.VAATTEIDEN MUUTTO.

Muistatteko, kun kirjoitin meidän epäkäytännöllisestä vaatekaapista? Tällä hetkellä tilanne sen kanssa on, että se pistettiin levyiksi ja nyt se odottaa terassilla kuljetusta kaatopaikalle.

1935_vaatekaapit_09-700x467

Meidän makuuhuone on tällä hetkellä vähän tilavampi kuin ennen :D Tuossa purkuhommissa kävi myöskin ilmi, että miksi tuo nurkassa oleva kapea hyllytila oli sinne tehty. Tuon hyllyn takana nimittäin kulkee joku ilmastointi tms. putki keittiöstä ylös katolle, joka on sitten koteloitu tuonne vaatekaapin taakse. Eli meidän tapauksessa tämä siis tarkoittaa sitä, että tuo nurkkahyllykkö on pakko jättää tuonne ja asentaa se tuleva uusi IKEAn kaapisto tuohon viereen. Mitattiin, että se just ja just mahtuu tuohon tilaan vielä, vaikka tuo nurkkahylly jääkin tuonne, mutta kyllä se aika lähelle makkarin ovea sitten tulee. En kuitenkaan tällä hetkellä koe, että kaappisuunnitelmaa pitäisi muuttaa, mutta katsotaan nyt. Ostetaan uusi kaapisto kuitenkin vasta sitten, kun lattiat on vaihdettu, eli joskus juhannuksen jälkeen toivottavasti.

1936_vaatekaapit_06-467x700

Vaatekaapin takaa löytyi myöskin nostalgista 70-luvun tapettia (vasemmalla) :D Oikealla nykyistä maalattua seinää. Tämä saumakohta jää kyllä onneksi sen uuden vaatekaapin taakse, ettei tarvitse ryhtyä tekemään seinille mitään :) Oli muuten huvittavaa huomata miten rakennusvaiheessa oli jemmattu ylimääräisiä listoja ja lattian palasia: ne oli säilötty vaatekaapin ylisille ja sitten pistetty koko mesta umpeen :D

1937_kaapisto_01-467x700

Vaatekaapin purkutoimenpide tarkoitti tietenkin sitä, että vaatteet piti saada jonnekin muualle ja ne ei kuitenkaan voi olla ihan missä tahansa, koska uuden kaapin tuloon on vielä viikkoja. En useita viikkoja ajatellut elää mitään matkalaukkuelämää, joten mun tapauksessa se tarkoitti sitä, että siirsin vaatteeni mun kosmetiikkahuoneessa sijaitsevaan kiinteään kaapistoon. Täällä oli ennen lakanat, mutta siirsin ne nyt vähän tiiviimmin vaatehuoneeseen ainakin toistaiseksi.

1938_kaapisto_02-467x700

Kaikki viikattavat vaatteet mahtui keskimmäiseen kaappiin oikein mainiosti ja ritilälaatikoihin jäi paikoitellen myös tilaa. Mun vaatteiden raivaamisesta on tosiaan ollut hyötyä :D Huomasin tässä, että mulla on oikeastaan aika vähän vaatteita verrattuna melkein kehen tahansa keskivertonaiseen ja kun nytkin kävin kaikki vaatteet läpi viikatakseni ne uudelleen, niin sain ilokseni huomata, että varsinaisista vaatteista mun ei tarvinnut laittaa yhtäkään poistoon vaan tykkään kaikista. Ainoastaan alusvaatteissa ja sukissa tein karsintaa, mutta sitä mä en ollutkaan tehnyt silloin, kun vaatteitani viimeksi karsin. KonMari on tässä vahvana.

Ylimmällä hyllyllä on takarivissä talviurheiluun liittyviä aluskerrastoja, joita en todellakaan lähikuukausina tarvitse ja etualalla taas paksummat villaneuleet, joita en (toivottavasti) myöskään tarvitse vähään aikaan.

