.PANNUPROJEKTI VOL 1.

Aika monilla bloggaajilla on (tai on ollut) projektina tuotteiden tyhjentäminen, eli pannuprojekti. Mä en varsinaisesti ole tyhjennellyt mitään projektinomaisesti, mutta huomasin tuossa hiljattain, että mullahan on pannuja näkyvillä (tai ainakin melkein) ja muutamakin tuubi vetelee viimeisiään. Ajattelin sitten koota kaikki mun pannut ja kohta loppuvat meikkituotteet yhteen ja ihan oikeasti tehdä tästä haasteen itselleni.

Mulla on paha tapa jättää tuote käyttämättä aivan sen loppusuoralla ja sitten se jää pyörimään laatikkoon kunnes unohdan sen olemassaolon. Se on ärsyttävää! En tiedä mikä tunneside saa tuon aikaan, kai se on jotain luopumisen tuskaa. Ja onhan se! Jos mä jotain tuotetta käytän niin paljon, että se loppuu, se tarkoittaa sitä, että mä olen todella pitänyt tuotteesta. Varsinkin meikkipuolella mulla loppuu oikeastaan vain ripsivärit, kaikkia muita jemmailen ikuisuuksiin asti. Nyt loppui jemmailu!

1160_pannut_01

Tämän verran selkeästi loppusuoralla olevia tuotteita mulla on juuri nyt, kun puhutaan meikkipuolen tuotteista. Voi toki olla, että joitakin kyniä olisi ollut enemmänkin, mutta ne nyt unohtui, joten antaa olla. 13 tuotetta, joista tulee aika jättämään ennemmin tai myöhemmin. Tarkastellaanpas lähemmin.

1161_pannut_02

Kasvotuotteiden pannut näyttää tältä. Vasemmalla Chanelin jostain kokoelmasta hankittu valopuuteri, se on ollut mun lemppari ostohetkestä lähtien ja olenkin käyttänyt oikeastaan vain tätä valopuuteria koko tämän ajan. Pieni reikä on jo keskelle tullut ja sen jälkeen aloinkin sipaisemaan sivellintä aina reunoja pitkin, että saan tasoitettua korkeuseroja.

Keskellä Sensai CH01 -poskipuna, josta vielä muutama päivä sitten oli hienosti rengas reunoilla jäljellä, mutta eräänä aamuna, kun meinasin jatkaa tämän tyhjentämistä sain huomata sen olevan palasina. Tällaista en tosiaankaan enää käytä enkä ajatellut lähteä tätä enää pelastamaan, joten tämä olkoon pannuprojektin ensimmäinen poistotuote heti alkuunsa.

Guerlain Terra Ora -aurinkopuuteri on ollut vakkarikäytössä ostohetkestä alkaen. Tässäkin on jo kaksi pientä reikää, jotka toivottavasti suurenevat pikkuhiljaa.

1162_pannut_03

Silmämeikeistä yksi eniten käytetty paletti on ollut vanha lopetettu Sensai ES01 -paletti, jonka olen kyllä viime aikoina melkolailla unohtanut, eli kävi perinteiset: tuotteeseen on tullut kolo, minäpäs lopetan sen käyttämisen ettei se lopu. Kraah! En todellakaan usko, että saan kaikkia nappeja kulutettua kauhean nopeasti, mutta ainakin tuon vaalean tyhjentyminen näyttää ihan mahdolliselta.

Chanelin yksittäinen luomiväri 46 Lotus on ollut mun go-to vaalea jo pitkään ja sen kyllä huomaa, siinä on jo kaksi sormen muotoista kuoppaa ja veikkaan ettei pohja ole enää kamalan kaukana. (Sävy on lopetettu.)

Myöskin Chanelin Duo 47 Nuit-Claire (myöskin lopetettu duo) on ollut aktiivisessa käytössä ja erityisesti vaaleassa napissa näkyy kulumista, koska sitä käytän määrällisesti enemmän kerralla, mutta kyllä tuo mustakin on ollut tehokkaasti käytössä, vaikka siinä kolo ei niin selkeä olekaan.

Clarinsin kulmakynä on ollut jo pitkään käytössä ja vetelee nyt ihan viimeisiään. Tätä on jo hieman hankala teroittaakin, joten luulen, että kohta loppuu tämän tarina.

1163_pannut_04

Kolme huulipunaa, tai oikeastaan kiiltopuniahan nämä on, on loppusuoralla. Clarins Joli Rouge Brillant 12 Litchi on ollut aivan erinomainen arkisävy ja olen käyttänyt tätä ilolla jo pitkään, mutta nyt se alkaa vihdoinkin olla loppusuoralla.

