.OSTAJAN VASTUU.

*Postauksessa mainoslinkki

Mietin pitkään, että julkaisenko tätä postausta ollenkaan, mutta päätin nyt kuitenkin julkaista, älkää pliis kivittäkö :D Tämä aihe aiheuttaa pientä hampaiden kiristelyä ja se saattaa näkyä tekstissä, vaikka yritin olla Switzerland :D Tämä on sikälikin ajankohtainen, että joulu on vietetty ja tästä alkaa ehkäpä vuoden kiihkein palauttelurumba kaikissa kaupoissa.

Olen tässä noin 10 työvuoden aikana ihmetellyt, että mihin on hävinnyt ns. ostajan vastuu, varsinkin kosmetiikassa. Joillakin ihan aikuisilla ihmisillä tuntuu olevan aivan ihmeellinen käsitys siitä, että kauppoihin voi palauttaa käytettyjä kosmetiikkatuotteita syyllä ”en tykännytkään”. Mietin, että mikä ihme saa ihmiset palauttamaan kokeiltuja tuotteita, joissa ei ole mitään vikaa? Jos tuote on käytetty niin se on sun, piste, kaupalla ei ole tässä kohtaa enää mitään tekemistä asian kanssa. Ostaja on itse ostopäätöksen tehnyt, päättänyt ottaa tuotteen käyttöönsä ja on näinollen tuotteen uusi omistaja. Jos epävarmuutta tuotteesta on, niin kannattaisi ehkä kokeilla ensin testeristä ennenkuin lähtee kassalle myyntikappaleen kanssa.

1775_ysl_syksy_05-467x700

Sen takia kosmetiikasta on tarjolla testereitä, että värejä ja koostumuksia voi testata ennen ostopäätöstä. Sen takia kosmetiikasta on tarjolla myös jonkin verran näytteitä, että tuotetta voidaan kokeilla jopa ihan kotona ennen ostopäätöstä. Jos joku tekee ostopäätöksen itselleen tuntemattomasta tuotteesta ilman testereiden käpälöintiä tai kotona testattua näytettä, niin silloin tuotteen ostaessaan henkilö itse tietoisesti ottaa riskin, että se ei välttämättä olekaan juuri sitä mitä ehkä kuvitteli mielessään.

Kerran suosittelin eräälle henkilölle tuotetta hänen kertomiensa toiveiden perusteella ja mulle sanottiin, että ”Mä ostan tämän, mutta jos mä en tykkääkään, niin se on sitten sun vika ja mä palautan tämän”. Vastasin hymyillen jotain tähän suuntaan: ”Kyllä se on niin, että mä voin vaan suositella, mutta asiakas itse tekee lopullisen ostopäätöksen enkä mä voi olla vastuussa siitä mistä ihmiset tykkää tai ei tykkää.”.

Enhän mä voi tietää tykkääkö kukaan asiakas mistään mitä mä myyjänä kenellekään suosittelen. Mähän olen tavannut asiakkaan pari minuuttia sitten ensimmäistä kertaa ikinä, en tiedä taustoista tai tottumuksista mitään vaan olen ihan täysin hänen kertomien tietojen ja toiveiden ja oman tuotetuntemukseni varassa tehnyt tuote-ehdotuksen, mutta kyllä se on asiakas itse, joka päättää tuotteen ostaa, mä en koskaan ole sitä lompakkoa keneltäkään väkisin vienyt ja mennyt rahojen kanssa kassalle. Makuja on kuitenkin yhtä monta kuin on ihmistäkin ja yhden hyvä onkin toiselle ihan huti ja päinvastoin ja siksi pyrinkin korostamaan sitä, että tämä on minun mielipiteeni ja suositukseni, mutta en voi taata, että se on juuri se mitä asiakas etsii.

”En tykännyt” ei ole pätevä palautussyy käytetylle tuotteelle jos tuote on kuitenkin ihan normaalissa kunnossa eikä siis ollut ostettaessa viallinen. Tehdasvikoja ja huonoja eriä tai yksilöitä saattaa joskus harvoin olla ja sellaiset tottakai otetaan vastaan (kuitin kanssa) ja korvataan, mutta jos tuote on täysin normaali, juuri sellainen kuin sen kuuluukin olla ja ainut syy palauttamiseen on ”en tykkää” tai ”ei vastannut odotuksia” niin se ei ole tuotteen eikä kaupan vika eikä kaupalla ole mitään velvollisuutta palauttaa rahoja tässä kohtaa. Kuluttajansuojalaki kyllä selvästi sanoo, että jos tuote on viallinen niin palauttamisen täytyy aina olla mahdollista ja siinä ei olekaan mitään ongelmaa.

En tajua missä kohtaa ihmiset on unohtaneet tämän, että normaalissa kunnossa oleva kosmetiikkatuote, joka on jo käytetty, ei ole enää palautuskelpoinen. Tilannehan on eri esim. vaatteissa yms, koska kerran päälle kokeiltu paita on kuitenkin edelleen jälleenmyyntikelpoinen, mutta kerran sormella lääppäisty kasvovoide ei sitä enää ole.

1776_ysl_syksy_08-468x700

Mä en ikinä kehtaisi mennä mihinkään kauppaan palauttamaan käytettyä kosmetiikkaa. Käytetty tuote on mun oma ja sille täytyy vaan etsiä joku uusi omistaja vaikkapa kavereiden, sukulaisten tai netin myyntipalstojen kautta jos sitä ei itse halua käyttää. Mä ostin kerran ison luomiväripaletin jostain verkkokaupasta, kokeilin sitä pari kertaa, mutta totesin, ettei se ollutkaan laadultaan niin hyvä kuin olin kuvitellut muiden suositusten perusteella ja se jäi tietty käyttämättä. Lopulta annoin sen kaverille enkä lähtenyt syyttämään verkkokauppaa kuran myymisestä, koska ymmärsin, että tuote on juuri sellainen, kun sen kuuluukin olla, se vaan ei vastannut mun omaa mielikuvaa hyvästä tuotteesta. Tein siis virheostoksen ja se harmitti, mutta ei se ollut sen verkkokaupan vika eikä näinollen heidän korvattavissaan.

Ei kukaan mene ruokakauppaankaan palauttamaan puoliksi syötyä omenaa sen takia, että ”ostin vahingossa punaisen, haluaisin vaihtaa vihreään”. Tai no, varmaan joku on tehnyt senkin.

Olen kuullut yrityksestä palauttaa ripsiväriä, joka oli ostettu n. vuosi sitten (”tää on ihan kuiva”) ja ripsiväripakkauksissahan lukee säilymisaika avaamisesta 6kk. Ei. Se on käytetty tyhjäksi ja se on elinkaarensa päässä, sen kuuluukin olla kuiva, osta uusi.

