.KÄSILAUKUT NYT.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Kirjoitin käsilaukku-postauksen vuonna 2015, eli kohta kaksi vuotta sitten, kun olin juuri karsinut käsilaukkujani ja totesin silloin, että pärjään aivan hyvin seitsemällä erilaisella käsilaukulla. Sittemmin olen jatkanut karsimista käsilaukkujen saralla ja myöskin vaihtanut joitakin laukkuja käytännöllisempiin. Aktiivisessa käytössä mulla on tuosta vanhassa postauksessa olevista laukuista enää se pienempi Korsin laukku, muut on joko jo myyty tai ovat menossa myyntiin.

laukku4

Korsin pikkulaukku on edelleen melko aktiivisessa käytössä (*tässä hieman vastaava). Valitsen tämän aina, kun tiedän pärjääväni hyvin vähillä tavaroilla. Tähän laukkuun mahtuu nimittäin hyvin vähän. Tämän kanssa mukana on yleensä vain kännykkä, maksukortit, kotiavaimet, pieni peili, huultenrajauskynä ja huulipuna ja tänne saa tarvittaessa myös aurinkolasit mahtumaan (ilman koteloa).

laukku5

Uusin hankinta on tämä pienehkö Anna Fieldin laukku, jonka tilasin Zalandosta. Tämä on hieman suurempi kuin pikkuinen Kors, mutta silti tarpeeksi pieni ettei ala painamaan paljoa. Tähän mahtuu mukaan myös esim. kamera, kankainen ostoskassi ja pieni korttilompakko. Tämä ei ole yhtä syvä kuin edellisen postauksen Esprit-laukku ja pohja on leveämpi, jolloin laukkuun mahtuu suhteessa enemmän tavaraa, jotka on kuitenkin helppo löytää, kun laukku ei ole kovin syvä.

laukku6

Myöskin uusi hankinta on tämä Globe Hopen Taikina-laukku mustana (kankainen). Tämä on selvästi jo edellisiä isompi ja toimii mun päivittäisenä töihin-kotiin -käsilaukkuna. Tähän mahtuu jo A5-kokoinen kalenteri, kankaisia ostoskasseja, lompakko, pyykkiin menevä työpaita tai parikin ja tänne mahtuu sujauttamaan myös esim. kaulahuivin jos ulkona onkin liian lämmintä kaulahuiville. Tässä on selvästi rennompi fiilis kuin kahdessa edellisessä ja se tekeekin tästä erinomaisen arkilaukun, joka kuitenkin sopii mun yleistyyliin mitä mainioimmin.

Taikina tuli vanhan isomman Kors-laukun tilalle, joka alkoi ärsyttämään kahdella kilisevällä hihnallaan (joista ulommainen aina tippui olkapäältä) ja se oli painava, vaikka sisällä ei olisi juuri mitään ollutkaan. Korsin kanssa usein joutui pitämään toista kättä olkahihnoilla, että ne pysyi paikoillaan ja myös helpottamaan painoa. Taikinan saa heitettyä pään yli toiselle olkapäälle, jolloin kädet vapautuu täysin, mutta sitä voi myös kantaa normaalisti olalla halutessaan.

laukku7

Viimeinen (kyllä, viimeinen) laukku on mun *Kånken-reppu, johon siirryn aina jos kannan työmatkoilla mukana isoa kirjaa tai jos ylipäätään tarvitsee kantaa mukana normaalia enemmän tavaraa. Tämän kanssa tekee myös pienemmät viikonloppureissut aivan hyvin, kunhan pakkaa vain minimimäärän tavaraa mukaan. Kånken on myös oivallinen ruokakauppareissukaveri, kun sinne voi sujauttaa kaikki painavimmat kamat, jotka ei selässä kannettuna tunnu ollenkaan niin painavilta kuin käsin kangaskasseissa kannettuna. Reppu on tavallaan syrjäyttänyt sen konjakinruskean Lumi-käsilaukun kokonsa puolesta ja on vieläpä paljon käytännöllisempi ja muutenkin monikäyttöisempi kuin suuri olkalaukku.

laukku8

Siinä ne, kaikki mun käyttölaukut, joita on tosiaankin nykyään vain neljä. Olen oppinut pärjäämään vain muutamalla laukulla, jotka on huolellisesti valikoitu kokonsa, tyylinsä ja värinsä puolesta enkä koe tarvitsevani mitään muita laukkuja nyt. Molemmat pienemmät laukut menee ihan yhtä hyvin arkeen kuin juhlaankin tarvittaessa, kangaslaukku päivittäiseen arkeen ja reppu silloin, kun tarvitaan enemmän tilaa. Kaikki laukut käy tyyliltään mun pukeutumistyyliin enkä mä muutenkaan kaipaa laukkuihin vaihtelua muuten kuin koon puolesta. Vaikka mulla olisikin joitakin värillisiä vaihtoehtoja, käyttäisin kuitenkin aina jotain mustaa, joten aivan turhaan mä edes omistan mitään värillisiä laukkuja, vaikka ne omalla tavallaan kivoja olisikin.

