.VARJOSTUS LASKEUTUNEILLE SILMÄLUOMILLE.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Multa pyydettiin vino/pyöreä-meikki -postauksessa myös laskeutuneen silmäluomen meikkiä. Mä en ole aivan paras malli demonstroimaan tätä, mutta valitsin lurpamman silmäni (ja pidin sen aivan rentona) tähän tutoriaaliin, että tästä saa edes jotain tolkkua. Tätä olisi paljon helpompi demonstroida jonkun sellaisen silmissä, jolla silmäluomi on voimakkaammin laskeutunut, mutta mennään nyt tällä.

Jos silmäluomi alkaa lurpahtaa liikkuvan luomen päälle, sitä pystyy jonkin verran huijaamaan varjostuksilla, mutta ihan mahdottomuuksiin ei meikki kuitenkaan pysty. Tästä varjostusniksistä voi kuitenkin olla apua. Tämähän perustuu ihan täysin valon ja varjon tekemisiin: vaalea pullistaa, tumma syventää.

1216_roikkuluomi_01

Vasemmassa kuvassa luomella vain vaaleaa mattaluomiväriä kauttaaltaan ripsien tyvestä kulmakarvaan saakka. Tässä siis lähtötilanne. Kun roikkuva osa luomella on vaalea, se näyttää roikkuvan enemmän kuin se oikeastaan edes roikkuu, tämä johtuu juuri siitä valosta ja vaaleudesta, joka pullistaa sen alueen selvemmin esiin.

Keskimmäisessä kuvassa on tehty medium-tummuisella luomivärillä (*MAC matte Wedge) apuvarjostus. Kun katse on rentona suoraan eteenpäin (ei mitään peili-ilmeen kulmien nostelua) nähdään missä kohtaa se luomi laskeutuu ja minne saakka varjostus täytyy nostaa, että se jää näkyviin. Tehdään ensin luomivärillä ikäänkuin merkkiviiva, että tohon noin. Tämä helpottaa meikkaamista varsinkin jos luomi on hyvin voimakkaasti laskeutuva.

Oikealla kuvassa sama kuin keskimmäisessä, mutta silmä kiinni. Tässä vaiheessa mitään ei ole siis vielä häivytetty, tämä on vain lähtökohta, joka merkkaa minne saakka kulmaluulla varjostus pitää ainakin viedä, että se jää silmien rennosti auki ollessa näkyviin. Eli ainakin tuon merkin yläreunaan saakka voi aivan surutta sutia värejä. Jos luomi on löysempää nahkaa, voi olla, että joutuu ihoa nostelemaan pois tieltä, että saa väritettyä kaiken tarpeellisen hupun alta, ettei käy niin, että joissakin ilmeissä näkee vaaleaa ihoa tummemman seasta paikoissa, joissa vaaleaa ei edes pitäisi olla.

1217_roikkuluomi_02

Kun kohta on löydetty, voidaan alkaa häivyttelemään luomiväriä toivottuun muotoon. Tarkoitus on ikäänkuin luoda uusi luomivako, eli tehdään varjo, joka huijaa, ettei siinä silmäluomen päällä oikeastaan olekaan niin paljon sitä roikkuvaa nahkaa.

Keskimmäisessä kuvassa sama kuin vasemmalla, mutta silmä kiinni. Nostetaan varjostusta hieman ulkonurkasta suunnilleen samassa linjassa kuin miten kulmakarvatkin nousee.

Viimeisessä kuvassa meikkiin on lisätty vaaleaa sisänurkkaan alas ja medium-väriä ulkonurkkaan alas, joka on yhdistetty yläluomen varjostukseen. Liikkuva luomi jätetään mahdollisimman vaaleaksi, jotta se tulee esille paremmin ja vahvoja rajauksia kannattaa ehkä välttää. Ripsiväriä voi sitten lisätä makunsa mukaan joko paljon tai vähän.

1218_roikkuluomi_03

Tässä vielä lähtöpiste, varjostus ja lopputulos samassa kuvassa. Tein tämän tutorialin nyt hyvin pehmeillä sävyillä, mutta tottakai tässä voi hifistellä enemmänkin. Esim. varjostukseen voi lisätä tummempaa sävyä luomivakoon ja häivyttää ylöspäin, jolloin se huijaa vieläkin tehokkaammin sitä luomivakoa olemassaolevaksi. Mutta tämä onkin nyt vain se perusidea, että miten homma toimii, jokainen toteuttakoon meikkiunelmiaan parhaimmaksi näkemällään tavalla tästä eteenpäin :)

Oliko tästä apua?

*Postauksessa mainoslinkkejä

7 thoughts on “.VARJOSTUS LASKEUTUNEILLE SILMÄLUOMILLE.

  1. Kiitos! Mulla on miljoona kertaa raskaammat luomet (ripset osuvat jo kulmakarvoihin ja luomet painuvat pahasti silmän eteen, kauhulla odotan mitä tapahtuu kun iho oikeasti veltostuu..), mutta täytyy testailla :) vähän tähän tyyliin olen luomiväriä käyttänytkin.

  2. Mulla ei ennen muuta näkynytkään kuin liikkuvaa luomea mutta viime vuosina siihen päälle on jostain laskeutunut pussittava verho :D

    Tykkään sun tutoista tosi paljon, nää on tosi havainnollisia :)

  3. Kiitos. Omat luomet roikkuvat jo tosi paljon, siispä tästä on huisisti apua.

  4. Hienolta näyttää, kiitos. Nyt sitten harjoittelemaan ohjeiden mukaan ja testaamaan miltä näyttää. Hyvää ja lämmintä kesää ihan jokaiselle! PUS!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.