Sensain vanhan lopetetun kiiltopunalaadun sävyt MS104 ja MS110 ovat myöskin melkein yhtä lopussa kuin Clarins. Nämäkin on erinomaisia helppoja jokapäiväisiä sävyjä ja luulenkin, että saan nämä käytettyä kohtuullisessa ajassa pois.

Nämä kolme punaa siirtyivätkin nyt käsilaukussa mukana kulkevaan meikkipussiin, joten eiköhän nämä tässä kesän tai viimeistään syksyn aikana tule kulutettua loppuun. Mulle huulipuna on loppu siinä vaiheessa, kun sitä ei pysty enää puikosta suoraan levittämään, en siis ala millään siveltimellä kaivelemaan puikon pohjaa tyhjäksi, se on vain hätävarjelun liioittelua tällä huulipunamäärällä mitä omistan.

1164_pannut_05

Myös tuubimallisia tuotteita on loppumaisillaan. Lumenen paljon rakastettu CC-voide tuntuu jo hyvin kevyeltä ja tässä ei välttämättä enää hirveän montaa käyttökertaa ole jäljellä.

Lancôme Effacernes, joka on ollut mun luottopeiteaine jo vuosia (olisikohan tämä toinen vai kolmas tuubi), alkaa näyttämään tyhjältä, mutta toisaalta, koska tätä tarvitaan niin pieni nökäre kerrallaan, uskon tämän kestävän vielä hämmentävän kauan.

Myös Urban Decayn klassinen luomivärinpohjustaja loppunee kohta puoliin. Mutta onneksi mulla on vielä NARSin jämät odottamassa, etten ihan ole ongelmissa jos tämä yhtäkkiä loppuukin.

Raportoin projektin kulumisesta jossain vaiheessa, mutta pyrin siihen, että suurin osa ainakin näistä 13 tuotteesta olisi loppu vielä tämän vuoden puolella. Joidenkin kohdalla se on kyllä luultavasti mahdotonta, mutta jos edes osa loppuu reilussa puolessa vuodessa säännöllisellä käytöllä niin olen tyytyväinen.

Onko teillä pannuprojekteja?

16 thoughts on “.PANNUPROJEKTI VOL 1.

 1. Käyn lähes viikoittain 2-3krt viikossa ainakin talviaikaan n.30 km päässä pelaamassa lentopalloa ja yleensä jään tuolle reissulle yöksi, joten olen ottanut haasteeksi ottaa reissuille mukaan vain minikoon tuotteita tai sellaisia, joiden tiedän kohta olevan loppumaisillaan. Näytteitä ja pikkupurkkeja on aivan valtavasti ja niiden määrähän ei vähene kuin käyttämällä. Myöskin kaikki hesa-reissut sun muut tulee tehtyä pelkillä näytepaketeilla :) Pinot on kivasti vähenneet, mutta vielä on matkaa!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  1. Mä tein viime syksynä kanssa systemaattista pussinäytteiden vähentämistä, mutta ihan kotioloissa :D Sainkin sen kasan aika hyvin käytettyä. Joitakin yksittäisiä jäi ja on taas tullut lisää, mutta otan aina kaikille reissuille mukaan pelkästään pienikokoisia tuotteita tai pussinäytteitä. Muutamankin millilitran voidenäyte kestää hämmentävän pitkään käytössä! Joitakin pikkukokoja käytän ihan kotonakin, mutta pääasiassa pyrin käyttämään näytekoot reissussa. Ne ei vie paljoa tilaa ja mukaan voi ottaa myös vaihtoehtoja :) Olen parhaimmillaan tehnyt viikonloppureissun lentäen pelkillä käsimatkatavaroilla ja mulla oli kuitenkin täysi ihonhoito- ja meikkirepertuaari mukana :D

 2. Tunnistan itseni juuri tosta loppua kohti menevien tuotteiden jemmailusta. Erityisesti meikkipohjien kanssa olen tehnyt usein niin, että ostan uuden kun pannu alkaa paistaa ja jätän melkein loppuneen laatikkoon. Olen jo kuluttanut tälle vuodelle kaksi tälläistä ”vuosikertatapausta” ja kolmas on hyvässä vauhdissa.

  Sensain CH01 on myös mulla tämän vuoden projektissa, joskaan mulla nappi ei ole vielä murtunut, samoin kun kiiltopunat Nigairo, Wakakaede ja Tsubaki sekä Clarinsin Joli Rouge Brillant Rhubarb.

  1. Miten ärsyttävää, että pitää alkaa jemmailemaan! En järjellisesti ajateltuna tajua tuota piirrettä itsessäni ollenkaan :D Jämäjemmoja kyllä silti löytyy, mutta nyt ainakin nämä jämät aion käyttää pois ja kun joku tyhjenee, otan seuraavan vastaavan jämän sen tilalle tehokulutukseen.

