.KYNÄRAJAUS-TUTORIAL.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Monet tuntuu vähän pelkäävän rajauskyniä, varsinkin nestemäisiä rajauksia, mutta myös ihan tavallisia kynämäisiäkin tuotteita. Tai ei tuotteita itsejään tietenkään, vaan lähinnä niiden käyttö tuntuu luovan erinäisiä jännitystiloja ja epäonnistumisen pelkoa epätasaisesta rajausjäljestä. Ajattelin vähän hälvennellä niitä pelkoja ja näyttää kaksi erilaista rajaustyyliä, jotka voi molemmat toteuttaa pehmeän rajauskynän ja yhden siveltimen avulla suhteellisen helposti.

SIIPIMÄINEN RAJAUS:

1232_kyna_tuto_04

Otetaan pehmeä silmänrajauskynä (tässä tapauksessa INGLOT Kohl Pencil mustana), jota on helppo häivyttää ja tehdään reilun sentin pituinen viiva silmän ulkonurkkaan niin, että rajaus on paksumpi ulkonurkassa ja ohenee keskemmäs silmää mentäessä. Ei tarvitse olla turhan tarkka. Tähän menee ehkä kaksi sekuntia.

1233_kyna_tuto_05

Otetaan pyöreä sivellin, joka kapenee voimakkaasti kärkeenpäin (esim. *tämä MAC). Levitellään siveltimellä rajausjälkeä molempiin suuntiin. Sisänurkkaan päin kulkiessa sivellin on kuten kuvassa vasemmalla ja kuljetaan pienin nykäisyin rajauksen loppumiskohdasta pikkuhiljaa sisänurkkaa kohti.

Ulkonurkkaan sama homma, mutta sivellin vaihtaa suuntaa niin, että kärki on ulkonurkkaa kohti. Kun rajaus on vielä tuore ja pehmeä, se liukuu helposti siveltimen mukana ja toteuttaa sen käskyjä. Jos rajaus ehtii kuivua liian kauan, se saattaa jämähtää eikä enää häivyty tai liiku siveltimen mukana kuten pitäisi, eli kannattaa tehdä yksi silmä kerrallaan valmiiksi.

Kun rajauskynä on tarpeeksi pehmeä, tämä on todella helppoa ja rajaus todellakin pehmenee ja leviää helposti sinne minne sen haluaakin leviävän. Siveltimen avulla rajauksen yläreuna myös pehmenee samalla luoden utuisemman lookin.

1234_kyna_tuto_07

Lopputulos on tässä. Melko suuri ero siihen mikä oli lähtötilanne rajauksen kanssa. Nyt rajaus on pehmeä ja utuinen, eikä ollenkaan niin tumma kuin voisi mustasta kynästä kuvitella. Ulkonurkan siiven muoto tietenkin muotoutuu eri silmissä eri kohtaan ja eri pituuteen, mutta mun arkisessa meikissä itse jätän sen suunnilleen tuohon. Jos haluaisi rajauksesta dramaattisemman, eli tummemman, voisi ripsien tyveen tehdä uusinnan samalla kynällä ja sipaista rajausta siveltimellä uudestaan, mutta hieman kevyemmällä kädellä, ettei pehmennä tummuutta liikaa. Tällä kertaa jätin homman kuitenkin tähän.

1235_kyna_tuto_09

Tätä voi hieman jatkaa myös alaluomelle jos tosiaan tykkää dramaattisemmasta meikistä. Eli taas pieni sipaisu kynällä silmän ulkonurkkaan alas ja annetaan siveltimen hoitaa loput. Siveltimellä siis suditaan rajausta ulkonurkasta silmän keskiosaa kohti, jolloin rajausjälki häivyttyy pehmeämmäksi ja jatkuu pidemmälle sisänurkkaa kohti kehystäen silmää kevyesti. Tässä kohtaa siveltimen kärki osoittaa siis ulkonurkkaa kohti.

1236_kyna_tuto_11

Tässä vielä vaiheittain samassa kuvassa. Parista pienestä viivasta on siis mahdollista saada täysi rajaus. Tällä tyylillä rajausta tehdessä ei ole niin väliä vaikka lähtökohta ei olisi edes kovin tasainen tai siisti, koska se sutataan siveltimellä jokatapauksessa pehmeäksi ja häivytetyksi rajaksi.

