.PEDATUN SÄNGYN VAIKUTUS.

Kuinka kauan teillä menee aamulla sängyn petaamiseen? Vai petaatteko ollenkaan? Mulla on ollut elämässäni vuosia ja vuosia, kun en ole pitänyt sängyn petaamista ollenkaan tärkeänä asiana. Perustelin petaamattomuuden aikoinaan siis sillä, että suurimman osan päivästä olen töissä enkä siis edes näe koko pedattua sänkyä montaakaan kertaa päivän aikana ja toiseksi, kohtahan sinne vällyjen alle taas töistä kotiin palattua sukeltaa, joten miksi nähdä sitä vaivaa.

1696_sisustus_sanky1

Olen kuitenkin pikkuhiljaa tässä viime vuosina yrittänyt päästä tuosta ajattelumallista eroon ja vuosi sitten syksyllä koin ihan ahaa-elämyksen tämän asian kanssa. Syksy on muutenkin pimeää, märkää ja koleaa aikaa, varsinkin marraskuu on ihan hiton nihkee. Vuosi sitten tajusin, että yksi tekijä, miksi pysyin koko pimeän syksyn semi-positiivisella mielellä oli se, että petasin sängyn pääsääntöisesti joka aamu. Eli aina, kun tulin töistä kotiin, yksi ensimmäisiä asioita, mitä näin oli kauniisti pedattu sänky makuuhuoneessa, joka aiheutti aina sellaisen pienen positiivisen hymyn läikähdyksen ja näinollen hyvänolontunteen. Tämän tajuamisen jälkeen olen pedannut sänkyä paljon säännöllisemmin myös jatkossa.

Ihan pöljän pieni asia, mutta sillä voi olla yllättävän suuri merkitys. Mä tykkään meidän makuuhuoneen sisustuksesta tällä hetkellä erittäin paljon. Tuo rautarunkosänky on tismalleen täydellinen, yöpöydät aiheuttaa edelleen ilonväreitä, kuten myös uusi (vanha) senkki ikkunan alla ja kaikki muutkin pienet ja suuret asiat huoneessa.

1697_sisustus_sanky2

Mä olenkin perfektoinut meille täydellisen ja nopean sängynpetaustavan, joka ei vaadi minuuttikaupalla jonkun ison päiväpeiton suoraan asettelua, vaan koko homma hoituu oikeasti hämmentävän nopeasti ja ison päiväpeiton vaihtaminen pienempään torkkupeittoon onkin ollut oikea ahaa-elämys tässä petaushommassa. Tämän petaustavan toinen avaintekijä on siinä, että meillä on vain ja ainoastaan sellaisia lakanoita, joita voi pitää esillä ja ne sopii aina kokonaisuuteen ja näyttää mun silmään hyvältä.

Mä kerran ajastin kauanko mulla menee tämän petauksen tekemiseen ihan normaalina kiireisenä aamuna ja ajaksi tuli aivan vallan minuutti. Yksi ainut minuutti. Ja mitä minuutissa ehtii tehdä?

– nostaa nukkumatyynyt pystympään asentoon
– hulmauttaa molemmat nukkumapeitot suoraan
– taittaa peittojen yläreuna
– nostaa jalkopään sängynpäädystä torkkupeitto päiväpeitoksi
– rullata pimennysverhot auki
– heittää kolme koristetyynyä sängyn päälle lattialla olevasta puukorista

Jos mä jaksan käyttää aamulla edes sen yhden minuutin sängyn petaamiseen niin sillä mä takaan pikkuisen hymyn huulilleni kotiinpaluun aikoihin ja oikeastaan joka kerta, kun kävelen makuuhuoneen ohi sen päivän/illan aikana. Miksi sitä minuuttia ei siis siihen käyttäisi, jos pelkästään tämmöisellä asialla voi saada aikaan monta hymyä ja mielihyvää itselleen? Mä myöskin tykkään siitä pienestä rutiinista nukkumaanmennessä, kun koristetyynyt laitetaan taas puukoriin yöksi ja päiväpeitto heitetään sängynpäädyn yli, taitetaan untuvapeiton kulma auki ja istutaan sängylle rasvailemaan käsiä ja kynsinauhoja ennen nukkumaanmenoa.

Mikä teidän kodissa aiheuttaa takuuvarmasti sen pienen hyvänolon hymynkareen huulille?

12 thoughts on “.PEDATUN SÄNGYN VAIKUTUS.

 1. Kun keittiö on puhdas, järjestyksessä ja siisti, niin koko muu talo voi olla sekaisin :)
  Jos aamulla törmään tiskivuoreen ennen aamuteetä on koko päivä pilalla!! Joten iltarutiineihin kuuluukin keittiön putsaus. Asun kolmen toista sukupuolta olevan ihmisen kanssa, joten helposta hommasta ei ole kyse :D

 2. Mullekin sängyn petaaminen on tosi tärkeä asia. Meillä sängyn petaa aamuisin joko mies tai minä, riippuen siitä kumpi menee aamu -tai iltavuoroon. Sängyn petaamiseen liittyy samalla yksi lapsellisen hellyyttävä leikki, jota en kehtaa tarkemmin edes kertoa, mutta sänkymme pehmoeläimet siihen kuitenkin liittyvät ja se saa minut joka päivä naureskelemaan niinä päivinä, kun mies on pedannut sängyn. :D

 3. Minulla sänky on aktiiivikäytössä (käytössä työtuolina sekä sohvana), joten petaaminen on must. Pelkkä avoimen sängyn näkeminen aiheuttaa sellaisen olon, että koko elämä on epäjärjestyksessä.

 4. Teillä ei varmaan silitetä tai mankeloida lakanoita? Pisti vain silmään tuo aluslakanan ryppyisyys. Mutta todella nätisti olet kuitenkin sisustanut myös sängyn. Meillä ei ole tällä hetkellä päiväpeittoa sängyssä, mutta peitot ja tyynyt laitetaan aina siististi, juuri ennen töihin lähtöä.

  Itse tykkään siitä, kun keittiö on siisti. Saa hyvälle mielelle ja voin rentoutua kunnolla. Varsinkaan likaisia astioita en siedä, vaan tiskaamme molemmat astiat aina kokatessa pois ja seuraavan kerran syömisen jälkeen. Näin pysyy yleisilme koko ajan siistinä. :)

  1. Joo, ei todellakaan silitetä tai varsinkaan mankeloida yhtään mitään :’D Pidän sitä täysin turhana vaivana, sitäpaitsi noi on kuminauhalakanat, joiden nurkat on normaalia lakanaa kurtummassa narulla kuivumassa. Mä silitän ainoastaan pestyt verhot ennen takaisin ripustamista, mutta lakanoiden silittämisessä en näe sitten niin mitään järkeä :D

 5. Tää oli ihana postaus, jonka esittelin myös Miehelle! :’D Me ollaan todella laiskoja petaamaan sänkyä. Nuorempana en voinut lähteä kotoa petaamatta sänkyä, nyt ei enää ole sitä ongelmaa.. Mutta tää oli sen verran inspioiva että se otetaan taas työn alle. En halua peittää kivoja lakanoita päiväpeitolla, joten apinoidaan tää torkkupeittoidea meille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.