.KOSMETIIKKAÄHKY.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Mä olen jo muutaman vuoden ajan pikkuhiljaa käynyt vaatteita ja kodin tavaroita läpi sillä silmällä, että mitä oikeasti käytän ja tarvitsen ja tahti kiihtyi, kun löysin Konmarin. Olen yrittänyt käyttää Konmarin oppeja myös kosmetiikkaan, mutta se on edelleen mulle hankala pala. Kosmetiikkaa tuntuu välillä tulevan sisään ovista ja ikkunoista, mutta eihän niitä yksi ihminen saa mitenkään kulutettua samaan tahtiin ja ne kertyvät kasat on tässä nyt alkaneet vähän ahdistamaan, mutta silti mun on jostain syystä hirveän vaikea luopua mistään, mitä olen jo ottanut käyttöön. En tajua mikä siinä on niin hankalaa.

MF_rajaus_mup_03

Olen kyllä käynyt läpi mun varastoja ja joka kerta saan jotain poistettua sieltä, mutta silti valinnanvaraa jää enemmän kuin kenelläkään ”normaalilla” tyypillä. Yksi hankaluus on aina ollut huulimeikit. Jos mä olen jo korkannut käyttöön jonkun tuotteen, mun on äärimmäisen vaikea enää luopua siitä, ellei se ole kertakaikkiaan pilalla tai tyhjä. Mutta mitä kukaan tekee tyyliin kymmenellä ”peruspunaisella” huulipunalla? Ei mitään. Muutama pikkuisen eri sävyinen riittäisi kyllä aivan hyvin, mutta ei, pitää olla toi, kun se on ton merkkinen ja toi, kun tossa on tollanen laatu verrattuna tohon jne. Kaikista tyhmintä tässä on se, että mä en edes kovin usein käytä punaisia huulipunia (koska olen laiska ja mukavuudenhaluinen) ja silti niitä löytyy niin paljon, että vähän hävettää.

Mä olen oikeastaan siinä tilassa, että kosmetiikka ei ihan hirveästi kiinnosta tällä hetkellä. Mä en ole joulukuun jälkeen lakannut kynsiä kuin pari kertaa (silloinkin oli ”pakko”), en ole ostanut kosmetiikkaa muuta kuin oikeasti tarpeeseen ja olen meikannut suunnilleen samalla tavalla viimeiset muutamat vuodet hyvin pienellä variaatiolla. Ennen mun tuli ainakin vaihdeltua huulimeikin sävyä joka päivä, mutta viime aikoina sekin on jäänyt; mulla on yksi huultenrajauskynä ja yksi kiiltopuna käsilaukussa ja käytän samaa punaa kunnes se loppuu ja sitten sen tilalle tulee joku toinen vastaava, jonka taas käytän loppuun. Mutta kaikki ne noin sata muuta huulipunaa saa aika pitkälti olla ihan rauhassa laatikossaan, hyvin harvoin tulee nykyisin sieltä mitään otettua käyttöön. Mutta silti: niistä on lähes mahdoton luopua.

MF_rajaus_mup_04

Mä en ole jaksanut osallistua kosmetiikka-aiheisiin keskusteluihin Facebookin ryhmissä, en ole lukenut kenenkään kosmetiikkabloggaajien blogeja kuin satunnaisen postauksen sieltä täältä, enkä ole jaksanut edes ajatella oman blogin päivittämistä kosmetiikka-aiheilla. Ylipäätään bloggaajakollegoiden runsaat ostosten esittelyt tai hihkumiset jostain uudesta paletista/huulimeikkikokoelmasta/whatever, joka on kuulemma vaan pakko saada, aiheuttaa mulle suunnilleen ahdistusta nykyisin, kun ennen joko lähdin hihkumiseen mukaan tai suhtauduin muiden hihkumiseen neutraalisti.

