.16 VAATTEEN KAPSELI.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Viime viikon postauksessa juttelin hyvin pienestä kapselivaatekaapista ja siitä miten sellainen on mua houkutellut jo pidemmän aikaa, mutta en ole vain uskonut pystyväni siihen. Kun oikein ajattelin asiaa kunnolla, totesin että mähän käytän nytkin aika pientä osaa vaatteistani säännöllisesti. Toki välillä otan jonkun yläosan, jota käytän harvemmin, mutta ne mihin tartun useimmiten, on aina samoja.

Kun kävin mun vaatteita läpi, löysin sieltä nopeasti ne vaatekappaleet, joita mä eniten käytän. Kokosin vaatteista kuvakollaasin ja mietin, että pitääkö jotain lisätä tai ottaa pois, miten hyvin näitä vaatteita pystyy yhdistelemään. Vähän hämmästyin itsekin, kun totesin näiden vaatteiden riittävän aivan mainiosti.

16_piece_capsule

Tähän pieneen kapseliin valikoitui 16 vaatekappaletta. En laskenut mukaan kenkiä, takkeja tai kaulahuiveja, koska käytän joka tapauksessa samoja lähes aina. Sen sijaan laskin mukaan kaksi ”aluspaitaa”, eli tanktopin ja pitkähihaisen t-paidan, koska niillä on oleellinen rooli vaatetuksessa. Nuo kaksi aluspaitaa toimivat työvaatteiden yläosan pohjana, jos mulla ei ole mitään muuta mustaa yläosaa sinä päivänä päällä, joka kävisi töihin. Myös sukkahousut laskin tähän mukaan oleellisena osana, koska eihän tähän vuodenaikaan käytetä hameita tai mekkoja ilman paksuja sukkahousuja.

Toki pidän sen mahdollisuuden avoinna, että voin vaihtaa kapselista jonkun vaatteen johonkin toiseen jos esim. säätilat muuttuu ratkaisevasti kylmempään suuntaan tässä kuukauden aikana, mutta silloin tosiaan joku toinen vaate jää kapselista pois. Tank-toppeja, pitkähihaisia t-paitoja ja sukkahousuja mulla on myöskin kierrossa useampia, koska en pese pyykkiä niin usein, että voisin käyttää vain yhtä jatkuvasti, mutta ne ei vaikuta tyyliin, koska ne on kaikki samanlaisia keskenään.

Linkkasin tuohon alle vaateluetteloon joko samat vaatteet, joita mulla on, tai jotain vastaavaa.

VAATELUETTELO:
– musta tank-toppi (*vastaava)
– musta pitsikoristeinen t-paita (*vastaava)
– musta pitkähihainen t-paita (*vastaava)
– valkoinen löysä t-paita (*vastaava)
– musta löysä t-paita (*vastaava)
– harmaansininen pitkähihainen ohut pusero (*vastaava)
– farkkupaita (*vastaava)
– musta pooloneule (*vastaava)

– mustat tekonahkahousut (*vastaavat)
– mustat farkut (*vastaavat)
– tekonahkahame (*vastaava)
– mustat paksut sukkahousut

tummanharmaa Alpa-neuletakki
– musta pitkä neuletakki/mekko (*vastaava)
– musta naruolkainmekko (*vastaava)
– musta t-paitamekko (*vastaava)

Tässä setissä on lähes loputtomat yhdistelymahdollisuudet. Kaikkia yläosia voi käyttää kaikkien alaosien kanssa. Lähes kaikkia yläosia pystyy kerrostamaan nätisti päällekkäin ja kaikki napitettavat kerrostuu kaikkien muiden vaatteiden, myös mekkojen kanssa. Siniharmaata puseroa ja farkkupaitaa voi käyttää mekkojen kanssa esimerkiksi solmimalla helman vyötäisille, hameen kanssa työnnettynä vyötärönauhan alle. Neuletakkeja voi molempia käyttää kaikkien vaatteiden päällä lämmikkeenä. Mustaa pidempää neuletakkia voi käyttää myös mekkona, koska se napittuu kokonaan kiinni (se on se mun itse tuunaama).

16_piece_capsule_asuja

Kokosin kuusi hieman erilaista asukokonaisuutta näistä 16:stä vaatteesta, ihan vain esimerkiksi. Kaikissa näissä asuissa on valmius työasuksi, eli musta pohja, mutta joitakin olen maustanut tilkalla väriä (eipä tässä kapselissa enempää väriä olekaan kuin se tilkka :D). Tummanharmaa Alpa Drizzle-neuletakki on aika tärkeässä osassa tässä kapselissa, koska se on helpoiten kerrostettavissa lämmikkeeksi ja alpakanvillaisena se on myös hyvin lämmin, vaikka ei paksu olekaan.

Tein nyt kolme housulookkia ja kolme hame/mekkolookkia, mutta yhdistelmiä olisi paljon enemmänkin. Tämä kapseli perustuu hyvin vahvasti nimenomaan vaatteiden kerrostamiseen, joka tietysti tähän vuodenaikaan on hyväkin, että pysyy lämpimänä. Käytän vielä pääasiassa nahkatakkia (+ itse tehtyä karvaliiviä), joten kerrospukeutuminen on ainut vaihtoehto jos meinaa nahkatakilla tarjeta. En tosiaankaan halua vielä siirtyä mihinkään paksuun untuvatakkiin.

vaatekaapissa

Tein vaatekaapin henkariosastolle rajatun alueen näille kapselivaatteille tuohon oikeaan laitaan ja otin kapselin kuukauden koekäyttöön, jonka aloitin 23.10 ja lopettelen joskus marraskuun puolivälin jälkeen. Palaan aiheeseen, kun kuukauden koejakso on takana ja millaisia asukokonaisuuksia ihan oikeasti toteutin ja mitä ajatuksia tämä pieni vaatekaappi sai aikaan.

*postauksessa mainoslinkkejä

2 thoughts on “.16 VAATTEEN KAPSELI.

  1. Hei, Olipas tämä hurjan mielenkiintoinen ja hyödyllinen postaus! Minulla on työn puolesta vaatteet mutta työtehtävän hieman muuttuessa täytyy omasta takaa löytyä myös päällä pantavaa. Näistä vaatepostauksistasi innostuneena levitin omat vaatteeni makuuhuoneen lattialle ja ilokseni huomasin, että minulta löytyi jo 12 suht samanlaista vaatetta. Hankinta listalle meni mustat,kapeat housut/farkut, poolopaita, pitsireunuspaita sekä laadukas pitkä neuletakki. Kesävaatteet pakkasin laatikkoon ja muut.. köhöm..antivaatteet annan hyväntekeväisyyn.

    1. Hienoa, että sain olla inspiksen lähteenä! Yksinkertainen vaatekaappi helpottaa arkea todella paljon, ei tarvitse mietiskellä vaatekombinaatioita juuri ollenkaan, kun kaikki sopii kaiken kanssa, riippumatta oikeastaan mitä sitä päällensä vetää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.