.SYKSYINEN MINI-KAPSELI.

Olen tässä viimeisen viikon aikana yhtäkkiä hurahtanut Pinterestiin ihan uudestaan. Kirjauduin sinne joskus aikoja sitten, en kuitenkaan silloin jaksanut ihmeemmin innostua siitä, mutta tämän syksyn aikana olen viimeinkin alkanut tekemään sinne vähän laajempiakin kansioita ja viikko sitten vietin sen parissa lähes kokonaisen vapaapäivän. Olen hurahtavaa sorttia, joten näin käy joskus.

Kun sinne niitä ”Style Stuff”-kansioita sitten väsäilin, niin innostuin siitä hommasta niin, että halusin tehdä ihan omista vaatteistani omalle koneelle joitakin kollaasikuvia. Siinä menikin sitten koko viikko, kun ensin metsästin erilaisista verkkokaupoista vastaavia vaatteita, kuin mitä omistan ja ryhdyin luomaan erilaisia asuja. Tää on ollu vähän niinkuin paperinukeilla leikkimistä :D

minisyksy_kollaasi1

Päädyin lopulta luomaan tämmöisen mini-kapseli -vaatekaapin joistakin mun lempivaatteista. En tässä nyt ajatellut mitään erityistä, kunhan nyt halusin luoda muutaman vähän erilaisen asukokonaisuuden mahdollisimman vähillä vaatteilla ja myöskin osoittaakseni, että pienemmätkin yksityiskohdat muuttaa kokonaisuutta helposti joko arkisempaan tai fiinimpään suuntaan, vaikka vaatteet sinänsä ovatkin kaikki melko arkisia. Ja kyllähän tämmöisellä vaatemäärällä voisi lähteä vaikkapa syksyiselle kaupunkilomalle, ehkä pienin muutoksin, mutta kuitenkin.

Otin tähän kapseliin mukaan kolme alaosaa, kaksi yläosaa, kaksi takkia, kahdet kengät, kaksi kaulahuivia ja mun go-to-käsilaukun, joka on siis yhdistetty kaikkiin asuihin.

minisyksy_kollaasi2

Ensimmäinen kollaasi on toteutettu niin, että perustana on pidempi tummanharmaa paksu neulepaita/mekko.

1. Harmailla farkuilla, matalilla kengillä ja vihreällä parkatakilla tummanharmaa pitkä neule on hyvin arkinen ja tavallinen asu päivittäiseen työmatkailuun tai vaikka koiralenkillekin. Tämä on sellainen asu, joka ei hirveästi ehkä herätä huomiota arjessa.

2. Astetta kaupunkimaisempi samasta neuleesta tulee, kun harmaat farkut vaihtaa mustiin ja parkatakin vaihtaa nahkatakkiin. Tämä asu toimii aina ja onkin yksi mun lemppariasuista.

3. Sama pitkä neule voi toimittaa myöskin mekon virkaa, kun farkut vaihtaa paksuihin sukkahousuihin ja asun saa asteen verran fiinimmäksi myös vaihtamalla matalat kengät korkonilkkureihin. En tällä asulla nyt yökerhoon ehkä lähtisi (paitsi, että voisin varmaan lähteäkin, hah), mutta helposti kyllä vaikkapa johonkin blogiin liittyvään pr-tapahtumaan.

minisyksy_kollaasi3

Toisessa kollaasissa parustana on hieman lyhyempi musta palmikkoneule. Neuleen lyhyempi mitta hieman muuttaa vaatetuksen yleisfiilistä, vaikka nämä asukokonaisuudet ei sinänsä muuten eroakaan äskeisistä.

4. Jälleen harmaat farkut ja vihreä parkatakki matalilla kengillä, jolloin asu pysyy hyvin arkisena.

5. Mustat farkut ja nahkatakki muuntaa kokonaisuuden huomattavasti rokimpaan suuntaan, vaikka muut osa-alueet pysyykin samoina. Tämä on näistä kolmesta mun lemppari ja eniten käytetty kokonaisuus.

6. Kun asusta vaihdetaan taas farkut vaaleammiksi, kaulahuivi mustavalkoiseen ja matalat kengät korkonilkkureihin, muuttuu asun fiilis jälleen, vaikka se melko rokkina pysyy kyllä edelleen.