On myöskin kokeiltu palauttaa rajauskynää, jossa ei ollut mitään vikaa (”tämä on liian kova”). Ei. Kynä on juuri sellainen, kuin juuri sen kynän kuuluukin olla, olisi kannattanut valita joku toinen, pehmeämpi kynä eri merkiltä, testeri tuotteesta oli kuitenkin myyntipisteellä selvästi esillä ja kokeiltavissa.

Jos voidepurkin sisältö on käytetty kahta milliä vaille tyhjäksi niin se ei tosiaankaan ole palautuskelpoinen syyllä ”en tykännyt tuotteesta”. Et tykännyt, mutta käytit tuotteen kuitenkin tyhjäksi? Ja haluat samanlaisen tilalle ilmaiseksi? Ei se ihan näin mene.

Joskus hajuvesipullo tippuu käsistä ja menee rikki, mutta miten se on valmistajan tai kaupan vika, että tuote tippuu henkilön omista käsistä hänen ollessa kotona? Ei mitenkään. Vastuu tapahtuneesta on vain ja ainoastaan tuotteen ostaneella henkilöllä. Sillä ei ole mitään merkitystä onko tuote ostettu tänään vai vuosi sitten, vastuu on silti ostajalla. Jos sitä samaa tuoksua haluaa uuden pullon, niin sellainen täytyy itse ostaa ja kärsiä siitä rahanmenetyksestä kuin aikuinen ihminen, eikä mennä valittamaan kaupan kassalle, että rikki meni, saisko uuden ilmaiseksi. Ei saa.

Mulla ei ole myyjänä mitään ongelmaa jos palautus on aiheellinen, eli ostettaessa viallinen tuote ja se tullaan palauttamaan mahdollisimman nopeasti, kun vika on huomattu. Mulla ei myöskään ole mitään ongelmaa ottaa palautuksena myyntikuntoista (eli käyttämätöntä) tuotetta omassa pakkauksessaan, josta on kuitti tallella. Tervetuloa vaan, no problem ja no hard feelings. Mutta ottakaa nyt ihmiset joku vastuu omista virheostoksistanne!

1777_lylle2

Olen sanani sanonut. Nyt pitää hetki lässyttää Lyylille, että tulen taas paremmalle tuulelle :D

[Esimerkkitilanteet ovat tapahtuneet monien vuosien aikavälillä eri kaupoissa ja yksityiskohtia on muutettu niin, ettei kukaan yksittäinen henkilö ole niistä tunnistettavissa, mutta jos silti tunnistat itsesi niin shame on you.]

Kuvituksena ihana *YSL Black Opium EDP (saatu blogin kautta), koska nam ja Lyyli (ostettu), koska enemmän nam.

Mielipiteitä aiheesta?

*Postauksessa mainoslinkki

67 thoughts on “.OSTAJAN VASTUU.

 1. Ei voi tosiaan ymmärtää, miten joku edes kehtaa yrittää palauttaa käytettyä kosmetiikkaa! Ehkä joillakin on vaan hirmuinen määrä röyhkeää pokkaa, jolloin yrittää mitä vaan. Poishuis maalaisjärki.
  En ikinä kehtaisi, eikä tulisi edes mieleeni.
  Olen kova antamaan palautetta, ihan yhtälailla negatiivista rakentavaa – kuin myös kiittävää positiivista.
  Kerran ihan kieli poskessa lähetin eräälle ketsuppivalmistajalle (olen ketsupin suurkuluttaja) palautetta, kun tiputin kädestäni heidän 1 kg:n ketsuppiputelin, se räjähti osuessaan lattiaan ja koko keittiö oli pesukunnossa. En edes hermostunut, tulipahan keittiö siivottua. :D
  En odottanut mitään kun laitoin palautteen, kunhan vaan ilmoitin, että menipä todella helposti rikki.
  Uskomaton oli se palaute mitä valmistajalta tuli! Postissa odotti pahoittelevan kirjeen lisäksi iso pahvilaatikko, jossa oli kaikkea veitsisetistä ruokaohjekirjaan, valmistajan eri tuotteisiin ja kuin myös uusi ketsuppiputeli. :)

 2. Aivan loistava ja toooodella ajankohtainen postaus. :) Muistan itsekin noille tapauksille silmiä pyöritelleeni kun myyjänä toimin.. Itsellänikin on enemmän kuin yksi virheostos sattunut, mutta ei ole kyllä tullut testaamisen jälkeen mieleenikään lähteä tuotetta palauttamaan mikäli se on käyttökelpoinen, mutta ei vain minun makuuni. Eri asia jos tuote on viallinen.. Jos joku tästä hernepellon vetää nenäänsä niin suosittelen kyllä siinä vaiheessa marssimaan peilin eteen ja pohtimaan syitä.. :D

 3. Kunpa useampi myyjä olisi samanlainen kuin sinä. Siis sallisi pikaisen (saman päivän aikana tapahtuvan) palautuksen, jos tuote on viallinen. Ripsivärit ja nestemäiset linerit ovat joskus kuivia jo ostettaessa. Sitä ei voi tietää testeriä kokeilemalla, mutta myyjät suhtautuvat palautuksiin yleensä yrmeästi ja jopa torjuvasti. Ainskin jos tuote on huokea. En ymmärrä, miksi edullinen hinta oikeuttaisi myymään vanhentuneisuuttaan käyttökelvottomia tuotteita tai yleisemmin miksi kosmetiikkaan suhtaudutaan eri tavalla kuin muihin tuoteryhmiin: tuotteen osoittautuminen kunnoltaan käyttökelvottomaksi on asiakkaan vika. ”En tykännytkään” -palautusyritys toki kuulostaa hassulta, mutta tavallaan hyvä että sellaisiakin esiintyy – ehkä silloin perustellut palautukset saavat paremman vastaanoton.

  1. Varmasti riippuu kaupasta ja myyjästä, että miten palautuksiin suhtaudutaan, mutta mun mielestä on aivan itsestäänselvää, että jos tuote on ostettaessa viallinen niin tottakai se on otettava takaisin ja silloin viallinen tuote menee kaupan tai joissain tapauksissa maahantuojan hävikkiin.

 4. No aamen. Mietin samaa asiaa varmaan joka päivä… Mä olen töissä kaupassa jossa lähes kaikki tehdään made-to-order eikä meillä luonnollisestikkaan ole silloin palautusoikeutta. Yllättävän moni luulee että kivijalkakaupoissakin on sama 14 päivän palautusoikeus kuin etämyynnissä.

