Ensimmäinen kuva on vuodelta 2001, kun olen tosiaan 18 ja aloitin juuri kosmetologiopinnot, tämä on siis koulukuva. Näihin aikoihin mä käytin vielä filmikameraa, josta syystä mulla on tosi vähän valokuvia itsestäni ja nekin, joita on on tosi tärähtäneitä ja epätarkkoja. En tajunnut kuvaamisesta mitään vielä moniin moniin vuosiin tästä eteenpäinkään.

Keskimmäinen kuva on vuodelta 2004, kun olin työharjoittelussa Espanjassa ja viimeinen kuva saman vuoden loppupuolelta, kun olin päättänyt repäistä ja värjäsin hiukset punaiseksi. Olin jo valmistunut kosmetologiksi ja käväisin vuoden asumassa pienemmällä paikkakunnalla, josta en tietenkään saanut töitä, joten kirjoitin blogia (en kosmetiikka-aiheista vaan ihan vaan tylsää päiväkirjamaista) ajankuluksi tuolla antiikinaikaisella tietokoneellani. Tuon työpöydän yhdessä laatikossa oli muuten tuolloin KAIKKI mun meikkituotteet ja muistaakseni siellä oli ihan mukavasti tilaakin.

1153_ennen_nyt_02

Punatukkakausi kesti ehkä hieman reilut puolisen vuotta vuosina 2004 ja 2005, eli olen näissä kuvissa suunnilleen 22-vuotias. Ensimmäisen kuvan pöheikkö on dagen efter-look jonkun bile-illan jälkeen. Keskimmäisessä kuvassa otsatukka ensimmäistä kertaa sitten viidennen luokan. Tämän jälkeen se on tehnyt comebackia hieman useamminkin. Viimeisessä kuvassa todistusaineistoa, kun oltiin kaverin kanssa vappukeijuja, siksi hieman erikoisempi meikkilook.

1154_ennen_nyt_03

Punaisen tukan jälkeen halusin blondata ja sehän tietenkin tarkoitti hiusten lyhennystä. Vaaleaa tukkaa jaksoin katsella toiset puoli vuotta, kunnes siirryin takaisin ruskeaan. Nämä kuvat on vuosilta 2005 ja 2006. Ennen blondaamista muutin takaisin pääkaupunkiseudulle ja sain oman alani töitä. Viimeisen kuvan aikoihin vaatepuolella ruskeasta tuli yhtäkkiä mulle uusi musta ja käytin todella paljon ruskean eri sävyjä vaatetuksessani.

1155_ennen_nyt_04

Vuonna 2006 mun elämään tuli Kerttu ja vuotta myöhemmin Siiri (kattokaa ny ku se on pieeeeni tuossa kuvassa oikealla). Myöskin hiusten kasvattaminen oli projektina näinä vuosina (2006-2007). Hauska muuten oli huomata vanhoja kuvia selatessa, että mun vaatemaku oli oikeasti paikoin jopa hyvinkin värikäs verrattuna nykyiseen :D Tuo vihreä huppari oli yksi mun lemppareita ainakin pari vuotta.

1156_ennen_nyt_05

Silmälasit tekivät kunnollisen comebackin, kuten myös otsatukka. Viimeisessä kuvassa Kerttu ja Siiri on ihan tautisen lihavia! :D Onneksi ne ei ole tuohon kuntoon enää koskaan joutuneet, opin kerrasta. Kuvat vuosilta 2008 ja 2009, jolloin aloittelin tätä kosmetiikkablogia ja kirjoitin postauksia kuin hullu joka päivälle. Olin näihin aikoihin jotain 26-27-vuotias suunnilleen.

1157_ennen_nyt_06

Vuosina 2010 ja 2011 hiukset kävivät jälleen läpi pituusmuutoksia. Ensin lyhyeksi ja sitten taas klipsipidennysten avulla pitkäksi. Viimeinen kuva on bannerikuvauksen satoa, ensimmäistä kertaa blogissa esillä värikuvana koko meikki, joka bannerikuvassa oli. En silloin kuvia ottaessa vielä tiennyt millaisen bannerin kuvista väsään, siksi piti meikata kunnolla.

1158_ennen_nyt_07

Näissä kuvissa ollaan jo hyvin lähellä tätä päivää ja sitä mun nykyistä signature-tyyliä. Hiukset kiinni ja joko tummat silmät tai huulet. Nämä kuvat on kaikki vuodelta 2011. Keskimmäisen kuvan silmämeikki on edelleen yksi mun suosikkeja blogin aikajanalta.

