.UUDEN BUJON EKAT SIVUT.

*Postauksessa mainoslinkki

Viimeksi BuJo-aiheeseen liittyen kirjoittelin siitä miten mini-BuJo -kalenteri on muokkautunut ensimmäisten käyttöviikkojen aikana ja nyt ajattelin vähän vilauttaa, että minkälaisia sivuja olen jo väsäillyt valmiiksi vuoden 2017 Bullet Journaliin, koska tietenkään mä en malttanut pysytellä siitä erossa ennenkuin vuosi vaihtuu.

leuchtturm1917_01

Tilasin harmaan Leuchtturm1917* -muistikirjan ensi vuotta varten ja kun se kerta jo tuli ja mulla oli jo suurin osa suunnitelmista valmiina, ajattelin, että miksi en tekisi alkusivuja jo valmiiksi ja mähän tein.

leuchtturm1917_06

Aloitin vuosikalenterilla, joka toimii mun future logina. Mittailin miten saan tilan menemään tasan jokaiselle kuukaudelle, mutta pienen kompromissin jouduin tekemään ekojen ruutujen kohdalla, mutta vaikka leveydestä puuttuu yksi ruutu, on korkeutta kuitenkin saman verran kuin muissakin ja se oli tärkeintä. Jälkeenpäin sitten tietysti tajusin, että näistähän puuttuu viikkonumerot täysin, joten lisäsin ne tuohon vasempaan laitaan sitten jälkikäteen ja jälki on sen mukaista. Tämän tekeminen on kyllä yhtä isoa mokaa koko ajan :D Sen ainakin olen jo huomannut.

Tähän logiin on helppo merkata päivämäärän numerolla ja lyhyellä tekstillä tulevaisuudessa olevat tapahtumat ja jos ne ei ole päivämääräkohtaisia niin silloin päivämäärän voi jättää edestä pois. Tämän vuosi-näkymän kautta merkataan sitten aina uuteen kuukausi-näkymään valmiiksi tiedossa olevat tapahtumat, kun kuu vaihtuu.

leuchtturm1917_07

Seuraavalle aukeamalle tein vuosikohtaiset trackerit ja juoksukilometrejä seuraavan radan. Vuositrackeriin laitoin siis asioita, joita yleensä tehdään vähintään kerran kuussa tai vain joitakin kertoja vuodessa. Jätin trackeriin tahallaan tilaa alle jos vielä keksin jotain muutakin mitä voisin seurata ja jos en niin siihen voi kirjoittaa vaikkapa jotain muistilistaakin. Trackerista näkee hyvin mm. sen, että milloinkas me viimeksi pestiinkään koirat (sen unohtaa ihmeen nopeasti) tai että vaihdoinkos mä ne piilolinssit uusiin viime kuussa vai onkos tässä mennyt jo pidempään. Osan tehdyistä jutuista saatan merkitä ihan vaan ruksilla, osan taas numerolla, joka merkkaa päivämäärää, kun se on tehty tai esim. koirien juoksujen yhteydessä koiran nimen ensimmäisellä kirjaimella kyseisen kuukauden kohdalle.

Juoksukilometrejä halusin myöskin seurata ja tein tämmöisen mutkittelevan radan sitä varten. Radan varrella olevat pystyviivat merkkaa jokaista kymmentä kilometriä, jotta on helpompi pysyä kärryillä edistyksestä. Jokaisen juostun kilometrin ajattelin merkata harmaalla yliviivaustussilla värittämällä (pyöristys lähimpään tasalukemaan). Olen vähän laiskistunut juoksemisen suhteen ja huomaan, että sitä tulee harrastettua enää vain kesällä, vaikka mulla olisi kyllä välineet talvijuoksemiseenkin ja tämän seurantasysteemin olisi nyt tarkoitus motivoida juoksemaan edes vähän enemmän. En tiedä saanko noita kilsoja täyteen vuoden aikana, mutta on kiva nähdä miten pitkälle pääsen ja seuraavaa vuotta varten voin sitten vähän muokata tätä, jos ylipäätään koen tämän tarpeelliseksi.

leuchtturm1917_08

Tammikuun kuukausisivu näyttää kaikessa yksinkertaisuudessaan tältä. Vasemmalla on pystysuoraan päivämäärät ja viikonpäivät (ja kuukalenteri), välissä on tilaa lyhyelle tekstille ja oikealla kuukausikohtainen tracker-ruudukko. Jätin ruudukkoon pari tyhjää paikkaa varmuuden vuoksi, jos vaikka keksin vielä jonkun seurattavan asian, joka ei ole vielä tullut mieleen. Tarkoitus olisi harmaalla tussilla värittää aina toteutunut ruutu ja tietysti mitä enemmän niitä on, sitä parempi. Vähän pelkään tuon liikunta-rivin puolesta, mutta ainakin se on siinä ja muistuttaa mua, että olis ihan hyvä välillä harrastaa edes jotain liikuntaa (mukaan lasketaan siis kaikki liikunta, jota vartavasten tehdään vain liikkumisen takia).