Yllä nähdyt vaatekokonaisuudet on ollut mulla tänä syksynä päällä jo useampia kertoja ja sama tyyli on toistunut jo useita vuosia (parkatakkia lukuunottamatta, koska se on uus juttu) ja viihdyn niissä edelleen. Nämä on sellaisia asuja, joihin oikeastaan kiteytyy mun pukeutumistyyli: simppeliä ja arkista, mustavalkoharmaalla väripaletilla olevia vaatteita, joita on maustettu rokahtavilla jutuilla, kuten pääkallohuivilla ja nahkatakilla.

Tein erilaisia vaatekokonaisuuksia myös tämän minikapselin ulkopuolelta, tässä alla pari sellaista:

syksyasu_01

Yhtä tyypillinen mulle on tämä asu, jossa mukaan on heitetty ripaus harmaansinistä mustan ja harmaan joukkoon. Tykkään, kun syksyllä vaatteita voi kerrostaa.

syksyasu_06

Tämäkin on yksi mun tyypillisimmissä syksyasuista ja tässä esiintyy yksi mun lempivaatteista jo monien vuosien ajalta: harmaa neulemekko. Neulemekko sopii myös farkkujen kanssa käytettäväksi, jolloin se muuntautuu pitkäksi neulepaidaksi.

Mulle syksy on sitä parasta pukeutumisaikaa, viihdyn syysvaatteissa kaikista parhaiten. Rakastan nahkatakki-lookkia kaikista eniten, tykkään lämpöisistä neuleista ja neulemekoista ja on ihana kietoutua isoihin kaulahuiveihin. Musta tuntuu, että syksyllä on eniten mahdollisuuksia leikitellä vaatteiden kanssa ja on kivaa, että ne vaatteet myös näkyy, kun takki voi olla auki. Käytän paljon samoja vaatteita talvella kuin syksylläkin (alle vaan enemmän kerroksia), mutta talvella pitkä untuvatakki peittää kaiken, joten se on vähän tylsää ja se kyllä tappaa luovuuden moneksi kuukaudeksi pukeutumisen suhteen. Kesä taas luo mulle ongelmia, koska en viihdy lyhyissä hameissa/mekoissa/shortseissa ilman sukkahousuja ja sukkahousut kesällä on yök. Joten syksyisemmissä vaatteissa olen kaikista eniten oma itseni.

Pinterestistä on kyllä ollut se hyöty, että olen saanut ikäänkuin vahvistusta omalle tyylilleni, kun todella huomasin klikkailevani aina tismalleen samantyyppisiä vaatteita ja olen myöskin löytänyt pari sellaista vaateväriä, joita toivoisin näkeväni enemmän myös omassa vaatekaapissani, kuten burgundin värinen neule ja/tai kaulahuivi, khakinvihreät farkut, valkoinen pitkänmallinen laskeutuva t-paita ja vaaleanharmaa neule.

Mun Style Stuff for Autumn/Spring -kansio Pinterestissä on tulvillaan tätä samaa tyyliä, kuin tässä postauksessa on jo nähty, mutta sinne vaan inspiroitumaan jos siltä tuntuu. Tein myöskin omat vaatekansiot talveen, kesään ja juhliin, mutta ne on vielä hyvin vahvasti kesken.

Oletteko tekin hurahtaneet Pinterestiin, vai olenko aivan yksin? :D

Vaatekuvat Ellos, H&M, Zalando ja Stockmann.

4 thoughts on “.SYKSYINEN MINI-KAPSELI.

  1. Mun pitäisi tehdä kansioita pinterestiin – nyt tallennan usein kuvia koneelle tai kirjanmerkkeihin ja se on todella epäkätevää. Olen joskus hankkinut tunnuksetkin, mutta silloin homma jäi ja olen tainnut unohtaa salasanani.

    Syksy on kyllä ihan parasta pukeutumisaikaa. Ovatko sukkahousut kesällä yök niin kuin hikoilumielessä vai tyylillisesti? Käytän monesti kesälläkin sukkiksia, koska säärten iho on vaan niin huonossa kunnossa.

    1. Pinterestiin saa kyllä kivasti talteen inspis-kuvia aiheesta kuin aiheesta ja kännykän kautta kuviin pääsee käsiksi helposti missä vaan.

      Sukkikset kesällä on yök siis lähinnä hikoilumielessä, jos on niin lämmin että hame on paras vaihtoehto niin sukkahousut ei siinä lämmössä kyllä innosta.

  2. Itse olen tehnyt vastaavia Polyvore-sivustolla, suosittelen sieltä on myös helppo löytää kaikkea kivaa. Syksystä en muuten piittaa mutta rakastan neulemekkoja ja ne sopivat tähän vuodenaikaan täydellisesti. Itse olen myös Pinteretin suurkuluttaja, varsinkin tylsinä työpäivinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.