.BRUSH CLEANING PAD.

*Tuote saatu blogin kautta
*Postauksessa mainoslinkkejä

1769_Brush_Cleaning_Pad_05-700x467

Olin mukana Emman järjestämissä pikkujouluissa tuossa marraskuussa ja siellä kävi jännä tonttu kylässä jakelemassa joululahjoja. Kävi ilmi, että tonttu tuli suoraan Ruotsista elevenin toimistolta. Jos joku ei jo tiedä mikä on *Eleven.fi, niin kannattaa käydä katsomassa, on nimittäin käsittääkseni pohjoismaiden suurin kosmetiikan verkkokauppa.

1770_Brush_Cleaning_Pad_01-700x467

Mun joululahja-paketissa oli kaksi tuotetta, mutta tällä kertaa ajattelin pureutua tähän, joka oli mulle mielenkiintoisempi. Kyse on siis Pure Ease Brush Cleaning Padista, joka on tarkoitettu helpottamaan ja tehostamaan meikkisiveltimien pesua. Mä en kauheasti rakasta sitä hommaa jos ihan totta puhutaan ja aivan liian usein päädynkin käyttämään sitä Kicksin sivellinsuihketta, koska se on nopeampi ja helpompi ja siveltimet on nopeammin taas käyttökunnossa. Sivellinsuihke, vaikka ihan tehokas onkin, ei kuitenkaan pärjää vanhalle kunnon vesipesulle ja jokaisen, joka käyttää meikkisiveltimiä, pitäisi vesipestä siveltimiään edes silloin tällöin, että ne pysyy kunnossa pidempään ja on hygieenisempiä. Tämän nyt pitäisi olla ehkä itsestäänselvää, mutta on tullut työvuosien aikana huomattua, että se ei tunnu sitä olevan läheskään kaikille.

1771_Brush_Cleaning_Pad_02-700x587

Aaanyway. Tässä sivellinpuhdistuspädissä on siis viittä erilaista kohokuviopintaa ja pakkauksen takana kerrotaan mikä on tarkoitettu mihinkin. Ennen ensimmäistä käyttökertaa olin kuitenkin ehtinyt jo heittämään pahvit roskikseen enkä jaksanut silloin etsiä koneelta näitä kuvia, joten eka pesu meni vähän arvaillen ja testaillen, että mikä pinta tuntuu millekin siveltimelle parhaimmalta.

1772_Brush_Cleaning_Pad_04-700x467

Pädi on tosiaan semmoinen, että sen sisään saa mahtumaan käpälän ihan mainiosti ja näinollen se helpottaa tämän hässäkän käyttöä ja liikuttelua.

Tällä puolella on vain kaksi kuviota, ylempi viivamainen kuvio on yhtäkuin ”refine”, eli isompien siveltimien puhdistamiseen tarkoitettu ja tämä myöskin helpottaa siveltimien karvojen asettumista takaisin paikoilleen pesun jälkeen.

Alempana oleva pallokuvio on tarkoitettu isommille puuteri- ja meikkivoidesiveltimille ja tällä alustalla liikutaan pyörivin liikkein.

1773_Brush_Cleaning_Pad_03-700x467

Toisella puolella on kolmea pienempää kuviota, jotka on tarkoitettu pienemmille silmä- ja huulimeikkisiveltimille.

Korkeammat nypylät oikealla on suunniteltu huulipuna- ja silmämeikkisiveltimille ja korkeammat ”harjakset” puhdistavat paremmin siveltimiä myös syvempää. Toimii hyvin myös peiteainesiveltimen kanssa ja ylipäätään pidempikarvaisten sutien kanssa.

Keskellä oleva viivakuvio on suunniteltu lyhytkarvaisille silmämeikkisiveltimille. Huomasin, että pahvissa oli väärä kuva tässä kohtaa btw.

Toisessa laidassa oleva aaltokuvio taas ”kampaa” siveltimien karvat ojennukseen pesun loppusuoralla ja poistaa siveltimistä ylimääräistä vettä.

Tosiaan ensimmäisellä käyttökerralla lähdin ihan soitellen sotaan ja testailin eri pintoja randomilla erilaisiin siveltimiin, mutta vaistolla löysin sieltä aika hyvin oikeat. Eniten tykkäilin käyttää isompaa pallokuviota, erityisesti kaikkiin isompiin siveltimiin, mutta myös pidempiharjaksisiin silmämeikkisiveltimiin. Pienemmän puolen korkeammat ”kolmiot” toimi tosi hyvin silmämeikkisiveltimiin, mutta siltä puolelta käytin eniten sitä keskimmäistä viivakuviota, varsinkin jämäkämpien sutien putsailuun.

Käytin siveltimien pesuun siis tämän pädin lisäksi tietysti saippuaa, tällä hetkellä mulla on käytössä *Beautyblenderin Solid -saippua (saatu blogin kautta), josta olen tykännyt kovasti. Ensin vain kastelin siveltimen läpimäräksi, sipaisin sitä saippuaan ja sitten pyörittelin pädin pinnalla ja huuhtelin uudestaan ja toistin niin monta kertaa kuin kunkin siveltimen kohdalla koin tarpeelliseksi.

Perinteiseen sormia tai kämmentä vasten pyörittelyyn verrattuna tämä pädi tuntui kyllä ehdottomasti tehokkaammalta ja oli myös omalla tavallaan nopeampi. Käsiä kastelematta tästä ei selviytynyt, kun huuhteluvaiheessa jokatapauksessa varmistin sormin, että kaikki saippuantuntu on siveltimestä hävinnyt ja puristin vedet vielä siveltimestä pois ennen kuivumaan laittamista.

Siveltimet tulee sitten aina kuivata joko lappeellaan pöydällä (esim. paperin tai pyyhkeen päällä) tai sivellinosa alaspäin jos mahdollista, mutta ei koskaan sivellinosa ylöspäin, koska alaspäin valuva vesi alkaa heikentämään liimauksia ja siveltimien elinikä saattaa olla huomattavasti lyhyempi. Mä kuivatan sudit kylppärin pikkupöydällä vessapaperin päällä lappeellaan.

Onko *Eleven.fi tai tämmöiset siveltimienpesupädit tuttuja ennestään?

*Tuote saatu blogin kautta
*Postauksessa mainoslinkkejä

5 thoughts on “.BRUSH CLEANING PAD.

  1. Mua jotenkin mietityttää, että kannattaako tällaisen hankinta. Toisaalta siveltimenpesuun jos mihin toivoisi lisää tehokkuutta! Normaalisti pesen siveltimet ihan perus kumihanskojen kanssa.

  2. No kylläpä näitä pesumattoja nyt pukkaa. Mulla on ollut tällaisen kapistuksen mentävä aukko härpäkekaapissa jo pitempään, mutta nyt on sitten osoite josta tilata. :)

  3. Mua houkuttaisi tällaisen hankinta, koska käsien iho ei oikein näin talviaikaan pidä oikein kastumisesta varsinkaan kera saippuan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.