.KEVÄTKAPSELI-VAATEKAAPPI.

Mähän harrastin hyvän aikaa sitä Project 333 -vaatehaastetta (postaukset täällä ja täällä, virallinen sivu täällä), jossa pidetään vaatekaapissa käytössä vain 33 vaatekappaletta kolmen kuukauden ajan. Sen päätteeksi vaatteet vaihdetaan seuraavan vuodenajan kapseliin, jolla eletään seuraavat kolme kuukautta. Näihin 33:een kuuluu käyttövaatteet, takit, asusteet ja kengät. Tässä tyylissä oleellista oli myös se, että kaikki muut vaatteet siirretään vaatekaapista kolmeksi kuukaudeksi kokonaan pois ja se oli se mikä mua lopulta alkoi ärsyttämään tässä hommassa ja päätin vaan luopua niin monista vaatteista, että mun kaikki vaatteet (kesä- ja talvi) mahtuu mun vaatekaappiin helposti. Tällä tavalla mulla on periaatteessa aina käytössä ikäänkuin kapselivaatekaappi, jonka käytetyimmät osat vaan vähän vaihtelee vuoden mittaan. Tähän saakka tämä tyyli on mulla toiminut oikein hyvin. Ainoastaan juhlamekot olen siirtänyt työhuoneen vaatekaappiin, koska ne ei tosiaankaan ole mitään säännöllisesti käytettäviä vaatteita ja ne joutaa kyllä tarvittaessa hakemaan työhuoneestakin.

Talvellahan mä kuljen hyvin pitkälti samoissa muutamissa vaatteissa, yksillä kengillä ja samassa takissa lähes koko ajan. Talvella mulla on todellakin hyvin pieni kapselivaatekaappi käytössä (toki ne kaikki muutkin vaatteet on vaatekaapissa, mutta niiden käyttöaste on hyvin hyvin pientä). Keväällä säiden lämmetessä vaihtoehtoja alkaa kuitenkin tulemaan pikkuhiljaa enemmän. Pukeutumisen suhteen mä olen parhaiten omalla alueellani juuri keväisin ja syksyisin ja tykkään panostaa asukokonaisuuksiin vähän enemmän kuin talvella ja kesällä.

Olen tässä viime aikoina taas selaillut Pinterestiä hullunkiilto silmissä ja pinnaillut erilaisia kapselipuvustoja ja se tietysti sitten innosti mut tekemään omasta vaatekaapistani muutaman erilaisen kapselin niistä vaatteista, mitä todella juuri keväisin eniten käytän. Totesin siinä asukokonaisuuksia tehdessäni, että mulla on tasan kolme lookkia: mekkolook, farkkulook ja hamelook. Rakennuspalikat on hyvin samanhenkiset lookin sisällä, vaikka vaatteet vähän vaihtuukin.

capsule_kevat_09

Mekkotyyli rakentuu tähän vuodenaikaan suunnilleen näin. Alle laitan yleensä jonkun topin ja paksut mustat sukkahousut, mekko fiiliksen mukaan (eniten käytän neulemekkoja), tarvittaessa vielä neuletakkia päälle ennen ulkovaatteita.

Keväällä (ja syksyllä) mun lempitakki on nahkatakki, mutta toisinaan parkatakki saattaa olla lämpöisempi ja mukavampi vaihtoehto. Kaulahuiveja vaihtelen kylmyyden mukaan, kevyempää pääkallohuivia lämpöisemmällä ilmalla ja lämmittävämpää kashmir-huivia sitten kylmemmällä ilmalla. Kengät on pääasiassa jotkut näistä kolmesta: mustat lenkkarit, mustat matalat nahkanilkkurit tai mustat korkonilkkurit (joita käytän kyllä vähiten).

Mekkotyyli kulkee vahvasti mukana myös talvella, mutta silloin täytyy alle pukea paljon enemmän tavaraa ja lyhythihaisia tai hihattomia mekkoja ei voi edes ajatella. Keväällä lyhyemmätkin hihat jo käy, kunhan käyttää neuletakkia.

capsule_kevat_10

Toinen tyyli on hametyyli, joka on verrattain aika uusi tyyli mulla. Hametyyliin mulla kuuluu aina joku kireä yläosa, joko lyhyemmillä tai pidemmillä hihoilla. Hameita mulla on tällä hetkellä vain kaksi, musta ja vaaleanharmaa, molemmat kireitä nekin. Mulla on ollut jo pidempään etsinnässä sopivan mittainen rento kellohelmainen hame arkikäyttöön näiden kahden lisäksi, mutta kaikki kellohelmaiset on ollut tosi lyhyitä, joten näillä kapeilla mennään toistaiseksi. Hameen kaverina tietenkin paksut mustat sukkahousut.

Varsinkin tämmöisen kireän hameen kanssa koen, että avoin neuletakki on ehdoton, se ”rentouttaa” tyyliä ihan huomattavasti ja tuo lisälämpöä samalla. Lisäkkeenä jompi kumpi takki, toinen huivi ja jotkut kolmista kengistä. Jostain syystä näiden hameiden kanssa olen erityisen innostunut käyttämään lenkkareita!

capsule_kevat_11

Kolmas tyyli on farkkutyyli, johon kuuluu olennaisena osana vähän löysä ja semipitkä yläosa ja tietenkin kireät farkut. Säätilasta riippuen puseron alla on vielä toppi ja päälle saatan laittaa vielä neuletakinkin tarvittaessa. Ulkovaatteet on edelleen samat, koska mitäpäs sitä hyviä vaihtamaan. Farkkujen kanssa käytän eniten matalia nahkanilkkureita tai lenkkareita. Korkonilkkurit on ylipäätään aika harvoin käytössä suhteessa noihin mataliin kenkiin, mutta nämä silti kuuluu olennaisena osana mun kevätkapselia.

Lähempänä kesää mukaan astuu myös mustat ballerinat, parkatakki unohdetaan kokonaan ja neuletakeistakin paksuimmat jää kaappiin. Kohta pärjää jo pelkästään lyhythihaisella ja nahkatakilla!

Jos näistä kollaaseista laskee pelkät vaatteet yhteen, tulee siitä 28 vaatekappaletta. Näillä vaatteilla tekee kyllä monta erilaista asukokonaisuutta, en jaksa edes laskea montako, mutta varmasti kymmeniä erilaisia isommilla tai pienemmillä muutoksilla ja se riittää mulle oikein mainiosti erityisen minimalistisen talvityylin jälkeen.

Mitkä on teidän signature pukeutumistyylit?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.