  1. Joo, jos tilataan tuote omilla mitoilla / omalla kaiverruksella / tms, niin luulisi olevan itsestäänselvää, että sellaista on vähän hankala saada myytyä kenellekään muulle kuin juuri sille, joka sen alunperin tilasi. Ihmiset on kyllä ihmeellisiä nykyään.

 5. Erittäin hyvä postaus! Itelleni ei ole ees koskaan tullut mieleen, että palauttaisin esim. ripsarin, joka ei pitänytkään taivutusta ja suttaantui tunnissa alaluomelle. Olen aina tietenkin vain harmitellut hutiostoksia ja se on sitten jäänyt siihen. Mutta niitä ihmisiä olen kosmetiikkamerkkien facebooksivustoilla törmännyt, jotka valittavat, että tuote ei ollutkaan niin kivan sävyinen kuin se näytti kaupassa. Kerran jopa huomasin, että eräs henkilö on neljän vuoden sisällä valittanut kolmesti huonosta hiusten värjäystuloksesta (juuh, oli vähän tylsää ja selasin postaukset ?).

  Noh, mullapas kävi eilen niin, että ostin alennusmyynneiltä huultenhoitosetin. Alennus oli niin huomattava, että olisi pitänyt jo hieman epäillä. Kotona tsekkasin Beauty Keeper -sovelluksesta tuotteiden sarjanumeron (eng. batch code) avulla tuotteiden valmistuspäivän, niin sovellus hälytti, että tuotteiden eräpäivä oli mennyt jo yli 10 kuukautta sitten… Sitten rupesi mietityttämään ainesosien tehokkuus, onko mun enää järkeä käyttää tuoteitta, jos ne on jo menettäny tehonsa. Lisäksi, onko tuotteita enää turvallista käyttää. Tästä laitoin viestiä yritykselle ja toivon kyllä, että saisin uuden pakkauksen tilalle. Tiedätkö Mari muuten, että saako vanhentuneita kosmetiikkatuotteita myydä ja pitääkö siitä ilmoittaa jotenkin (niin kuin elintarvikkeissa ilmoitetaan pian vanhentuvista tuotteista huomiotarroin)?

  1. Eikös tuossa sovelluksessa ilmoiteta tuotteen ”hylly-ikä” ja jos tuotetta ei ole avattu niin sen pitäisi olla kunnossa vaikka päiväys olisi ohi…? Joskus Ostolakossa-blogissa oli tästä keskustelua kun juuri ostamani Chanelin voidemainen aurinkopuuteri näytti olevan sovelluksen mukaan jo vuosi sitten vanhentunut, vaikkei tuote ollut alennuksessa.

   Oletan siis että hyllystä ostettu tuote on kyllä tuore, mutta alennuksessa voi olla päiväykset lähellä. Joskus luonnonkosmetiikassa olen tarroja nähnyt, kun niissä monissa kuitenkin purkissa lukee viimeinen käyttöpäivä. :)

   Ja sen verran vielä aiheen ohi, että monissa luomiväreissä on aika lyhyet säilyvyydet, noin niinkun järjellä ajateltuna. Jos luomiväri tosiaan säilyisi vain 12kk tai jopa vain 6kk (kuten Lancomen viisikoissa kerrotaan) niin olisihan se aika uskomatonta.

  2. Juu, siinä ilmoitetaan ns. hyllyikä, mutta eikö se tarkoita juuri sitä, kuinka kauan tuote säilyy käyttökelpoisena ja tehokkaana avaamattomana? Ihonhoitotuotteiden kanssa yritän olla hieman tarkempi, sillä niistä pitäisi saada jotain hyötyä. En haluaisi tehottomiin tuotteisiin käyttää rahojani ja ihan turhaan läträtä niillä :D Luomivärien, puutereiden ja muiden ”kuivien” meikkituotteiden kanssa, katson sormien lävitse.

  3. Näin myyjänä voisin suositella, että mene sen tuotteen kanssa käymään siellä kaupassa, mistä ostit ja kerro epäilyksesi vanhentuneesta tuotteesta ja näytä myös se sivusto, josta katsoit eränumeron niin asia saadaan paljon sutjakkaammin ja helpommin selvitettyä, jos sulla vaan on mahdollisuus suht helposti päästä myymälässä uudelleen käymään :)

  4. Vanhentunutta kosmetiikkaa ei saisi myydä missään, ei nettikaupoissa eikä kivijalkamyymälöissä. Vanhentuneen tuotteen myyminen on aina kaupan vika ja sellaista ei saisi tapahtua. Toki sellaista joskus tapahtuu, koska ihmisiähän ne myyjät vain on, eikä kaikkea voi aina huomata ajoissa, mutta lähtökohtaisesti siihen pyritään, että vanhentuneita kosmetiikkatuotteita ei olisi kauppojen hyllyillä ollenkaan.

   Isommissa myyntipaikoissa, joissa on sarjojen omat konsulentit, he pitävät huolen omista tuotteistaan ja tsekkailevat, ettei varmasti ole vanhaa kamaa hyllyssä, mutta mitä pienempi putiikki niin sitä vähemmän henkilokuntaa ja myös yleensä vähemmän asiakkaita, eli joidenkin tuotteiden hyllyaika saattaa olla reippaasti pidempi kuin kaupoissa, joissa hyllyt tyhjenee ja täydentyy kymmenen kertaa nopeammalla syklillä. Tässä yksi syy miksi esim. itse en mielelläni osta selektiivistä kosmetiikkaa pienemmistä myymälöistä, varsinkaan pienemmiltä paikkakunnilta, koska siellä saattaa hyllyllä seistä voidepurkki, joka on valmistettu 2006. True story.

  5. Suht isosta kosmetiikkaketjusta on kyse, joten hieman epäilyttävää, että tyhjentävät vanhat varastot alennusmyynteihin. Ymmärrän, että pian vanhentuvista tuotteista halutaan eroon, mutta vanhentuneiden tuotteiden myynti on kyllä aika viekasta.

   Kävin siis tänään liikkeessä tuotepakkauksen ja kuitin kera, mutta ei heillä ollut uutta tilalle vaan sain rahat takaisin. Pikkusen kyllä harmittaa, sillä olin aivan innoissani huultenhoitosetistä. Ens kerralla kun kohtaan niin hyvän tarjouksen, niin pitää kyllä harkita pitempään, että saattaako olla koira haudattuna. Tai sitten, jos tuotteesta näkyy sarjanumero niin tarkistan kunnon ennen kuin ostan sen.

  6. Moikka, noihin beauty keep perin ja muiden koodiin ei voi sitten uskoa ihan täysin.. nimimerkillä maahantuojalta töissä ja koodeja työkseni pyörittelen .

