.OVIVERHO.

oviverho1

Mun uusi koti on vanhassa kerrostalossa, jonka rappukäytävässä KAIKUU ja paljon. Tuntuu, että pienetkin äänet kuuluu asuntoon sisälle superhyvin, mikä ei tietysti ole ihan hirveän hyvä yhdistelmä haukkuherkän pikkukoiran (Ranu) kanssa. Tietenkään tässä ei myöskään ole väliovea ulko-oven edessä, joka edes vähän lieventäisi rapusta tulevia ääniä, joten täytyi keksiä joku toinen keino.

oviverho4

Päädyin ompelemaan paksusta kankaasta kolminkertaisen verhon oviaukkoon. Kangas on kaikua poistavaa akustiikkaverhoa Thomannilta ja tätä paksuinta oli saatavilla vain mustana ja beigenä ja päädyin ostamaan kuitenkin beigeä, että pieni eteinen pysyy valoisampana. Verho ei siis ole ääntäeristävää sinänsä, mutta se on kuitenkin paksua ja tiivistä ja varsinkin useammalla kerroksella se toimii ihan kohtalaisesti myös ääntä eristävänä elementtinä.

oviverho2

Lähelle katonrajaa porattiin reiät ruuveille, jotka jätettiin reilun sentin verran irti seinästä. Mittaan sahattu verhotanko (säädettävä) laitettiin ruuvien varaan, verho siihen ja teipattiin tangon säätökohta yhteen, ettei tanko ja verho päätä yhtäkkiä tippua sieltä alas, kun sitä käsittelee.

oviverho5

Kolminkertainen verho on painava ja jäykkä, mutta kyllä sen kanssa on tässä pystynyt ihan hyvin elämään. Verho ihan selvästi vaimentaa kyllä portaikon ääniä, mutta ei tokikaan poista niitä kokonaan (sitä en odottanutkaan). Parannusta kuitenkin edelliseen on ihan huimasti! Ei enää tunnu siltä, että jokainen raksahdus kuuluisi suuntaan tai toiseen. Toki kovimmat äänet portaikosta kuuluu edelleen sisälle, mutta vaimeammin kuitenkin. En tiedä auttaako siihen mikään muu kuin jonkun kunnollisen välioven asentaminen.

oviverho7

Oviverho on ihan siistin näköinen ja toimii tarpeeksi hyvin tehtävässään. Että tästä vaan vinkiksi muillekin saman ongelman kanssa painiville!

4 thoughts on “.OVIVERHO.

  1. Tämähän onkin hyvä idea! Vanhemmissa kerrostaloissa ei tosiaan väliovia ole.
    Noita väliovia saa myös kaupasta yksittäin ostettuna, eivätkä maksa paljoa. Nuoruudessa kahteen asuntoon laitoin sellaiset jälkiasennuksena. Helppoja asentaa ja saa sitten myös yhtä helposti pois. Asennusjäljet on suht helppoa paklata piiloon, kun muuttaa. Eli jos tuo verho ei riitä, kannattaa harkita.

  2. Tuollainen kangas varmaan samalla pimentäisi jos se on paksua ja tiivistä? Meillä ei ole makuuhuoneessa ovea portaikkoon ja portaikossa on ikkuna aamuaurinkoon päin ja olen miettinyt mistä siihen tekisi verhon. Kangaskaupan pimentävä kangas ei pimennä riittävästi mulle.

  3. Kannattaa tarkistaa oven tiivisteet. Meillä ainakin oli ulko-oven tiivisteet niin kehnot, että tiivisteet uusimalla ovesta ei kuulunutkaan enää läpi juuri mitään.

    1. No toi on vanha talo ja käsittääkseni ovikin vähintään 50 vuoden takaa, että en usko pelkkien tiivisteiden auttavan hirveästi, mutta voishan sitä kokeilla 😊

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.