Mä pyöritän kosmetiikkatuotteita töissä 8h/pvässä keskimäärin viitenä päivänä viikossa ja jotenkin tuntuu, että kotiin päästyä sitä vaan haluaa keskittyä johonkin aivan muuhun kuin kosmetiikkaan. En jaksa kauheasti innostua edes kosmetiikan uutuuksista, en edes töissä. On sellainen ”kaikki on jo nähty” -olotila, joten mikään uutuus ei jaksa kauaa kiehtoa. Olen oikeasti jossain ihan hirveässä kosmetiikkaähkyn tilassa. Tekisi mieli vaan kipata kaikki ylimääräinen johonkin kassiin ja kantaa ovesta ulos. Alkaa tuo määrä vaan ihan oikeasti ahdistamaan ja ärsyttämään. Ei kukaan tarvitse niin paljoa vaihtoehtoja.

MF_rajaus_mup_06

Olisi aika ihanaa pitää käytössä vain sellaisia kosmetiikkatuotteita, joita ihan oikeasti haluan omistaa ja ostaa uusi samanlainen/vastaava sitten, kun edellinen on loppumassa. En varmaan missään kosmetiikka-kategoriassa ole vuosiin päässyt tähän tilanteeseen. Aina on jemmassa jotain, jota pitäisi kokeilla joko töiden tai blogin kautta. Tämän laajahkon jemman vuoksi juuri hiljattain sain huomata, että mun lemppari vaahtopuhdistus kasvoille oli ehtinyt mennä pilalle ennenkuin olin ehtinyt edes korkata sitä käyttöön :(

Mä olen selvästi saanut jonkun yleisen minimalismi-kipinän tässä hiljattain. Mua kiehtoo ajatus siitä, että mä omistaisin vain minimimäärän kaikkea tarvittavaa. Mä haluaisin, että mulla on vain kestäviä esineitä. Sekä tyylillisesti aikaa kestäviä että konkreettisesti pitkää käyttöä kestäviä esineitä. En haluaisi tyytyä mihinkään, mikä on ”ihan ok” ja tämä pätee niin taikinanvatkauskulhoihin, kukkaruukkuihin kuin sivellinpurkkeihinkin. Liian usein sitä tyytyy vaan johonkin, koska se on helposti saatavilla ja huokea, kun hieman enemmän aikaa ja/tai rahaa käyttämällä saisin jotain, joka viehättäisi silmää vieläkin enemmän ja kestäisi käyttöä pidempään. Mulla on tässä vielä hurjasti opettelemista, mutta ainakin ajatus on jo vireillä. Ja let’s face it: kosmetiikan suhteen musta tuskin koskaan tulee minimalistia, mutta olisi kiva saada edes jotain tolkkua noiden laatikoiden sisältöihin.

MF_rajaus_mup_08

Älkää siis ihmetelkö jos varsinaisia kosmetiikka-aiheita ei blogissa näy nyt ainakaan vähään aikaan. Blogi on muutenkin ollut hiljaiselolla koko kevään, koska olen tosiaan ollut kiinnostunut aivan muista asioista viime aikoina eikä blogin päivittäminen ole tuntunut kovin tärkeältä.

Kuvituksena meikki, jossa mm. *MAC Burgundi Times Nine -paletti, Max Factorin nestemäinen rajaus sävyssä 25 Forest (*vastaava) ja huulilla Urban Decay Vanished -huulipuna (saatu).

*postauksessa mainoslinkkejä

25 thoughts on “.KOSMETIIKKAÄHKY.

 1. Mä en nyt ennen kahvia osaa jäsentää ajatuksia mitenkään erityisen hyvin, mutta halusin vaan sanoa, että tää postaus oli ihana. Pidin erittäin paljon. Jotenkin tuo, että miten pitää tasapainossa oma minimalistisuudenhaluisuus ja kosmetikkainnostus, se on tosiaan aika tasapainottelua. <3

  1. Se on tosiaan tasapainottelua :D Sitten, kun on vielä pihi ihminen, niin yrittää välttää kaikenlaista kosmetiikanostamisen tarvetta sillä, että jemmaa ihan-ok-tuotteita vaan siksi, että jos mistään ei tule parempaa niin on sitten edes ne ihan-ok-tuotteet, kun se mistä oikeasti tykkään loppuu :D On tää kans.