   Tää on niin hauskaa, kun kirjoitat noiden nimet, mä en ole ikinä kiinnittänyt noihin nimiin mitään huomiota Sensailla, koska ne on just noita japanilaisia, joita ei muista :D Mä muistan noi numerokoodin perusteella paljon paremmin :D

 3. Mulla on vuoden ekasta päivästä lähtien ollu project 10 pian voimassa ja sit kun kaikki käytetty, saan palkinnoksi ostaa itselleni Clarisonicin :) Halunnu jo pitkään saada sen, joten motivoi ainaki kovatk käyttää tuotteita loppuun! Nyt jo 8 näistä 10 käytetty loppuun :)

 4. Tällaisia postauksia on kiva lukea :-) Itselläni ei varsinaisesti mitään projekteja tällä hetkellä ole – huulipunia, luomivärejä ja poskipunia tulee vaihdeltua niin paljon päivittäin, että tuntuu ihan toivottomalta saada mitään koskaan kulutettua loppuun :-D Onneksi edes pitkään käytössä ollut Lumenen BB-voide loppuu pian, sillä se ei oikeastaan ole edes omalla ihotyypilleni sopiva, mutta vähän väkipakolla olen sitä käyttänyt, kun en ole poiskaan raaskinut heittää :D

  1. Ei mullakaan ole mitään toivoa saada varmaan edes tuota yhtä Sensain palettia tyhjäksi edes vuodessa, vaikka oikeasti käyttäisin sitä pelkästään :D Varmaan tuo vaalea tyhjenisi kyllä, mutta tuskin nuo muut värit kovin vikkelään :D

 5. Mä olen niin vaihtelunhaluinen, että kyllästyn samojen tuotteiden käyttämiseen. Etenkin meikkivoiteet meinaa aina jäädä lähes tyhjina laatikoihin, koska kokeilen innolla uusia eikä vanhoja tule käytettyä loppuun :)

  1. No tässähän se munkin ongelma on: vaihtelunhalu ja jatkuvasti uusien kokeileminen :D Joku uusi on aina parempi kuin joku toinen, joka on jo avattu, joten se vanhempi avattu unohtuu käytöstä pois ja sitten taas otetaan joku uusi käyttöön ja se edellinen uusi jää unholaan. Näinhän se menee :D

 6. Tyhjennysprojektista tuli mieleen kysymys, että kuinka vanhoja luomivärejä vielä käytät? Kun mulla on käytössä Urban Decay Naked paletti joka on jo yli 3 vuotta vanha ja paletissa lukee että käyttöaika olis vaan 12M… Ootko ihan tyytyväisenä käyttäny vuosia vanhoja luomivärejä? Ja mistä tietää että on aika heittää luomiväri roskiin vaikka se ei olisikaan loppu?

  1. Noooo, en tiiä oonko oikea ihminen vastaamaan tähän, koska mulla on käytössä varmaan yli viisi vuottakin sitten hankittuja luomivärejä :D

   Mutta yleisesti ottaen luomivärit kyllä säilyy moninkertaisesti yli sen suositusajan. Jos luomivärin pintaan tulee sellainen kova kerrostuma, silloin se on pilalla ja voi heittää menemään. Tai samoin jos ne haisee oudoilta tai ylipäätään ei levity hyvin enää niin kannattaa heittää pois.

   Niin kauan, kun niitä käytetään oikein, suht säännöllisesti pestyillä siveltimillä ja pääasiassa vain itselle niin käyttöikä on vuosia ja vuosia. Kyllä mä tosiaan käytän aika surutta melko vanhojakin tuotteita. Mutta kyllä mullakin jossain menee raja. Esim. joitakin vuosia sitten heitin pois luomivärejä, jotka olin hankkinut vuosina 2003-2006. Ne oli ollut pitkään jo käyttämättömiä ja kun vuosien tauon jälkeen katsoin niitä, niin totesin, että näitä en kyllä enää vaan pysty käyttämään :D Ei niissäkään mitään näkyvää vikaa ollut, mutta rupes vaan ällöttämään, kun tiesin miten vanhoja ne oli.

   Eli oman fiiliksen mukaan :) Jotkut heittää menemään paljon nopeammalla syklillä ja jotkut käyttää edelleen samoja kuin 10 vuotta sitten. Ja tottakai mitä vanhempi tuote, sitä herkemmin siitä saattaa tulla esim. silmätulehdus.

 7. Minäkään en raatsi käyttää jotain tuotetta loppuun kun huomaan pohjan pilkottavan :D mikähän logiikka siinäkin on…? Toinen yhtä epälooginen ajattelutapani on, että kun löydän oikein ihanan tuotteen, en RAATSI käyttää sitä. Kai se on jotain etukäteisluopumisen vaikeutta.
  Joudun myös yöpymään aika paljon pois kotoa, joten siirrän loppumaisillaan olevat tuotteet yleensä mun to go- kassiin. Meikeistä kuluu lähinnä vain meikkivoide/mineraalipohja, puuteri ja ripsari ja neutraalivaalea luomiväri.