1159_ennen_nyt_08

Tässä ollaan jo ihan nykyajassa. Ensimmäinen kuva vuodelta 2013, kun ryhdyin tosissaan projektiin saada oma hiustenväri takaisin. Keskimmäinen kuva on viime syksyltä, eli 2014, jossa olen jo täysin itseni värinen hiusten osalta ja viimeinen on otettu tänä keväänä 32-vuotiaana uusien silmälasien kanssa ja näköjään sattumalta ihan samoissa vaatteissa kuin edellinen kuva :D

Kuvista on hyvin nähtävissä, että ennen käytin vain poskipunaa jos sitäkään ja varjostusta en laisinkaan, vaikka kyllä olin tietoinen siitä, en vain halunnut sellaista käyttää. Monissa kuvissa näytänkin kohtuuttoman värittömältä siitä syystä. Joskus ensimmäisten kuvakollaasien aikaan tein hyvinkin tummia tai värikkäitä silmämeikkejä jokapäiväiseen arkeen ja ne oli järjestään hyvin ”litteitä” malliltaan, eli jätin varjostukset ja häivitykset silmissä hyvin alas. Kulmakarvojen elämä on myöskin vaihdellut hyvinkin ohkaisista pikkuhiljaa tähän nykyiseen malliinsa. Mutta tuntuu, että kulmat on sellainen jatkuvassa muutoksen tilassa oleva osa-alue mun kasvoilla. Viimeisen kollaasikuvan ensimmäisen ja viimeisen kuvan ero kulmissa on jo näkyvä, vaikka aikaa ei välissä ole kuin pari vuotta. Olen myöskin tavallaan keventänyt jokapäiväistä arkimeikkityyliäni muutamana viimeisenä vuotena. Viimeisen kollaasin keskimmäinen kuva on hyvin pitkälti juuri sitä, mitä teen aina töihin, jos ei ole aikaa tai kiinnostusta luoda mitään erikoisempaa tai tummempaa.

Miltäs näytti aikajana? Tunnunko tutummalta kollaasien jälkeen? :D Ai nii ja sori tästä selfie-tulvasta :D

33 thoughts on “.ENNEN JA NYT.

 1. Parhaiten sulle sopii silmälasit ja otsatukka :) olet hurjan kaunis, kiva katsella näitä kuvia. Selkeästi oma tyyli on löytynyt :) punainen tukka on upea ;)

  1. Ainut mistä otsatukassa en tykkää on se, kun kulmakarvat jää piiloon (lyhyempi malli EI ole vaihtoehto) ja se kun se likaantuu nopeammin kuin muu tukka :/ Nyt näiden uusien lasien kanssa mulla oli sellainen olo, että kasvoilla on liikaa tavaraa jos siinä on lasien lisäksi myös otsatukka, joten sen takia se läks nyt pois :)

 2. Kiva postaus ja upea tyylievoluutio! Hyvin olet osannut näköjään aina suhteuttaa meikkien (nimenomaan kulmakarvojen) yms. väritykset vaihtuviin hiusväreihin, on nimittäin oma taitolajinsa sekin. Onnistut olemaan lähes joka kuvassa kuin eri ihminen. Ehkä suurin on ero lyhyttukkaisesta blondista kuvaan, jossa Siiri ja Kerttu kainalossa. Ja mitä tulee selfie-tulvaan, niin minusta pitkäaikaisena blogisi lukijana on ollut mukavaa, kun olet vihdoin alkanut avaamaan enemmän omaa persoonaasi ja elämääsi. Mukavaa vaihtelua huipputeknisten ja hienojen meikkitutorialien välissä!:)

 3. Olipa kiva katsella näitä kuvia :) Selfietulva ei haitannut siis :D Kaikkea sitä on tullut itsekin kokeiltua ennen nykyistä tyyliä ja todennäköisesti tämäkään ei säily läpi tulevaisuuden. Hiuksissa on olleet suurimmat muutokset, meikki sen sijaan on pysynyt pitkälti samanlaisena. Vieläkään en jaksa varjostaa arkimeikkiä, siinä pitäisi kyllä tsempata!

  1. Mullakin kyllä isoimmat muutokset on ehdottomasti ollut hiuksissa, mutta myös meikkirintamalla on näkynyt muutosta vuosien varrella :) Nykyisin vaihtelen tyyliä jonkin verran enemmän kuin ennen, jolloin pysyttelin samassa tyylissä suunnilleen koko ajan, vaihtelin vain värejä, joita sitten kyllä olikin :D

 4. Nää on kyllä ihan parhaita postauksia! Ihanaa, että jaoit nää meidän kanssa (: Ja sulla on kyllä edelleen mun mielestä blogimaailman kauneimmat silmät!

 5. Ei vitsi, mä en olis tosiaankaan tunnistanut sua noista alun kuvista! Jotenkin oot AIVAN erinäköinen niissä. Kiva postaus :)

 6. Huippu postaus! Minä olen vältellyt kameroitani miltei koko aikuisikäni joten en varmaankaan onnistuisi tälläistä postausta edes tekemään. Toki meikkikuvia on nykyisellään muutaman vuoden ajalta, mutta ”vapaa-ajalla” mua ei kuvissa näy, mikä toisaalta on hieman harmi kun olisihan se kiva edes itse niitä katsella ja muistella. :)

  1. Mua vähän harmittaa, että nykyään ei enää tunnu toi kuvauskulttuuri olevan samanlainen kuin ennen. Mulla ei oikeasti ole itsestäni viimeisen muutaman vuoden ajalta juuri muuta kuin selfieitä :D Ja nekin alunperin otettu blogia varten!