   1. JOO, niin pystyn samaistumaan tuohonkin! : D

 2. Mä ymmärrän tekstisi aivan täysin! <3 Mulle iski sama ähky toissakesänä ja se jäi jotenkin päälle. Jossain vaiheessa aloin taas kiinnostumaan kosmetiikasta, uutuuksista ja kokoelmista, mutta en läheskään samalla "hysterialla" kuin ennen tuota toissakesää. Nykyään ostan paaaaaljon vähemmän meikkejä ja muutakin kosmetiikkaa, koska en kestä, jos mulla on joku 7 shampoota suihkussa tai 10 meikkivoidetta pöydällä. Haluan kans käyttää vanhan pois, ennen kuin ostan uuden – silloin sen uuden ostamisessakin on jotain hienompaa ja spesialimpaa ;)

  Varmaan osittain tän takia munkin blogi hyyty täysin, koska en jaksa enää innostua joka kokoelmasta tai kun en kerta osta enää kamalan usein uusia meikkejä tms. Oon myös ihan uudella tavalla rakastunut esim. kirjojen lukemiseen, sisustamiseen ja ruoanlaittoon, että keskityn niihin nyt mielummin :P

  1. Multa on kanssa se hysteria-osuus hävinnyt lähes täysin. Voin innostua kosmetiikasta edelleen (välillä), mutta varsinkin meikkituotteiden kanssa olen huomannut, että mun ei enää ole pakko omistaa kaikkea, kun ennen aina halusin kaiken omaksi. Ja on tosiaan jotenkin hienoa ostaa juuri niitä tuotteita, joita todella haluaa käyttää. Tavallaan tylsää, mutta luotettavaa :D

   Mulla oli joulukuusta huhtikuuhun ihan järjetön lukuvimma päällä :D Aina, kun voin, luin. Oikeasti, en tehnyt oikeastaan mitään muuta tuona aikana! Nyt sekin tuntuu laantuneen ja aloin heti suunnittelemaan pikkuvessaan remonttia :D

 3. Mä ymmärrän sun ähkyn, mulle tulee keväisin aina vähän sama tila. Olen nyt viimeisen parin viikon aikana jaotellut kosmetiikkaa kasseihin, joista tiedän varmasti etten käytä, ne lähtevät ystäville eteenpäin, olen kerännyt kaikille kassit sen mukaan, mistä tiedän heidän pitävän. Huulipunat kävin läpi pitkäperjantaina, kassillinen lähti ns. mäkeen. Silti mulla on edelleen huulipunia yllinkyllin, mietin jokaisen kohdalla tosissaan, käytänkö tätä oikeasti, milloin viimeksi käytin, jos puna ei ollut vuoteen huulilla käynyt, tiesin, etten tarvitse sitä. :D Jotkut luonnonkosmetiikan punat oli helppoja tapauksia, koska hajusta tiesi, että niitä ei voi käyttää. Menevät muuten nopeasti pilalle ihan parissa vuodessa. :o Mulle vaikeinta on luopua kasvovoiteista ja ylipäätään ihonhoitotuotteista, vaikka ne kuluvat tosi hitaasti. Tietyt brändit on helppo luovuttaa eteenpäin, toisia hilloan, koska en vaan voi, koska se on sitä ja sitä brändiä.

  1. Mä tein tämän postauksen ajastamisen jälkeen samaa hommaa. Kynsilakkoja lähti niin paljon, että sain yhden laatikon niistä kolmesta ihan tyhjäksi! Kävin läpi myös sellaiset meikkituotteet, jotka on helppoja karsia, kuten luomivärit, poskituotteet ja huulimeikit ja sieltäkin sain paperikassillisen pois kamaa joko jakoon tai roskiin. Olen kyllä aika ylpeä itsestäni :D Meikkivoiteet pitäisi käydä läpi vielä silleen, että kokeilee käytössä jokaisen vähintään pari kertaa, että tykkäänkö ja käytänkö vai laitanko pois. Meikkivoiteissa mulla on vähän ollut niin, että olen nyt jämähtänyt käyttämään vain yhtä tai kahta ja kaikki muut vaan homehtuu :D Että olis paree saada niitä kyllä pois jemmoista.