 6. En tiedä voisiko tämä johtua siitä, että esim Jenkeissä joissakin paikoissa tämä on mahdollista? Tai ainakin tällainen mielikuva minulla on, että juuri käytetyn kosmetiikan palauttaminen on mahdollista. Niin sitten sitä lähdetään kokeilemaan täällä kotonakin. Järjenvastaistahan se kyllä on.

  1. Kyllä, jenkeissä tosiaan on joissain liikkeissä (mm. Sephora ymmätyääkseni) käytäntö, että saa palauttaa tuotteen kokeiltuaan. Ei siinä ole mitään järkeä. Suorastaan raivostuttavaa, että ihmiset luulee saman toimivan täälläkin.

  2. Joo Jenkeissähän tämä on vissiin ihan normaali käytäntö, mutta en kyllä näe siinä mitään järkeä sielläkään. Ihan hirveä hävikkihän sellaisesta tulee, ihme jos mikään putiikki kestää sellaista vuodesta toiseen ilman konkurssia.

  3. Jenkeissä voi tosiaan palauttaa vähän mitä vaan eikä kauppa kovasti pysty asiaa kyseenalaistamaan useimmissa tapauksissa. Se on kieltämättä aika hämmentävää… :P

 7. Hyvä postaus! En tajua, että mitä näiden ”en tykännyt” -palauttajien päässä liikkuu. Järkikin sen sanoo, että kokeiltu tuote ei enää ole myyntikelpoinen. Ehkä se johtuu osittain myös siitä, että Jenkeissä tämä on mahdollista, kuten Niina sanoi kommentissaan. Itseäni kiinnostaa, että mitä Jenkeissä näille palautetuille kosmetiikkaostoksille sitten tehdään…

 8. Mä taas yllätyin kun kävin Sokoksella. Olin käyttänyt yhdestä silmänympärysvoiteesta kaksi testeriä todetakseni, että sopii iholleni. Tuote oli kuitenkin aika arvokas (50€) niin halusin testerin käytöllä varmistaa sopivuuden. No kas kummaa kun ostin tuoetteen jä käytin sitä niin iho reagoi ja jouduin lopettamaan käytön. Testerit oli mulla kuitenkin käytössä vähän yli kuukauden. Menin sitten sokokselle muitakin asioita toimittamaan ja etsimään taas sitä täydellistä silmänympärysvoidetta. Ko merkin edustaja sattui kaappaamaan minut ohikulkiessani ja puheeksi tuli sitten epäonistunut ostokseni kun kysyin voisiko hän suositella muuta tuotetta joko heiltä tai muita. Myyjä sanoi että olisin voinut palauttaa tuotteen O.o Olin ihan että mitä, mutta näin olisi todellakin voinut tehdä. En tietenkään enään siinä vaiheessa tuonut tuotetta takaisin, mutta yllätyin todella paljon

  1. Joissakin tapauksissa jos on joku allerginen reaktio, tuotteita tosiaan otetaan takaisin ja ne menee maahantuojalle, joka korvaa tuotteen hinnan kaupalle. Maahantuoja taas lähettää tuotteen eteenpäin valmistajalle, jossa se sitten tilanteesta riippuen tutkitaan, että onko tuotteessa kenties valmistusvika, joka olisi aiheuttanut reaktion, vai onko kyseessä tosiaankin vain allergia.

   Periaatteessahan allergia on käyttäjän puolelta tuleva ongelma eikä varsinaisesti tuotteen vika jos oletetaan, että tuote on siis juuri sellainen kuin sen kuuluukin olla. Toki valmistusvirheitäkin joskus harvoin tapahtuu, mutta mun 10 työvuoden aikana niitä on tullut vastaan todella vähän. Ennemmin ne valmistusvirheet on sellaisia pakkaukseen liittyviä, tyyliin ripsivärissä on kyllä se tikku, mutta harja puuttuu päästä tai purkin kansi on kiertynyt huonosti kiinni eli tuote ei olekaan ilmatiiviisti pakattu ja näinollen pilalla. Mutta kuten sanottua, nämä on todella todella harvinaisia :)

 9. Mulla kävi taannoin niin, että markettimerkin ripsari oli avattu JA käytetty, mutta huomasin tämän vasta kotona, kun aloin avamaan tuotetta (ei siis sinetöity). Menin seuraavana päivänä takaisin kaupalle kuitin kera, et tämmönen kiva ylläri (harja sojotti joka suuntaan, kierteissä oli mascaraa ja tuubi kuiva) ja sain sen vaihtaa uuteen kappaleeseen. Muttamutta, enmä voinut enää sitä ”uutta” käyttää, koska mua alko jotenkin etomaan se sinetöimättömyys. Se sitten meni omaan piikkiin, kun heitin kenties käyttämättömän kappaleen kotona roskiin viikon verran sitä vilkuiltuani. Sattuneesta syystä en enää osta sinetöimättömiä masracoita muutoin kuin verkkokaupoista, joissa ei EHKÄ kukaan ole sitä varastolla ronkkinut..

  Oon myös kerran palauttanut kaupan oman halpurisheivausvaahdon ketjulle, sillä kolmas ko. vaahtopainepakkaus meni jumiin noin 1/3 käytön jälkeen (tässä oli vielä vuoden tauko välissä, kun uskaltauduin kokeilemaan uudelleen ko. tuotetta kahden ensimmäisen jumituttua, aiemmat pakkaukset toimivat ihan moiteettomasti). Siitä taisin saada jonkun vitskan hyvitystä.

  Mutta joo! Oon sun kanssa ihan samaa mieltä, asiakkaan täytyy tunnistaa, koska vika on tuotteessa ja koska omissa makumieltymyksissä, jälkimmäisellä ei oo mitään tekemistä kaupan/myyjän/valmistajan kanssa. Hyvä postaus, toivottavasti herätteli ehkä jotain ”väärinajattelijoita” :D

  1. Tuo on muuten aivan älyttömän raivostuttavaa, että testeri ei riitä siihen kokeiluun, vaan parhaimmillaan useampia tai kaikkia myyntikappaleita on sorkittu. Sen takia tsekkaan sinetit jos satun jotain halvempaa ostamaan.

  2. Tuosta syystä mä en oikeastaan koskaan osta mitään kosmetiikkaa, joka ei ole sinetöity ja jotka on ikäänkuin ”vahtimatta” kaupan hyllyillä :( Esim. halpa huulikiilto, mistäs siitä näet, että onko joku hivellyt sillä levityspäällä huuliherpestään jos se on siististi käytetty, eikä sutattu kierteitä. Hyi.

