.VETTA-INSPIRAATIO.

*Postauksessa mainoslinkki

Mä olen jo pitkään haaveillut, että mulla olisi hyvin pieni kapselivaatevarasto, mutta silti tuntuu, että mun on tosi vaikea päästää irti tietyistä vaatekappaleista, vaikka en olisi niitä käyttänytkään pieneen ikuisuuteen. Yksi hyvä esimerkki on yksi musta jakku, jota olen viimeksi käyttänyt mahdollisesti vuonna 2010 (vieläpä työkäytössä, ei edes normikäytössä) ja joka ei itseasiassa enää mene mulle nätisti edes kiinni (kokeilin hiljattain), koska olen vuosien varrella aavistuksen tuuhentunut. SILTI mä jätin sen vielä kaappiin sillä verukkeella, että voin käyttää sitä juhlamekkojen kanssa (vaikka en ole koskaan ennenkään niin tehnyt). (Tämän kirjoittamisen jälkeen kyllä oikeasti otan ja laitan sen pois kaapista!)

Pienen kapselin kokoamista ehkä rajoittaa juuri se, että haluan pitää kaapissa vaihtoehtoja, vaikka niitä vaihtoehtoja en käyttäisikään ihan koko aikaa. Mulla on esim. yksi harmaansininen pusero, jota en käyttänyt kuin ehkä kerran koko viime talvena, mutta sitten taas nyt lokakuussa se oli mun päällä jo kolmena eri päivänä. Tykkään puserosta, mutta en halua käyttää niin ”värikästä” vaatetta kovin usein. Sama pätee farkkupaitaan: tykkään siitä, mutta en halua käyttää sitä jatkuvasti, mutta en halua siitä luopuakaan. Nyt, kun syksyllä tuli taas viileämmät ilmat, on kerrospukeutumisen takia tullut käytettyä noitakin vaatteita enemmän kuin aikaisemmin.

Eli vaikka ihastelen hyvin pieniä kapselivaatekaappeja, en sitten ehkä kuitenkaan ole aivan täysin valmis siihen itse. En ainakaan niin pienessä mittakaavassa kuin mistä haaveilen. Mutta voisin kyllä kokeilla sellaista vaikkapa kuukauden ajan, ehkä pitäisi. Mutta se on sitten ihan toinen postaus, nyt aiheeseen!

VETTA-FW17-30-outfits

Aaaanyway, mä olen jo pidempään seuraillut sellaista kapselivaatevalmistajaa kuin Vetta Capsule ja ihastellut kyseisten vaatekappaleiden uskomatonta monikäyttöisyyttä ja yksinkertaista tyyliä. Nyt varsinkin, kun julkaistiin tuo uudempi ”The Minimal Capsule” (kuvassa yllä 30 asua kapselin vaatteita käyttäen) niin mulla suunnilleen vaan pyörii sukat jaloissa :D En tähän saakka ole vielä kertaakaan oikeasti ajatellut niitä ostaa, mutta tykkään niiden ideasta: viisi muunneltavaa vaatekappaletta, joista saa yhdistelemällä kymmeniä erilaisia asuja. Tuossa yllä olevassa kuvassa on toki vähän valhetta siinä mielessä, että siinä on useista vaatekappaleista kahta eri väriä, jotta tuo 30 asua on saatu täyteen. Mutta silti: 9 vaatetta, 30 erilaista asua ja tämä ainoastaan tämän yhden kapselin vaatteita keskenään yhdistelemällä. Entäs sitten, kun siihen lisää muutaman muun vaatteen lisäksi? Mahdollisuudet moninkertaistuu jälleen!

VETTA-FW17_cardigan

Tässä uusimmassa kapselissa on ekaa kertaa sellainen vaatekappale, jonka ihan todella kovasti haluaisin ostaa itselle, mutta mun koko on jo myyty loppuun (yllätys). Kyse on siis tästä pitkästä napitettavasta neuletakista. Neuletakkia voi pitää avonaisena housujen/hameen/mekon kanssa, napittaa kiinni osaksi tai kokonaan, vyöttää vyötäröä korostavaksi, käyttää ”väärinpäin”, eli nappilista selkäpuolelle ja tosiaan kokonaan kiinni napitettuna neuletakki muuntautuu mekoksi, kumminpäin tahansa. Tämän kyseisen vaatteen helma on mulle ehkä just sen 5-10 cm liian pitkä, joten jos tämän ostaisin, joutuisin lyhentämään sitä.

Napit_neuletakkiin_04

Mutta olen siis tästä kapselista ja erityisesti tästä neuletakista aivan äärimmäisen inspiroitunut ja päädyin vaatekaupoille etsimään jotain vastaavaa neuletakkia, jota voisi sovittaa. No useamman putiikin kierrettyäni en löytänyt napitettavaa versiota mistään, kaikki sopivan pitkät neuletakit on automaattisesti avonaisia eikä niissä ole mitään vyönauhaakaan. Tein kuitenkin ratkaisun, että ostin *avonaisen polvimittaisen mustan neuletakin ja kävin Nappitalossa ostamassa painonappeja ja myös koristeeksi mustia kiiltäviä nappeja ja päätin ommella sellaisen mekon itse itselleni. Ensin harkitsin, että hyötykäyttäisin uutta ompelukonettani ja tekisin ihan napinlävet, mutta vähän pelotti, että mitä jos mokaan edes yhden niistä ja nappeja kuitenkin tuli 12 kpl. Joten päädyin mieluummin painonappeihin, jotka pystyi ompelemaan paikoilleen käsin.

Napit_neuletakkiin_05
Painonapit ommeltu, koristenapit vielä puuttuu.

Tätä kyseistä neuletakkia tosin ei oikein voi käyttää nurinpäin, kaula-aukko ei asetu nätisti eikä vaate muutenkaan asetu selkä etupuolelle nätisti, joten sen haaveen saan unohtaa ainakin tämän vaatteen kohdalla, ellen keksi jotain tuunausta. Mutta jokatapauksessa mä saan nyt tähän yhteen vaatteeseen kolme selkeästi erilaista käyttötapaa: avonaisena tai osaksi napitettuna neuletakkina esim. farkkujen/hameen/mekon kanssa tai kokonaan napitettuna tämä menee ihan mekkonakin, varsinkin vyön kanssa toimii erinomaisesti. Mitään muuta mun ei tarvinnut tehdä, kuin ommella ne napit paikoilleen ja tarvittaessa ottaa kaapista joku vyö kaveriksi.

Projektiin meni kyllä useampi ilta, kun alkoi niskat menemään jumiin nappien ompelusta eikä ne kestänyt montaakaan nappia kerrallaan, mutta mihinkäs tässä kiire, valmiissa maailmassa. Nappeja tuli tosiaan 12 kpl, noin 5 cm välein, jotta kangas ei ala löpsöttämään avonaisena kolojen kohdalta. Toki varmaan tulen tämän kanssa käyttämään toppia ja sukkahousuja alla silloin, kun tämä on mekkokäytössä, mutta silti, pysyypähän paremmin ojennuksessa.

*postauksessa mainoslinkki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.