.BLOGGAAJAKAMERA.

Olen jo pidempään haaveillut uudesta kamerasta ja mulla on ollut kameramallikin mielessä, mutta koska mä en ole sitä päässyt sen kummemmin räpeltämään niin se on herkästi päässyt unohtumaan. Nyt kuitenkin kävi niin, että yksi työkaveri osti viime viikolla juuri sen kameran, jota olen itsekin havitellut ja nosti kamerakuumeen uuteen nousuun :D Pääsin vähän räpeltämään hänen kameraansa ja ihastuin heti!

1474_Olympus_PEN_01

Ja näin siinä sitten kävi! Käväisin sunnuntaina Verkkokaupassa tutkimassa kameraa vähän tarkemmin ja mukaanhan se sitten tietenkin lähti :D Eli olen nyt onnellinen ”bloggaajakameran” omistaja. Huvitti nimittäin, että tämän kyseisen kameran kuvauksessa luki jotain korkokengillä mukulakivillä kävelystä ja bloggaajakamerasta ja selfieominaisuuksista :’D Mutta mitäpä sitä kieltämäänkään, mä tarvitsen selfiekameran tähän blogitouhuun.

Eli kamera on tosiaankin tuo Olympus PEN Lite E-PL7 ja siihen 25 mm objektiivi.

1475_Olympus_PEN_02

Katsokaa nyt sitä! Ah, mä niin rakastuin tähän retro-lookkiin! Kyllä, olen esteettinen ihminen ja kyllä, kameran ulkonäöllä voi olla merkitystä! Siellä olisi ollut ihan sama setti valkoisena/beigenä, mutta se oli mulle ihan bleh, tämä hopea/musta on ihan mun näköinen!

Sen verran, kuin nyt olen ehtinyt kameraa testailemaan, niin vaikuttaa erittäin hyvältä! Tarkentaa tosi hyvin ja tarkennuspisteen voi itse määrittää kosketusnäytöltä helposti, säädöt tuntuu suhteellisen helpoilta ja tässä oli paljon sellaisiakin säätöjä, joiden avulla valokuviin saa välittömästi ikäänkuin filtterin päälle, se oli hauska :D En nyt tiedä tuleeko kauheasti niitä käytettyä, kun mulla kuvissa on usein tärkeintä, että värit toistuu aitoina, mutta kuitenkin.

1476_Olympus_PEN_03

Takana on kääntyvä kosketusnäyttö, jonka saa nostettua ylös tai käännettyä kokonaan ympäri kameran alapuolelle, että selfiegame on helpompaa.  Kamera tuntuu kädessä hyvältä ja ne muutamat testikuvat mitä olen ehtinyt räpsimään, vakuuttivat, joten taisinpa tehdä oikein hyvän ostoksen, jota makselen tässä sitten seuraavan vuoden päivät :D

Vähän tuntuu jotkut säädöt oudoilta, kun olen kuitenkin aina ollut Canon-tyttö, mutta nehän nyt on vain tottumiskysymyksiä :) Mun blogin kuvakansiosta kyllä löytyy varmaan vielä tuhansia kuvia, jotka on otettu vanhalla Canonilla, eli jatkossa blogissa tulee olemaan jonkin aikaa sekaisin eri kameroilla otettuja kuvia, mutta koitetaan olla välittämättä siitä :)

11 thoughts on “.BLOGGAAJAKAMERA.

  1. Obiskan valitseminen oli ehdottomasti vaikeinta! Ihmeteltiin isompien ja pienempien millien välillä, mutta lopulta päädyttiin kuitenkin tuohon ja vaikuttaa ainakin hyvältä!

  2. 25 mm:llä mä kuvailen nimenomaan tuotteita jne, 45 mm soveltuu sitten taas paremmin asukuvailuun. Uskon, että teit just hyvän valinnan! :)

 1. Tää on mulla seuraavana ostoslistalla rungoksi, ellen päädy samoin tein päivittämään sinne vielä-järkkärimpään-päähän eli OMD-malleihin. Törkeen hyviä on myös 17mm/2.8 ja 45mm/1.8 -objektiivit, vaihtelen niitä aina sen mukaan otanko tuotekuvaa vai kasvokuvaa. Toi sunkin on varmaan erinomainen, toi valovoima on nimittäin Tha Thiiing näissä blogikuvissa :)

  1. Mä en sellasta isoa järkkäriä halua, kun ne on sit jo niin painavia :/ Hankala käsitellä ja eih. Tää on tarpeeks pieni ja kevyt, että onnistuu ne hiton jatkuvat selfiet :D

 2. Aiheeseen liittymättä: mitä olet pitänyt huulten täytöstä? Olisin etenkin kiinnostunut siitä, onko aineesta tullut mitään paakkuja tai kovia kohtia huuliin? Oletko huomannut aineen vielä lähteneen katoamaan huulista? Suosittelisitko?

  1. Olen tykännyt kyllä :) Alussahan se vaikutus oli suurimmillaan, ehkä sen 2-3 kuukautta, mutta kaikki ei ole poistunut vieläkään, vaikka siitä on jo reilut 7 kuukautta aikaa. Eli se mitä tekijän kanssa silloin epäiltiinkin, niin mun hidas aineenvaihdunta on ylläpitänyt jonkinlaista jälkeä siitä tähän saakka.

   Mitään paakkuja tai kovia kohtia en ole huomannut, huulet tuntuu ihan normaaleilta. Alueilla, joihin ainetta laitettiin, se tuntuu ihan pikkuisen siinä edelleen, eli ei tosiaan ihan kokonaan ole vielä poistunut. Alahuulessa se näkyy edelleen selkeämmin, mutta ylähuulesta on tuntunut vähenneen hieman enemmän.

   Voin suositella edelleen :) Olen harkinnut, että kävisin Annikalla uudelleen, mutta nyt on ollut koiriin liittyviä menoja sen verran, että täytyy ensin säästää rahaa :)

 3. Sä oot saanut mussa aikaan kauhean kamerakuumeen. Oon kironnut kameraani jo pidempään, mutta en ole jaksanut lähteä siihen savottaan, että pitäisi etsiä uusi malli.. Tässähän se on kuin tarjottimella! :D

  1. Nyt, kun oon tätä räpännyt vähän enemmän niin TYKKÄÄN! Varsinkin tuotekuvien ottaminen tuntuu AIVAN erilaiselta, mutta toimii erinomaisesti myös lärvin kuvaamiseen. Tosin se ottaa vähän tottumista, että tässä linssissä kuvattava kohde on paljon lähempänä, eli kokokasvokuvat rajautuu lähempää kuin aikaisemmin, mutta en ole vielä päättänyt, että tykkäänkö siitä vai en :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.