   Selektiivisessä on se kiva, että tuotteet on lähes poikkeuksetta pahvipakkauksissa (jotka saattaa olla jopa muoveissa) tai vähintään jonkunlaisesssa muovissa ja usein vielä myyjän takana. Ja kyllä pahvipaketistakin näkee, että onko sitä revitty väkisin auki vai ei.

 10. Käsittääkseni ainakin Jenkkien Sephorassa käytettyjen tuotteiden palauttaminen on mahdollista. En kyllä ymmärrä miten tuo toimii.. Miten se muka voi olla kannattavaa kaupalle? :D

  1. ymmärtääkseni sephora ei anna rahaa tuotteista takaisin, vaan vaihtaa palautettavan tuotteen ”beauty pointseihin” joilla voit ostaa palautettavan tuotteen hintaa vastaavalla summalla mitä haluat :)

  2. Eihän se kannattavaa olekaan :( Ja noi ”pointsit” jos käyttää johonkin toiseen tuotteeseen niin ei se silti tuo sen palautetun ja jälleenmyyntikelvottoman tuotteen arvoa kaupalle takaisin.

 11. Minä ostin joskus viime keväänä suht kalliin (~34 e) meikkivoiteen, josta sain ilmeisesti allergisen reaktion. 2 viikkoa yritin käyttää sitä, kunnes tajusin, että outo ihottuma ja paukamat olivat alkaneet ilmestyä silloin kun otin tämän meikkivoiteen käyttöön. Harmitti ihan mielettömästi, sillä se oli täydellisen sävyinen ja tietenkin melko hintava. En tiedä olisinko voinut palauttaa sen? Lasketaanko tuo vialliseksi tuotteeksi? Tuolla se on pölyttymässä mun kokoelmassa, enkä ole uskaltanut enää kokeilla sitä, jos iho räjähtää taas käteen.

  1. No periaatteessa tuotehan ei ole viallinen vaan ”vika” on käyttäjässä jos kyseessä on allerginen reaktio. Tietenkään sitä ei voi tietää onko allerginen jollekin tuotteelle tai ainesosalle jos vastaavaa ei ole aikaisemmin tapahtunut eikä allergian aiheuttajaa ole testeillä testattu.

   Maahantuojat usein kyllä ottaa palautuksen vastaan allergiatapauksissa ja tuote lähetetään valmistajalle testattavaksi, että se on varmasti ihan normaalissa kunnossa. Suosittelisin, että kysäiset maahantuojalta tuotteesta ja kerrot millaisen reaktion tuotteesta sait ja kauanko sitä käytit jne.

 12. Ahhhahahaa, apua mitä esimerkkejä – tunnistan kaikki! :D Hyvä, että kirjoitit!

  Ihan posketontahan tuo touhu on ja vaikka mun entisessä työpaikassa välillä venyttiin palautuksissa asiakkaan eduksi (jolloin tuote oli meille käytännössä roskaa), kaikkein suurimmat väännöt käytiin kyllä kuititta palauttamisen kanssa. ”Sain tämän joululahjaksi, se on kuulemma ostettu täältä” Juu, no aha, se kuitti tästä silti tarvittaisiin. ”Ei ole, kun tämä on lahja.” Niin, no, niin. Mehän ei sitä tästä paketista nähdä onko se ostetttu täältä vai jostain muualta, että ei se nyt oikein.. ”Muttakun SE ON OSTETTU TÄÄLTÄ!”. Mmmmh.

  1. Nää on kanssa tuttuja juttuja, kun ei ne ihmiset, jotka ei ole ikinä kassaa käyttäneet ymmärrä sitä, että ilman kuittia siitä tuotteesta nyt vaan ei voi antaa rahoja takaisin, kun ei ole mitään, mistä kirjata sen palautuksen tiedot kassajärjestelmään :D sama juttu, kun jossain tuotteessa ei toimi enari niin en tee yhtään mitään siinä kassalla pelkästään sen tuotteen hinnalla, vaikka se asiakas sitä kuinka monta kertaa mulle sanoisi, että se oli viisi euroa, kun se on se enari, mikä sinne kassaan pitäisi saada syötettyä eikä hinta :D

  2. Joo näitä kuitittomia… Argh :D Kuka tahansahan voisi sanoa, että tuote on ostettu täältä, vaikka oikeasti mielessä myhäillään, että kiva saada täysi hinta takaisin tästä laivalta halvemmalla ostetusta tuotteesta. Monesti on tullut tilanne vastaan, kun on yritetty palauttaa ilman kuittia jotain 100 ml kokoista tuoksua, jota ei olla koskaan myyty maamyynnissä, pelkästään laivoilla ja lentokentillä ja silti kovaan ääneen väitetään, että täältä olen ostanut.

   Tuotehan olisi voitu ostaa vaikka Lontoosta jos ei ole todistaa ostopaikkaa kuitin muodossa. Kivahan se olisi aina uskoa sitä asiakasta, mutta kun ne ei vaan kaikki ole rehellisiä niin se on vaan pakko vaatia se kuitti.

 13. Itsekin olen pannut merkille sen, että amerikkalaiset bloggarit ja Youtuben beauty gurut puhuvat aina huonojen ostosten palauttamisesta. Jos luomiväripaletissa onkin huono pigmentti tai jos ripsiväri ei olekaan tarpeeksi tuuheuttava, he kiikuttavat tuotteet takaisin kauppaan ja saavat rahat takaisin. Kun tästä ensi kertaa kuulin en voinut edes uskoa tällaisen systeemin mahdollisuutta, mutta näin se näköjään menee. Ehkä syynä on se, ettei Jenkeissä paljoa harrasteta testereitä. Ihan uskomatonta kuitenkin, ja onneksi Suomessa suurin osa ihmisistä on kuitenkin järkeviä ja tajuaa oman vastuunsa!

  1. Onneksi tosiaan Suomessa suurin osa ihmisistä on ihan järkeviä ja tosiaan osaavat ostostensa kanssa käyttäytyä, mutta kyllä se vaan tuntuu olevan laajeneva trendi, että luullaan kaiken olevan palautettavissa ja että kauppa on aina korvausvelvollinen kaikesta, vaikka eihän se nyt niin mene. Ostajallakin on oma vastuunsa.