 4. Hassua, samoja ajatuksia ollut tässä viime aikoina ja mielessä pyörinyt juurikin se kuinka hullu hullu maailma tämä onkaan ja kuinka paljon turhuutta on saatavilla. Tätä lisäsi vielä se, että satuin katsomaan Netflixistä dokumentin nimeltään Minimalism: A Documentary about the Important Things. Suosittelen.

  1. Mä katoin saman dokumentin :D En ehkä ihan niin askeettiseen elämään pyri, mitä se yks mies eli, mutta olisi kiva saada jonkunlainen tasapaino kuitenkin aikaan :)

 5. Kaunis meikki! Ja tuon minimalistinen meikki määrä on mullakin tavoitteena. Ja muutenkin purkkien määrää vois vähentää ennen kuin ostaa uutta😄. Vaatteissakin riittää vähentämistä edelleen..vaikka 2/3 on jo konmaritettu. Ollaan me ihmiset aika turhia😢

  1. Mä kävin vähän vaatteita läpi eilen ja ihmeekseni huomasin, että ne on edelleen suht kuosissa, vaikka viimeisestä vaatteiden marituksesta on jo kohta vuosi. Musta vaan tuntuu, että olen koko talvikauden käyttänyt vain muutamaa vaatetta ja loput on vaan roikkunut kaapissa, mutta nyt kun ilmat on jo lämpimämmät, alan taas käyttämään kaappia laajemmin :D Tein eilen pientä kevätkapselivaatekaappia tässä koneella ja totesin, että pärjäisin niillä 17 vaatteella aivan hyvin (+ takit, sukkahousut, urheiluvaatteet, asusteet) kesään saakka :D

 6. Hui! Pelästyin jo että laitait pillit pussiin! Blogisi on aina ollut suosikkini vaikka varvakseltaan olen kommentoinut. Ja kieltämättä itsellekin on vähän tullut ähky kun monissa blogeissa esitellään päivästä toiseen uusi suosikki ripsiväri tai muu. Ymmärrän kyllä että kosmetiikkablogi ilman jatkuvia uusia tuotteita kuolisi helposti omaan mahdottomuuteensa mutta voiko kuukauden sisällä tulla monta uutta suosikkituotetta? Mene ja tiedä, itsehän olen kosmetiikan kuluttaja tavis. Olisiko muuten mahdollista saada postaus nykyisistä kosmetiikka suosikeistasi? Ja toivottavasti teet postauksia muistakin elämän alueista? Kirjoitat vetävästi ja teet hyviä huomioita, ruokareseptitkin ovat tervetulleita! Pidä niin pitkä tauko kun on tarpeen mutta ethän lopeta!

  1. Olen bloggaillut jo niin kauan, että en tiedä osaisinko kokonaan lopettaa, mutta olen aina halunnut pitää itselläni sen vaihtoehdon, että voin pitää pitkiäkin taukoja ilman huonoa omaatuntoa, varsinkin nyt taas, kun olen täysin omillani :) Eli en varmaankaan lopeta :D

   Voisin tehdä tuollaisen kosmesuosikit-postauksen kyllä jossain vaiheessa :) Kiitos vinkistä, en olekaan sellaista tehnyt pitkään aikaan :)

 7. Tavara/mikään ähky on kyllä kamala tunne. Pystytkö esim hetkellisesti pakkaamaan kaiken ei pakollisen jonnekkin pois näkyvistä ja luomaan näin sitä ilmatilaa? Jolloin pienen tauon jälkeen saatat kirkkaammin silmin pystyä katsomaan näitä. Toisaalta taas jos olet enemmän keräilijä niin saisitko ne hienosti näkyville, ja näin tuottamaan iloa :P?

