. JOULUKUUSI.

Mä sekä olen että en ole jouluihminen. Tykkään laittaa kotiin joulun, mutta en tykkää mässäillä sillä ja levitellä kaikenlaista jouluhöttöä joka paikkaan. Tykkään koristella vähän hienovaraisemmin, mutta sen verran perinteinen olen, että joulukuusi silti löytyy. Kuusi on IKEAsta hankittu tekokuusi, joka on juuri sopivan kokoinen kerrostalokolmion olohuoneeseen.

Tällä kertaa koristeluissa väriteemana oli pääasiassa hopea ja punainen.

1714_joulukuusi15_02

1715_joulukuusi15_03

1716_joulukuusi15_04

1717_joulukuusi15_05

1718_joulukuusi15_01

Meillä ei ole varsinaisia joulukuusen kynttilöitä (tai ehkä onkin, mutta en tiedä missä ovat kateissa), joten köytettiin siihen tuo kaheksankytluvun helmi, monivärinen valosarja, jonka mä teippasin lapsena ja nuorena aina oman huoneeni ikkunaan. Edelleenkin se saa ilahduttaa, mutta tällä kertaa joulukuusessa. On muuten aika kovaa tekoa nuo vanhat valosarjat, tuosta ei edelleenkään ole kuin kaksi valoa pimeänä!

Kuinka paljon te koristelette joulua?

12 thoughts on “. JOULUKUUSI.

 1. Hahaa, mulla oli samat valot teininä oman huoneen ikkunassa joka talvi :’D Enää meillä ei noita valoja ole, ovat taineet hävitä, hajota tai hävitetty. Harmittaa vähän.
  Joulua ei omaan kotiin oikein saa tehtyä, sillä jostain syystä mun kissat ovat aivan ylikiinnostuneita kaikista joulukoristeista.. :’D Mutta tunnistan itseni tuosta, että joulun voi tehdä omaan kotiin hyvällä maulla ja niin tekisinkin, jos olisi mahdollista (kun joka vuosi hakee uudet valot purtujen tilalle tai hätyyttää kissoja kaksi päivää muovikuusesta/koristeista ja millon mistäkin, niin hieman koristeluinto hiipunut) :)

  1. Vähän ihmetyttää kyllä, että noi valot on edelleen ihan toimivat :D Ne on kuitenkin ollut meillä varmaan lähemmäs 30 vuotta :D

   Kissakodit on kyllä ihan ymmärrettävästi vähemmän jouluisia :D

 2. Voi kuinka suloinen kuusi teillä :) Mäkin muistan omasta lapsuudestani nuo valot ;)

 3. Siis toi valosarja <3 ihan mahtava idea. Pitääkin kysästä porukoilta olisko se oma värivalosarja vielä jossain tallessa… :)

  1. Mä tiedän, että mulla olis ihan sellaset kirkkaat joulukuusenkynttilätkin jossain, mutta ne on varmaan kellarissa enkä jaksa alkaa arpomaan, että missä laatikossa :D Joten värivalosarja pääsi kuuseen ja ihan kiva se siinä on :)

 4. Meillä on kanssa tekokuusi ja sitä koristaa yli 40 vuotta vanhat joulukuusen kynttilät. Niihin saa ostettua niitä päitä uusina, niissä on se vika, että jos yksi sammuu niin kaikki sammuu. Mutta varaosia siis saa edelleen, käy ne samat mitkä kynttilikköihin. Johdot ja muut on ihan priimakunnossa. Tosin mulla on varastossa 40-luvun saksalaiset sähkökynttilät, niissä pitäisi korjauttaa vaan vähän johtoa, kun se on melkein poikki töpselin kohdasta niin en ole uskaltanut laittaa niitä kuuseen. :D

  Musta just noissa vanhoissa valoissa on tunnelmaa, kestävät tosiaan ihan eri tavalla kuin nykyajan valot.

  1. Just sellaset kynttilät mulla pitäis olla jossain… ehkä kellarissa? :D En tiiä.

   Ostin ehkä pari-kolme joulua sitten semmoiset pienet ledivalot ja ne on nyt jo död :( Ei kestä nykyään mikään muutamaa vuotta kauempaa, vaikka luulis olevan toisinpäin. Mutta ei mitään tehdä enää kestämään, koska pitää koko ajan olla syytämässä rahaa ihan typeriin juttuihin, että herroille riittäis mammonaa.

 5. Apua, mullakin oli teiniksinä justiinsa tuollainen valosarja oman huoneen ikkunassa! ;-) Se ehkä jopa saattaa kanssa olla vielä jossain olemassa. Yhtään en ole vielä jaksanut alkaa penkomaan jouluvaloja sun muita härpäkkeitä kun olen ollut kipeänä. Mä olen muutenkin niin helkkarin hidas ja yleensä joulu menee multa ohitse ja olisin valmis juhlimaan sitä sitten kun se on jo mennyt…

  Erityisen ihanat noi korkkarikoristeet!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.