 14. Tää on tää ihan sama ilmiö mikä vaan yleistyy koko ajan, oli kauppa mikä tahansa. Ihmiset on jatkuvasti vaan röyhkeempiä ja röyhkeempiä. Tietenkin, jos tuotteessa on vikaa, sen saa palauttaa tai se korvataan, mutta hyvänen aika, jos itse menee asiakas toheloimaan, niin miksi se kaupan syy olisi? Ihmiset ei tahtois ottaa itse vastuuta mistään, koskaan! Ai että kun tää aihe korpee ja pahasti… Justiin joulun aikaan, oon kaupassa itse töissä, asiakas suuttui kun tarjoustuote oli loppunut, niin lähti tilanteesta niin raivostuneena pahoitteluista huolimatta, että ajoi ostoskärryillä työkaverini jalan yli. Tietenkin sanoin, ettei niin voi tehdä, niin voi että se raivoisa leisku silmissä kun katsoi mua ja hampaiden välistä murisi ettei mun tarvitse hänelle alkaa käytöstapoja opettamaan. Mua niin suututtaa toi, miten ihmiset kuvittelee voivansa käyttäytyä toisille!

  1. Itse olen puhelinasiakaspalvelussa töissä ja olen huomannut ihan saman asian. Vastuu on aina yrityksen ja korvauksia pyydellään ties mistä, ihan selkeistä asiakkaan omistakin virheistä. Mitään ei haluta itse tehdä tai nähdä vaivaa, kaikki pitää saada nytheti ja mielellään jonkun muun laskuun. Sitten suututaan ja räyhätään kun ei onnistu. Ei vaan voi ymmärtää miten ihmiset on tälläiseksi menneet, todella vastenmielistä.

  2. Jos tuote on hyllystä loppu niin sitä on hirveen hankala just sillä sekunnilla saada mistään, ei onnistu vaikka asiakas kuinka paljon raivoisi. Kauhean vaikea siinä on itsekään alkaa myyntituotteeksi muuttumaan. Käytöstapoja tuntuu monilta kyllä puuttuvan ja monet kuvittelee, että asiakaspalvelijalle voi huutaa ja raivota ihan mitä tahansa, jopa henkilökohtaisuuksiakin, ihan ku ne ei olisi oikeita ihmisiä. Onhan se harmillista kaupallekin, että tuote on päässyt loppumaan, kun sitä kuitenkin myytäisiin, mutta se tilanne ei siltikään muutu miksikään, vaikka siitä huudettaisiin.

 15. Kuten moni muukin on tuonut ilmi, niin jenkeissä palautus on mahdollista ja ihmettelen sitä kovasti. Luulisi, että moni hyväksikäyttää tätä ihan surutta, jos voi ostaa vaan huvikseen meikkejä ja leikkiä niillä kerran ja sitten viedä takaisin. Suomessa en ymmärrä miten joku kuvittelee, että meikkituotteen voisi viedä takaisin, jos se vaan ei itselle sopinut. Itselleni ei tulisi mieleenkään :)

  1. Ihan varmasti sitä käytetään hyväksi, ihmiset on just sellasia, että kaikki hyöty mitä voi ”ilmaiseksi” saada niin todellakin otetaan irti. Tiedän tapauksia ihan täällä Suomessakin, joille myyjät kieltäytyy enää myymästä mitään, kun tyyppi palauttaa kaiken kokeiltuna ja voin kertoo, että se tulee kaupalle ihan pirun kalliiksi pitkässä juoksussa.

 16. Mua pelottaa tää sama juttu bloggaajanakin. :D Siis suositella tuotteita kuitenkin aika monille lukijoille. Nehän on aina mun mielipiteitä ja kaikki ei voi tykätä kaikesta. Yritän usein asiaa korostaa, etenkin jos kirjoitan kalliimmista tuotteista.

  1. Toivottavasti bloggaajia ei mennä syyllistämään :D Ettenhän te pakota ketään ostamaan yhtään mitään ;)

   Muutaman kerran on käynyt niin että bloggarin esittelemä esim. huulipuna on kuvissa ja bloggaajan huulissa näyttänyt aivan ihanalta mutta sitten kun itse löydän sen kaupasta, onkin sävy ”meh”.. eli ei ostamisen arvoinen, onko tämä bloggaajan vika? Jos olisin ostanut esimerkin huulipunan enkä pitänyt, onko bloggaaja vastuussa? :) Joidenkin mielestä on :)

  2. Mäkin pyrin korostamaan bloggaajana sitä omaa mielipidettä ja että tämä oli tämmöinen minulla, mutta jollain toisella kenties ei toimikaan jne. Mutta luulisi nyt järkevän ihmisen ymmärtävän, että jos yksi tuote käyttäytyy tavalla X yhdellä henkilöllä, se ei välttämättä tee sitä samaa jollain ihan toisella.

   Mä en ainakaan ota mitään vastuuta kenenkään toisen virheostoksista, vaikka ne olisikin mun blogin perusteella hankittuja, koska lähtökohtaisesti jokainen on kuitenkin vastuussa vain omista päätöksistään.

 17. Olen palauttanut Sokokselle Yves saint Laurenin valokynän.
  Ostin sen, pidin testerin perusteella.
  Tuote aiheutti iholleni nokkosihottuman, kohoutuma ja turvonnut punoituskohta.

  Tuotteessa ei vikaa. Myös sarjan muut tuotteet aiheuttaa herkistymisen (meikkivoide, ripsiväri, huulipuna…).

  En tiedä mikäainesosa. Muidenmerkkien tuotteista ei koskaan mitään. (jos joku keksii syyn, olen kiitollinen, tämä syyn kirjoittaa aiheesta)
  Olen rasvanahka ja ihoni kestää lähes mitä vaan.

  Palautus ja uusi korvaava tuote kaupan hyväntatoisuutta.
  Ei tosiaan myyjän vika.
  Kirjoituksesi hämmensi, teinköhän silloin 5v sitten oikein kun palautin allergisen rektionvuoksi valokynän (ne muut sain kotitestereinä purkeissa mukaan…eli kaupan testeristä setti mukaan pikkupurkissa…)

  1. Mielenkiintoista. Mullekin tulee allergiareaktio YSL:n ihonhoitotuotteista, meikkejä en ole YSL:ltä ostanutkaan. en ole keksinyt, mikä sen tekee, vaikka olen INCI-listoja yrittänyt syynätä. Olen erittäin allerginen joillekin aineille, joten voi olla, että jos on jokin pienikin jäämä ko. aineesta, se voi aiheuttaa allergian, vaikka se ei INCI-listassa näkyisikään. Se on oikeastaan ainoa selitys, jonka olen keksinyt. Tai ehkä se on jokin aineyhdistelmä, who knows.

   Tämä nyt siis ihan aiheen vierestä, mutta oli pakko kommentoida, kun itsellekin tuo YSL aiheuttaa nimenomaan ongelmia. Palautukseen en ole niitä kuitenkaan laittanut. Nykyään en enää ota vastaan edes YSL:n näytteitä, kun ne jäävät käyttämättä kuitenkin. En ehkä kaikelle olisi allerginen, mutta ei huvita kokeilla, saako reaktiota vai ei.