Tyhjä hylly on tarkoituksella tyhjä, koska tästä tuli sellainen ”puolipitoisten” vaatteiden asema. Tälle hyllylle jätän käytössä olleita alustoppeja ja t-paitoja, joita voi vielä käyttää, mutta joita en viitsi viikata kuitenkaan puhtaiden joukkoon ja jotka ei kuitenkaan ole vielä ihan pyykkikorimatskuakaan. Tähän hyllylle myöskin jätän kotihousut, villasukat ja yövaatteet, kun aamulla pukeudun töihin lähtöön, siinä ne sitten odottelee sitä, että tulen takaisin kotiin ja vedän taas kotipökät jalkaan.

1939_kaapisto_03-700x467

Laatikoihin viikkasin vaatteet suunnilleen KonMarin ohjeiden mukaan ja laitoin ne pystyyn (kuten KonMari myöskin neuvoo), että ne vie mahdollisimman vähän tilaa ja samalla näkee hyvin kaiken mitä siellä on. Tässä on kaikki mun viikattavat topit, t-paidat ja pitkähihaiset (muutama saattaa tosin olla pyykissä) ja kuten näkyy, tilaa jäi vielä ihan selvästi.

1940_kaapisto_04-700x467

Farkkujen viikkaamista pitää vielä harjoitella, nämä jäi liian korkeiksi, että ne olisi mahtuneet pystyasentoon, joten olkoot toistaiseksi näin. Kyllä tuostakin löytää helposti tarvitsemansa ja kun vielä tunnistan kankaasta mitkä farkut on kyseessä niin valinta on jopa mustien kanssa helppoa.

1941_kaapisto_05-700x467

Tästä laatikosta tykkään ihan erityisesti, niin ihanan napakasti nuo kaikki tuolla ja vaikka laatikko on ihan täynnä, se on ihanan siisti ja kaiken näkee heti ja tunnistaa mikä vaate on mikäkin. Taka-alalla on yöpaitoja ja kotihousuja. Etualalle järjestin juoksuvaatteet (jotka onkin lähes ainoat mun värilliset vaatteet), oikealla housut, keskellä topit ja t-paidat, vasemmalla pitkähihaiset ja urheiluliivit.

1942_kaapisto_06-468x700

Henkarivaatteita mulla on niin paljon, että niitä en mitenkään saanut tähän kapeaan kaappiin kaikkia, vaan jouduin karsimaan tähän nyt sellaisen ”kesävaate-valikoiman” ja loput jemmasin vaatehuoneen uumeniin. Tässä on kuitenkin nyt ne oletettavasti tarpeellisimmat henkarivaatteet. Uuteen vaatekaappiin olisi tarkoitus saada mahtumaan sitten kaikki kerralla.

4 thoughts on “.VAATTEIDEN MUUTTO.

  1. Näitä järjestelyjuttuja on niin kiva lukea, saa oma vaatteidenvähennys-projekti uutta tuulta :) Tosin tällä hetkellä melkin on tilanne se, että mulla on LIIAN VÄHÄN vaatteita. Esimerkiksi housuja on käytössä vain neljät… :D

    1. No mä just kävin ostoksilla, kun totesin, että kevyempiä farkkujen kanssa käytettäviä yläosia multa tuntui puuttuvan :D Samalla löysin tosi kivat mustat farkut, joita ostin kahdet, että voin toisista tehdä pitkät shortsit, sellaisia kun ei tunnu näinä mikroshortsi-aikoina löytyvän mistään.

  2. kiva postaus! mulle vaatekaappi on murheiden loppumaton kryyni, sillä se on auttamattomasti liian pieni ja vaatteita on vaikea noukkia hyllyjen perukoilta. mistä olet hankkinut tuon korisysteemin, vai onko se ollut kaapissa valmiina? olen etsinyt tuollaista epätoivoon saakka, sillä tuo ratkaisisi säilytysongelmat luultavasti melkeinpä kertaheitolla :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.