  Täytyy tunnustaa että olen itse meikkien kanssa aivan eri vaiheessa ja tekisi mieli testata kaikkea, mutta sitten karsin asioita pois sen perusteella, etten osaa käyttää, väri ei sovikkaan tarkemman tarkastelun jälkeen tai on parempi samaa tekevä. Kun mikään ei ole maksanut paljoa, niin niistä on niin paljon helpompi erkaantua. Pelottaakin sitten, kun opiskelija elämästä pääsee työelämään ja rahaa on kituuttamista enemmän, niin voi olla että ensimmäiset vuodet kaapit pursuaa. Oma konmari projekti jäi vähän vaiheeseen, kun näin taloudellisesti epävarmassa vaiheessa, kun yrittää viimeistellä opinnot (vähän venyy) ja samalla stressata töiden löytymistä.

  1. Mä en tykkää, että esillä on mitään ylimääräistä, haluaisin kaikki pöytäpinnat tyhjiksi ja esille vain harkittuja esineitä, mutta tää mun työpöytä tuntuu aina olevan täynnä kaikenlaista rojua, joille ei löydy paikkaa, koska kamaa on liikaa jokapaikassa. Mutta tarkoitus olisi jatkaa karsimisen tiellä, että saisin viimeisetkin meikkituotteet pöydältä laatikoihin piiloon :)

   Vaikkaa rahaa olisikin enemmän, kannattaa silti miettiä, että tarvitseeko jotain ihan oikeasti, onko se ratkaisevasti erilainen kuin jo olemassaolevat vai onko kyse vain omistamisenhalusta. Mulla noiden ajatusten läpikäyminen on helpottanut ostovimmaa silloin, kun se on pahimmillaan :)

 8. Mun tavarasielunsisko <3 En vain ymmärrä sitä hullua shoppailua ja haalimista, en ole enää ööö… no pitkään aikaan ymmärtänyt. :D Mulla ei varmaan kohta ole enää yhtään meikkiä tai vaatekappaletta jäljellä tätä menoa… Mutta on tämä ihana fiilis, ei mitään ylimääräistä missään :) Ainoat ylimääräiset asiat ovat vielä muutamat meikkijutut mutta onneksi kosmehörhöille (;D) on helppo myydä ja antaa omia hutiostoksia pois. :)

  Ootko kattonu Riisutut -sarjaa?

  1. Mulla on kosmesta luopumisessa vielä työtä, koska se on myös mun työtä kokeilla eri tuotteita, mutta järkevämpään suuntaan olen menossa :) Riisutut on ollut pakko katsoa -listalla, niin mielenkiintoinen!

 9. Mä suosittelisin kanssa siivoamaan ne ”ylimääräiset” huulipunat (ja muut jutut) muutamaksi viikoksi (tai kuukaudeksi) pois muiden meikkien seasta. Kyllä siinä huomaa, että tarvitseeko tai ikävöikö sieltä jotain. :)

  Itselläni on menossa huulimeikkiprojekti, jossa (lähes) joka päivä valitsen uuden huulimeikin ja päivän fiilisten perusteella päätän saako se jäädä vai ei. Jos on pienikin epämukava fiilis koostumuksesta tai huulitunnusta, niin heiheiii.

  1. Tein tän postauksen jälkeen raakakarsintaa ja ihan hyvin niitä lähtikin, mutta pitäis kyllä tehdä tuo sama, että käyttää kaikki vähintään läpi.

 10. Terve! En ole ennen blogiisi kommentoinut, vaikka pitkäaikainen lukija olenkin. Olen tykännyt tosi paljon näistä sun konmari-aiheisista postauksista, ei kaiken sisällön tarvitse olla kosmetiikka-aiheista :)