1237_kyna_tuto_21

Siveltimenä toimi mulla tosiaan tämmöinen sivellin, joka on hieman kolmion muotoinen kärjestään. Rajauksena INGLOT Kohl Pencil 01 musta, joka on tosi pehmeä kynä, liukuu luomelle helposti ja pigmenttiä riittää. Olen tähän käyttänyt myös *YSL:n vedenkestävää rajauskynää, sekin on hyvin pehmeä ja helposti häivyttyvä, mutta kuivuessaan jämähtää hyvin paikoilleen.

SUORA PERUSRAJAUS:

1238_kyna_tuto_17

Sitten vielä samalla tekniikalla toiseen silmään hieman erilainen, arkisempi rajausmalli. Tämä on vielä nopeampi tehdä ja sopii oikeastaan kaikille.

1. Ei rajausta.
2. Kynällä sipaisu silmän ulkonurkasta silmän puoliväliin.
3. Siveltimellä sutataan rajausta hieman pidemmälle sisänurkkaa kohti ja pehmennetään rajauksen rajaa.
4. Sama vielä silmä kiinni.

1239_kyna_tuto_20

Tästä näkee vielä hyvin miten eri muotoinen rajaus myös vaikuttaa silmän muotoon ja meikin yleisfiilikseen. Kuvassa oikealla oleva siipimäinen rajausmuoto on se, jota itse harrastan yleensä enemmän.

Sumuinen kynärajaus sopii mielestäni yhtä hyvin arkeen kuin juhlaankin, riippuu ihan siitäkin, että miten paljon normaalisti meikkaa ja tietysti, että minkälaiseen silmämeikkiin rajauksen yhdistää. Tässä oli nyt pohjalla kevyt MAC Lightscapade-meikki, luonnollisehkot kulmat ja vain hieman ripsiväriä, eli mun tapauksessani hyvin kevyt arkimeikki, jossa viihdyn mainiosti.

Oliko tässä selostuksessa mitään järkeä? Saiko selvää?

*Postauksessa mainoslinkkejä

20 thoughts on “.KYNÄRAJAUS-TUTORIAL.

 1. Oli järkeä ja sai selvää :)
  Olen todella surkea silmien rajaaja, en muista milloin rajaukset olisivat onnistuneet. Aion todellakin testata tätä menetelmää, kiitos!

  1. Kunhan kynä on tarpeeksi pehmeä, tämä on yksi helpommista rajauksista mitä kynällä voi tehdä :) Kannattaa alkaa harjoittelemaan, sitä tämäkin varmaan vaatii jos ekaa kertaa lähtee kokeilemaan :)

 2. Hei jes, taas loistavia vinkkejä! Mä olen jotenkin lukkiutunut piirtämään rajauskynällä koko matkan ja jättämään sen sitten niin. Vähän utuisempi look toimii varmaan monesti paremminkin ja vaikuttaa vielä helpolta :)

  1. Mä oon nyt ihan lukkiutunut tähän rajaustyyliin, oon jättänyt nestemäisen oikeastaan kokonaan pois repertuaarista. Ja saa tälläkin tyylillä tehtyä vahvat rajaukset jos haluaa, vaatii vaan enemmän kynää laajemmalle alueelle :)

 3. Tää oli tosi hyödyllinen, kiitos! Mä oon hankkinut vasta hetki sitten ekan rajauskynäni, ja pelkkiä nestemäisiä rajauksia vuosikausia tehneenä mulla on ollut tekniikka ihan hukassa. Aion testata tätä ohjetta heti huomenna.:)

 4. Kiitos selkeistä kuvista ja ohjeista. Kynnys rajauksiin madaltui ihmeesti =).

 5. Tykkään kynärajauksista varsinkin arkimeikissä, koska niillä saa niin paljon pehmeämpää jälkeä. Ongelmaksi yleensä vaan tulee se että tähän asti kaikki kokeilemani kynärajaukset jättää luomen yläpuolelle päivänmittaan mustan painauman ja leviää siinä samalla suttuiseksi, vaikkei mulla ole edes rasvaiset luomet. Oon kokeillut primerit ja luomivärillä kiinnitykset mutta eeeei. Ehkä pitäis lopettaa hirveä kulmien kurtistelu vaan. :D

  1. Joissakin silmänmalleissa kynä saattaa leimata luomelle, vaikka tekisi mitä :( Toki riippuu kynästäkin, oletko kokeillut useampia eri merkkejä? Toki myös tämä siveltimellä suttaaminen vähentää sitä leimaamista, koska sitä kynää ei ole enää niin paksua kerrosta siinä niin se ei niin herkästi myöskään enää leimaa. Mulla tämä Inglotin Kohl ei ole leimannut ollenkaan, se tavallaan kuivuu jonkin ajan päästä niin ettei enää tartu mihinkään. Samoin se YSL:n vedenkestävä, sekin kuivahtaa niin ettei tartu mihinkään, varsinkin jos sen vielä suttaa siveltimellä.