  2. Allerginen reaktio on aina vähän eri asia kuin se, ettei tuotteesta tykännyt noin muuten vaan. Allergiapalautukset menee maahantuojan piikkiin ja itse suosittelisinkin ottamaan aina yhteyttä suoraan maahantuojaan tämmöisissä tapauksissa.

  3. Jännä juttu! Mulla on kyseinen valokynä polttanut luomen ihon ihan vereslihalle, kun konsulentti meikatessaan pohjusti sillä luomet. AINOA kosmetiikkatuote ikinä, joka on noin voimakkaan reaktion aiheuttanut.
   YSL myös mulla ainoa sarja, jonka tuotteet järjestelmällisesti ovat jonkin asteen reaktion aiheuttaneet. Olisi mielenkiintoista tietää mikä on se ainesosa.
   Onneksi paljastui kokeillessa tuolla tavalla, eikä tarvinnut mitään tuotetta palauttaa.

 18. Ihmiset tuntuvat unohtavan, että vain ns. etäkaupassa laki velvoittaa palautusoikeutta, eikä tämä siis koske kivijalkakauppoja. Totta kai jos tuote on virheellinen, niin palautus/vaihto tulee kysymykseen.

  Itse olen tässä syksyn aikana joutunut palauttamaan monia tuotteiden niiden virheiden takia (kengät hajoavat ensimmäisen käyttökerran jälkeen, digitaalinen kelloradio ei näytä kelloa jne.) mutten kyllä kosmetiikkaa ole edes ajatellut palauttaa, vaikka yhdestä sain ärsytysreaktion (mistä kauppa olisi voinut tietää, että ihoni ärsyyntyy tietystä voiteessa olevasta aineesta kun en itsekään tiennyt?). Kiertoon meni.

  Kerran kyllä harmitti kun kallis meikkivoidepurkkki hajosi kun pudotin sen, mutten pienessä mielessäkään aikoinut mennä kauppiaalle siitä vinkumaan.. Voishan sitä kokeilla, mutten taida kehdata :D

  Tällainen käytös tuntuu olevan kasvussa, kukaan ei ole enää itse vastuussa. Tuntuu että ihmisillä on VAIN oikeuksia, mutta unohdetaan, että oikeuksien mukana tulee myös aina vastuu.

  1. Nettikaupassa ja kivijalkakaupassa on vähän eri säännöt tosiaan palautuksien suhteen, mutta monet tosiaan kivijalkakaupoistakin ottaa palautuksia vastaan jos kyse on kuitenkin jälleenmyyntikelpoisesta tuotteesta, mutta jos on itse rikkonut tai käyttänyt ohjeiden vastaisesti niin saa syyttää vain itseään.

   Tosi hyvin sanottu toi viimeinen lause, että nykyään tuntuu, että ihmisillä on vain oikeuksia ja unohdetaan niiden mukana tuleva vastuu. Just tältä se tuntuu tuolla kaupassa!

 19. Mutta jenkeissähän on tosi voimakkaasti sellainen miellyttämisen kulttuuri… Siis ihan vaan se, että naamatusten puhutaan yhtä ja tarkoitetaan toista, tärkeintä on pitää imago kiiltävänä. Asiakaspalvelussa varmasti iso syy On tippauskulttuuri, eli täytyy mielistellä että saat leivän pöytään. Niin musta vähän tuntuu, että tää on alkanut tulla tänne Suomeen kanssa. Että vaaditaan ja vaaditaan, ei ollenkaan ajatella, että siinä on ihminen vastassa. Kun jenkeissähän voi olla vaikka kuinka röyhkeä tahansa, ja vaatia sitä nuoleskelua, ei siellä kukaan palkkansa takia uskalla alkaa vastaan pistämään, vaan ottaa kaiken vastaan. Johtuisko ehkä siitä, että maailma koko ajan pienentyy, niin saadaan vaikutteita muualta?

  1. Maailma kyllä tosiaan pienentyy koko ajan ja sen kyllä huomaa. Mutta se kyllä täytyy sanoa, että jenkit on asiakkaina kaikista hymyilevimpiä ja jakelevat ehdottomasti eniten kiitoksia ja kohteliaisuuksia :D Tämmöiselle jörölle suomalaismimmille se on joka kerta yhtä hämmentävää :D

 20. Siis TÄH, mitä mä just luin?!? Oikeesti on tollaisia ihmisiä??? Ei voi käsittää.

 21. Itse en kanssa myyjänä voi ymmärtää, että mitä sellaisten ihmisten päässä liikkuu, jotka tosissaan kuvittelee, että kauppa omaksi häviökseen ottaisi käytettyjä eli myyntikelvottomia tuotteita takaisin. Sekin on jo suuri etu asiakkaalle, että sen myyntikuntoisen tuotteen voi palauttaa kivijalkaliikkeeseen, sillä nettikaupathan ovat ainoita, joille palautusmahdollisuus on pakollinen, mutta kivijalkamyymälät ovat ottaneet sen palautuskäytännön käyttöön vaan omasta valinnastaan ja asiakkaita meillyttääkseen.
  Kerran jos toisenkin on tosiaan ollut niin hankalia tilanteita töissä, kun ihmiset eivät tajua niitä palautuskäytäntöjä ja vaativat päällikköä paikalle, kun ”hän varmasti ymmärtää paremmin ja on valmis myöntämään virheen asiakastyytyväisyyden ylläpitämiseksi”, mutta kuinkas ollakkaan se päällikön mielipide on joka kerta käytetystä tuotteesta ollut ihan sama kuin minulla myyjänä.

  1. No eihän nyt joku alhainen myyjä voi tuollaista päätöstä tehdä, että kyllä se päällikkö pitää saada paikalle :D Harmittaa vaan siinä kohtaa, kun päällikkö onkin täysin samalla linjalla työntekijän kanssa. Olen ollut samassa tilanteessa monta kertaa. Ei se käytetty tuote ole yhtään sen enempää palautuskelpoinen, vaikka henkilö kassan takana vaihtuu.

 22. Tama on aika kaksipiippuinen juttu mun mielesta. En itse ole koskaan mitaan palauttanut ja ymmarran kylla ostovaiheessa ottamani riskin tuotteesta, mutta on mulla muutaman kerran ottanut paahan kun olen viallisen tuotteen ostanut. Mulle sattui etta ostin minun mittapuullani kalliimman kynsilakan (nicole by opi – naissa siis ei ole mitaan testeria kaupassa) ja tuote oli aivan kamala ja jouduin heittamaan roskikseen, luultavasti oli vikaa formulaatiossa. Laitoin meilia brandille eika sielta koskaan kuulunut mitaan. :/ Sen jalkeen en ole ’kalliimpia’ lakkoja ostanut ja mieluummin ostan sen alle 8 euron tuotteen jonka ei harmita sitten jos tuote onkin viallinen. Eniten arsyttaa jos kalliimista tuotteista ei saa mitaan testeria kokeilla, koska eihan se hinta takaa laatua tai tuotteen toimivuutta.

