.UUSI SOHVA.

Alunperin ei todellakaan suunniteltu hankkivamme uutta sohvaa, kun uuteen kotiin muutettiin, vaan ajateltiin, että ostetaan pari nojatuolia kaveriksi, että saadaan enemmän istumatilaa. Sitten, kun se sohva kuitenkin oli paikoillaan uudessa kodissa, alkoi se näyttääkin aika pieneltä ja vaikka siihen olisikin lisännyt ne nojatuolit niin se olisi silti ollut jotenkin töpö nykyisessä tilassaan.

1910_OH_05-700x467

Meidän vanha tumma sohva on palvellut jo kuusi vuotta ja on nyt kolmannessa eri osoitteessa meidän kanssa. Ensisijaisesti tässä sohvassa häiritsee sellainen tietynlainen jyhkyys noine leveine käsinojineen ja myös tuo tummuus ja tässä tilassa sohva tosiaan jää myöskin vähän pieneksi, vaikka jyhkynlainen onkin. Tuossa sohvan edessä on metrikaupalla tilaa ennenkuin TV-taso tulee vastaan. Harkitsin myös sohvan kääntämistä tuolle valkoiselle seinälle, mutta silloin taas se telkkarin katsominen hankaloituisi ratkaisevasti ja silloin se ainakin vaatisi niitä nojatuoleja lisäksi.

Kriteerit uudelle sohvalle oli, että se olisi vaaleampi ja että se olisi vähän siromman mallinen ja mieluiten kulmasohva, jossa olisi reippaammin istumatilaa. Löysin vähän vahingossa ihan täydellisen sohvan Hobbyhallista ja se oli vieläpä hyvässä alennuksessa.

1911_OH_06-467x700

Sohva saapui kahdessa osassa viime maanantaina, mutta mun iltavuorojen takia päästiin asentelemaan sohvaa paikoilleen vasta lähempänä loppuviikkoa, kun se nyt oli kuitenkin kahden ihmisen homma.

1912_OH_07-700x467

Uusi ja vanha vierekkäin. Tummuusero on melko valtava, mutta mä tykkään. Uusi sohva on kuitenkin edelleen harmaa, eli hyvä neutraali pohja toteuttaa erilaisia väriyhdistelmiä jos sellaisia haluaa joskus toteuttaa. Vaaleammassa sohvassa myöskin koirankarvat ovat näkymättömämpiä, kun kaksi kolmesta koirasta on kuitenkin blondeja ja sillä mustallakin on vaalea aluskarva.

1913_OH_10-700x351

Ai että mä sitten tykkään! Lyylikin siellä jo tyyppaamassa. Ostin samalla Hobbyhallista myös uusia koristetyynyjä, mutta ainakin tuo nurkka kaipaa niitä vielä lisää, mutta ehtiihän niitä. Äidin virkkaama torkkupeitto toimii täydellisesti myös tämän vaaleammanharmaan sohvan kanssa, ellei ehkä jopa vähän paremmin kuin sen tumman, jotenkin sulautuu tuohon. Sohvan oikea puoli on nyt lyhyempi kuin vanhassa sohvassa, joten siihen jäi pieni tila säilytysrahille (sekin muuten Hobbyhallista, hah, tein sinne aika ison tilauksen), jota voi tarvittaessa käyttää myös istuimena.

1914_OH_11-467x700

Sohvan vasemmalle laidalle mahtui vielä tuolikin (joka odottelee uutta ruokapöytää, jonka ääreen se oikeasti kuuluu) ja tuohon kuvasta vasemmalle jää TV-taso. Seinä ehdottomasti kaipaa vielä jotain tauluhommia, mutta tosiaan niitä laitetaan paikoilleen vasta, kun ollaan lattiat uusittu ja seiniä vähän paklattu ja maalattu.

1915_OH_13-467x700

Ihanaa, kun olohuone alkaa pikkuhiljaa muotoutumaan sellaiseksi, kuin sen mielessäni kuvittelin. Toki olohuoneen koko toinen seinä on edelleen sekaisin kuin seinäkello ja nyt siinä on vielä se vanha sohvakin tiellä :D

4 thoughts on “.UUSI SOHVA.

  1. Jännä miten toi uusi sohva näyttää paljon kevyemmältä kuin vanha, vaikka se on kooltaan isompi. Tosi kaunis, tohon ei varmasti kyllästy. :)

    1. No sitä olen tässä itsekin ihmetellyt, miten kepeän ja siron näköinen tuo uusi sohva on, vaikka se tosiaan onkin selvästi suurempi kuin vanha! Tykkään kyllä ihan pöljänä, aivan ihana sohva!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.