.VAATEKAAPPI.

vaatekaappi4

Hieman jänskätti muuton yhteydessä, että miten ihmeessä saan kaikki mun vaatteet mahtumaan uuden kodin vaatekaappiin, koska se on nimittäin tässä yllä kuvassa oleva pienen pieni kaappi, jonne piti saada suunnilleen kaikki mahtumaan. Edellisessä kodissa mulla oli käytössä 100 cm + 50 cm tankotilaa vaatteille ja vielä neljä metrin leveää laatikkoa ja kaksi 50 cm leveää laatikkoa ja kaikki nämä vain mun omassa käytössä. Toki siellä mun vaatteet olikin aika leveästi ja tilavasti, mutta silti.

Mun missio oli, että kaikki käyttövaatteet pitäisi saada mahtumaan tähän yhteen kaappiin, koska en halua ravata eri kaapeilla alusvaatteiden, toppien ja mekkojen takia. Juhla-, urheilu- ja kotivaatteet laitoin eri paikkaan siis ihan suosiolla.

vaatekaappi1

Vaatekaapissa on siis koko kaapin levyinen tanko, joka menee oviaukosta ehkä 10-15 cm yli molempiin suuntiin, ylhäällä on yksi hyllylevy ja lattialla on kaksihyllyinen pieni kenkähylly. Tilaa on siis hyvin vähän verrattuna edelliseen. Ylähyllylle mä laitoin kaikki paksummat neulepaidat, jotka pitää olla viikattuna ja yhteen valkoiseen laatikkoon laitoin kaikki vyöt. Oven sisäpuolella koukussa pidän mun kotineuletakkia, joka on oikeastaan aina käytössä.

Katonrajakaappiin sain jemmattua kaikki vieraspeitot ja -tyynyt ja oman untuvaisen talvipeittoni.

vaatekaappi6

Tangon äärimmäiseen laitaan vasemmalle laitoin kaikki talvella käytössä olevat neulemekot ja henkarilla olevat neulepaidat, joita tuskin tulen käyttämään ennen syksyä. Niiden ja muiden vaatteiden väliin asensin tuollaisen kapean joskus Ikeasta hankitun kangashyllykön, joka on vissiin sellainen ”kenkähyllykkö” virallisesti. Siihen rullasin kaikki mun housut, liivit ja uima-asut. Hyllyköstä oikealle meni sitten kaikki muut käytössä olevat henkarivaatteet. Jonkun verran jouduin laittamaan vaatteita tuplahenkariin, mutta todennäköisesti tulen käymään henkarivaatteita vielä läpi ja miettimään, että mitä sitä oikeasti tulee käytettyä.

Kaikki juhlamekot jouduin jemmaamaan eteisen vastaavan kokoiseen henkarikaappiin kaikkien takkien kanssa, koska ne ei tosiaankaan olisi enää mahtunut tähän kaappiin. Eteisen kaapissa ne ei siellä sivussa ole yhtään tiellä, mutta kuitenkin helposti saatavilla kun tarvetta on.

vaatekaappi2

Erityisen tyytyväinen olen tästä oivalluksesta. Mulla on yllättävän vähän kenkiä ja ne kaikki mahtui ihan helposti eteisen kaapissa olevalle kenkähyllylle, joten tämä vaatekaapin kenkähylly jäi ilman kenkiä ja pystyin hyödyntämään sitä viikattaville vaatteille. Mulla oli näitä valkoisia laatikoita ennestään ja niitä meni juuri sopivasti kuusi kenkähyllylle ja hyödynsin kaikkia muitakin sopivan kokoisia random pahvilaatikoita lattiatasolla hyllyn edessä, mitä mulla sattui olemaan ja sain näihin mahtumaan kaikki loput käyttövaatteet alusvaatteista sukkiin ja toppeihin jne. Tarkoitus olisi päällystää nämä värikkäämmät laatikot vielä jollain, että olisivat siistimmän näköiset, mutta sen ehtii myöhemminkin.

vaatekaappi3

Kaikesta järjestelystä huolimatta en saanut varsinaiseen vaatekaappiin enää mahtumaan urheilu- ja kotivaatteita, joten jouduin käyttämään kaksi hyllyä tästä toisesta makuuhuoneen kaapista siihen tarkoitukseen. Tähän kaappiin sain ihan alimmaksi survottua kaikkea siivoustarviketta, lakanat ja pyyhkeet ja joitakin ylimääräisiä torkkupeittoja ja koristetyynyjä. Urheilu- ja kotivaatteet on tuolla keskivaiheilla omiin laatikoihinsa viikattuina ja hyllyt ei ole edes mitenkään täyteen saakka survottuja. En kuitenkaan halunnut tänne tuoda mitään käyttövaatteita, vaikka periaatteessa olisi ehkä jotain mahtunutkin.

Olen hyvin tyytyväinen, että sain vaatteet järjestymään näinkin hyvin. Käytännöllisemmän henkarikaapista saan, kunhan vielä hieman karsin vaatteita ja saan ne kaappiin vähän löysemmin, mutta senkin ehtii vähän myöhemminkin.

3 thoughts on “.VAATEKAAPPI.

  1. Ihania noi vanhat kaapit, vaikka eivät tilankäytöllisesti ehkä pärjääkään nykyaikaisille ratkaisuille. Sulla on kuitenkin tosi maltillinen määrä tavaraa verrattuna esim. muhun:D

    1. No mä oon karsinut PALJON tässä vuosien varrella. On mulla edelleen kaikenlaista enemmän kuin oikeasti tarttisin, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee :) Lähemmäs minimalismia kuitenkin koko ajan.

  2. Hih, näyttää ihan mun kaapeilta :) kaikki järjestyksessä mutta ärsyttävän ahtaasti kuitenkin jos jotain haluaa ottaa :) imurikin on mulla silleen että kaatuu päälle, kaikki survottu kaappeihin kun mitään ei mahdu minnekään :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.