 6. Todella hyödyllinen, kiitos tästä! Ite tykkään yleensä tehdä melko tarkat rajaukset (jos teen niitä ollenkaan), mutta miksipä en antaisi mahdollisuutta tälläiselle hiukan utuisemmalle versiolle.

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 7. Hyvin esitetty, aion myös kokeilla. Olen rookie näissä rajaushommissakin ja toistaiseksi mustalla tai muulla tarpeeksi tummalla luomivärillä olen rajannut jos olen. Olen kyllä ollut tietoinen, että kynärajausta voi ’sutata’, mutta kuitenkin olen ollut hiukan että öö, miten se tehdään…

  No entäs jos laittaa kunnolla enemmän värikkäämpää/tummempaa luomiväriä – tehdäänkö rajaus ennen luomiväriä vai jälkeen? Vai sekä että? En tiedä onko tämä tyhmä kysymys, mutta… Olen joskus kokeillut, en muista tarkkaan mitä kävi, mutta luulen että rajaus alla ja luomiväri päällä -> rajausta ei näy — rajaus luomivärin päälle -> kynä ei tartu, ja jos tarttuu, miten se suttaaminen onnistuu ettei luomiväri myös suttaannu pois? Saattaa olla että silloin ei ollut tarpeeksi pehmeä kynä, mutta luulen että nyt kyllä löytyisi.

  1. Mä laitan luomivärit aina ensin ja viimeisenä ennen ripsiväriä tulee vasta rajaukset. Jos laittaa rajaukset ensin, ne ei tosiaankaan ole enää kovin näkyvät luomivärien laiton jälkeen, joten en itse näe siinä kovinkaan paljoa järkeä jos rajaus on kuitenkin tarkoitus jäädä näkyväksi :/ Jos taas käyttää rajausta ikäänkuin luomivärien pohjalla tuomaan tummuutta esim. smokyyn niin tilanne on taas vähän eri, mutta silloinkin laittaisin kynää lisäksi vielä luomivärien päällekin antamaan intensiteettiä.

   Jos kynä ei tartu luomivärin päälle, kuulostaa siltä, että kynä on liian kova tai jopa kuivahtanut. Kannattaa kokeilla pyyhkäistä kynän terää paperiin ennen kuin alat piirtämään, usein silloin tarttuu paremmin.

   Kyllä mulla ainakin luomivärit pysyy ihan mukavasti paikoillaan, vaikka suttaankin rajauksen. Enkä mä sillä rajauksen suttaus siveltimellä kauhean kauas siitä rajauksen alueelta liiku, että en tästä olisi huolissani :)

  2. Kiitos lisäinfosta :) Yhden kerran olen nyt kokeillut yläluomelle ja totta tosiaan toimii ja luomiväritkin pysyi paikoillaan :) Harjoitusta lisää vaatii varmaan, mutta ihan hyvin onnistui ekaksi kerraksi.

   Muuten kynä jota käytin on Estee Lauderin pure color intense kajal eyeliner. Se heittelee helposti pigmenttiä silmien alle ja poskille, joten sen kanssa saa olla tosi tarkka ja siltikin meinaa löytyä pieniä pisteitä sieltä mistä ei pitäisi… Siksi se ehkä on jäänyt mulla pitkäksi aikaa käyttämättä, sain minikoon ripsarin kanssa, ei varmaan muuten olisi tullut silloin ostettua. Mutta pehmeä on ja pigmenttinen. Laitoin kyllä sen päälle vielä mustaa luomiväriä vähän, kun oli muistissa tuo pigmentin vaeltavuus. Olikohan tämä sitten sopiva valinta, mutta muuta ei nyt sattunut olemaan :) En ole tainnut kokeilla sitä sisälinerina ollenkaan.

 8. Mä käytän tämmöistä pehmennettyä rajausta lähes kaikkien luomivärien pohjana, niin jää kivasti ripsiraja tummemmaksi. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.