 7. Mielenkiintoinen postaus… Varsinkin kun ottaa huomioon ettei sinusta ole koko kuvaa näkynyt kuin vasta vuoden verran? Olit tosi rohkea kun avasit ulkonäkösi historiaa.
  Kulmien ja meikkaustapojen llisäksi muuttunut on selkeästi myös silmälasi -makusi. Nykyiset huomattavasti suuremmat kuin aikaisemmat B)
  Sinulle sopi kauhean hyvin lyhyt vaalea tukka ja punainen! Wau! Toki nykyinen Lookkisi on aivan yhtä upea ;)

  1. Viime elo- tai syyskuussa laitoin ensimmäisen kerran koko kasvokuvan blogiin :D

   Silmälasimakuun vaikuttaa ehkäpä eniten silmälasimuoti. Kaikki noi mallit, mitä mulla on ollut, ovat olleet omana aikanaan hyvinkin tyylikkäät :D Enää en mitään noista vanhemmista laittaisi silmilleni, mutta silloin ne oli oikein hienot ja silleen. Muistan varsinkin noita hengettömiä hankkiessa, että sen tyylisiä laseja oli ihan tautisen paljon silloin eikä suunnilleen kellään ollut muovisankaisia isoja laseja, koska ne taas oli aivan out :D

 8. Wou, oot ollut ihan älyttömän monipuolinen! Mun hurjimmat tukkakokeilut on yläasteajoilta ja niistä ei (onneksi) ole älyttömän paljoa kuvatodisteita. Vaikka voishan niitä kuvia kaivella tuolta kätköistä ja katsoa mitä niistä saa aikaan :)

 9. Olet kyllä uskomattoman muuntautumiskykyinen, kuin kameleontti. Olet niin kaunis, että kaikki tyylit näyttävät istuvan.

 10. Tuo punainen tukka :D ! Aika po- siis hot! Hyvällä tavalla siis ;) Tuo lyhyt vaalea look hiii ei vitsit, sä oot kyl kokeillu ihan kaikkea :)

  Kaunokainen ^___^

  1. Punaista en kyllä enää laittaisi, siis noin punaista, koska sen ylläpitäminen oli ihan järjetöntä. Jatkuvasti jonkun väripurkin kanssa toheltamista. Mutta olihan se aika komia!

 11. Vanhoja kuvia on aina hauska selata :) Mä innostuin tämän myötä kaivelemaan omia vanhoja kuvia. Voisin ihan blogiinkin asti laittaa jotain!

 12. Kiitos, oli mukava nähdä evoluutio kuvina.
  Mietin tuota varjostusasiaa. Punaa tulee käytettyä, mutta sipaisu varjostusta olisi paikallaan munkin pyöreille poskilleni.

 13. Hauska postaus! Minäkään en meinannut tunnistaa sua joistain kuvista, oot kyllä muuntautumiskykyinen :D

 14. Olipas hauskan nostalgista katsella kuvia :) Muistan ton sun punatukkavaiheen, se sopi kieltämättä sulle tosi hyvin. Tosi outoa, että meikäläinenkin on notkunut lukemassa sun blogia jo 10 vuotta, hui! :) Niin se aika vaan menee :)

 15. Vanhat kuvat on niin parhaita, ihana postaus! Yllärinä tuli tuo punainen tukka, wow! En varmaan ikinä tunnistais sua punasessa tukassa, voisin vaan katsoa noita kuvia ja miettiä, että onpa tutun näköinen nainen :) Ja tuo vaalea lyhyt tukka sopii sulle hyvin! Mä oon aina luullut, että sulla on aina ollut jonkinlainen ruskea, pitkä tukka :) Hienoa, että oot ollut noin laidasta laitaan – muuttuja :)

  1. Pitkä (tumma) tukka on aina ollut mun suosikki, mutta erinäisten kokeilujen vuoksi olen joutunut välillä pätkimään ja nykyään mun hiukset on niin heikossa kunnossa (en tiedä miksi), että en pysty näköjään enää kasvattamaan niistä kunnollisia. Voi olla, että joudun tyytymään johonkin polkkamittaan jatkossa ellei tämä hiusten tilanne tässä muutu :(

   Kuvista on kyllä nähtävissä, että mulla on oikeasti ollut joskus ihan normaalipaksuinen tukka jopa pitkänä, mutta nykyään se on vaan sellainen kolmen karvan paksuinen latvasta, jos tekee ponnarin :(

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.