  1. Jos tuote on viallinen tai epäilet sitä vialliseksi niin kyllä sen silloin voi kuitin kanssa viedä kauppaan takaisin ja ainakin kysyä, että kuuluuko tämän oikeasti olla tämmöinen, vai onko tässä jotain vikaa. Jos se tosiaan on viallinen niin kyllähän se otetaan takaisin jos se kuitti tosiaan löytyy.

 23. Kyllä niitä pölhöjä valitettavasti löytyy. Tuli yks juttu mieleen minkä kuulin just yheltä ystävältä; Heillä on töissä rajoitetun ajan teatterilla myynnissä Myrskyluodon Maija-teemaista suodatinkahvia ja kahvipussin takapuolella on ”kuvituksena” musikaalista sanat lauluun ”Mieli taipuvaa viljaa” ja siellä lukee myös lyriikoiden alla säveltäjän ja sanoittajan nimet ko. laululle. No, yksi asiakas oli sitten kysynyt tutkailtuaan kahvipakettia että ”Niin onko tässä siis viljaa?” ….. :-D WHAT!? Juu, viljaa kahvissa ja silleen…

 24. Tähän vaikuttaa varmasti myös se Jenkeistä tuleva ajatus, että kaiken saa palauttaa. Youtube videoita kun vähänkään katsoo saa kuulla monesti, kuinka tuotteita ostetaan, kokeillaan ja kun ei tykätä viedään takaisin Sephoraan. Mulla on sellanen muistikuva, että joku liike Suomessakin olisi ottanut tämän käytännön, oliko se sitten Sokos vai mikälie, mutta mun mielestä täysin tarpeetonta. Kyllä sen pitäisi olla jokaisen omalla vastuulla mitä ostaa, välillä tulee huteja ja välillä ei. Ei se kuitenkaan kaupan vika ole.

 25. Olen ongelmitta palauttanut esim. tuotteita tuotteita jotka aiheuttavat reaktion tai on viallinen. Enemmän koen ongelmana etten saa pyynnöistä huolimatta testeriä jotta voisin testata rauhassa värisävyä, koostumusta ja saanko reaktion. Tai siihen että myydään puolipakolla vaikka ostaja epäröin tuotteen soveltuvuutta. Tai ei uskota että valoaheijastavat tuotteet eivät kaikki käy koska sisältävät monet metallihippusia ja nikkeliä. Tai kun ei halua kajalia vaan meikkikynä joka ei ole niin pehmeä kuin kajal, tiuskitaan eikä tiedetä mikä ero näillä on. Tai ei osata incilistasta lukea onko siellä tiettyä ainetta (itse en näe niin pieniä tekstejä). Onneksi on nettikaupat. Ja onneksi edes joskus vastaan sattuu ystävällinen, asiantunteva myyjä joka oikeasti kuuntelee sitä asiakasta ja keskittyy myymään juuri sopivat tuotteet.

 26. Johan on, en ole tälläistä ilmiötä tiennyt olevankaan, kaikkea sitä ihmiset yrittää ja virittelee. Mieheni oli nuorena Stockkalla töissä ja joku yritti taapero toisessa kainalossa ja vastasyntynyt toisessa palauttaa imetysliivejä, jotka olivat vanhat kuluneet ja jo pesujen värjäämät. Ne kuulemma vaihdettiin, koska niin oli silloin ainakin tapana. ;) Mutta, kyllä varmaan kaikkea yritetään, että huh. Iloista uutta vuotta <3

 27. Entä jos olisi sellainen tapaus, että myyjä kokeilee meikkivoidetta leukaan ja pitää sävyä hyvänä ja vakuuttaa, ettei sävy tummene yhtään – mutta kotona huomaat, että sävy tummenee kasvoilla aika lailla eikä sovikaan. Voisikohan silloin palauttaa? En tosin kehtaisi yrittää, mutta ihan mielenkiinnosta?

 28. erittäin hyvä ja aiheellinen postaus, pelkästään sen perusteella, ettei tykännyt tuotteesta ei pitäisi olla palautusmahdollisuutta! se näkyy kuitenkin sitten hinnoissa…

  mutta mitäs mieltä olet tällaisesta tapauksesta, jossa kerroin myyjälle etsiväni tietynlaista tuotetta ja olevani allerginen eräälle ainesosalle. myyjä suorastaan tuputti hieman erilaista tuotetta kuin mitä olin etsimässä. kävi sitten niin, että siinä olikin ainetta, jolle olin allerginen, enkä voinut käyttää tuotetta. kauppa ei suostunut minkäänlaiseen hyvitykseen vaikka selvästi olin kertonut allergiastani… kyllä kiukutti muuten todella paljon. mitä mieltä olet siis allergiapalautusten hyväksyttävyydestä? mielestäni tavallaan nekään eivät ole ok, koska silloinhan mitä tahansa voisi alkaa palautella kun ”siitä tuli allergiaa”, mutta tuo oli kyllä ihan myyjän ammattitaidottomuudesta johtuva juttu.

  ihanaa uutta vuotta! :)

 29. Kaikkein ihaninta on se, kun asiakas soittaa mulle (olen eräässä verkkokaupassa asiakaspalvelupäällikkönä) ja alkaa huutamaan ja haukkumaan mua puhelimessa yrittäessään saada mut tilaamaan nouto tuotteelle, jonka hän haluaa palauttaa – mutta jonka hän on ostanut esim. Parkanon Halpa-Hallista. Tämäkin tapaus on tullut vastaan. Asiakkaan mielestä hänen pitäisi voida palauttaa tuote meille (ja mikä parasta, meidän vielä itse noutaa se häneltä), vaikka hän ei ole sitä meiltä ostanut, koska me nyt satumme myymään samaa mallia. Yritin urheasti selittää, ettei se ihan näin toimi. Emme me voi antaa asiakkaalle esim. rahoja takaisin – joita hän ei ole koskaan meille maksanut. Se puhelu oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun lopulta päädyin sulkemaan puhelimen kesken lauseen ja lisäämään numeron mielessäni olevalle ”mustalle listalle”. Asia olisi muuten ehkä vielä ollut OK, mutta kun aletaan nimittelemään ja haukkumaan puhelimitse ventovierasta ihmistä, niin siinä kohtaa toivotan hyvät loppuelämät ja päätän puhelun siihen :P

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.