.ÄRSYTYKSEN POISTAJIA.

Tiedättekö ne jutut, jotka tavallaan toimii, mutta niiden käytössä on jotain pientä (tai isompaakin) ärsyttävää. Mulla tämmöisiä asioita oli mm. suihkuverhon takertuminen ruumiiseen suihkussa käydessä ja muutaman valaisimen hankalat pistokepaikat.

clasulta_01

Näihin molempiin ensimmäisen maailman ongelmiin löytyi ratkaisu Clas Ohlsonilta, mistäpä muualtakaan. Suihkuverhoa varten ostin kymmenen magneetin setin, joilla toivon saavani verhon pysymään paremmin paikoillaan ja valaisimia varten tuollaisen kaukosäädin-homman, jolla voin napsaista valot päälle tai pois helposti.

clasulta_02

Napsautin kaksi magneettia yhteen suihkuverhon alareunaan niin, että suihkuverho jää magneettien väliin ja jätin magneettiparien väliin ehkä 15 cm väliä. Magneeteista tulee sen verran painoa verhon alalaitaan, että verho ei enää yhtä paljoa hilaannu ilmavirran kanssa suihkuttelijan ruhoa kohti. Olin etsimässä Clasulta oikeasti sellaisia pöytäliinapainoja tähän tarkoitukseen, mutta niitä en sieltä sitten löytänyt ja päätin kokeilla näitä magneetteja. Mikäli tämä viisi paria ei riitä, käyn hakemassa yhden paketin lisää ja laitan niitä verhoon kiinni tuplamäärän (ja toivon parasta).

clasulta_04

Valaisin-ongelmaan ostin tosiaan tällä kaukosäätimellä toimivat pistorasia-palikat. Kyseinen pistorasia-palikka (näkyy ylimmässä kuvassa) laitetaan pistorasiaan ja ne täytyy pakkauksen ohjeen mukaan ohjelmoida tiettyyn kaukosäätimen nappulaan ja sitten vain halutun valaisimen töpseli siihen kiinni ja voilà! Sen jälkeen valaisimen saa päälle ja pois todella helposti kaukosäätimellä.

clasulta_video

Valaisimien kaukosäädin-hommaa ajattelin demonstroida ihan videolla. Mulla on täällä tosiaan kolme valaisinta, joita mielelläni käyttäisin, mutta yhden katkaisin on hankalassa paikassa ja kahdessa muussa ei ole katkaisinta lainkaan, vaan ne on automaattisesti päällä, kun ne on pistorasiassa. Eli jos ne haluaa pois päältä, pitää ne repiä aina irti ja koska ne pistorasiat on huonekalujen alla/takana hankalasti saavutettavissa, ei se ole kovin mieltäylentävää puuhaa. Tämä kaukosäädin helpotti tätä hommaa siis aivan kuus-nolla!

3 thoughts on “.ÄRSYTYKSEN POISTAJIA.

  1. Kaukosäädettävät valaisimet ovat ihan huippujuttu! Mullakin on esim. kuvauspöydän kaikki neljä valaisinta yhden napin takana, mikä on superkätevää.
    Suihkuverhoniksi täytyy kans testata, mulle ei ole tullut mieleenkään, että siinä vois käyttää magneetteja apuna.

  2. Hei onpa näppärä keksintö tuo kaukosäädinjuttu! :o

  3. Nuo kaukosäädinjutut on ihan parhaita! Meillä on tullaan makkarista olohuoneeseen ja valokatkaisijat on toisessa päässä olohuonetta. Parhautta, kun voi napsauttaa jalkalamput yms. päälle kaukosäätimellä eikä tarvi seikkailla pimeässä! Meillä on käytössä Johdoton-merkki ja on ohjelmoitu monta valoa yhden napin taakse. Kaikki saa siis päälle ja pois yhdellä napilla, mutta myös samasta kaukosäätimestä päälle/pois erikseen :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.