  1. JOO! Ihana tuote, jota haluais käyttää aina, mut sit ei raatsi! Ja sit jos sitä ei käytä silloin niin saattaa pahimmillaan käydä niin, että myöhemmin sitä ei enää edes HALUA käyttää ja se koko tuote meni tavallaan aivan hukkaan! Eli ehdottomasti kaikki ihanat pitää käyttää silloin, kun kokee ne ihaniksi! :D Pitää sit vaan hankkia toinen samanlainen perään jos yhden jälkeen edelleen haluaa jatkaa käyttöä :D

 8. hei, teitkö sä silmämeikitkin sormilla, ihan kuin olisin joskus aikoja sitten lukenut että teet? :D eikö se tosiaan vaikuta noihin luomiväreihin kun ovat olleet pidempään käytössä? jostain luin, että sormen rasvat tarttuisivat luomivärinapin pintaan ja tekisivät siitä kovan… ihan kiinnostaa, koska tuntuu niin omituiselta tavalta! :D

  mä olen oikein antipannu-ihminen! ostan (koska olen köööööyhä opiskelija eikä tosiaan ole varaa ostella kosmetiikkaa!) vain erittäin harkittuja tuotteita, joista tiedän, että ne käyvät minulle. siksi olen ihan harmissani aina kun tuotteessa näkee sen kulumisen, sillä ne ovat tuotteita, joista tykkään ja joita haluan käyttää jatkossakin! mun mielestä pannunpohjasta iloitseminen saattaa tarkoittaa sitä, että on ostanut tuotteen ihan vain ostamisen ilosta eikä niinkään siksi, että tykkäisi itse tuotteesta tosi paljon.. :D eli samaistun täysin tuohon, että alat jemmata! mutta käytettäväksihän kosmetiikka lopulta on :) eniten kauhistuttaa kun rakkaan nakedin lempisävyt ovat loppumaisillaan, mutta niitä vähemmän lemppareita on vielä vaikka kuinka jäljellä. mitä hittoa mä sitten teen kun ne loppuu, kun yksittäin ei huvita alkaa niitä ostaa mutta tuntuu järjettömältä ostaa koko paletti kun sitten on monesta tuplakappaleet, joita ei varmasti tule käytettyä loppuun. voi näitä köyhän kosmetiikkafriikin ongelmia… :D :D

  1. Teen joitakin osa-alueita silmämeikistä sormin, esim. vaaleahkon pohjasävyn ja/tai kulmaluun. Ne on sellaisia, joihin ei tarvitse mitään tarkkuutta ja usein se tulee tehtyä nopeammin ja tasaisemmin sormin kuin siveltimellä. Sormin levittäessä myös pigmentti on voimakkaampi kuin siveltimellä sudittaessa, jolla taas joutuu kerrostamaan ja kerrostamaan, että saa saman vahvuuden kuin sormin saa ihan hetkessä.

   Laadukkaat luomivärit ei mulla ole kovettuneet, vaikka olenkin käyttänyt niitä sormin. Joissakin toki saattaa olla yksi kohta, jossa on pientä semmoista kovettumista nähtävissä, mutta sellaiset on yleensä ennemminkin yhden tai kahden kerran huolimattomuudesta kuin jatkuvasta käytöstä (esim. pohjustusvoidetta edelleen sormenpäässä, kun menee luomiväriin lääppimään). Monet halvat luomivärit taas ei kestä sormin työskentelyä yhtään vaan ne kuolee heti :( Mutta toki ei ne kaikki kalliimmatkaan sitä kestä, että riippuu vähän.

   Mäkään en yleensä varsinaisesti nauti pannujen näkymisestä, koska hamsterina haluaisin omistaa kaiken ikuisesti (:D), mutta tällä meikkimäärällä on jo pakko edes vähän yrittää saada jotain loppumaankin joskus. Jos mulla joku tuote pääsee pannutusvaiheeseen, kertoo se siitä, että olen todellakin tykännyt tuotteesta, enhän mä tällä tavaravuorella olisi muuten yhtä yksittäistä tuotetta saanut sellaiseen tilaan jos en sitä tykkäisi käyttää :D

   Eikös Nakedin sävyjä saa yksittäisinä, ainakin joitakin :) Ostat ne lempparit silleen ja käytät niitä loppuja Nakedista sitten silloin kun tuntuu siltä :) Jos olet löytänyt jotain, josta oikeasti tykkäät ja haluat käyttää niitä niin sehän on vain hyvä asia :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.