Säilytän laukkuja edelleenkin seinällä koukuissa, jotka on sijoitettu mun työpöydän viereen. Siinä ne on helposti käsillä, jos tarvitsee vaihtaa laukkua, mutta ovat kuitenkin poissa lattialta. Normaalisti reppu on yksinään alemmassa koukussa ja pidempihihnaiset ylemmässä.

Oletteko te laukkuhulluja vai laukkuminimalisteja?

*postauksessa mainoslinkkejä

7 thoughts on “.KÄSILAUKUT NYT.

 1. Laukkuminimalisti, valitettavasti. Olen niin hirveän nirso ja pihi, että sopivia laukkuja tulee harvoin vastaan. Esimerkiksi tällä hetkellä minulla ei ole mitään arkista ”keskikokoista peruslaukkua” käyttöön mikä vähän ärsyttää :D mutta tosi kompakti laukkukokoelma sinulla, itsellä on käytössä kaksi pikkulaukkua, shopper ja reppu.

  1. On kyllä tärkeää, että se peruslaukku on hyvä kaikin tavoin, koska se on juuri se, jota tulee käytettyä eniten, joten ei kannatakaan hankkia ihan mitä tahansa siihen hommaan :) Kyllä se vielä eteen tulee!

 2. Mäki haluan kuvata laukut tälleen, kiitti inspiksestä :)

  Minimalisti ehdottomasti -tässäkin asiassa. Joskus teininä olin laukkuhullu ja nyt ei voi muuta kuin pyöritellä päätä :’D No se oli sitä aikaa se. Reput koulussa olin noloin juttu ikinä ja kaikilla oli koulussa semmoiset jättiveskat – myös itselläni.

  Taikina on ihana, se on hyvä kun tuon läpän voi heittää myös itseään vasten toiselle puolelle niin ei tarvitse kyllä pelätä taskuvarkaita jos sattuu olemaan sellaisessa paikassa/maassa/missälie. Käytin sitä ihan hulluna on vielä omistin sen, sitten iski totaalinen kyllästyminen ja marittelin sen äidille ja lopulta siskon käyttöön.

  1. Mullaki oli käsilaukkuja joskus varmaan parikymmentä :D Kauhee edes ajatella sitä määrää nykyään! Enkä mä silloinkaan niitä kaikkia käyttänyt, onneksi osasin lopulta luopua. Taikina vaikuttaa kyllä hyvältä! Se on hyvän kokoinen, mutta ei liian iso ja tosiaankin toi läppähomma on näppärä, kun se aukee tarpeeksi isoksi, että laukusta löytääkin ne tavarat helposti ja pysyy myöskin hyvin kiinni. Tuota en ole tullut edes ajatelleeksi, että sen voisi kääntää myös itseen päin, hyvä idea!

 3. Mä olin laukkuhullu, jonka jälkeen musta tuli laukkuminimalisti, ehkä se hulluuskausi riitti. Nyt mulla taitaa olla viisi laukkua joita vaihtelen tilaisuuksien mukaan, enkä kaipaa enempää. :)

 4. Minimalisti. Kaipaan kyllä esim pientä mustaa laukkua ja jotain värillistä keskikokoista laukkua. Nyt mulla on pieni luonnonvalkoinen Kors (samaa kokoa sun korsin kanssa) Rebecca Minkoff Love crossbody mustana, Karen Millen keskikokoinen musta laukku jonka juuri kaivoin kaapista kahden vuoden jälkeen! Ja iiiso Zaran shopperi mustana jota käytän työmatkalla eli joka päivä melkein.

 5. Mä olin ennen laukkuhullu, mutta nykyään haluan olla laukkuminimalisti :D Oon pyrkinyt satsaamaan laadukkaampiin laukkuihin ja miettimään laukkuhankinnat tarkkaan. Ostan harvemmin kuin ennen, mutta satsaan laukkuun rahallisesti enemmän. Kenkien suhteen yritän toimia samoin, vaikka niitä tulee edelleen ostettua vähän useammin kuin laukkuja :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.