  Olen karsinut ja karsinut omaa kotiani nyt yli vuoden päivät. Ihan hulluna sitä tavaraa on lähtenyt kiertoon, mutta edelleen muutaman lajin tavaroita vain on liikaa. Kosmetiikka on yksi näistä tavaralajeista. Onhan minulla myös huikea määrä esimerkiksi hajuvesiä ja erilaisia astioita, mutta niistä kaikista pidän kovasti ja ne ovat minulle tärkeitä, siis miksipä luopua :) Mutta kosmetiikka tosiaan.. Itse en työskentele alalla tai edes bloggaa aiheesta, mutta silti varasto on aika uskomaton. Eihän sitä edes kehtaa ystäville esitellä :D Sinun tavoin toivoisin, että minulla olisi joskus hyvin maltillinen kokoelma, joka sisältäisi suunnilleen yhden kappaleen kutakin tuotetta. Mihin tarvitsen 15 luomiväripalettia, joita kykenen käyttämään vain vapaa-aikanani?

  Haluaisin elämässäni kokea sen tunteen, että hei tämä huulipuna on loppu, nytpä menen kauppaan ostamaan uuden tilalle. Minun heikko kohtani on huulituotteet, niitä on aivan tajuton määrä. Toisaalta tuntuisi ankealtakin, jos valikoimissa olisi vain yksi puna. jota laittaisin niin töihin kuin vapaalle, niin kesät kuin talvet. Mutta ehkä kymmenen huulipunaa olisi sellainen määrä mistä riittäisi kunnolla valinnanvaraa, mutta kokoelma olisi maltillinen. Omien huulituotteideni määrää en tiedä, mutta vähentänyt niitä olen kevään aikana yli 100 kappaleen verran. Voin kertoa, että ei ole viime aikoina kauheasti kiinnostanut punia ostella :D Karsintaa oli pakko tehdä, sillä huomasin säästeleväni niitä upeimpia punia ja käyttäväni niitä vanhempia ”ihan ok”-tapauksia enemmän. Eihän se sovi! Miksi pilaannuttaa ne ihanat punat kaapissa ja laittaa kasvoille sellaisia, mitkä eivät enää ole niin mieluisia? Aina tulee kuitenkin uutuuksia, joista varmasti innostuu jossain vaiheessa enemmän kuin niistä tämän hetkisen kokoelman helmistä. Hölmöähän ne on sitten pistää käyttämättömänä/pilaantuneena roskiin vanhojen tieltä.

  1. Se on kyllä konmarin hienous, että tosiaan on ”lupa” pitää kaikki, jotka tuottaa iloa ja jos iloa tuottaa laaja astiasto niin go for it :) Mua alkaa ahdistamaan yleensä siinä vaiheessa, jos tavaraa alkaa kertymään pöydälle sen takia, että niillä ei oikeastaan ole omaa paikkaa ollenkaan ja silloin tietää, että jostain täytyy tehdä tilaa lisää. Mulla on meikkien kanssa vähän sellainen tilanne, että niitä tuppaa vähän kerääntymään pöydälle ja en tykkää siitä yhtään :(

   Mä ajattelisin, että sellainen parikymmentä erilaista huulituotetta olisi varmaan aika nappi. Siihen mahtuisi variaatiota sekä laatujen (matta, kiiltävä, creme, huulikiillot ja huulilakat jne) että värien suhteen eikä pääsisi kyllästymään :) Silloin ei ehkä niin ahdistaisi sekään, että joitakin ei tule käytettyä kovin usein, jos niitä kuitenkin silloin tällöin käyttää, mutta toi noin sadan kappaleen varasto (joka mulla nyt on) nyt vaan on aika järjetön ihan kenelle tahansa :D

   Sen mä olen kyllä oppinut, että jos jostain tuotteesta tykkää nyt niin nyt on sitten se hetki, kun sitä pitää käyttää! Ikinä ei tiedä milloin se tykkääminen laimenee ja sitten harmittaa just, että on säilönyt ihanaa tuotetta vaikka kuinka kauan, vaikka oikeasti olisi halunnut sitä käyttää ja pahimmillaan se tosiaan menee huonoksi :o

 11. Amen! Se on tosiaankin ihanaa tajuta, että elämässä on muutakin kuin kosmetiikka. Etenkin kun töissä siitä pitää olla innostunut joka päivä :D Ei miulla muuta ;)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.