Oikealle sivulle tein vain yleisen to-do -listan tammikuuta varten ja ideoita blogipostauksiin -osion. Tässä on kivasti löysää, että mahtuu kirjoittelemaan enemmänkin asioita, mitä tulee mieleen ja jos jotain jää tekemättä tämän kuun aikana niin ne siirretään kuun vaihteessa seuraavan kuukauden vastaavalle sivulle, jos ne on vielä ajankohtaisia.

leuchtturm1917_09

Tein myöskin rahankulutukseen liittyvän seuranta-sivun, johon ajattelin ihan vaan merkata joko + tai – merkillä rahamäärän, joka on joko tullut tai mennyt ja syy miksi se on tullut/mennyt ja paljonko rahaa on tilillä sen tapahtuman jälkeen. Tässä oli nyt vähän huonoa suunnittelua, kun en ensin meinannut tehdä kaksirivistä tästä sivusta, mutta tajusin sitten, että entäs jos tila loppuu ja joudun jatkamaan johonkin huitsin nevadaan niin tein sitten tuplana saman listan heti viereen, siksi tuo oikeanpuolimmainen rivistö on niin paljon kapeampi.

Oikealla sivulla on onnellisuus-logi, johon pyrin kirjaamaan vähintään yhden asian per päivä, josta olin onnellinen juuri sinä päivänä. Merkattava asia voi olla ihan mitä tahansa, iso tai pieni, kunhan se on tuonut hyvää oloa ja hymyn huulille. Olen tehnyt tätä tuohon pikku-BuJoonkin (en tosin ole ihan joka päivä muistanut) ja siihen on kiva palata myöhemmin, joten luultavasti tulen tekemään tätä jatkossakin.

leuchtturm1917_03

Enempää en ole vielä tehnyt valmiiksi. Tyhjää kirjaa on noin 240 sivua, johon mahtunee oikein hyvin koko vuosi 2017 iloineen ja suruineen, tapahtumineen ja trackereineen. Tällä tavalla mä en ole koskaan ennen pitänyt kalenteria ja nyt tuon pikku-BuJon myötä musta ainakin tuntuu siltä, että tämä olisi juuri mua varten. Erilaisia aukeamia ja trackereita on ollut kiva suunnitella ja nyt, kun olen esim. tuon kuukausinäkymän kerran suunnitellut valmiiksi, on se helppo kopioida myös helmikuulle ja parannella sitä tarpeen mukaan, jos tuossa ei joku juttu toimi.

Olen yrittänyt harjoitella vähän hienompia fontteja otsikoita varten ja todennut, että ainakin joitakin otsikoita olisin halunnut vähän näyttävämmiksi näissä valmiissa sivuissa, mutta noooh, ne nyt on mitä on. Tämä on vähän sellainen kuitenkin, että sitä koko ajan kehittyy paremmaksi ja paremmaksi jos vaan haluaa. Olen myöskin harkinnut erilaisten kynien hankintaa, esim. paksumpi Pigma Micron -kynä juurikin otsikoita varten ja kenties joku musta/harmaa sivellinkärkinen tussi (tai useampi eri tummuinen harmaa/musta), jolla voisi tehdä isompia otsikoita tai jotain muuta vastaavaa.

Mä olen aina tykännyt kynästä ja paperista. Se tuntuu jotenkin paljon konkreettisemmalta kuin kännykkään muistilistan tekeminen ja se on myöskin vapaampaa ja on mahdollista kokeilla erilaisia fontteja ja ylipäätään kynällä paperille kirjoittaminen on mun mielestä aina ollut kivaa. Mä olen myöskin tykännyt suunnitella erilaisia layouteja BuJoon ja ylipäätään hakea inspiraatiota Pinterestin ihmeellisestä maailmasta ja ottaa sieltä vinkkejä ja ideoita omaan BuJoon. On hauska nähdä miten tämä ensi vuoden BuJo muokkaantuu vuoden aikana. Tuleeko siitä kenties koristeellisempi vai jopa yksinkertaisempi kuin nyt, se jäänee nähtäväksi.

*Postauksessa mainoslinkki

One thought on “.UUDEN BUJON EKAT SIVUT.

  1. Tosi kiva oli lukea sun kokemuksia bujosta :) itse olen vasta tutustumassa ja innostumassa, joten kiva saada vinkkejä ja nähdä kehityskaarta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.