.SITRUUNAINEN MOZZARELLASALAATTI.

Olen vähän huono itse ideoimaan erilaisia salaatteja, teen aina samalla tavalla ja aina on ne samat perusjutut joka ikisessä salaatissa. Eli tarvitsen jonkun muun ideoimaan niitä mulle, tällä kertaa jostain Pirkka-lehdestä tai vastaavasta jemmaan leikattu resepti.

sitruunainen_mozzarellasalaatti_01

Viime aikojen lemppariresepti on tämä sitruunainen mozzarellasalaatti, jonka myötä maistoin kumkvatteja ekaa kertaa ikinä tänä kesänä. Tätä salaattia on nyt tullut tehtyä vähän erilaisin muunnelmin jo ainakin kolme tai neljä kertaa ja kyllä muuten vaan toimii!

sitruunainen_mozzarellasalaatti_02

Unohdin ostaa kaupasta rucolaa, mutta käytin tavallisempaa salaattia ja ruohosipulia sen tilalla ja myöskin luumutomaatit unohtui kauppaan, mutta käytin ihan tavallista tomaattia. Olen myöskin tykästynyt tuohon antipasti-lajitelmaan, jossa on kolmea erilaista ilmakuivattua lihaa pelkän ilmakuivatun kinkun tilalta. Tein salaatin vain itselleni, joten säädin vähän raaka-aineiden määriä niin, että salaatti mahtuu Arabian 24H kulhoon.

sitruunainen_mozzarellasalaatti_03

Aloitetaan pilkkomalla tai repimällä mozzarella vähän pienemmäksi. Mä käytin pieniä mozzarellapalloja (5 kpl) tällä kertaa, jotka pilkoin neljään osaan. Raastoin pestyn sitruunan kuorta mozzarellan päälle suht reippaasti.

sitruunainen_mozzarellasalaatti_06

Seuraavaksi pilkoin tomaatin ja neljä isohkoa kumkvattia. Varasin tähän kuusi kumkvattia, mutta ne olikin niin isoja, että yhteen annokseen riitti neljä ihan hyvin, kun pilkoinkin ne aika paljon pienempiin osiin kuin reseptin mukaan neuvottiin.

sitruunainen_mozzarellasalaatti_07

Pilkoin nektariinin ja hunajamelonin puolikkaan sinne sekaan ja revin päälle vielä salaatin, basilikan lehtiä ja ruohosipulia.

sitruunainen_mozzarellasalaatti_08

Lopuksi vielä leikkelin ilmakuivatut lihat (6 erillistä leikkelettä muistaakseni) salaatin sekaan ja isohko loraus oliiviöljyä salaatin päälle ja eikun koko sotku sekaisin.

sitruunainen_mozzarellasalaatti_09

Valmis salaatti on määrällisesti runsas ja yllättävän täyttävä, mutta silti kevyt ruoka. Tässä yhdistyy jännästi eri maut: makeutta tulee melonista ja nektariinista, kirpeyttä sitruunankuoresta ja kumkvateista ja suolaisuutta ilmakuivatuista lihoista. Sen kyllä totesin tästä versiosta, että se rucola on oikeasti paljon parempaa, koska se antaa oman makulisänsä kokonaisuuteen ihan eri tavalla kuin perus salaatti, mutta muistanpahan paremmin ensi kerralla.

Jos olet kyllästynyt perus tomaatti-kurkku-feta-tonnikala -salaatteihin kuten minäkin ja olet valmis kokeilemaan raikkaita ja uusia makuelämyksiä niin kannattaa kokeilla tätä. Mulla on ollut tämä resepti liimattuna mun reseptikirjaan jo kauan aikaa, mutta nyt vasta tänä kesänä intouduin kokeilemaan ensimmäisen kerran ja sittemmin olen tätä tosiaan tehnyt jo useammankin kerran, koska on vaan niin hyvää!

8 thoughts on “.SITRUUNAINEN MOZZARELLASALAATTI.

  1. Näyttääpäs herkulliselta! Mä jumitan helposti myös niissä samoissa vanhoissa ohjeissa.. Viime aikojen suurin ”muutos” on ollut omenaviinietikan lisääminen salaattiin. Sitäkin on tullut käytettyä jo sen verran paljon, että on muuttunut melkein sekin jumiutumiseksi :D

    1. Mikä siinä onkin, että pitää aina jumittua joka hiton asiaan :D Ja oonhan mäkin jumittunut tähän, kun tein tätä heinä-elokuun aikana varmaan melkein kerran viikossa, ellen useamminkin välillä :D

  2. Kiitos ohjeesta. Olen maistanut kumkvatteja, mutta en ole oikein keksinyt mihin niitä voisi pistää, no salaattiin, tietysti.

  3. Näyttää tosi hyvältä! Mulla on kanssa tapana tehdä perustylsiä salaatteja (pohjalla salaattia, kurkkua, tomaattia ja paprikaa). Tämä näyttää tosi hyvältä!

    1. Mulla on kans normaalisti AINA se salaatti, kurkku ja tomaatti, yleensä myös feta tai mozzarella ja aina joku liha, kana tai kala, joka onkin suurinpiirtein ainut, joka muuttuu salaateissa :D Mutta tämä on ollut oikein mielenkiintoinen elämys ja avannut salaatti-ideoita vähän laajemmaltikin!

  4. Kiitos, tää tuli kuin tilauksesta! Päivittäin teen töihin eväät mukaan ja liian usein tulee jämähdettyä sille kurkku-tomaatti-juusto-liha -linjalle :)

    1. Apua, jos mun pitäis tehä töihin eväät joka päivä! Olisin varmaan jo hirttäny itteni :D Mä jaksan innostua ruoasta ja ruoanlaitosta jos saan tehdä sitä tarpeeksi harvoin :D Töissä onneksi on suht hyvä ruokala, jossa saa lämpimän ruoan helposti niin ei tartte eväitä säätää vaan sapuskaa voi tehdä vaikka vaan aamuvuoron jälkeen, kun iltaan jää kivasti vapaata tai vapaapäivinä, kun on oikeasti aikaa keskittyä aiheeseen kunnolla. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että on kotona vasta illalla kympin jälkeen ja sitten pitäis vielä alkaa miettimään seuraavan päivän eväitä töihin, hyi :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.